۳ اسفند ۱۴۰۱، ۱۳:۳۳
کد خبرنگار: 1050
کد خبر: 85037164
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سرمایه های البرز در مسیر بازار رقابتی جهانی 

۳ اسفند ۱۴۰۱، ۱۳:۳۳
کد خبر: 85037164
سرمایه های البرز در مسیر بازار رقابتی جهانی 

کرج - ایرنا - وجود ظرفیت های تولیدی و واحدهای فراوان صنعتی در سی و یکمین استان کشور، قدرت البرز را برای رقابت در بازار جهانی افزایش داده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، تولید ۸۵ درصد ماکارونی، ۹۰درصد قارچ و ۶۰ درصد داروی کشور در استان البرز چرخ دنده های اقتصاد را برای اهداف متعالی رشد صادراتی به حرکت درآورده است.
صنعت و کشاورزی ۲ بازوی صادراتی استان البرز هستند و این استان ۱۰ درصد واحدهای ملی صادراتی را در خود جای داده است، که همین پتانسیل نشان می دهد که البرز در حوزه صادرات حرف های جدی برای گفتن دارد.

امروزه بر اساس آمار موجود انواع مواد غذایی، دارو، تجهیزات پزشکی، پارافین، قیر، میوه وتره بار، چای آرد، گندم، مارگارین فرآورده های آنتی اکسیدان، فرآورده های غلات، فرآورده های تانسیو اکتیو و لوازم خانگی از این استان به کشورهای مختلفی همچون عراق، افغانستان، امارات متحده عربی ، پاکستان، آلمان روسیه و سایر کشورها صادر می شود.

سرمایه های البرز در مسیر بازار رقابتی جهانی 


از سوی دیگر دارو و تجهیزات پزشکی، مواد شوینده و آرایشی و بهداشتی و قطعات خودرو جزء کالاهای مزیت دار صادراتی هستند که می توانند ارزش افزوده بالایی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان داشته باشند.

آنچه بیشتر حایز اهمیت است به دلیل نزدیکی این استان به استانهای شمالی کشور، ظرفیت مناسب صادراتی تولیدات این استان به کشورهای اوراسیا را میسر کرده و می تواند از ظرفیت توافقنامه های ایران و اتحادیه اوراسیا در صادرات به روسیه ازبکستان و دیگر کشورهای اوراسیا استفاده کرد.

صنعت البرز تکیه گاه اقتصاد کشور
آمارها موید آن است که صنعت استان البرز با استقرار بیش از سه هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی و تولیدی این استان را به بازوی اقتصادی کشور تبدیل کرده ، بطوری که البرز در صنایع دارو، ماکارونی و قطعات خودرو قطب صنعتی کشور نام گرفته است.

در این بین شهرک صنعتی اشتهارد به عنوان برجشته ترین شهرک کشور به خاطر امکان دسترسی آسان به راههای ارتباطی و زمین های بایر و وسیع در مسیر جاده اشتهارد - بوبین زهرا با داشتن بیش از ۵۰۰ واحد صنعتی فعال (فلزی)، غذایی، شیمیایی و غیره از اصلی ترین مناطق صنعتی کشور است.

سرمایه های البرز در مسیر بازار رقابتی جهانی 

استان البرز به شایستگی مهد صنایع غذایی دارویی ، آرایشی و بهداشتی کشور است و صنایع غذایی استان نیز اغلب شامل انواع کارخانه های تولید ماکارونی، سس رب گوجه فرنگی، شکلات و شیرینی است که با توجه به نزدیکی پایتخت ظرفیتی ویژه برای استان البرز محسوب می شود.

از سوی دیگر رتبه نهم تولید شیر خام و رتبه پنجم شیر صنعتی کشور از دیگر ظرفیتهای قابل اعتنای اقتصادی در ایران کوچه به شمار می رود که مضاف بر آن بزرگترین کارخانه تولید شیر کشور در نظرآباد استان البرز قرار دارد.

منطقه کردان استان البرز نیز به عنوان یک منطقه عمده برندهای مطرح صنایع غذایی و اشتهارد که صنایع آرایشی و تعدادی از واحدهای شوینده بنام در آن مشغول تولید هستند.

قطعه سازی هم در استان البرز بسیار پررونق است و از کارخانه های کوچک تا بزرگ از ظرفیتهای بخش صنعتی استان است.
کشاورزی توسعه یافته در البرز
استان البرز با وسعت بسیار کم اما آب و هوای ، متعادل خاک مناسب و مکانیزاسیون در کشاورزی نیز توانسته است موفقیتهای خوبی به دست آورد و این استان با اینکه به استان صنعتی معروف است اما کشاورزی توسعه یافته ای دارد.

بر اساس آمار موجود استان البرز در تولید محصولاتی همچون هلو، شلیل، آلو، گوجه سبز، گلهای زینتی و توت فرنگی رتبه های بالای کشوری دارد و این در حالی است که نیم درصد اراضی کشاورزی کشور در استان البرز قرار دارد در تولید و عملکرد ۲ درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

سرمایه های البرز در مسیر بازار رقابتی جهانی 

بالا بودن متوسط تولید در واحد سطح نسبت به متوسط کشوری از شاخصهای مهم کشاورزی استان البرز است.

محصولات کشاورزی استان علاوه بر اینکه از لحاظ کمی در سطح کشور قابل قبول است از لحاظ کیفی بهترین کیفیت و ماندگاری را دارند.

البرز از نادرترین استانهای کشور است که سبزی و صیفی جات را در تمام فصول دارد و این در حالی است که بعضی استانها مثل خوزستان که تولید خوبی در سبزی و صیفی دارند، تنها در پنج ماه سال این محصولات را تولید م کنند.

