از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

تهران-ایرنا- ایران و ونزوئلا؛ از حضور خودروهای ایرانی در کاراکاس تا فعال کردن «پل دریایی» تجاری، تحریم های جدید اتحادیه اروپا و انگلیس علیه ایران، دستگیری مردی به ظن بمب گذاری در خیابان استقلال استانبول و ادامه اخراج ها در توییتر، مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا درچندساعت گذشته است.

**شهرک مایورسک در دونتسک تحت کنترل ارتش روسیه قرار گرفت

رسانه های روسیه اعلام کردند که ارتش این کشور شهرک مایورسک واقع در جمهوری خلق دونتسک را به طور کامل آزاد کرده است.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

خبرگزاری تاس اعلام کرد روسیه نیروهای امنیتی اوکراین را به خط شروع در کراسنولیمان عقب راند.

این گزارش می افزاید ، همزمان گلوله باران دونتسک و نوا کاخوفکا افزایش یافت.

اخبرها حاکیست که روز یکشنبه صدای انفجارهای قوی در لوگانسک شنیده شد.

https://irna.ir/xjKZR۳

**رکورد ورود مهاجران از کانال مانش شکسته شد

وزارت دفاع انگلیس اعلام کرد که بیش از ۴۰ هزار نفر در سال جاری برای رسیدن به انگلیس از کانال مانش عبور کرده اند.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

آمارهای دولتی انگلیس نشان می دهد که با عبور ۹۷۲ نفر مهاجر در روز شنبه با ۲۲ قایق کوچک از کانال مانش، تعداد کل عبور مهاجران از این کانال از ابتدای سال به ۴۰ هزار و ۸۸۵ نفر رسید.

آمار بدست آمده نشان می دهد که هرگز این تعداد مهاجر به ویژه آلبانیایی ها، ایرانی ها و افغان ها از این گذرگاه خطرناک عبور نکرده اند. سال گذشته ۲۸ هزار و ۵۲۶ تردد از کانال مانش به ثبت رسید که در آن زمان یک رکورد بود.

این آمار رو به افزایش دولت انگلیس را تحت فشار قرار می دهد زیرا حزب حاکم محافظه کار از زمان برگزیت مقابله با مهاجرت را به اولویت اصلی خود تبدیل کرده است و سیستم پناهندگی بیش از هر زمان دیگری درانگلیس تحت فشار قرار گرفته است.

کانال مانش قسمتی از اقیانوس اطلس است که این اقیانوس را به دریای شمال پیوند می‌دهد و در شمال فرانسه و جنوب انگلیس قرار دارد.

کانال مانش یکی از پر رفت‌وآمدترین آبراه‌های جهان است و عبور از آن با شناورهای کوچک به‌ویژه در فصل زمستان و آب‌وهوای توفانی، بسیار خطرناک است.

https://irna.ir/xjKZR۶

**نیویورک تایمز: زمستان، انجام عملیات در جنگ اوکراین را متوقف خواهد کرد

روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد: زمستان سرد می تواند عملیات ویژه ارتش روسیه در اوکراین را تا شش ماه متوقف کند.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

به نوشته نیویورک تایمز، باران و نرم شدن خاک در اواخر ماه نوامبر می تواند حرکت نیروهای اوکراینی و روسیه را کند و بارش برف سنگین احتمالی و هوای سرد نیز می تواند عملیات در میدان جنگ را متوقف کند.

روزنامه نیویورک تایمز به نقل از "کالین کال" معاون وزیر دفاع آمریکا در امور سیاست نوشت: شما در حال حاضر شاهد آب و هوای ناملایم در اوکراین هستید که اوضاع را کمی کند می کند. شرایط گل آلود نیز انجام حملات در مقیاس بزرگ را دشوار کرده است.

در این گزارش آمده است انتظار می رود درگیری در اوکراین به دلیل توقف اجباری در حرکت نیروها وارد مرحله جدیدی شود و ارتش روسیه بر حملات علیه زیرساخت های اوکراین تمرکز خواهد کرد.

نیویورک تایمز همچنین به نقل از مقامات آمریکایی در دولت بایدن گزارش داد که برای واشنگتن مهم است که از توقف زمستانی برای افزایش عرضه تسلیحات به کی یف استفاده کند.

روسیه در ۲۴ فوریه پس از درخواست کمک جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک برای دفاع از خود در برابر نیروهای اوکراینی، عملیات نظامی خود را در اوکراین آغاز کرد.

در پاسخ به درگیری نظامی، کشورهای غربی کمپین تحریمی جامعی را علیه مسکو به راه انداختند و به اوکراین تسلیحات می‌رسانند.

https://irna.ir/xjKZRd

**سازمان همکاری اسلامی از اقدام سازمان ملل درباره فلسطین استقبال کرد

سازمان همکاری اسلامی از درخواست سازمان ملل از دیوان بین‌المللی دادگستری برای اعلام نظر فوری آن درباره اشغال اراضی فلسطین توسط اسرائیل استقبال کرده است.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

سازمان همکاری اسلامی امروز یکشنبه با انتشار بیانیه‌ای از درخواست سازمان ملل از دیوان بین‌المللی دادگستری برای اعلام نظر فوری درباره اشغال اراضی فلسطین توسط اسرائیل استقبال کرد.

در این بیانیه همچنین آمده است: اقدام فوق نشانه حمایت جامعه جهانی از حقوق مشروع مردم فلسطین است. ما مجددا از جامعه بین‌المللی می خواهیم که تلاش‌های خود در این زمینه را افزایش داده و برای پایان دادن اشغالگری اسرائیل و تشکیل دولت فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی بر اساس قطعنامه‌های ذیربط اقدامات جدی کند.

کمیته ویژه سیاسی و استعمار زدایی مجمع عمومی سازمان ملل دیروز به پیش‌نویس قطعنامه‌ای رای داد که خواستار ارائه نظر فوری دیوان بین‌المللی دادگستری در مورد عواقب حقوقی انکار فلسطینیان و نقض حق تعیین آنان پس از ۱۹۶۷ است.

در رای گیری این کمیته، لایحه مذکور با ۹۸ رای موافق و ۱۷ رای موافق و ۵۲ کشور ممتنع به تصویب رسید.

در این لایحه بر "اشغال طولانی مدت، شهرک‌سازی و الحاق سرزمین‌های فلسطینی از سال ۱۹۶۷ و همچنین اقداماتی با هدف تغییر جمعیت، ماهیت و وضعیت قدس، تصویب قوانین تبعیض‌آمیز و نقض حق سرنوشت فلسطینیان" تاکید شده است.

کمیته همچنین خواستار ارائه نظر در مورد چگونگی تاثیر سیاست‌ها و عملکرد اسرائیل بر وضعیت حقوقی مناطق اشغالی و پیامدهای حقوقی این وضعیت برای همه دولت‌ها و سازمان ملل شده است.

گفتنی است دیوان بین‌المللی دادگستری به عنوان عالی‌ترین نهاد قضایی سازمان ملل در سال ۲۰۰۴ اعلام کرد که دیوار ساخته شده توسط اسرائیل بر روی سرزمین‌های اشغالی در فلسطین نقض قوانین بین‌المللی است.

https://irna.ir/xjKZRb

**آمریکا :زلنسکی در مذاکره با روسیه موضع واقع بینانه داشته باشد

روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد که جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا به ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین توصیه کرده است که در مذاکرات احتمالی با روسیه، موضع "واقع بینانه" را در نظر بگیرد.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

وال استریت ژورنال به نقل از دیپلمات های آمریکایی نوشت: سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید طی نشستی در کی یف در چهارم نوامبر این پیام را انتقال داد که زلنسکی و مقاماتش باید خواسته ها و اولویت های واقع بینانه را برای گفتگوها، احتمالاً با تجدید نظر در هدف اعلام شده خود برای بازگرداندن کنترل بر کریمه، تدوین کنند.

واشنگتن همچنین پیشنهاد کرد که کی یف باید نسبت به ایده مذاکرات با روسیه برای به دست آوردن اهرم فشار اعلام آمادگی کند.

در اوایل ماه جاری، زلنسکی شرایط مذاکرات صلح با روسیه را مطرح کرد و خواستار احیای تمامیت ارضی اوکراین، احترام به منشور سازمان ملل، غرامت تمام خسارات ناشی از جنگ و تضمین این بود که درگیری دیگر تکرار نخواهد شد.

در مقابل "آندری رودنکو" معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت که مسکو هیچ پیش شرطی برای مذاکره با اوکراین ارائه نمی کند، اما کی یف باید حسن نیت خود را نشان دهد.

دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین نیز گفت که روسیه برای مذاکرت آماده است، اما اوکراین عدم ادامه مذاکرات را در پیش گرفته است.

https://irna.ir/xjKZRq

**اخراجی های توییتر ادامه دارد

وب سایت آکسیوس گزارش داد که شرکت توییتر به عنوان بخشی از اخراج‌های دسته جمعی که این شرکت تحت مدیریت مالک جدیدش ایلان ماسک انجام داده است، اخراج کارگران قراردادی را آغاز کرد.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

آکسیوس یکشنبه شب گزارش داد که در آخرین اقدامات انجام شده برای کاهش نیروها، شرکت توییتر تعدادی از کارکنان قراردادی خود را که مسئول حوزه‌های مختلف از جمله تعدیل محتوا بودند را اخراج کرد.

ادامه اخراج های دسته جمعی در شرکت توییتر در حالی انجام می شود که پیش از این این در اواخر ماه اکتبر روزنامه واشنگتن پست گزارش داد که ایلان ماسک قصد دارد ۲۵ درصد از نیروی کار شرکت توییتر را در دور اولیه پس از تصاحب شرکت اخراج کند.

اسلان ماسک پس از ماه‌ها مذاکره و اختلافات حقوقی با شرکت توییتر در مورد تعداد حساب‌های جعلی در پلتفرم رسانه‌های اجتماعی که به عقیده ماسک بسیار بیشتر از آن چیزی است که شرکت گزارش داده بود، قراردادی به ارزش ۴۴ میلیارد دلار برای خرید توییتر در ۲۸ اکتبر بست.

ماسک پس از تکمیل خرید شبکه اجتماعی توییتر، پاراگ آگراوال مدیر اجرایی، ند سگال مدیر مالی و ویجایا گاد مدیر ارشد حقوقی شرکت را برکنار کرد.

او همچنین گفت که یک شورای ویژه با دیدگاه های بسیار متنوع برای اداره شرکت توییتر تشکیل خواهد شد.

https://irna.ir/xjKZRt

**پلوسی: نامزدی ترامپ خبر بدی برای آمریکا است/ بایدن نامزد شود

نانسی پلوسی با اعلام آنکه نامزدی ترامپ در سال ۲۰۲۴ یک خبر بد برای کشور خواهد بود، خواستار حضور مجدد جو بایدن در انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا شد.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه ای بی سی مبنی بر اینکه آیا نامزدی دونالد ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ یک خبر خوب برای دموکرات ها خواهد بود؟ گفت: من فکر می کنم این یک خبر بد برای کشور است.

پلوسی در ادامه افزود: ترامپ فردی است که صداقت انتخابات ما را خدشه دار کرده است، به سوگند ریاست جمهوری خود احترام نمی گذارد و افراد عجیب و غریبی را به دفاتر خود راه می دهد که ارزش های دموکراسی ما را نمی شناسند.

رئیس مجلس نمایندگان آمریکا همچنین تاکید کرد که بایدن باید برای انتخاب مجدد در سال ۲۰۲۴ نامزد شود.

پلوسی در سخنان خود بایدن را رئیس جمهور بزرگ آمریکا خطاب کرد که موارد زیادی را برای آمریکایی ها انجام داده است.
https://irna.ir/xjKZRB

**ترکیه مواضع دو گروه تروریستی در شمال سوریه را بمباران کرد

وزارت دفاع ملی ترکیه با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد که مواضع گروه تروریستی حزب کارگران کردستان موسوم به ( پ.ک.ک) و یگان‌های مدافع خلق موسوم به (ی.پ.گ) در شمال سوریه هدف قرار گرفته است.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

در این اطلاعیه آمده است: پهپادهای شناسایی نیروهای مسلح دو سامانه راکتی آماده پرتاب و چندین تروریست وابسته به گروه (پ.ک.ک) و (ی.پ.گ) را که آماده نفوذ به منطقه عملیاتی چشمه صلح در شمال سوریه بودند،  رصد و شناسایی کردند.

در ادامه محل حضور تروریست‌ها و سامانه های راکتی توسط توپخانه ارتش ترکیه هدف قرار گرفته است.

در این گزارش به خسارت ها مالی و جانی احتمالی این عملیات اشاره نشده است.

https://irna.ir/xjKZRD

**وزارت دفاع روسیه : نزدیک به ۲۴۰ نیروی ملی گرای اوکراینی کشته شدند

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که حدود ۲۴۰ ملی‌گرای اوکراینی، ۳۰ مربی و مزدور خارجی کشته و یک بالگرد Mi-۸ اوکراینی و ۶ هواپیمای بدون سرنشین در مناطق مختلف سرنگون شدند.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

سخنگوی وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه در یک نشست خبری گفت:موشک های با دقت بالا در روستای دوبیوکا در منطقه چرکاسک زرادخانه تسلیحات هوایی نیروی هوایی اوکراین را منهدم کردند.

وی توضیح داد که دشمن دو بار در جهت کوبیانسک با کمک دو گروه تاکتیکی گروهان با حمایت ملی گرایان تلاش کرد تا به واحدهای نیروهای روسی در جمهوری خلق لوگانسک حمله کند اما هر دو تلاش ناموفق بود.

وی افزود: نیروهای عملیاتی و تاکتیکی،  ارتش، نیروهای موشکی و توپخانه روسیه ۶۲ واحد توپخانه را در مواضع، مراکز جمع آوری نیروی انسانی و تجهیزات نظامی خود در ۱۸۳ منطقه بمباران کردند و یک رادار ضد باطری ساخت آمریکا منهدم شد.

کوناشنکوف خاطرنشان کرد: رادار سامانه موشکی ضد هوایی اوکراین (اس-۳۰۰) در حومه جمهوری خلق دونتسک و سه سامانه توپخانه M۷۷۷ ساخت آمریکا نیز منهدم شد.

کوناشنکوف افزود: ۱۳ موشک انداز از جمله ۱۰ موشک HIMAR در مجاورت چاپلینکا در منطقه خرسون و جیتلوفکا در جمهوری خلق لوگانسک رهگیری شدند.

به گفته سخنگوی وزارت دفاع روسیه؛ از آغاز عملیات ویژه نظامی تاکنون ۳۳۳ جنگنده، ۱۷۶ بالگرد، ۲۴۹۸ پهپاد، ۳۸۸ سامانه موشکی ضدهوایی، ۶۵۶۹ دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی جنگی و ۸۸۷ خودروی جنگی پرتابگر چندگانه منهدم شده است.

https://irna.ir/xjKZRG

**وزیران خارجه اتحادیه اروپا درباره آموزش ۱۵ هزار سرباز اوکراینی تصمیم می گیرند

شورای اتحادیه اروپا در سطح وزرای خارجه روز دوشنبه درباره آغاز ماموریت اتحادیه اروپا برای آموزش ۱۵۰۰۰ سرباز اوکراینی تصمیم گیری خواهد کرد.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

وزیران خارجه اتحادیه اروپا همچنین وضعیت بالکان و بعد سیاست خارجی کنفرانس بین‌المللی آب و هوای سازمان ملل را بررسی خواهند کرد.

همانطور که یک منبع در سرویس خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه به خبرنگاران گفت، شورای اتحادیه اروپا "تصمیم رسمی درباره آغاز یک ماموریت برای حمایت از [اوکراین] و رویه تامین مالی آن خواهد گرفت." این ماموریت EUMAM اوکراین (ماموریت کمک نظامی اتحادیه اروپا برای اوکراین) نامیده خواهد شد.

تصمیم برای ایجاد چنین ماموریتی یک ماه پیش در ۱۷ اکتبر گرفته شد. همانطور که جوزپ بورل، نماینده عالی سیاست خارجی و امنیت اتحادیه اروپا در آن زمان گزارش داد، مأموریت اتحادیه اروپا برای آموزش نیروهای مسلح اوکراین  ۲۴ ماه طراحی شده است. 

به گفته سرویس خارجی اتحادیه اروپا، این مأموریت «آموزش های فردی، جمعی و ویژه برای نیروهای مسلح اوکراین و واحدهای دفاع ارضی» ارائه خواهد کرد. همچنین هماهنگی تلاش‌های تک تک کشورهای اتحادیه اروپا را تضمین می‌کند که ارتش اوکراین را برای انجام عملیات نظامی علیه روسیه به صورت دوجانبه آموزش می‌دهد.

فرض بر این است که پایگاه های آموزشی اتحادیه اروپا برای نیروهای مسلح اوکراین در خاک آلمان و لهستان مستقر خواهند شد، علاوه بر این، امکان اتصال سایر کشورها به آموزش رزمی در نظر گرفته شده است.

https://irna.ir/xjKZRC

**دستگیری مردی به ظن بمب گذاری در خیابان استقلال استانبول


پلیس ترکیه مردی را به ظن بمب گذاری روز یکشنبه که در خیابان استقلال در منطقه بی اوغلو استانبول منفجر شده بود، بازداشت کرده است.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

سلیمان سویلو وزیر امور داخلی ترکیه دوشنبه گفت که مردی که بمب را در بی اوغلو رها کرده بود توسط اداره امنیت استانبول بازداشت شد. وی تحت بازجویی قرار دارد.

خبرگزاری آناتولی به نقل از سویلو مدعی شد که تحقیقات نشان می دهد حمله تروریستی به سوریه منتهی می شود و گروه های کردی که توسط آنکارا به عنوان تروریست شناخته شده اند در آن دخیل هستند.

روز یکشنبه یک انفجار تروییستی در میدان تقسیم استانبول رخ داد که در این حادثه تروریستی ۶ تن کشته و ۸۱ نفر مجروح شده اند.

وزیر بهداشت ترکیه خبر داد که ۴۲ نفر از مجروحان حادثه انفجار استانبول همچنان در حال درمان هستند ۵ نفر از آنها به اتاق مراقبت‌های ویژه انتقال یافته و حال دو نفر از آنها نیز وخیم گزارش شده است.

مقامات ترکیه گفتند که این حادثه تروریستی از سوی یک عامل انتحاری زن صورت گرفته است.

https://irna.ir/xjKZRM

**صیادان غزه در محاصره نیروهای رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی ارسال و صادرات ماهی و غذاهای دریایی از نوار غزه به کرانه باختری ممنوع کرده است.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

تداوم و تشدید محاصره نوار غزه از سوی رژیم صهیونیستی، کار صیادان در این منطقه را با مشکل جدی مواجه کرده ، به طوری که فلسطینی ها برای صید ماهی مجبورند خطر بازداشت یا حتی مرگ را بپذیرند.

رژیم صهیونیستی بیش از ۱۶ سال است که غزه را تحت محاصره قرار داده و رفت و آمدها و ورود و خروج کالا را با محدودیت و ممنوعیت روبرو کرده است. در چارچوب اعمال محاصره، رژیم صهیونیستی به قایق های صیادی فلسطینی ها تنها تا محدوده ۶ مایلی اجازه تردد و صید را داده است. هر چند بارها این محدوده کوچک تر شده است.

نزار عیاش رییس اتحادیه صیادان غزه به خبرنگار سانا گفت: ماهیگیری شغل اصلی نزدیک به ۴۵۰۰ فلسطینی ساکن نوارغزه است که این حرفه به نوبه خود با بخش های مختلف دیگری مانند یخ سازی و رستوران ها مرتبط است و هرگونه تصمیم برای توقف و یا ازسرگیری صادرات ماهی از نوارغزه تاثیرات منفی و یا مثبتی بر شرایط عمومی جامعه و ساکنان این منطقه دارد.

رژیم صهیونیستی از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون ۳۶۰ بار حقوق صیادان فلسطینی در نوار غزه را نقض کرده است.

https://irna.ir/xjKZRJ

**پولیانسکی : تلاش غرب برای دریافت غرامت، مشروعیت بخشیدن به تصاحب دارایی های روسیه است

دیمیتری پولیانسکی معاون اول نماینده دائم مسکو در سازمان ملل گفت که مکانیسم دریافت «غرامت» که کشور های غربی قصد دارند روز دوشنبه ۱۴ نوامبر از طریق مجمع عمومی تصویب کنند، برای مشروعیت بخشیدن به تصاحب دارایی های مسدود شده روسیه است.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

پولیانسکی روز یکشنبه در کانال تلگرامی خود اعلام کرد."دلیل اساسی ابتکار غرب با چشم غیرمسلح قابل مشاهده است - شرکای غربی سابق ما از طریق مجمع عمومی تلاش می کنند تا به تلاش های خود برای تصاحب یا به عبارتی ساده تر به سرقت دارایی های مسدود شده روسیه در غرب مشروعیت بخشی بدهند. این کار را در سطح ملی و با اشاره به خواست جامعه جهانی انجام خواهد داد.»

او گفت : روشن است که پول های سرقت شده از این طریق در درجه اول برای خرید سلاح های جدید یا بازپرداخت بدهی های مربوطه اوکراین استفاده می شود.

پولیانسکی می گوید که هرکسی وجدان خود را از دست نداده باشد کاملاً مضحک بودن چنین تلاش هایی را از نظر حقوق بین الملل درک می کند. اما غربی ها که از روس هراسی ، کور شده اند. به وضوح آماده انجام همه کارها هستند.

پولیانسکی گفت که مجمع عمومی سازمان ملل صلاحیت ایجاد مکانیسم دریافت «غرامت» از فدراسیون روسیه را ندارد.

"فردا، مجمع عمومی سازمان ملل دوباره در مرکز توجه ما قرار دارد: غربی ها، طبق برنامه، یک حمله دیگر علیه روسیه انجام می دهند. این بار آنها پیش نویس قطعنامه GA را در مورد مسئول دانستن روسیه از جمله پیش می برند. غرامت به اوکراین. آنها در تلاشند مکانییسمی ایجاد کنند که پاسخگوی GA نباشد. بی ارزش بودن قانونی این سند: مجمع عمومی حتی به چنین اختیاراتی نزدیک نمی شود."

پولیانسکی افزود: کشورهای غربی با ارائه این پیش نویس قطعنامه به مجمع عمومی، در حال باز کردن «جعبه پاندورا» هستند. این پیامدها را می‌توان کاملاً ملموس دید. اجازه دهید همکاران غربی ما تا انتها یکپارچگی نشان دهند و آماده جبران خساراتی باشند که قرن‌ها سیاست استعماری، برده‌داری و دزدی منابع طبیعی به کشورهای در حال توسعه وارد شده است.

این دیپلمات گفت: در غیر این صورت، همه اینها تنها استانداردهای دوگانه ایالات متحده و ماهواره های آن و تمایل آنها به فراتر از قانون را نشان می دهد.

به گفته پولیانسکی، چنین احساساتی در میان اکثریت اعضای سازمان ملل حاکم است.

وی ادامه داد: علاوه بر این، این پروژه در واقع در مورد اوکراین نیست و همه این را به خوبی درک می کنند.

او ادامه داد: تنها سوال این است که چگونه کشورهای در حال توسعه این بار می توانند در برابر باج خواهی و چرخاندن بازوها مقاومت کنند. آنها به یک امتیاز ویرانگر نیاز دارند، در غیر این صورت ایده آنها کاملاً محو خواهد شد.

پولیانسکی همچنین خاطرنشان کرد که کشورهای غربی سعی کردند بلافاصله این پیش نویس را بدون برگزاری  مشورت و  گفت وگو به رای گیری بگذارند.

وی افزود: برای اینکه به انتقادات منصفانه گوش ندهند، بلوک غرب این بار سعی کرد قبل از تصویب طرح بدون بررسی عمل کند، اما ما اجازه این کار را ندادیم و در نهایت بحث هایی وجود خواهد داشت.
https://irna.ir/xjKZRL

**بولتون: سامانه موشکی آمریکا وضعیت اسفناکی دارد

جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا گفت، سامانه دفاع موشکی آمریکا در «وضعیت اسفناکی» است و قادر به محافظت از کشور در برابر حملات موشکی بالستیک نیست. 

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

بولتون در مطلبی که روز یکشنبه در وب سایت وال استریت ژورنال منتشر شد، افزود: سامانه دفاع موشکی آمریکا (ABM) قادر به دفع تهدیدات چین و روسیه نیست. 

 به عقیده وی، واشنگتن باید بهبود دفاع موشکی را در اولویت قرار دهد.

دستیار سابق امنیت ملی ترامپ به گزارش‌هایی مبنی بر توسعه اولین موشک بالستیک مافوق صوت توسط ایران، به پرتاب موشک‌های کره شمالی و همچنین انجام آزمایش هسته‌ای پیونگ یانگ اشاره کرد.

بولتون گفت: در حالی که رقبای ما در حال توسعه مافوق صوت و سایر فناوری‌های جدید تهدیدکننده بودند، قابلیت‌های بازدارندگی ایالات متحده و آمادگی این کشور برای پاسخ متقارن نظامی کاهش یافت.

به گفته وی، خطر حمله موشکی به آمریکا در دو دهه گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته است و قابلیت‌های [دفاعی] این کشور به درستی بهبود نیافته است.

https://irna.ir/xjKZRQ

**انگلیس: کشورهای ثروتمند برای مبارزه با گرسنگی فزاینده، باید ذخایر غلات را آزاد کنند

ریشی سوناک نخست وزیر بریتانیا، از کشورهای ثروتمند دارای کشاورزی توسعه یافته خواست برای مبارزه با مشکل فزاینده گرسنگی در جهان ذخایر غلات را آزاد کنند.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

سوناک در مطلبی که در وب سایت دیلی تلگراف منتشر شد ، گفت : من از آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل برای اطمینان از حمل و نقل غلات در دریای سیاه حمایت می‌کنم و از همه کشورهایی که می‌توانند غذای بیشتری تولید کنند یا ذخایر آزاد کنند می‌خواهم این کار را برای کمک به افزایش عرضه انجام دهند.

وی در مورد وضعیت اوکراین خاطرنشان کرد که بریتانیا و متحدانش نخواهند گذاشت آینده اقتصادی آنها بواسطه وابستگی به برخی مواد از جمله هیدروکربن های کشورهایی مانند روسیه به گروگان گرفته شود.

سوناک با اشاره به نشست گروه ۲۰ گفت که در نتیجه رویدادهای اوکراین، دو سوم اعضای گروه ۲۰ دارای نرخ تورم بالای ۷٪ هستند.

نشست سران گروه ۲۰ از ۱۵ تا ۱۶ نوامبر در بالی برگزار می شود.

https://irna.ir/xjKZRN

**روسیه از طرح ساخت لباس " مرد آهنی " برای نیروهای نظامی خبر داد

اولگ فاوستوف، معاون تجهیزات جنگی و زرهی شرکت "آرموکم" روسیه از اجرای پروژه ی ساخت لباس "مرد آهنی" از زره ترکیبی برای پوشش کامل بدن سرباز خبر داده است.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

فاوستوف خاطرنشان کرد که ساخت کت و شلوار «مرد آهنی» که تمام بدن جنگنده را بپوشاند، مانند ابرقهرمان به همین نام در فیلم‌ها و کمیک‌های «مارول»، اولویت همه قدرت‌های نظامی پیشرو است.

به گفته وی، به رغم این عقیده غالب در بین بسیاری از کارشناسان مبنی بر اینکه افراد در آینده به هیچ وجه مبارزه نخواهند کرد و ربات ها و پهپادها به جای آنها وظایف رزمی را انجام خواهند داد، اما فرد همچنان باید موقعیت های خاصی را در میدان جنگ اشغال کند. با توسعه فن آوری نظامی به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت.

