عطاء اله اکبری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: طول کلی کریدورهای اصلی استان یک هزار و ۵۹۵کیلومتر بوده که تاکنون در این مسیرها ۴۳۰ کیلومتر بزرگراه احداث و عملیات ساخت ۴۷۸ کیلومتر باند دوم نیز در حال انجام است.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان از نظر شاخص های توسعه راه از محروم ترین استانهای کشور بشمار می رود که هنوز ارتباط بزرگراهی بین هیچ شهر آن برقرار نیست، افزود: جهت رسیدن استان به شاخص متوسط کشوری در حوزه بزرگراه، نیازمند احداث بیشاز یک هزار و ۱۶۵ کیلومتر باند دوم هستیم که این امر نگاه ویژه دولتمران را در تخصیص اعتبارات می طلبد.
رئیس شورای هماهنگی راه و شهرسازی سیستان وبلوچستان تصریح کرد: در سفر سال گذشته رئیس جمهور به استان ۶ هزار میلیارد تومان از محل اعتبارات تهاتر نفت برای اجرای طرحهای راهسازی مصوب شد که تاکنون هیچ اعتباری از این محل به استان تخصیص داده نشده است.
وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان تنها استان متصل به آبهای آزاد از طریق بندر چابهار، تنها استان با بیشاز یکهزار و ۴۰۰ کیلومتر مرز آبی و خشکی بوده و در مسیر دو کریدور از سه کریدور در ترانزیت بزرگ جهان قرار داشته که همه این ظرفیتها موقعیت مناسب و راهبردی در تجارت و ترانزیت بین المللی به آن داده موقعیتی که استفاده از آن در مسیر توسعه اقتصادی منطقه احداث هر چه سریعتر بزرگراهها را میطلبد.
اکبری اظهارداشت: همچنین توسعه هر منطقه در گرو افزایش ارتباطات با کشورهای همسایه و گسترش مراودات مرزی است و باید بتوان از توان این بخش برای توسعه بخش اقتصادی و به تبع آن توسعه کشور استفاده کرد اما برای افزایش مراودات نیازمند بهبود زیرساختهای ارتباطی بویژه بزرگراه هستیم.
وی ادامه داد: بدون شک با بهره برداری هر چه سریعتر از طرحهای بزرگراهی که برای مردم سیستان و بلوچستان نیز بسیار حیاتی و حائز اهمیت است علاوهبر تحول در حوزه ارتباطی استان و کشور، شاهد دگرگونی های فراوان و امیدبخش در بخشهای مختلف از جمله معیشت، گردشگری و کاهش تصافات جادهای خواهیم بود.
رئیس شورای هماهنگی راه و شهرسازی سیستان وبلوچستان با بیان اینکه استانداردسازی جادههای این استان نیازمند تامین و تخصیص به هنگام منابع مالی است، تاکید کرد: در مجموع به منظور تکمیل شبکه بزرگراهی استان به بیشاز ۲۳ هزار میلیارد تومان اعتبار نیازمندیم که تخصیص اعتبارات مصوب سفر رئیس جمهور از محل تهاتر نفت کمک قابل توجهی به تسریع ساخت طرحهای این بخش خواهد کرد.
گفتنی است معاون اول رئیس جمهور در سفر چهار بهمن ماه جاری به استان سیستان وبلوچستان بر تخصیص اعتبارات بیشتر جهت توسعه شبکه بزرگراهی این استان از محل منابع مختلف از جمله تهاتر نفت تاکید کرد.
نظر شما