به گزارش چهارشنبه شب ایرنا از خبرگزاری "آناتولی انگلیسی", الکسی رزنیکوف وزیر دفاع اوکراین در جلسه مطبوعاتی مشترک با همتای انگلیسی خود در کی یف گفت: ما در مورد ادامه آموزش نیروهای نظامی اوکراین در خاک انگلیس گفت وگو کردیم.
وی ادامه داد، ما همچین با خلبانانی که در انگلیس آموزش دیدهاند و در حال حاضر با موفقیت از موشکهای موسوم به طوفان سایه استفاده میکنند، دیدار کردیم.
رزنیکوف افزود، او و بن والاس همچنین درباره عضویت اوکراین در ناتو در چارچوب نشست آتی این ائتلاف در ویلنیوس پایتخت لیتوانی در ماه ژوئیه گفت و گو کردند.
به گفته وی ، دو طرف همچنین در مورد دیدگاه کی یف در خصوص صلح و ثبات در اروپا با استفاده از طرح صلح ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین صحبت کردند.
وی افزود: افزایش توان دفاعی اوکراین برای دستیابی به پیروزی، بویژه تسلیحاتی مانند موشکهای طوفان سایه که امکان آسیب رساندن به نیروهای روس در فواصل طولانی را ممکن میسازد نیز مورد بحث قرار گرفت.
والاس نیز گفت که موشکهای طوفان سایه که اوکراین آنها را دریافت کرده ، بخشی از اولین موشکهای دوربردی است که شرکای کی یف در اختیار این کشور قرار دادهاند.
وی ادعا کرد: ما این نوع تسلیحات را به دلیل استفاده مداوم روسیه از تسلیحات دوربرد جهت آسیب رساندن به غیرنظامیان و زیرساختهای حیاتی غیرنظامی اوکراین به این کشور ارائه کردیم.
به گزارش ایرنا, وزیر دفاع انگلیس در سفری از پیش اعلام نشده به اوکراین سفر کرد تا با مقامهای این کشور در خصوص انتقال موشکهای موشکهای دوربرد به جبهه کییف گفتوگو کند.
انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم علیه روسیه به تنشو درگیریها دامن زده است. گزارشها حاکیست که شرکت تسلیحاتی بیایئیسیستمز انگلیس افزون بر ۳۰ میلیارد پوند به واسطه جنگ اوکراین سود کرده است.
این جنگ که بیش از یک سال از آغاز آن میگذردِ، در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغههای امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در ۵ اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله برد.
طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایتهای هنگفت نظامی از کییف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده و اکنون با تجهیز اوکراین به سلاحهای پیشرفتهتر و سنگینتر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال میکنند.
نخست وزیر انگلیس هفته پیش همگام با سیاستهای جنگطلبانه و ماجراجویانه این کشور وعده داد که صدها موشک دفاعی و سامانههای هوایی بدون سرنشین از جمله صدها پهپاد جدید تهاجمی دوربرد با برد بیش از ۲۰۰ کیلومتر را به جبهه اوکراین ارسال میکند. وی تاکید کرد که غرب به حمایت از اوکراین طی سالهای آینده ادامه خواهد داد تا اطمینان حاصل کند آنچه او استراتژی روسیه علیه غرب نامید، به نتیجه نمیرسد.
اما سفر وزیر دفاع انگلیس به کییف درحالی انجام میشود که وی خود را به پاس حمایتهای تسلیحاتی لندن از جبهه کییف، یکی از گزینههای بالقوه برای تصاحب کرسی ناتو میبیند. او که از سال ۲۰۱۹ به این سو، طی سه دوره تغییر نخست وزیر در انگلیس سکان وزارت دفاع این کشور را برعهده داشته است، از تمایلش برای تصاحب کرسی ریاست ناتو خبر داده و آن را شغلی فوقالعاده توصیف کرده است.
دوره ریاست «ینس استولتنبرگ» نروژی بر ناتو، پائیز امسال به پایان میرسد. او گفته که تمایلی برای شرکت در انتخابات دور بعد ندارد. انتخاب رئیس جدید، معمولاً پشت پرده تصمیم گیری میشود.
برخی از کارشناسان معتقدند که حمایتهای نظامی انگلیس از اوکراین و کمکهای مالی دولت لندن به ناتو، شانس والاس را برای تصاحب کرسی ریاست ناتو افزایش است. انگلیس بعد از ایالات متحده آمریکا دومین کشوری است که با ارسال تجهیزات نظامی به اوکراین، از جبهه کییف حمایت میکند.
نظر شما