زخم آسفالت معابر در بیشتر نقاط دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران، از کوچه و خیابانهای قدیمی پایین شهر تا بالای شهر معضلی کهنه است نشست آسفالت در برخی مناطق شبیه حفره و چاله هایی است که افزون بر سیمای نازیبا، برای عابران پیاده و صاحبان خودروها دردسرآفرین شده است.
شهروندان دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران با اشاره به رسیدن اسفند ماه و نزدیک بودن ورود مسافران به این منطقه گردشگر پذیر در فصل بهار اعتقاد دارند که بهبود امکانات رفاهی و تغییر سیمای این شهر نیازمند همت مسئولان است.
ساکنان دوگنبدان با اشاره به اینکه آسفالت برخی از معابر این شهر بیش از سه دهه قدمت دارد نوسازی این زیرساخت های مهم را به عنوان مطالبات اصلی خود مطرح می کنند.
آنان با یادآوری آسیب دیدن خودروهایشان در سفرهای درون شهری از مسئولان می خواهند تا برای نوسازی آسفالت دست کم معابر پرتردد شهر دوگنبدان چاره اندیشی کنند.
این شهروندان تاکید می کنند رهاسازی حفاری های ایجاد شده از سوی شرکت های خدمات رسان افزون بر نازیبا شدن چهره شهر دردسرهای فراوانی برای آنان ایجاد کرده که نیاز است برای این مشکل چاره اندیشی شود.
پاسخ شهردار دوگنبدان به مطالبات شهروندان
شهردار شهر دوگنبدان بدون اشاره به آمار می گوید که عمر بخش قابل توجهی از آسفالت معابر این شهر بیش از ۳۰ سال است و ضرورت دارد تا اعتبارات بیشتری برای نوسازی این زیرساخت ها اختصاص یابد.
رضا قشقایی تاکید کرد: با اعتبارات اندکی که هر ساله اختصاص می یابد براساس اولویت معابر خاکی نسبت به آسفالت در دوگنبدان اقدام می شود اما برای انجام گام های تحول آفرین باید اعتبارات بیشتری اختصاص یابد.
وی تاکید کرد: امسال یکهزار و ۳۵۰ تن قیر رایگان به منظور آسفالت خیابان های شهر دوگنبدان اختصاص یافته که تاکنون ۳۱۱ تن آن برای آسفالت خیابان ها مصرف شده است.
قشقایی عنوان کرد: براساس برنامه ریزی انجام گرفته بقیه این میزان قیر اختصاص یافته به این شهر برای آسفالت خیابان ها و معابر پرتردد و فرسوده تا پایان سال جاری مصرف می شود.
شهردار دوگنبدان گفت: عملیات روکش و آسفالت ۵۵ هزار متر مربع از معابر و خیابان های این شهر امسال اجرا شده اما با توجه به وضعیت شهر نیاز به اقدام های عملی بیشتری است.
وی بیان کرد: با استفاده از این میزان قیر معابر میدان نرگسی،برخی از کوچه های کوی کارکنان دولت،خیابان دارایی حدفاصل زندان تا ترمینال شرکت بهره برداری نفت و گاز ، برخی از کوچه های منطقه پانصد دستگاه، بهارستان و…آسفالت شده است.
قشقایی اظهار کرد: از این میزان عملیات اجرایی روکش و آسفالت بیش از ۲۰ هزار متر در معابر بافت فرسوده دوگنبدان (رادک) انجام شد.
واکنش مسئولان آب و فاضلاب
رئیس آب و فاضلاب گچساران گفت: به علت فرسوده بودن بخش قابل توجهی از شبکه آب شکستگی های پرشماری در خطوط انتقال و توزیع آب ایجاد می شود و این اداره چاره ای جز کنده کاری ندارد.
محمود زارعی افزود: براساس تفاهم نامه ای که هر ساله با شهرداری دوگنبدان بسته می شود آسفالت کنده کاری های انجام شده بر عهده این نهاد است.
بررسی ها نشان می دهد که آخرین تفاهم نامه در این خصوص میان اداره آب و فاضلاب و شهرداری دوگنبدان در سال ۱۳۹۹ بوده است.
راهکار پایدار برای پیشگیری از کنده کاری خیابان ها
رئیس آبفا گچساران گفت: امسال بیش از ۴۰ میلیارد ریال برای اصلاح شبکه های آب شهر دوگنبدان اختصاص یافته که این امر به کاهش کنده کاری های این اداره کمک می کند.
محمود زارعی افزود: بخش قابل توجهی از شبکه آبرسانی در شهر دوگنبدان بالای ۴۰ سال قدمت دارد که همین امر موجب فرسودگی، شکستی لولهها و هدررفت آب می شود.
زارعی اظهار داشت: ۳۵ درصد از شبکه های توزیع آب آشامیدنی شهر دوگنبدان معادل ۳۵ کیلومتر فرسوده و نیازمند بازسازی است که اصلاح شبکه آب شهری شهر دوگنبدان سالانه به ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
زارعی بیان کرد: ۳۱۰ کیلومتر شبکه توزیع و خط انتقال آب آشامیدنی در شهر دوگنبدان وجود دارد که از این میزان ۲۴۰ کیلومتر شبکه توزیع و مابقی خط انتقال است.
رئیس آبفا گچساران اظهار کرد: محله های رادک، پربالی، لبنان، باغ فردوس، سادات دارای بیشترین شبکه های فرسوده است.
در شهر دوگنبدان با ۶۹۰ هکتار مساحت یک میلیون و ۲۹۶ هزار متر مربع فضای سبز و۲۱ پارک عمومی با بیش از ۱۵۰ هزار متر مربع وجود دارد.
شهر نفت خیز دوگنبدان با یکصدهزار نفر جمعیت در ۱۵۰ کیلومتری یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفته است.
نظر شما