۳۰ فروردین ۱۴۰۲، ۱۳:۳۲
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 85087781
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

همایش سرمایه‌گذاری کشاورزی با محوریت توت فرنگی در سنندج برگزار می‌شود

سنندج-ایرنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: همایش تجاری و سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی با محوریت توت فرنگی خرداد سال جاری در استان برگزار می شود.

به گزارش ایرنا، پیمان اسکندری روز چهارشنبه در جلسه هماهنگی برگزاری جشنواره توت فرنگی در سنندج اظهار کرد: جشنواره توت فرنگی قرار بود اردیبهشت سال گذشته برگزار شود که به دلایل متعددی این کار انجام نشد و به امسال موکول شد.

وی اضافه کرد: به همت دانشگاه کردستان اوایل خرداد سال جاری کنفرانس علمی با همکاری دانشگاه پلی تکنیک سلیمانیه اقلیم کردستان عراق برگزار می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: افزون بر این کنفرانس، گردهمایی تفریحی و گردشگری در روستای شیان که یکی از روستاهای شاخص کردستان در تولید محصول توت فرنگی است هم برگزار می شود.

اسکندری یادآور شد: اضافه بر برنامه‌های مذکور در نظر داریم در همین ایام، همایش تجاری و سرمایه گذاری کشاورزی با محوریت توت فرنگی را با همکاری اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان و اتاق بازرگانی سنندج برگزار کنیم.

وی با اشاره به اینکه کردستان نخستین استان کشور از لحاظ سطح زیرکشت و میزان تولید توت فرنگی است، گفت: سالانه افزون بر ۶۵ هزار تن توت فرنگی در استان تولید و روانه بازار و بیشتر آن هم به صورت تازه خوری مصرف می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: در شهرهای که رتبه نخست تولید محصولی هم چون پیاز و انگور را دارند فضای شهری به المان‌های ویژه چنین محصولاتی اختصاص می یابد.

اسکندری یادآور شد: قرار بود سنندج به عنوان پایتخت توت فرنگی کشور معرفی شود و مستندات لازم هم در این رابطه تهیه شد و امید می رود اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان آن را پیگیری کند.

یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۸ هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است.

۹۶ درصد سطح اراضی کشاورزی استان به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و چهار درصد به عبارتی ۵۲ هزار و ۶۷۰ هکتار آن هم به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.

بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان که مربوط به سال ۱۴۰۰ است در ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار زیر کشت، یک میلیون و ۷۵۴ هزار تن محصول تولید شده و میزان برداشت محصولات باغی هم ۴۴۳ هزار تن بوده است.

از ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان ۸۷ درصد دیم و فقط ۱۳ درصد آن آبی است. سالانه حدود ۲۱۱ هزار و ۲۶۸ هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق، شمال شرق و شمال استان به طور آیش در تناوب زراعی قرار می‌گیرد.

۷۹ درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان سالانه به غلات، ۱۳ درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا می کند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha