دانه رباتی هم ساخته شد + فیلم

۱ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۰:۱۷
کد خبر: 85088867
دانه رباتی هم ساخته شد + فیلم

تهران- ایرنا- یک ربات به شکل دانه (بذر) با توانایی کاوش در خاک بر اساس تغییرات رطوبت، با مواد تجزیه‌پذیر ساخته شد. این دانه قادر است بدون نیاز به باتری یا سایر منابع خارجی انرژی، در محیط حرکت کند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «تک اکسپلور»، اینها خصوصیات اصلی اولین نمونه ربات موسوم به «آی-سید» (I-Seed) هستند که اولین ربات دانه‌ای با چاپ سه‌بُعدی است و در موسسه فناوری ایتالیا در جنوا ساخته شده است.

این دانه مصنوعی قادر است خودش را تغییر شکل بدهد و به طور خودکار در محیط حرکت کند. همچنین می‌تواند کاربردهایی در حوزه‌های مختلف از نظارت بر محیط زیست گرفته تا احیای جنگل‌ها داشته باشد.

این تحقیقات نتیجه پروژه اروپایی «آی سید» است که توسط موسسه فناوری ایتالیا هماهنگ شده و هدف اصلی آن ابداع ربات‌های خلاقانه‌ با الهام از دانه گیاهان است تا قادر باشند به عنوان حسگرهایی برای نظارت بر پارامترهای کیفیت خاک از جمله وجود آلاینده‌هایی مانند جیوه و نیز سطح دی‌اکسیدکربن، دما و رطوبت هوا عمل کنند. پروژه آی‌-سید در سال ۲۰۲۱ شروع شده است.

اولین ربات آی-سید از دانه یک گل شمعدانی آفریقای جنوبی با نام «پلارگونیوم اپندیکولاتوم» (Pelargonium appendiculatum) الهام گرفته است و توانایی این گل برای تغییر شکل در واکنش به تغییرات در رطوبت موجود در محیط پیرامونی در ساخت ربات تقلید شده است.

«باربارا مازولای» مدیر بخش رباتیک موسسه فناوری ایتالیا و هماهنگ‌کننده این پروژه گفت: مطالعات ما از مشاهده طبیعت شروع شد. با این هدف که از استراتژی‌های موجودات زنده یا ساختارهای آنها تقلید کرده و آنها را در فناوری‌های رباتیک بازآفرینی کنیم.

این محققان تمرکز مطالعات خود را بر حرکت و خصوصیات ساختارهای گیاهان «شمعدانی ها» (Gerianaceae) قرار دادند. زمانی که شرایط زیست محیطی مناسبی ایجاد می‌شود، این دانه‌ها از گیاه جدا می‌شوند و با استفاده از خصوصیات نم‌دگرسان (hygroscopic) مواد تشکیل دهنده آنها، تغییر شکل می‌دهند و به طور مستقل حرکت کرده و به خاک نفوذ می‌کنند و از این طریق، تغییر جوانه‌زنی یا رویش (germination) را افزایش می‌دهند.

موضوعی که برای محققان جالب بود این بود که این دانه‌ها از بافت‌های مبتنی بر سلولزهای مرده که فاقد متابولیسم هستند، استفاده می‌کنند، قادر به بدریخت‌ یا دفرمه شدن هستند و تنها از تغییرات در رطوبت محیطی استفاده می‌کنند.

محققان با تحلیل و بررسی بافت‌شناختی این بافت ها، طراحی دانه را با استفاده از چاپ سه‌بُعدی تقلید کردند و برای شناسایی بهترین ترکیب مواد مختلف را آزمایش کردند.

مازولای خاطرنشان کرد:‌ با این تحقیقات تازه ما ثابت کردیم که ایجاد راه‌حل‌های نوآورانه‌ای که نه تنها هدف نظارت بر سلامت سیاره ما را دارند بلکه بدون تغییر در سیاره انجام می شوند، امکان‌پذیر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha