۱۹ فروردین ۱۴۰۲، ۱۱:۲۸
کد خبر: 85076645
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

گام به گام با سند تحولی یزدنوین/ ارتقای سرمایه انسانی در ایستگاه ششم

۱۹ فروردین ۱۴۰۲، ۱۱:۲۸
کد خبر: 85076645
محمدحسین فلاح
گام به گام با سند تحولی یزدنوین/ ارتقای سرمایه انسانی در ایستگاه ششم

یزد- ایرنا- "ارتقای سرمایه انسانی"، ششمین محور توسعه استان یزد در سند تحولی "یزدنوین" است که به ابتکار استاندار این استان با حمایت دولت سیزدهم کلید خورده است.

به گزارش ایرنا، برنامه تحولی "یزد نوین"، مسیر توسعه استان را در ۱۰ حوزه مختلف تا افق ۱۴۲۴ برنامه ریزی کرده که پیش از این پنج محور "تامین پایدار آب" ، "اقتصاد دانش بنیان"، "انرژی خورشیدی"، "پوشاک" و "سامان خانواده" از سوی خبرگزاری جمهوری اسلامی معرفی شد و اکنون به فصل ششم این طرح یعنی "ارتقای سرمایه انسانی" و برنامه های استان برای این حوزه می پردازیم.

در سند یزد نوین، علاوه بر ۶ حوزه یاد شده محورهای گردشگری، کشاورزی، نساجی و توسعه ورزش نیز با هدف شتاب بخشی به پیشرفت استان و بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های کم‌نظیر یزد برای توسعه در راستای سیاست‌های دولت با مشارکت نخبگان و متخصصان نیز پرداخته شده است، طرح تحولی یزد نوین، ربع قرن آینده استان را نشانه گرفته و قرار است طی این مدت، استان در مسیر تحول قرار گیرد .

"تقویت سرمایه اجتماعی استان، کیفیت بخشی آموزش، تکمیل و ارتقای زیست بوم فن آوری و نوآوری در استان و گسترش تعاملات فعال در سطح ملی و فراملی" از اهداف بنیادین بخش ارتقای سرمایه انسانی در سند تحولی یزد نوین اعلام شده استدر مقدمه طرح تحولی "یزد نوین" آمده است: استان یزد با بهره گیری از انسان هایی سالم و توانمند و با تکیه بر میراث فرهنگی و معنوی غنی، نظام فکری و فرهنگی مبتنی بر جستجوگری، آبادگری و پردازشگری و کاربست پیوندهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی فرااستانی و نیز تقویت سرمایه‌های اجتماعی با رعایت الزامات و ملاحظات دفاعی، امنیتی، و پدافند غیرعامل در افق ۱۴۲۴ استانی است:

با توسعه مبتنی بر هویت و اصالت فرهنگی و تاریخی منحصر به فرد یزدی ها با اقتصاد دانش بنیان متکی بر مزیت های تاریخی، فرهنگی و طبیعی با مشخصه‌های ذیل:

- مقصد برتر گردشگری تاریخی، فرهنگی، طبیعی و سلامت.

- مرکز برتر خدمات بازرگانی، حمل و نقل و ترانزیت در حوزه مرکزی کشور.

- یکی از مراکز اصلی تولید انرژی خورشیدی و تجهیزات وابسته کشور.

- کانون برتر تولیدات معدنی و فرآوری.

- کانون برتر صنعت و کشاورزی پیشرفته همساز با اقلیم.

- یکی از مراکز اصلی تولید و صادرات محصولات هویتی، تاریخی، و صنایع دستی با تاکید بر زیوآلات، شیرینی جات و منسوجات فاخر.

- کانون برتر تولید علم و فن آوری و تربیت نخبگان آبادگر.

سرمایه انسانی چیست؟

سرمایه انسانی یا به عبارتی کیفیت نیروی کار و یا دانش نهادینه شده در انسان، باعث افزایش تولید و رشد اقتصادی جامعه می گردد.

سرمایه انسانی به زبان ساده به هرچیزی غیر از سرمایه فیزیکی از قبیل اموال، تجهیزات و سرمایه مالی گفته می شود؛ سرمایه انسانی در واقع یک مفهوم اقتصادی است و از دو واژه سرمایه و انسان تشکیل شده است.

سرمایه انسانی عبارت است از ذخیره دانش، مهارت، صلاحیت و توانایی هایی که عمدتاً از طریق آموزش کسب می گردند و بر کیفیت کار تاثیر مثبت می گذارند و ارزش اقتصادی آن را در بازار کار افزایش می دهند.

سرمایه انسانی با جهانی شدن و همچنین اشباع شدن بازار کار و با توجه به رکود اخیر در اقتصاد جهانی، توجه بیشتری را به خود جلب کرده است.

کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه بر توسعه بیشتر سرمایه انسانی به سمت شتاب گرفتن رشد اقتصادی با تخصیص وقت لازم و تلاش ها تأکید می کنند؛ این توسعه سرمایه بشری یکی از راه حل های اساسی برای ورود به عرصه بین المللی است.

راهبردها/ اهداف بنیادین در ارتقای سرمایه انسانی

"تقویت سرمایه اجتماعی استان، کیفیت بخشی آموزش، تکمیل و ارتقای زیست بوم فن آوری و نوآوری در استان و گسترش تعاملات فعال در سطح ملی و فراملی" از اهداف بنیادین بخش ارتقای سرمایه انسانی در سند تحولی یزد نوین اعلام شده است.

همچنین در این سند از "توسعه آموزش عالی، خدمات برتر و دانش پایه، تولید علوم نوین برای پشتیبانی اقتصاد دانش بنیان و پرورش نخبگان علمی" بعنوان راهبردهای آن یاد شده است.

سیاست‌های سرزمینی

در بخش ارتقای سرمایه انسانی سند تحولی یزد نوین از "بهبود و توسعه زیرساخت های آموزش عمومی و مهارت های فنی و حرفه‌ای" بعنوان سیاست های سرزمینی این حوزه یاد شده است.

"هماهنگ سازی برنامه ها و فعالیت های آموزش عالی و مهارتی با نیازهای جامعه و بخش تولید استان و همچنین بسترسازی برای حفظ، جذب و نگهداشت نخبگان استان" از دیگر سیاست های سرزمینی این بخش نام برده شده است.

اهداف کلان/ برنامه‌های عملیاتی

"توسعه سرمایه انسانی و بهبود شاخص HDI" بعنوان اهداف کلان در استان و "ارتقا و توانمندسازی سرمایه انسانی و ارتقای زیرساخت های جذب و نگهداشت سرمایه انسانی نخبگان" بعنوان برنامه عملیاتی بخش ارتقای سرمایه انسانی در این سند است.

هماهنگ سازی برنامه ها و فعالیت های آموزش عالی و مهارتی با نیازهای جامعه و بخش تولید استان و همچنین بسترسازی برای حفظ، جذب و نگهداشت نخبگان استان" از سیاست های سرزمینی سند تحولی یزدنوین است"ایجاد مدرسه حکمرانی و آکادمی مدیریت(یک واحد)، ارزیابی شایستگی‌های عمومی در انتخاب، جذب، نگهداشت و ارتقای سرمایه انسانی( دولتی ۱۰۰ درصد و خصوصی ۵۰ درصد)، برگزاری رویدادهای مرتبط با توانمندسازی این حوزه(۲۰ رویداد)، اجرای طرح های مرتبط با ارتقای سلامت جسمی و روحی(هدف گذاری ۵۰ درصدی) و ارتقای مهارت های نرم کارکنان دولت، دانش آموزان و کارکنان بخش خصوصی(هدف گذاری ۱۰ درصدی)" از جمله پروژه های برنامه عملیاتی طرح ارتقای سرمایه انسانی در سند تحولی یزدی نوین اعلام شده است.

"تکمیل حلقه های مفقوده زنجیره ارزش فعالیت های مزیت دار استان با تاکید بر تخصصی سازی مشاغل به میزان ۵۰ درصد و همچنین ایجاد نهادهای مکمل آموزش های رسمی با پیش بینی ۱۰ نهاد" از دیگر بخش های برنامه عملیاتی در نیل به این مقصود است.

همچنین در برنامه عملیاتی این سند، "راه اندازی شتاب دهنده مدیریت استعداد (یک واحد) و بهبود محیط کار در بخش های دولتی و خصوصی به میزان ۱۰ درصد" پیش بینی شده است .

مردم استان یزد امیدوارند سند تحولی یزد نوین بتواند استان یزد را در ۱۰ حوزه یاد شده توسعه داده و رفاه و آسایش و امنیت بیشتر شهروندان این استان را فراهم کند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha