به گزارش خبرنگار ایرنا، عباس متولی روز دوشنبه به مناسبت بیست و یکمین سال روز ثبت این اثر تاریخی به در جمع خبرنگاران افزود: هرگونه الحاق به بناهای تاریخی غیرقانونی است و بناهایی که ثبت ملی شده اگر نیاز به مرمت داشته باشند،هرگونه عملیات ساختمانی باید با هماهنگی و نظارت کامل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی باشد.
وی اظهار کرد: اثرها و تزیینهای باقیمانده از جمله کاشیهای سردر ورودی به شبستان اصلی و داخل محراب مسجد تاریخی علی قهرود مربوط به ۸۰۰ سال قبل و دوره ایلخانان است.
متولی گفت: بخش تاریخی مسجد علی قهرود شامل شبستان با ۲ ورودی و سقفهای شبستان بهصورت طاق چشمه یا گنبدی است و بر جوانب آن صُفّههای فوقانی برای اسکان بانوان ساخته شده است.
معاون حوزه میراث فرهنگی، اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کاشان بیان کرد: یکی از ورودیهای مسجد تاریخی علی قهرود برای بانوان در ضلع شمال شرقی و ورودی دیگر که اصلی است در ضلع غربی شبستان با کاشیهای زرین فام تزیین شده است.
وی اضافه کرد: در ضلع جنوب غربی این شبستان، مسجدی دیگر با اسکلت فلزی ساختهاند که به وسیله راهروی به شبستان قدیمی مرتبط است و نماهای خارجی این بنا آجری و با در ۲ لنگه چوبی بزرگی به محوطه کفشکن و فضای جلوی ورودی اصلی شبستان ارتباط پیدا میکند و نحوه اجرا به نحوی است که الحاقات آن بطور مشخص است.
وی، مسجد علی روستای قهرود را یکی از ۲ مسجد تاریخی و مهم این روستا دانست و تصریح کرد: این مسجد در بین مردم روستای قهرود، بسیار مقدّس است و مردم روستا، آیینهای دینی و مذهبی و نذر و نیازهای خود را در این مکان انجام میدهند.
متولی افزود: در ضلع شمال غربی این مسجد محوطهای به نام چهل دختران واقع شده که مخصوص بانوان است و خانمها نذر و نیاز شان را در این محل به جا میآورند.
وی، کاشیهای ستارهای ۶ گوش در سردر و محراب ، درب چوبی ۲ لنگه در قسمت ورودی اصلی به شبستان قدیمی و مشبکهای آجری در جلو صفههای فوقانی و درب چوبی گرهچینی شده مشبک در جلو محوطه چهل دختران را از مهمترین عوامل تزیینی مسجد تاریخی علی روستان قهرود بیان کرد.
مسجد علی روستای قهرود کاشان در سال ۱۳۸۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
روستای قهرود با یک هزارو ۷۴ نفر جمعیت در ۷۰ کیلومتری جنوب غربی کاشان قرار دارد.
شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر، در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.
نظر شما