۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۸:۵۴
کد خبرنگار: 915
کد خبر: 85098511
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شکارچیان غیرمجاز و حریق ۲ تهدید جدی پارک ملی گلستان است

گنبدکاووس - ایرنا - فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست، شکارچیان غیرمجاز حیات وحش و حریق پوشش گیاهی (جنگل‌ و مراتع) را ۲ تهدید جدیدی پارک ملی گلستان دانست و تاکید کرد: همه افراد باید از این پارک به‌عنوان یکی از نگین‌های محیط زیست ایران حفاظت کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سرهنگ جمشید محبت‌خانی روز دوشنبه در نشست قرارگاه منطقه‌ای پیشگیری و اطفای حریق پارک ملی گلستان اظهار کرد: حیات وحش این پارک از بهترین‌ها در مناطق حفاظت شده کشور است و باید از ان مراقبت شود.

وی افزود: در بحث اطفای حریق احتمالی پارک ملی گلستان هماهنگی دستگاه‌ها و ادارات متولی اعم از سیاسی و اجرایی و نیروهای بومی و مردمی، سرعت عمل و به موقع رسیدن، فرماندهی میدان و عملیات اطفاء بسیار مهم و در جلوگیری از هدر رفت امکانات موثر است.

فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست اضافه کرد: بیشتر وسعت پارک ملی گلستان به لحاظ جغرافیایی و سیاسی در ۲ استان گلستان و خراسان شمالی واقع است که در موقع حریق های احتمالی علاوه بر نیروهای حفاظت محیط زیست و محیط بانان ۲ استان، حضور مدیران سیاسی (فرمانداران)، اعضای ستاد مدیریت بحران، نیروهای بومی، تشکل‌های مردمی و بسیج در صحنه برای اطفای حریق در کوتاهترین زمان ضروری است.

محبت‌خانی با بیان اینکه بیشتر حریق‌های پارک ملی گلستان و حتی مناطق چهارگانه کشور توسط عامل انسانی و به‌صورت غیرعمدی رخ می‌دهد، گفت: غیرعمدی بودن نیازمند آگاهی‌بخشی و ارتقای فرهنگی و آموزشی است چرا که خیلی از افراد که در طبیعت و جنگل‌ها حضور پیدا می‌کنند به علت ناآگاهی آتشی را که برای طبخ غذا روشن می‌کنند و باقی مانده آتش با کمترین وزش باد منجر به حریق می‌شود.

وی رهاکردن برخی پسماندها مانند بطری‌های نوشابه در عرصه‌های جنگلی هم که براثر تابش نورخورشید سبب حریق می‌شوند را از دیگر بی احتیاطی‌های طبیعت گردها و از عوامل حریق در جنگل‌ها دانست و افزود: برای جلوگیری از چنین حریق‌هایی باید نسبت به آموزش و فرهنگ سازی افراد از طریق همیاران طبیعت، تشکل‌های مردمی و رسانه‌های ارتباط جمعی اقدام کرد تا جنگل‌های با ارزش ما براحتی از بین نروند.

محبت‌خانی اضافه کرد: در صورت ارتقای آگاهی افراد جامعه و کاهش آتش سوزی‌های غیرعمد انسانی، توان و تجهیزات نیروهای محیط بانی به بهترین نحو صرف خاموش کردن حریق‌های طبیعی مانند رعد و برق خواهد شد.

وی از کاهش ۸۲ درصدی آمار حریق‌ها طی سال گذشته در عرصه‌های جنگلی گلستان نسبت به سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: با تجهیزات اطفای حریقی که روز گذشته در اختیار اداره کل حفاظت محیط زیست این استان گذاشته شد، امیدواریم حریق‌های احتمالی در کمترین زمان خاموش شوند.

فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست همچنین بابیان اینکه تجهیزات اطفای حریقی که دیروز در اختیار گلستان گذاشته شد از لحاظ کمی و کیفی در ۶ سال گذشته بی نظیر بوده است،گفت با این تجهیزات و آموزش‌هایی که محیط بانان خواهند دید در کنار مشارکت دستگاه‌های سیاسی و مدیریت بحران و نیز مردم بومی و رسانه‌ها شاهد کمترین میزان حریق احتمالی در عرصه های جنگلی این استان بالاخص پارک ملی گلستان باشیم.

محبت‌خانی بیان کرد: در نشست امروز از نقطه نظرات مدیران سیاسی، مدیریت بحران، تشکل‌های مردمی و محیط بانان ۲ استان خراسان شمالی و گلستان برای حفاظت بهتر از پارک ملی گلستان و جلوگیری از حریق و یا اطفای حریق در کوتاهترین زمان استفاده خواهیم کرد.

محمدرضا کنعانی، مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان هم در این نشست گزارشی از اعم برنامه‌ها و اقدامات در راستای پیشگیری و کنترل حریق‌های احتمالی در پارک ملی گلستان ارائه کرد و از کاهش ۹۲.۵ درصدی حریق‌ها طی سال گذشته در این پارک ملی نسبت به سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: علت کاهش آتش سوزی‌ها، استفاده بهینه از ظرفیت جوامع محلی، تشکل‌های مردمی و بسیج برای پیشگیری از حریق و جلوگیری از گسترش آن و نیز اهمیت دادن به آموزش و فرهنگ سازی ها، بوده است.

مهدی تیموری رییس پارک ملی گلستان هم در این نشست از تلاش‌ها و همراهی مدیران سیاسی و مدیریت بحران، شوراها و دهیاران روستایی، جوامع محلی و تشکل‌های مردم نهاد با مجموعه پارک ملی گلستان قدردانی کرد و گفت: در سایه این همکاری‌ها و راهبردهای سازمانی، در بسیاری از شاخص‌ها از جمله کاهش شکار غیرمجاز، اطفای حریق و مشارکت مردمی حایز رتبه‌های برتر شدیم.

شکارچیان غیرمجاز و حریق ۲ تهدید جدی پارک ملی گلستان هستند

همچنین پیش از این نشست، از تندیس محیط بان شهید "تاج محمد باشقره" در ابتدای پارک ملی گلستان رونمایی شد.

علی جوان حاذق خواه فرماندار گالیکش در حاشیه رونمایی از این تندیس در سخنانی گفت: پارک ملی گلستان که از بوستان‌های ارزشمند کشور است برای حفاظت نیاز به برخی امکانات و تجهیزات بویژه در بحث اطفای حریق دارد.

وی با قدردانی از تحویل برخی تجهیزات اطفای حریق به این پارک که دیروز انجام شد، افزود: با این حال صیانت از پارک ملی گلستان که یک سرمایه ارزشمند برای آینده زندگی بشری است، نیاز به توجه و امکانات بیشتری دارد.

به گزارش ایرنا، پارک ملی گلستان بزرگ ترین و قدیمی ترین پارک ملی کشور با مساحت ۹۱ هزار و ۸۹۵ هکتار در شهرستان گالیکش در شرق استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی واقع است که در سال ۱۳۵۴ به سبب داشتن هزار و ۳۵۰ گونه گیاهی و ۳۰۲ گونه جانوری به عنوان ذخیرگاه زیست کره در زمره ۵۰ ذخیرگاه بیوسفری (زیست محیطی) جهان در لیست یونسکو ثبت شد.

بیشتر گستره پارک در استان گلستان، حدود ۳۴ درصد آن در خراسان شمالی و بخش ناچیزی نیز در سرزمین استان سمنان قرار دارد.

این پارک دارای سه نوع آب و هوای متفاوت خشک، نیمه خشک و نیمه مرطوب است که همین ویژگی باعث شده این پارک دارای پوشش گیاهی متنوع از استپ خشک تا جنگل انبوه باشد.

گونه‌های جانوری این پارک شامل آهو، پلنگ، تشی، خرس قهوه ایی، خرگوش، حشره خورها، راسو، روباه، روباه ترکمنی، رودک، سمور جنگلی، سیه گوش، شوکا، شنگ، قوچ و میش، کل و بز، گراز، گربه پالاس، گرگ، مرال، سمندر، قورباغه جنگلی، وزغ سبز، لاک پشت چهار چنگالی، مارمولک بی پا، مار آبی، مار قیطانی، گرزه مار و افعی قفقازی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha