به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «مصطفی رجبی مشهدی» امروز (سهشنبه) در نشست خبری افزود: امسال صنایع کوچک مشمول برنامههای مدیریت مصرف نمیشوند.
سخنگوی صنعت برق خاطرنشان کرد: ۹۲ درصد صنایع در ردیف صنایع کوچک قرار میگیرند که بیشترین میزان اشتعال را هم دارند؛ بنابراین مشمول برنامه های مدیریت مصرف نخواهند شد.
وی گفت: صنایع مستقر در شهرکهای صنعتی فقط یک نصف روز محدودیت خواهند داشت که می توانند آن را در روزهای تعطیل و یا ساعت غیر پیک جبران کنند و در این زمانها انرژی بیشتری برای آنها تامین میشود.
رجبی مشهدی اظهار داشت: برق مورد نیاز صنایع بزرگ از جمله سیمان، پارسال برای تولید پنج میلیون تن سیمان پیش بینی شده بود که در نهایت برای تولید ۵.۲ میلیون مهیا شد و امسال این میزان بیشتر خواهد شد.
سخنگوی صنعت برق ادامهداد: برای ۴۴۰ واحد صنعتی بزرگ همین برنامه تامین انرژی انجام میشود و در زمان اوج بار با جابهجایی، انرژی مورد نیاز آنها تامین میشود.
وی از رشد بی رویه مصرف برق خبر داد و گفت: دیروز میزان مصرف در کشور به ۶۰ هزار و ۸۰۰ مگاوات رسید.
پیشبینی هزار مگاوات کاهش مصرف در بخش اداری
رجبی مشهدی از برنامهریزی برای کاهش یک هزار مگاواتی برق در بخش اداری خبر داد و گفت: برنامه مدیریت مصرف بخش اداری از ۱۶ خردادماه آغاز میشود.
وی ادامه داد: بر این اساس دمای وسایل سرمایشی ادارهها باید روی ۲۴ درجه تنطیم کنند و نسبت به سال پایه ۱۴۰۰ مصرف را ۳۰ درصد کاهش دهند.
سخنگوی صنعت برق گفت: بخش اداری در مناطق عادی یکساعت قبل از تعطیلی باید سیستمهای سرمایشی را خاموش کنند و در مناطق گرمسیری همزمان با تعطیلی باید وسایل خاموش شوند.
رجبی مشهدی افزود: بخش اداری بعد از ساعت اداری باید تا ۶۰ درصد کاهش مصرف داشته باشند و در ساعت اداری ۳۰ درصد کاهش داشته باشند.
وی گفت: پیشبینی شده با این اقدامها تا ۴۰ درصد کاهش مصرف در این بخش محقق شود.
رجبی مشهدی از رصد بخش اداری با هدف اجرای کاهش مصرف خبر داد و خاطرنشان کرد: کنتورهای هوشمند در ادارات نصب شده و از این طریق مصرف آنها کنترل میشود.
سخنگوی صنعت برق افزود: اسامی ادارههایی که برنامه کاهش مصرف را رعایت نکنند به وزیر مربوطه فرستاده میشود تا تصمیم لازم اتخاذ شود.
وی همچنین گفت: پیش بینی میشود همکاری در این بخش نسبت به پارسال بهتر شود. پیش بینی شده برای مولدهای برق سوخت مورد نیاز تامین شود تا در زمان اوج مصرف وارد مدار شوند.
سخنگوی صنعت برق کاهش هزار مگاواتی در بخش اداری را معادل کل برق مورد نیاز کارخانههای سیمان دانست و ادامه داد: تحقق این میزان کاهش مصرف، کمک بزرگی به صنایع کشور است.
رجبی مشهدی به برنامه ساخت ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع اشاره کرد و گفت: عملیات اجرایی ۵ هزار مگاوات از این برنامه شروع شده و در این بین ۲ واحد نیروگاهی سمنان وارد مدار شده است.
سخنگوی صنعت برق افزود: یک هزار و پانصد مگاوات تا پایان امسال به ظرفیت نیروگاهی صنایع افزوده خواهد شد.
وی در باره پاداش صرفهجویی گفت: هدفگذاری شده که از این طرح ۲ هزار مگاوات کاهش مصرف ایجاد شود. همه مشترکان بخصوص پرمصرفها نسبت به کاهش مصرف اقدام کنند و اگر پرمصرفها مشارکت کنند میتوانند قبض رایگان دریافت کنند و در صورت عدم همکاری با تعرفه پلکانی و تعرفه گرانتر از یارانهای روبرو میشوند.
سخنگوی صنعت برق درباره صادرات و واردات افزود: اولویت در شرایطی که مصرف داخلی افزایش یابد با واردات است و در این رابطه هماهنگی لازم با کشورهای همسایه صورت گرفته است.
رجبی مشهدی درباره تابلوی برق سبز گفت: طبق قانون جهش تولید دانش بنیان صنایع با دیماند بالای یک مگاوات باید یک درصد برق خود را از تجدیدپذیرها تامین کنند و تا ۵ سال آینده این رقم باید به ۵ درصد برسد.
وی ادامه داد، همچنین بخش اداری باید ۲۰ درصد برق مورد نیاز را از تجدیدپذیرها تامین کنند که در مرحله اول این رقم ۵ درصد است.
سخنگوی صنعت برق افزود: چه صنایع و چه بخش اداری اگر نتوانند برق مورد نیاز را با احداث نیروگاه تجدیدپذیر تامین کنند میتوانند در تابلوی برق سبز بورس نسبت به خرید برق اقدام کنند.
رجبی مشهدی این راهکار را برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور بسیار مثبت دانست و خاطرنشان کرد: بخش اداری در سال نخست باید درصد از برق موردنیاز را از انرژیهای تجدیدپذیر تامین کنند .
وی در باره فعالت استخراج کنندگان ارز مجازی هم گفت: رمزارزهای مجاز ۲۴۰ مگاوات هستند که میتوانند برای استفاده از ظرفیت شبکه از ساعت صفر تا ۷ بامداد استفاده کرده و برای بقیه ساعتها ممنوع است.
سخنگوی صنعت برق افزود: فعالان ارز مجازی میتوانند با احداث نیروگاه تجدیدپذیر بدون محدودیت از برق استفاده کنند.
رجبی مشهدی درباره تامین سوخت نیروگاهی ادامه داد: در حال حاضر نیروگاهها ۹۵ درصد از سوخت گاز استفاده میکنند.
وی با اشاره به برنامه هفتم توسعه و جایگاه برق گفت: یکی از محورهای اصلی رفع ناترازیها است، در حوزه صنعت برق با ۳ ناترازی تولید و مصرف، ناترازی مالی و ناترازی مصرف سوخت مواجهیم.
سخنگوی صنعت برق ادامه داد: هم قانون رفع موانع تولید و هم برنامه هفتم سرفصلهایی برای رفع این ناترازیها دارد که تلاش میشود با کمک آنها ناترازیها برطرف شود.
نظر شما