درصدی از سبزی و صیفی جات استان به گمرک بندر عباس یا سایر گمرکات جنوب حمل می شود و از آنجا با کشتی به کشورهای امارات متحده، بحرین و قطر ارسال می شود.

کاهو ،کلم، کرفس، فلفل دلمه، لوبیا سبز ،خیار، گوجه فرنگی، خربزه، ملون، انگور و خرمالو مهم ترین سبزی و صیفی جات استان البرز در حوزه صادرات هستند.

سرمایه های البرز در مسیر بازار رقابتی جهانی 

کرج در زمره مناطقی است که گل کلم با کیفیت صادراتی تولید می کند و گل کلم صادراتی کرج از بهترین گل کلم های بازار محصولات کشاورزی و صیفی جات صادراتی ایران است.

استان البرز در حوزه کشاورزی دانش بنیان و فناور نیز ظرفیتهای زیادی داراست و توسعه محصولات ارگانیک و کشت گیاهان داروئی و گلخانه ای از ظرفیتهای خوب صادراتی استان به شمار می رود.

این استان با داشتن گلخانه های مدرن و شرایط آب و هوایی مناسب توانسته است انواع گلهای شاخه بریده از انواع گل رز، لیلیوم، گلایل و عروس را پرورش دهد، طوری که سالانه میلیونها گل شاخه بریده در استان تولید می شود.

در استان البرز علاوه بر ظرفیتهای صادراتی گلهای زینتی امکان صادرات قارچ خوراکی محصولات گلخانه ای و حتی صادرات نهال هم وجود دارد و محصولات کشاورزی استان البرز علاوه بر اینکه از لحاظ کمی در سطح کشور قابل قبول است از لحاظ کیفی هم بهترین کیفیت را دارد و دارای ماندگاری بیشتری است.

سرمایه های البرز در مسیر بازار رقابتی جهانی 

البرز دارای ظرفیت های بی نظیر صادراتی است
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز این استان را دارای ظرفیت های قابل توجه صادراتی خواند و گفت: صادرات محصولات کشاورزی استان البرز سال گذشته به رقمی معادل ۲۷۰ میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال ماقبل ۳۰ درصد افزایش نشان می دهد.
سیف الله اسداللهی با اشاره به ظرفیت فرودگاه پیام در این منطقه افزود: مقوله حمل و نقل یکی از مولفه های مهم در زمینه افزایش صادرات است که در صورت تحقق سوخت یارانه ای به کارگو می تواند بسترهای لازم را برای قدرت رقابت محصولات در بازار جهانی فراهم کند.

سرمایه های البرز در مسیر بازار رقابتی جهانی 


وی یادآورشد: حضور موثر تولیدکنندگان استان در نمایشگاه‌های معتبر خارجی، لزوم حمایت از صنایع کوچک و تخصیص بودجه مناسب توسط سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کشور، اعطای تسهیلات کم بهره سرمایه ثابت برای ورود ماشین آلات به روز از جمله رویکردهای مهمی است که باید در این زمینه مد نظر قرار گیرد.
اسداللهی بیان کرد: همچنین باید مکاتبه با سازمان بورس کشور به منظور اصلاح روند عرضه محصولات و مواد اولیه پتروشیمی، مکاتبه با سازمان توسعه تجارت به منظور تقویت بدنه کارشناسی و ضرورت استفاده از رایزنان بازرگانی توانمند در سفارتخانه‌ها و همچنین مکاتبه با بانک مرکزی در خصوص اصلاح فرآیند بازگشت ارز حاصل از صادرات را نیز برای بالندگی در عرصه رقابتی صادرات مورد توجه قرار داد.

سرمایه های البرز در مسیر بازار رقابتی جهانی 

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز گفت: ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی البرز پیش بینی شده که باید از سوی دستگاه های ذیربط پیگیری و جذب شود.
اسداللهی همچنین تاکید کرد: انتظار می رود آیین نامه سوخت پروازی باری ( کارگو) از سوی فرودگاه پیام، وزارتخانه های صنعت ، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی هرچه سریع تر تدوین شود.

وی بیان کرد: فرودگاه پیام به عنوان تنها فرودگاه باری کشور ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه صادرات محصولات باغی و زراعی دارد که در صورت تامین سوخت یارانه ای می تواند موجب رونق اقتصادی و توسعه صادرات استان شود.
وی معتقد است که اوراسیا با وضع تعرفه‌های ترجیحی و دیگر تسهیلات، فرصت خوبی برای گسترش البرز به سمت کشورهای آن حوزه است.

اسداللهی اظهار کرد: استان البرز با دارا بودن ۱۲ شهرک صنعتی فعال و بیش از سه هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در کنار مراکز آموزش عالی و موسسات علمی تحقیقاتی ملی و بین المللی در صورت هم افزایی و همپوشانی می توانند در حوزه اقتصادی استات موفق عمل کنند.
وی خاطر نشان کرد: ظرفیت های کم نظیری همچون؛ منطقه ویژه اقتصادی پیام، فرودگاه پیام، شهرک صنعتی تخصصی دارویی کشور، تولید و صادرات محصولات کشاورزی، مراکز متعدد علمی و پژوهشی، شرکت های موفق دانش بنیان تنها بخش کوچکی از فرصت های اقتصادی البرز است که باید با همکاری بانک ها، در مسیر رونق اقتصادی استان و کشور قرار گیرد.

بیشتر بدانیم:

سلامت ۹۹ درصدی تولیدات گلخانه ای با پیش رس کردن محصولات

گشایش پنجره رونق و شکوفایی در منطقه ویژه اقتصادی پیام

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha