خوشبختان ماه رمضان چه کسانی هستند؟

تهران- ایرنا- در دعای نوزدهمین روز از ماه مبارک رمضان از حضرت حق می‌خواهیم بهره ما را از برکت‌های این ماه کامل کند؛ همان ماهی که رسول خدا (ص) فرمود بدبخت کسی است که از آمرزش الهی در آن محروم شود ولی برخی می‌گویند این بدبختی هم بشارتی بزرگ است. 

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، پیامبر اکرم (ص) در نوزدهمین روز از ماه مبارک رمضان اینگونه دعا کردند: اَللّهُمَّ وَفِّرْ فِیهِ حَظِّی مِنْ بَرَکاتِهِ وَ سَهِّلْ سَبِیلِی إِلَی خَیرَاتِهِ وَ لاتَحْرِمْنِی قَبُولَ حَسَنَاتِهِ یا هَادِیا إِلَی الْحَقِّ الْمُبِینِ. خدایا در این ماه بهره‌ام را از برکت‌هایش کامل گردان و راهم را به سوی نیکی‌هایش هموار نما و از پذیرفتن خوبی‌هایش محرومم مساز، ای هدایت کننده به سوی حقیقت آشکار.

اگر بخواهید بدانید برکات ماه مبارک رمضان چقدر است، به این روایت رسول اکرم (ص) توجه کنید که فرمود اگر مردم قدر ماه مبارک رمضان را می دانستند، می گفتند ای کاش همه سال رمضان بود. با این حال برخی از میهمانان ضیافت الهی هر روز به تقویم رومیزی یا گوشی خود نگاه می کنند که چند روز تا پایان ماه و فرا رسیدن عید فطر مانده است. این افراد از همان روزهای اول روزه داری شمارش معکوس را آغاز می کنند تا هر چه زودتر پایان این ماه را درک کنند!

برخی از رهیافتگان وصال سفارش می کنند برای استفاده بیشتر از برکت های ماه رمضان، پیشدستی کنید و بی تابی های امام سجاد (ع) را در وداع از این ماه ملاحظه کنید؛ آن هم قبل از ورود به این میهمانی و ببینید چه برکاتی در این ماه است و چه فیوضاتی را می توان در این ۳۰ روز تجربه کرد. البته بخشی از این رونق و برکت را می توان در خطبه شعبانیه دید؛ همان خطبه ای که پیامبر اعظم (ص) در آخرین جمعه ماه شعبان برای مردم خواند تا با عظمت این میهمانی قبل از ورود به آن آشنا شوند؛ همان خطبه ای که با این جمله آغاز می شود ایها الناس انه قد اقبل الیکم شهر الله.

کدام ماه را سراغ دارید که اینگونه درهای رحمت الهی باز شود و به رعایت حال زیردستان و نیازمندان سفارش؟ کدام زمان را سراغ دارید که با تلاوت یک آیه، ثواب خواندن همه قرآن را ببرید؟ همان ماهی که خدا با نگاهی از برکت و رحمت و آمرزش به بندگانش نظر می کند؛ همان ماهی که روزهایش بهترین روزها و شب هایش بهترین شب هاست. کجا سراغ دارید که نفس کشیدن مثل تسبیح الهی باشد و خوابیدن همچون عبادت کردن؟

در هیچ ماهی به اندازه ماه رمضان سفارش نشده که هوای فقیران و نیازمندان را داشته باشید؛ به سالمندان احترام بگذارید یا به کودکان نگاهی ترحم آمیز داشته باشید. پیامبر خدا (ص) این را هم گفت که اگر می توانید ثواب افطار دیگران را از آن خود کنید و در پاسخ به کسی که توانایی افطاری دادن را نداشت، فرمود به اندازه نصف خرما یا لیوانی از آب افطاری دهید.

خوشبختان یا بدبختان ماه رمضان، مساله این است

چه زیبا فرمود خاتم النبیین (ص) که درهای بهشت در این ماه گشوده شده، پس از خدا بخواهید که این درها را به روی شما نبندد و فرمود درهای آتش هم بسته است و از پروردگار بخواهید که این درها را به روی شما باز نگرداند. رسول خدا (ص) تضمین کرد که اگر اخلاقتان خوب باشد، در روزی که گام های بسیاری از مردم بر روی پل صراط می لرزد، شما از آن عبور خواهید کرد. آن حضرت توصیه کرد تا بر زیردستان آسان بگیرید تا خدا هم در قیامت حساب شما را آسان سازد و در این ماه به یتیمان رسیدگی کنید تا خدا هم روز قیامت هوای شما را داشته باشد.

همه سفارش های پیامبر برای درک برکت های ماه مبارک رمضان یک طرف و این جمله، طرف دیگر که فرمود کسی بدبخت خواهد بود که از آمرزش خدا در این ماه بزرگ محروم شود. حالا با به پایان رسیدن ماه رمضان از کجا بدانیم که جزو افراد خوشبخت هستیم یا بدبخت؟ برخی معتقدند اگرچه ظاهر این حدیث، تکان دهنده است ولی باطن آن نشان از بشارت دارد؛ به ویژه احادیثی که پیامبر (ص) کسانی را نفرین می کند که در این ماه، مشمول آمرزش الهی نمی شوند. آیت اللّه میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در کتاب المراقبات نوشت: از رساترین نکاتی که در بشارت به ماه رمضان روایت شده، نفرین پیامبر (ص) بر کسانی است که در این ماه آمرزیده نمی شوند؛ آن جا که فرمود آمرزیده مباد کسی که ماه رمضان از او بگذرد و آمرزیده نشود! از آن جا که پیامبر (ص) برای جهانیان، رحمت، برانگیخته شده است ، این نفرین، بشارت بزرگی به گستردگی رحمت و فراگیریِ آمرزشِ الهی در این ماه است وگرنه ایشان با آن که برای جهانیان، رحمت است، هرگز مسلمانی را نفرین نمی کند، هر چند فردی گنهکار باشد.

خوشبختان یا بدبختان ماه رمضان، مساله این است

ای کاش می توانستیم بی تابی امام سجاد (ع) در وداع از ماه مبارک را به تصویر بکشیم که چگونه آن حضرت از عمق وجود اینگونه خدا را می خواند که خدایا! این ماه مبارک در بین ما بسیار پسندیده ماند و برای ما یار بسیار خوبی بود و بهترین سودها را به ما رساند و هنگام سرآمدن ایامش از ما جدا شد و رفت یا اینگونه با ماه رمضان خداحافظی می کند که سلام بر تو ای بهترین دوست در میان زمان ها و ای بهترین ماهی که در بین ساعت های عمرم گذشته است.

چه کسی جرات دارد اینگونه ماه رمضان را خطاب کرده و بگوید سلام بر تو ای ماهی که به هنگام آمدن، بسیار مسرت آمیز بودی و به هنگام رفتن، دل را در نگرانی و اضطراب رها کردی و رفتی. سلام بر تو ای ماهی که با دوستی تو انس یافتیم و دل ها را خاشع کردی و از گناهانمان کاستی... درود بر تو که گناهان بسیار را پاک کردی و عیب ها را پوشاندی، درود بر تو که چه بسیار بر گناهکاران سنگین و مشکل آمدی و بر دل مومنان با هیبت و عظمت بودی.

اگر کسی را پیدا کردید که همچون سید الساجدین (ع) قبل از آمدن ماه رمضان سخت در انتظارش بوده و قبل از رفتنش هم بر فراق این ماه محزون گشت، سلام مرا به او برسانید و بگویید این میهمانی الهی نوش جان و گوارای وجودتان ولی باید گفت و قلیل من عبادی الشکور.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار فرهنگ

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha