۲۷ اسفند ۱۴۰۱، ۱۴:۴۱
کد خبر: 85060635
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

زنده‌رود جاری؛ سمفونی روح‌افزا در بهارِ نصفِ جهان

اصفهان-ایرنا- روزهای خیال‌انگیزی است؛ زنده‌رود جاری و «صدای پَر مُرغان اساطیر می‌آید در باد»،بهار با همه دلبری‌های تَر و تازه‌اش به سمفونی روح‌افزای نصفِ جهان بیشتر می‌بالد، این قطره‌های جانبخش که چند صباحی است به کالبد اصفهان بازگشته، حالا همچون مغناطیسی گیرا، قلب گردشگران این دیار را به تسخیر درآورده است.

به گزارش ایرنا، شامگاه شنبه ۲۱ بهمن، صدای قدم‌های زاینده‌رود، باردیگر در گوش اصفهان پیچید و خروجی سد این دیار با هدف تخصیص آب برای آبیاری کشت کشاورزان افزایش یافت و از آن زمان تاکنون خروش زاینده‌رود روح اهالی اصفهان را می‌نوازد، تو گویی بهار در خُنکای سایه‌سار این رودِ کُهن، بسیار زودتر روند طبیعی شکُفتنش را آغاز کرده است.

زنده‌رود جاری؛ سمفونی روح‌افزا در بهارِ نصفِ جهان

از طنین آب و پرواز مُرغان مهاجر تا آوازخوانی اصفهانی‌های خوش‌ذوق زیر پل‌های تاریخی‌اش؛ همچون سمفونی خاطره‌انگیز در این روزها، جلوه‌های بهار را سرزنده‌تر کرده و حالا یک قدم مانده به نوروز، قاب دل‌انگیزی از هلهله و طراوت بر ساحت شهر گُنبدهای فیروزه‌ای، نقش بسته است.

زنده‌رود جاری؛ سمفونی روح‌افزا در بهارِ نصفِ جهان

به گفته مسوولان، زاینده‌رود در نوروز ۱۴۰۲ همچنان جاریست و پیش بینی می‌شود گردشگران بسیاری در جوار این جاذبه اصیل اصفهان گرد هم آیند.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان، میزان آب ذخیره شده در سد زاینده‌رود را ۳۰۸ میلیون مترمکعب عنوان کرد و گفت: این رقم سال گذشته در چنین روزهایی ۲۳۸ و در میانگین بلندمدت(دوره ۵۲ ساله) ۶۸۸ میلیون مترمکعب بوده است.

محمود چیتیان در گفت و گو با ایرنا افزود: میانگین بارش‌ها از ابتدای سال آبی(مهر ۱۴۰۱) تاکنون در ایستگاه اندازه‌گیری بارش در چِلگِرد کوهرنگ بعنوان یکی از سرشاخه‌های اصلی زاینده‌رود یک هزار و ۲۷۰ میلیمتر و در مدت مشابه سال گذشته یک هزار و ۱۱۳ و در بلندمدت یک هزار و ۳۳ میلی‌متر بوده است.

زنده‌رود جاری؛ سمفونی روح‌افزا در بهارِ نصفِ جهان

با عبور از سخاوت زمستان و روزهای بارانی و برفی در سرشاخه‌های زاینده‌رود، مسوولان بر این باورند که به برکت بارش‌های فروردین و اردیبهشتِ سال ۱۴۰۲، بخش قابل توجهی از نیاز آبی دینفعان حوضه زاینده‌رود تامین خواهد شد.

همچنانکه حسن ساسانی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان در همین پیوند، بارش‌های روزهای پایان سال در استان را موجب پدید آمدن روان‌آب‌های مناسب و ذخیره برفی مطلوب دانست که برای حوضه آبریز و رودخانه زاینده‌رود مفید خواهد بود.

همنشینی با زاینده‌رود در هیاهوی روزهای پایانی سال و در آستانه بهار، چنان دل‌انگیز است که رهگذری نیست که رویای جریان دائمی رودخانه از تاروپود اندیشه‌اش خطور نکند.

زنده‌رود جاری؛ سمفونی روح‌افزا در بهارِ نصفِ جهان

یک فعال محیط زیست در اصفهان نیز بر این باور است با برنامه‌ریزی اصولی می‌توان کاری کرد که رودخانه حتی با کمترین مقدار آب نیز همواره زنده بماند.

حشمت‌الله انتخابی در گفت و گو با ایرنا افزود: با اقدام به بازگشایی دوره‌ای زاینده‌رود، این رودخانه تنها به یک کانال عبور آب تبدیل می‌شود که این مساله برای پیکره حیات آن مُخاطره‌آمیز خواهد بود.

وی قطع و وصل مکرر جریان آب رودخانه را تهدید جدی برای زیستمندان حوضه زاینده‌رود دانست و افزود: زاینده‌رود، رگ حیات حوضه و شهرها و روستاهای بی‌شمار است که باید حفظ شود و روا نیست که این رودخانه تاریخی به یک لوله یا کانال انتقال آب تبدیل شود.

زنده‌رود جاری؛ سمفونی روح‌افزا در بهارِ نصفِ جهان

قرن‌ها، زاینده‌رود و ساحل زیبای آن سنگ صبور رهگذران بسیاری بوده است؛ از کودکان گُریزپا و سالخوردگانِ عصا به دست تا نغمه‌ها و آوازهایی که زیر پُل‌هایش سر داده شده؛ گویی خروش سهمگین خاطره‌هاست که در جان زاینده‌رود جاریست.

از این رو بسیاری بر این باورند که زاینده‌رود تنها یک رودخانه در دل طبیعت نیست بلکه عُصاره تاریخ و تمدن با چاشنی رمز و رازهای شگفت‌انگیز فرهنگی است، شاید از این رو همین روست که قلب همه ایران برای آن می‌تپد.

به گزارش ایرنا، زاینده‌رود بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی سرچشمه می‌گیرد و در فلات مرکزی ایران به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.

این رودخانه که قرن‌ها سرچشمه حیات و نعمت اصفهان بوده، در سال‌های اخیر بدلایل متعدد از جمله کاهش منابع آبی و خشکسالی بطور زمان‌بندی شده در اصفهان جریان دارد.

مسوولان ظرفیت اقامت گردشگران نوروزی سال ۱۴۰۲ در اصفهان را تا حدود ۱۲۸ هزار نفر در هر شب پیش‌بینی کرده‌اند.

بر اساس آمار ارائه شده، اصفهان در میان کلانشهرها در میان رُتبه اول تا سوم بیشترین جذب گردشگر قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha