۱۲ فروردین ۱۴۰۲، ۱۱:۴۸
کد خبرنگار: 1163
کد خبر: 85070976
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

امامزاده هاجرخاتون در کردستان، مصداق بارز ارادت اهل سنت به خاندان پیامبر

سنندج-ایرنا- مقبره هاجره‌ خاتون در سنندج به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری کردستان جایگاهی برای دعا و نیایش و نذر و نیازهای مردم استان و زوار این بانوی گرامی و مصداق بارز ارادت اهل سنت به پیامبر گرامی اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) است.

به گزارش ایرنا، وجود مساجد بی‌شمار، اماکن متبرکه، امامزاده‌ها و مکان‌های مذهبی در جای جای استان کردستان ظرفیت مناسبی برای جذب گردشگر و مسافر در ایام مختلف سال به ویژه تعطیلات نوروزی است.

سنندج مرکز کردستان، دارای اماکن مذهبی و تاریخی بسیاری است؛ از مسجد جامع سنندج، مسجد ملامومن معروف به مسجد قوله، قرآن تاریخی نگل و عمارات تاریخی این شهر گرفته تا مقبره بی بی هاجره خاتون خواهر امام رضا(ع) همگی از جاذبه‌های گردشگری استان به شمار می‌آیند که هر مسافری را محو تماشای خود می‌کند.

مقبره هاجره خاتون که بر اساس روایات موجود خواهر امام ثامن علی بن موسی‌الرضا، در شهر سنندج قرار دارد و به دلیل ویژگی‌های منحصر به‌ فرد معماری خاص منطقه کردستان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و در کنار آن هر روز خیل زیادی از مردم کردستان و سایر نقاط کشور برای زیارت راهی این مکان مذهبی می‌شوند.

امسال که ماه مبارک رمضان متقارن با ایام تعطیلات نوروزی شد، مقبره هاجره خاتون پذیرای گردشگران و مسافران زیادی است، حال و هوای مقبره بی بی، در ماه مبارک بیش از همیشه رنگ و بوی معنویت به خود گرفته است.

از دعا و نیایش مهمانان نوروزی در این مکان گرفته تا اجرای برنامه‌های ماه مبارک رمضان شامل محافل جزء خوانی، تفسیر قرآن کریم و مسابقات قرآنی که توسط موسسات و خانه‌های قرآنی در این مکان تاریخی و مذهبی برپا می‌شود همگی بیانگر ارادت کردستانی‌ها به اهل بیت(ع) و رسول خدا(ص) است.

امامزاده هاجرخاتون در کردستان، مصداق بارز ارادت اهل سنت به خاندان پیامبر

مسجدی در کنار مقبره امام‌زاده هاجره خاتون توسط "ملایعقوب" بنا شده که به اسم مسجد هاجره خاتون شهرت یافته است، این مسجد یکی از مهم‌ترین مسجدهای شهر سنندج محسوب می‌شود که توسط "عارف حاج شیخ شکرالله"مشهور به "شهباز سنه‌دژ" بازسازی و توسعه یافت و موقوفات زیادی را برای این مجموعه در نظر گرفت.

استفاده از معماری سبک کردستانی در ایجاد ایوان ستون‌دار در سمت جنوب، گچبری‌های زیبا و نقوش پی‌درپی گل و گیاه که به وسیله استادان و هنرمندان بزرگ تزیین شده از دیگر ویژگی‌های این مکان است.

بافت تاریخی و فرهنگی این مقبره همواره موجب شگفتی و تأثیرگذاری شگرفی بر بازدید کنندگان و زائران این حرم از سراسر کشور بوده است.

این مسجد دارای ۲ درب ورودی در اضلاع غربی و شرقی یعنی مسیر بازارچه سرتپوله است. در قدیم مردم به زنجیر درب غربی دخیل می‌بستند و از روح طاهره هاجره خاتون مدد می‌جستند.

مسجد و مقبره هاجره خاتون که از جاذبه‌های مذهبی سنندج است که با شماره ۲۷۷۰ در تاریخ ۱۹ مرداد ۱۳۷۹ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

موقع اذان که می‌شود، صفوف نمازگزاران در مسجد هاجره خاتون نیز پررنگتر می‌شود و در کنار سنندجی‌ها، گردشگران نوروزی هم به صف می‌شوند و در جوار مزار بی‌بی هاجره خاتون نماز خود را اقامه می‌کنند.

امامزاده هاجرخاتون در کردستان، مصداق بارز ارادت اهل سنت به خاندان پیامبر

کودکان مسافری که به مقبره می‌آیند نیز انگار می‌دانند حضور در اماکن مذهبی آداب و رسوم خاص خود را دارد؛ بنابراین از شیطنت‌های کودکانه‌شان می‌گذرند و آرام بزرگترها را در زیارت مقبره همراهی می‌کنند.

آنطرف‌تر عده‌ای قرآن‌های امام‌زاده را برمی‌دارند و چند صفحه‌ای را قرآئت می‌کنند، اینجا همدلی و خلوص رخ می‌نمایاند و معنویت در جوار مقبره بی بی تجلی می‌یابد.

بافت تاریخی و فرهنگی این مقبره نیز موجب شگفتی و تأثیرگذاری شگرفی بر بازدیدکنندگان و زائران این حرم می‌گذارد و هر گردشگر و مسافری که به سنندج سفر کند حتما یکبار از مقبره بی بی دیدن خواهد کرد.

این امام‌زاده در خیابان صلاح‌الدین ایوبی در محله‌ قدیمی سرتپوله واقع است، بازار سرتپوله خود از جاهای دیدنی سنندج محسوب می‌شود که همواره گردشگران و بازدیدکنندگان مقبره هاجره خاتون، بعد از زیارت ایشان، در بازار حضور می‌یابند و محو تماشای پارچه‌های رنگارنگ و یا لباس‌های کُردی و دست‌دوز کردستان می‌شوند.

براساس روایات موجود این امام‌زاده شریفه، خواهر امام رضا(ع) است که در سفر آن بزرگوار به خراسان، در کردستان رحلت کرده و در این مکان به خاک سپرده شده است.

مقبره‌ ایشان در سال ۱۳۸۹ هجری شمسی توسط اداره‌ی کل اوقاف و خیریه استان کردستان بر آن ضریح و بارگاهی ساخته شد و در ایام مختلف سال به ویژه مناسبت‌های ملی و مذهبی شاهد بازدید گسترده زائران و گردشگران بسیاری از نقاط مختلف کشور و حتی دیگر کشورهای اسلامی همسایه در این مکان هستیم که بر نورانیت و معنویت این مکان مقدس می‌افزاید.

وجود این مقبره در سنندج علاوه بر بازدید گردشگران و ادای نماز و اجرای محافل قرآنی، مکانی برای آموزش قرآن و مباحث دینی و فعالیت‌های مناسبتی و مذهبی است که در طول سال و ایام مختلف مورد استقبال سنندجی‌ها و حتی سایر شهرهای کردستان است.

بی‌شک وجود اماکن مذهبی در هر شهر و محله‌ای منشاء نزدیک کردن مردم به باورهای دینی است و اماکن مذهبی و مساجد در کردستان، ظرفیت و پتانسیلی مثبت برای استان به شمار می‌رود که می‌توان از این ظرفیت در راستای تقویت باورها و اعتقادات دینی و جلوگیری از هجمه‌های دشمنان استفاده کرد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha