فیبر نوری راهکار دولت برای حل چالش‌های ارتباطی و اینترنت است + فیلم

نوشهر- ایرنا - قائم مقام وزیر و رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این که فیبر نوری؛ راهکار دولت سیزدهم برای حل چالش‌های ارتباطی و اینترنت در کشور است، گفت: تا پایان فعالیت دولت دستکم ۲۰ میلیون خانوار زیرپوشش این شبکه قرار می گیرند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امیر محمدزاده لاجوردی روز جمعه در آیین بازدید از روند اجرای طرح فیبر نوری و اتصال آزمایشی هنرستان زنده یادقربانی شهر پالوجده چالوس به این شبکه افزود : عزم و اراده این دولت برای فراهم سازی زیرساخت ها در اجرای طرح بسیار جدی است و تمام تلاش این وزارتخانه آن است تا فضاهای کسب و کار بر بستر اینترنت زیرپوشش این شبکه قرار گیرند.

وی اظهار داشت : این طرح با جدیت در سطح کشور اجرایی شده و سال گذشته دست کم سه میلیون خانوار، امسال ۱۰ میلیون خانوار و سال آینده هم برنامه ریزی شده حدود ۲۰ میلیون خانوار زیرپوشش این شبکه قرار گیرند و سه میلیون خانوار سال گذشته زیرپوشش این شبکه قرار گرفتند.

رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد : امروز در بسیاری از کشورهای دنیا اجرای این طرح حدود هشت تا ۱۰ سال زمان می برد درحالی که تمام اراده دولت آن است که تا پایان سال آینده این طرح را به سرانجام برسد و همه خانوارها از مزیت آن بهره مند شوند اگرچه روند اجرای این طرح به طور طبیعی خرابی هایی هم دارد منتهی برای پایان دادن نیازمند همراهی مسوولان و مردم است.

محمدزاده لاجوردی بیان کرد : امروز حدود ۷۰ درصد ترافیک شبکه ارتباط در کشور بر بستر گوشی همراه است درحالی که برعکس دیگر کشورهای دنیا این ترافیک بر بستر تلفن ثابت است و دلیلش هم آن بوده که در دولت ها و مسوولان ادوار گذشته به دنبال طرح های زودبازده بودند که در زودهنگام به سرانجام برسد و از اجرای این طرح غافل شدند و این دولت به این موضوع اهمیت داده و در اولویت کارش قرار گرفته است.

وی با اشاره به آنکه این دولت درصدد است در سه گام واحدهای آموزشی را به شبکه فیبر نوری متصل کند، افزود : در گام نخست حدود ۳۰ هزار واحد تا پایان شهریور، گام دوم ۶۰ هزار واحد تا پایان امسال و تاپایان سال آینده هم این آمار به ۱۰۰ هزار واحد خواهد رسید و این تعداد واحد آموزشی به اینترنت پرسرعت و کیفیت بسیار بالا مجهز می شوند.

این مسوول اظهار کرد : سرعتی که فیبرنوری دارد بیش از ۱۰۰ برابر وضعیت موجود است و نکته دیگر مدنظر توسعه متوازن فیبر نوری هم بسیار حائز اهمیت است و افزون بر برخودرای از اینترنت پرسرعت، مناسب و با کیفیت فقط منحصر در شهر باشد این رویه مورد قبول نیست و بنابراین دارد تمام نقاط شهری و روستایی شهرستان چالوس و دیگر مناطق مازندران هم بروز چنین اتفاقی شاهد باشیم.

قائم مقام وزیر و رییس هیات‌مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به آنکه هفته آینده با حضور رییس جمهور در آیینی سه میلیون خانوار زیرپوشش فیبر نوری قرار می گیرند، گفت : خانوار های شهر چالوس هم که بیش از ۳۰ هزار خانوار هستند از این مزیت بهره مند می شوند.

لاجوردی یادآور شد : یکی دیگر از ماموریت های این دولت برخورداری از اینترنت در نقاط روستایی بالای ۲۰ خانوار و پوشش ۱۰۰ درصدی فیبر نوری تمامی شهرها است و امیدوارم و بابت این موضوع برنامه ریزی شده سال آینده چنین جشنی بگیریم و ضمن آنکه جمعیت بیش از ۳۰ هزار خانواری شهر چالوس هم هفته آینده همزمان با حضور رییس جمهور زیرپوشش شبکه فیبر نوری قرار خواهند گرفت.

درپایان این آیین هنرستان زنده یاد قربانی شهر پالوجده چالوس به صورت آزمایشی به شبکه فیبر نوری متصل شد و معاون وزیر و رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت تاکید کرد : تمامی مدارس، مراکزعلمی و بیمارستان ها هم باید به این شبکه متصل و مدت یکسال از خدمات رایگان براساس تعهدات شرکت آسیاتک بهره مند شوند.

نخستین عملیات اجرایی طرح فیبرنوری (fTTH) مشترکان خانگی تلفن ثابت استان مازندران در ۱۶ مهر ماه سال گذشته با اعتباری ۴۵۰ میلیارد ریال از محل مشارکت بخش خصوصی به طول حدود ۷۵ کیلومتر با همراهی اعضای شورای شهر و شهرداری در چالوس آغاز شده بود.

فیبر نوری، شبکه‌ای که دسترسی به اینترنت ثابت را تسریع و تسهیل کرده و با اجرای آن، علاوه بر بهبود کیفیت دسترسی، ثمرات دیگری از جمله کاهش ترافیک در شبکه ارتباطات سیار، افزایش سرعت دسترسی، کاهش شکاف دیجیتالی را به همراه دارد.

به زبانی ساده، فیبرنوری رشته باریک و بلندی از یک ماده شفاف مثل شیشه یا پلاستیک است که می‌تواند نوری را که از یک طرف به آن وارد شده، از طرف دیگر خارج کند. فیبرنوری داری پهنای باند بسیار بالاتر از کابل‌های معمولی است و با آن می‌توان داده‌های تصویر، صوت و داده‌های دیگر را به راحتی با پهنای باند بالا تا ۱۰ گیگابیت بر ثانیه و بالاتر انتقال داد.
امروزه مخابرات فیبرنوری، به دلیل پهنای باند وسیع تر در مقایسه با کابل‌های مسی، و تاخیر کمتر در مقایسه با مخابرات ماهواره ای از مهمترین ابزار انتقال اطلاعات محسوب می‌شود.
شهرستان چالوس با برخورداری از دست کم ۱۲۹ هزار نفر جمعیت در غرب مازندران قرار دارد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha