به گزارش خبرنگار ایرنا، شراره کاووسی روز شنبه در نشست کمیته برنامهریزی آستارا اظهار کرد: اعتبارات مصوب این شهرستان از محلهای مختلف استانی، نفت و گاز، مدیریت بحران، قانون اصلاح معادن، قانون استفاده متوازن، استانی ۲ و بند ب تبصره ۱۸ در مجموع ۵۷۳ میلیارد ریال بوده که ۳۵۶ میلیارد ریال تخصیص پیدا کرده است.
وی افزود: ۹۴ درصد اعتبارهای تخصیص یافته به شهرستان آستارا که حدود ۳۳۵ میلیارد ریال میشود، به صورت نقدی پرداخت شده و تنها ۲۰ میلیارد ریال از اعتبارهای این شهرستان از محل اسناد خزانه بوده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان با اشاره به اینکه تخصیصها مناسب و بیشتر اعتبارهای ابلاغی به صورت نقدی بوده است، بیان کرد: اعتباری که از محل نفت و گاز داشتیم نزدیک به ۴۳ میلیارد ریال و پرداخت آن ۱۰۰ درصدی و نقدی بوده است.
وی اضافه کرد: آستارا همچنین از محل قانون استفاده متوازن ۱۴۸ میلیارد ریال اعتبار مصوب و در مجموع ۴۵ درصد تخصیص داشته است؛ در حالی که سالهای گذشته تخصیصها از این محل حدود ۲۵ درصد و بیشتر آن اسناد خزانه بود اما اعتبار سال ۱۴۰۱ از این محل به صورت نقدی پرداخت شد.
کاووسی همچنین عنوان کرد: اعتبار در اختیار نمایندگان نیز ۱۵۰ میلیارد ریال بود و حدود ۱۱۵ میلیارد ریال، برابر با ۷۶.۷ درصد به صورت نقدی تخصیص یافت که کمی بیش از میانگین استانی (۷۶.۲ درصد) بود.
وی در ادامه گفت: با توجه به وضعیت منابع آبی کشور، هر پروژه استانی برای بحث آب چه در بخش آب منطقهای و چه بخش جهاد کشاورزی تخصیص ۱۰۰ درصدی داشت تا مدیران محترم این دستگاهها کمتر دچار مشکل شوند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان تاکید کرد: مدیران باید برای پروژههای نیمه تمامی که با یک تخصیص حداقلی به پایان میرسند، با فرماندار یا دبیر شهرستان نامهنگاری کنند تا بحث تخصیص اعتبار مورد نیاز تعیین تکلیف شود تا هرچه سریعتر به پایان برسند.
وی تصریح کرد: برخی دستگاهها هنوز اقدام خاصی در بعضی پروژهها انجام ندادهاند که باید در این زمینه به سرعت اقدام لازم صورت گیرد؛ زیرا با توجه به شرایط اقتصادی موجود و با توجه به اینکه تخصیصها نقدی بوده است، در صورت تعلل قدرت اعتبارها کاهش مییابد و باید در آینده مبلغ بیشتری برای همان پروژه تخصیص داده شود.
کاووسی بیان کرد: سازمان مدیریت و برنامهریزی نقشی در تعیین اولویت پروژهها ندارد و تنها تخصیص کلی میدهد؛ این امر بر عهده دستگاههای مربوطه است که انتظار میرود بههنگام در این زمینه و جذب اعتبارها اقدام کنند؛ زیرا اگرچه دولت تا پایان شهریور فرصت داده است اما باید تا تیر و مرداد کارهای فرآیند اداری مربوطه انجام شود تا در جذب اعتبار سال آتی مشکلی پیش نیاید.
شهرستان مرزی بندر آستارا با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر در غربیترین نقطه استان گیلان، در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت و همجوار با کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.
نظر شما