بورل خواستار گسترش و تسریع حمایت‌های تسلیحاتی از اوکراین شد

لندن – ایرنا – مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تکرار اتهامات علیه روسیه و نادیده گرفتن علت بروز جنگ در اوکراین، خواستار گسترش و سرعت‌بخشیدن به حمایت‌های تسلیحاتی از جبهه کی‌یف شد.

به گزارش ایرنا، جوسپ بورل روز سه شنبه با انتشار یادداشتی که یک نسخه آن در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد، ادعا کرد: رئیس جمهوری روسیه یک سال پس از آغاز جنگ تجاوزکارانه خود علیه اوکراین، آشکارا علاقه ای به صلح ندارد. او از هیچ یک از اهداف جنگ امپریالیستی خود دست برنداشته است.

وی اضافه کرد: روسیه به تخریب سیستماتیک زیرساخت های غیرنظامی اوکراین ادامه می دهد و همچنان به دنبال فتح کل دونباس است. از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، پوتین نشان داده است که جان انسان ها برای او بی ارزش هستند، چه اوکراینی باشند و چه روسی.

بورل جنگ اوکراین را یک نبرد فرسایشی نامید و افزود: در حال حاضر یک جنگ توپخانه ای جریان دارد. در این جنگ فرسایشی، روزانه از مهمات زیادی استفاده می شود و اوضاع در هفته های آینده بحرانی خواهد شد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادامه داد: در مقابل، مسئولان اوکراین خواستار تحویل فوری و گسترده خمپاره، تجهیزات دفاع هوایی، تانک‌ها و دیگر انواع تجهیزات نظامی بسیار مورد نیاز شده است.

بورل افزود: در پی درخواست رئیس جمهوری اوکراین، رهبران اتحادیه اروپا در نشست ۹ و ۱۰ فوریه، ایده ارائه شده توسط استونی برای تهیه مشترک مهمات در حمایت از اوکراین را مورد بحث قرار دادند. از آن زمان، ما سخت تلاش کردیم تا یک پیشنهاد ملموس ارائه کنیم.

وی اظهار داشت: ما ابتدا در نشست شورای روابط خارجی خود در ۲۰ فوریه این موضوع را مورد بحث قرار داده ایم. همچنین در نشست سه جانبه خود با وزیر امور خارجه اوکراین و دبیر کل ناتو در ۲۱ فوریه در این مورد تبادل نظر کردیم.

بورل با بیان اینکه «زمان بسیار مهم است و ما باید مهمات توپخانه بیشتری به اوکراین ارسال کنیم» افزود: در آخرین نشست غیررسمی وزرای دفاع اتحادیه اروپا در استکهلم که چهارشنبه گذشته برگزار شد، وزیر دفاع اوکراین این پیام را با صدای بلند و واضح تکرار کرد که «نیروهای مسلح اوکراین فوری به حمایت نظامی بیشتر و به ویژه مهمات توپخانه نیاز دارند.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه سه راهکار در همین چارچوب ارایه شده است، نخستین رویکرد را اطمینان از تحویل فوری مهمات توپخانه به نیروهای مسلح اوکراین از ذخایر موجود کشورهای عضو، یا از سفارشات معلق اعلام داشت و افزود: در این زمینه من پیشنهاد می کنم با استفاده از تسهیلات صلح اروپا (EPF) یک میلیارد یورو برای بازپرداخت این مهمات اختصاص یابد.

وی دومین راهکار را تجمیع تقاضا در اروپا و تسریع در تهیه مهمات برای پر کردن ذخایر کشورهای عضو و اطمینان از حمایت طولانی مدت از اوکراین دانست و گفت: با خرید مشترک می توانیم قیمت واحد و زمان تحویل را کاهش دهیم. من پیشنهاد کرده ام که یک میلیارد یورو اضافی از طریق تسهیلات صلح اروپا (EPF) برای بازپرداخت مهمات که کشورهای عضو با هم برای تحویل به اوکراین تهیه خواهند کرد، تخصیص یابد.

بورل سوم راهکار را حمایت از افزایش سریع قابلیت های تولیدی صنایع دفاعی اروپا برشمرد و اظهار داشت: در شرایط ژئوپلیتیک کنونی، این برای کمک به اوکراین ضروری است، اما فراتر از آن، برای جبران کسری قابل توجه ظرفیت‌های صنعت دفاعی ما که در ۳۰ سال گذشته انباشته شده است.

وی عنوان کرد که در نشست استکهلم، همه مشارکت کنندگان بر ضرورت حرکت به جلو توافق کردند. «با این حال باید روی برخی مسائل کار کرد. قصد دارم تا در نشست بعدی وزرای خارجه در ۲۰ مارس، درباره یک بسته حمایتی از اوکراین به توافق برسیم.»

بورل با بیان اینکه «خرید تسلیحات مشترک موضوع پیچیده‌ای است زیرا رویکردی کاملاً جدید در اروپا بشمار می‌رود» افزود:‌ در سال ۲۰۲۱، ما نشان دادیم که می‌توانیم با خرید مشترک واکسن‌هایی علیه کووید-۱۹، یک بحران جدی اروپا را حل کنیم. تفاوت های قابل توجهی بین این دو وضعیت وجود دارد. در مورد واکسن‌ها، قبل از اینکه بتوانیم آنها را با هم بخریم، ابتدا باید تحقیقاتی را برای توسعه آنها تأمین مالی کنیم. در مورد مهمات فقط باید ظرفیت های صنعتی را اضافه کنیم.

وی افزود: اما برای سرمایه‌گذاری در این ظرفیت‌ها، صنعت دفاعی نیازمند اطمینان و این چیزی است که ما اکنون باید ارائه کنیم تا از اوکراین در برابر بزرگترین تهدید علیه صلح و دموکراسی در اروپا از زمان جنگ جهانی دوم حمایت کنیم.

به گزارش ایرنا، جنگ اوکراین که اینک افزون بر یک سال از آغاز آن می‌گذردِ، در پی بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغه های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنجم اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله کرد.

طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت های هنگفت نظامی از کی‌یف بر فرایند این جنگ افروزی ادامه داده و اکنون با تجهیز اوکراین به سلاح های پیشرفته تر و سنگین تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال می‌کنند.

کرملین طی این مدت بارها به غرب به سرکردگی آمریکا نسبت به تحویل تسلیحات پیشرفته به اوکراین هشدار داده و آنرا عبور از خطوط قرمز خود اعلام کرده، اما کشورهای عضو ناتو با نادیده گرفتن این هشدارها به تجهیز اوکراین و تحریک روسیه ادامه می‌دهند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه شهریور ماه گذشته برای انجام مذاکرات صلح با کی‌یف اعلام آمادگی کرد و از اوکراین خواسته خصومت را کنار بگذارد. اما ولودیمیر زلنسکی تحت تاثیر القائات مقام‌های جنگ‌طلب غرب عنوان کرد که زمانی آماده مذاکره است که رئیس جمهوری دیگری در روسیه به قدرت برسد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha