"حسین دولت دوست" روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا، کل دانش آموزان متوسطه دوم استثنایی استان را ۱۰۰ نفر برشمرد و اظهار کرد: محصولات حدود ۵۰ دانش آموز دختر و پسر متوسطه دوم استثنایی در مرکز "شقایق" یاسوج در معرض عموم به نمایش گذاشته شد.
دولت دوست گفت: دانش آموزان استثنایی در رشته های مهارتی، نظیر خیاطی، لوله کشی، سِراجی کیف و کفش (سراجی: تولید مصنوعات چرمی به روش سنتی) در این جشنواره شرکت کردند.
وی به برخی از محصولات تولیدی در این جشنواره اشاره کرد و گفت: کیف، کمربند، روتختی، ملحفه، سفال از مهمترین تولید کنندگان دانش آموزان استثنایی استان بود.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنائی،هدف از برگزاری این جشنواره رشد را شکوفایی استعدادهای دانش آموزان استثنایی،ایجاد انگیزه و آشنایی مردم با توانمندی های این گروه از دانش دانست.
دولت دوست، پیش تر در گفت و گو با ایرنا، یکی از مهمترین چالش های این گروه از دانش آموزان را، کمبود تجهیزات کارگاهی و توانبخشی برشمرد و افزود: کارگاه های رشته های مهارتی استثنایی مشکل کمبود یا فرسودگی تجهیزات دارند، همینطور اتاق های شنوایی سنج، کاردرمانی و بینایی سنج، تجهیزات آنها قدیمی و بلااستفاده است.
وی افزود: اغلب دانش آموزان استثنایی استان در رشته های مهارتی، نظیر خیاطی، لوله کشی، نقاشی ساختمان، کمک کار اداری، سِراجی کیف و کفش (سراجی: تولید مصنوعات چرمی به روش سنتی)، باغبانی، مشغول تحصیل هستند اما کارگاه های آنها مجهز نیستند.
دانش آموزان استثنایی در مقاطع مختلف را یک هزار و ۷۵۰ نفر، برشمرد و توضیح داد: یک هزار نفر از آنها در مدارس خاص استثنایی به تحصیل مشغول هستند، ۴۰۰ نفر از آنها را مدارس اختلالات پوشش می دهند و ۳۵۰ نفر باقیمانده، تلفیقی هستند که اگرچه مشکل بینایی یا شنوایی دارند ولی در مدارس عادی تحصیل می کنند.
دولت دوست، کل مدارس استثنایی استان را ۶۱ مدرسه برشمرد ( ۳۰ مدرسه مستقل شهری و ۳۱ مدرسه روستایی) و توضیح داد: از کل دانش آموزان استثنایی، نزدیک به ۲۰۰ دانش آموز در مقطع متوسطه اول و دوم و مابقی آنها در مدارس ابتدایی و پیش دبستانی مشغول تحصیل هستند.
نظر شما