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان ساخت "سپر" از مواد مدرن وجود دارد که تمام بدن جنگنده را بپوشاند و در عین حال محافظت موثری در برابر سلاح های سبک داشته باشد، گفت: "این کار قرار است به عنوان بخشی از " لژیونر" انجام شود. پروژه ای برای نسل جدید سربازان روسی در آینده در نظر گرفته خواهد شد که ساخت چنین لباس زرهی امکان پذیر است، اما باز هم برای پشتیبانی از آن به یک اسکلت بیرونی نیاز است.

فاوستوف گفت: ماشین‌ها به خودی خود نمی‌توانند خطوط و زمین‌های خاصی را اشغال کنند و به هیچ وجه لازم نیست شخصی برای این کار وارد آنجا شود، البته باید تا حد امکان از او محافظت شود و بنابراین همه ارتش‌های پیشرو جهان و ما نیز از این قاعده مستثنی نیستیم و به احتمال ایجاد این مرد آهنین فکر می کنیم.

پیش از این یک منبع در مجتمع نظامی-صنعتی به «نووستی» گفته بود که تجهیزات نظامی آینده نسل جدید که برای جایگزینی گروه های «راتنیک» در حال توسعه هستند، «لژیونر» نام خواهند داشت.

وی افزود: کار تحقیقاتی این پروژه از ۲ تا ۳ سال پیش بینی شده به یک سال کاهش می یابد و تا پایان سال ۲۰۲۳ تکمیل می شود.

این مجتمع همچنین از توسعه یک کلاه ایمنی با وزن تنها ۷۰۰ گرم خبر داد و افزود که هنوز برای صحبت در مورد تولید انبوه این کلاه ها زود است.

https://irna.ir/xjKZRP

**امیدواری پاکستان نسبت به نتایج نشست مسکو درباره افغانستان

نماینده ویژه نخست وزیر پاکستان در امور افغانستان با استناد به رایزنی‌های اخیر خود با نماینده ویژه رئیس جمهوری اسلامی ایران در اسلام‌آباد، اعلام کرد که راهی روسیه است و نسبت به نتایج معنادار نشست مسکو درباره افغانستان امیدوار است.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

«محمد صادق» که هفته گذشته در پایتخت پاکستان میزبان هیات سیاسی ایران به ریاست «حسن کاظمی قمی» نماینده ویژه رئیس جمهوری ایران بود، امروز پیش از عزیمت به مسکو به رایزنی‌های دو کشور اشاره کرد.

وی در حساب کاربری رسمی خود در توییتر نوشت: پس از دیدار و رایزنی‌ها با همتای ایرانی خود و همچنین سایر ذی نفعان از جمله جلسات داخلی درباره افغانستان راهی روسیه‌ می‌شویم تا در نشست فرمت رایزنی‌های مسکو درباره افغانستان شرکت کنیم.

نماینده ویژه پاکستان ابراز امیدواری کرد که مشتاقانه منتظر نتایج معنادار از نشست مسکو و همچنین دیدارهای سازنده با سایر هیات‌های شرکت کننده است.

ضمیر کابلوف نماینده ویژه ریاست جمهوری روسیه در امور افغانستان روز پنجشنبه اعلام کرد که هیچ هیاتی از طالبان در نشست فرمت رایزنی های مسکو در مورد افغانستان شرکت نخواهد کرد.

کابلوف قبلا در مقاله ای که در نشریه روسی Nezavisimaya Gazeta منتشر شد، گفته بود جلسه بعدی فرمت رایزنی های مسکو در مورد افغانستان (روسیه، چین، هند، ایران، پاکستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان) قرار است اواسط نوامبر برگزار شود.

نشست قبلی ۲۰ اکتبر سال گذشته تشکیل شد. در آن نشست هیات طالبان به ریاست عبدالسلام حنفی معاون نخست وزیر حکومت موقت افغانستان حضور داشت. آمریکا به این نشست نماینده ای اعزام نکرد.

https://irna.ir/xjKZTF

**وضعیت سیاسی آمریکا بعد از انتخابات میان دوره‌ای از نگاه تحلیلگر مسائل بین‌المللی

یک تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بین المللی با اشاره به نتایج انتخابات میان دوره‌ای آمریکا، گفت: براساس نتایجی که تاکنون اعلام شده و وضعیت کرسی ها در مجالس نمایندگان و سنا، به نظر می رسد روند قانوگذاری در ایالات متحده کندتر از شرایط سخت کنونی خواهد شد و اختلافات حزبی در این کشور تشدید می شود.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

«امیرعلی ابوالفتح» در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: با توجه به نتایج اعلام شده، به احتمال زیاد مجلس نمایندگان آمریکا در اختیار جمهوریخواهان قرار می‌گیرد و درصورت تحقق این امر، هر دو حزب را می‌توان پیروز یا شکست‌خورده این انتخابات دانست.

وی اضافه کرد: قوه مقننه آمریکا از ۲ مجلس نمایندگان و سنا تشکیل شده و حالا هر کدام در اختیار یک حزب است که این امر روند تصویب قوانین را در ایالات متحده سخت‌تر از شرایط فعلی خواهد کرد.

این تحلیلگر مسائل آمریکا، ادامه داد: جمهوریخواهان یک مجلس را از دست حزب رقیب خود خارج کردند که این یک موفقیت است اما از آنجایی که نتوانستند بر مجلس دیگر تسلط یابند و به تعبیری موج قرمز (که رنگ حزب جمهوریخواهان است) رخ نداد، آنها در این انتخابات شکست خوردند.

ابوالفتح با بیان اینکه برای جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نیز یک مجلس از دست رفته است، افزود: اما از آنجایی که به شکل سنتی حزب حاکم بر کاخ سفید در نخستین انتخابات مقدماتی شکست خورده است، حفظ ۵۰ کرسی سنا برای دموکرات‌ها یک موفقیت برای حزب رئیس جمهور حساب می‌شود.

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی اضافه کرد: هم اینک روند قانونگذاری در آمریکا با مشکل مواجه است  و از این پس شرایط برای قوه مجریه دشوارتر خواهد شد.

وی ادامه داد: پیشتر نیز بایدن با مشکل مواجه بود و با وجود اینکه حزب حاکم هر ۲ مجلس را در اختیار داشت، اما به دلیل اینکه اکثریت آنها شکننده بود، در بسیاری از موارد برای تصویب قوانین دچار مشکل می‌شدند و تا زمانی که با تعدادی از جمهوریخواهان متحد نمی‌شدند، چالش ادامه می‌یافت و امروز این شرایط سخت‌تر شده است.

به گفته ابوالفتح، در شرایط کنونی که اکثریت کنگره با جمهوریخواهان است، هم رئیس کنگره و هم روسای تمام کمیته‌های مجلس در اختیار این حزب قرار می‌گیرد و این رئیس مجلس است که تعیین خواهد کرد چه طرحی در چه زمانی در دستور کار کنگره قرار گیرد و این برای قوه مجریه مشکل‌ساز خواهد شد.

وی اضافه کرد: از طرف دیگر جمهوریخواهان تلاش می‌کنند تصویب طرح‌هایی که می‌تواند در انتخابات آتی برای دموکرات‌ها رای بیاورد را دچار مشکل کنند.

بایدن با استیضاح مواجه خواهد شد 

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی اظهار داشت: جمهوریخواهان آمریکا قسم خورده اند که بایدن را استیضاح کنند و با کسب نتایج کنونی در کنگره، این احتمال قوی‌تر می شود.

وی با بیان اینکه به احتمال زیاد موضوع خروج شتابزده آمریکا از افغانستان موضوع استیضاح از رئیس جمهور ایالات متحده باشد، گفت: از آنجایی که استیضاح یک پروسه طولانی است، به شکل معمول بیش از یک سال به طول می‌انجامد تا تحقیقات قضایی صورت گیرد، زمانی که آمریکا در تب و تاب رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری ۲۰۲۴ است، رئیس دولت مستقر با این چالش بزرگ مواجه خواهد شد که می‌تواند بر آرای حزب حاکم در انتخابات تاثیر منفی بگذارد.

ابوالفتح اضافه کرد: بی‌تردید در شرایط کنونی هر حوزه‌ای چه داخلی یا خارجی یا دچار رکورد می‌شود یا برای عبور از سد کنگره، دموکرات‌ها باید بجنگند و امتیار بدهند تا بتوانند موافقت کنگره دو شقه شده را به دست بیاورند.

این تحلیلگر سیاسی درخصوص نتایج این انتخابات و احتمال تاثیر آن بر روند مذاکرات هسته‌ای برجام، گفت: مسئولیت سیاست خارجی آمریکا با رئیس جمهور است که با کمک مشاوران خود تصمیم‌گیری می‌کند و از آنجایی که دولت عوض نشده، در کلیت تفاوت معناداری در این حوزه شاهد نخواهیم بود.

وی یادآوری کرد: در ۲ سال گذشته که شاهد حاکمیت یکدست دموکرات‌ها در آمریکا بودیم، گشایشی در بحث برجام ایجاد نشد و با آمدن جمهوریخواهان به مجلس نمایندگان چشم‌انداز رسیدن به یک توافق دشوار می‌شود اما نیابد دچار این خطای تحلیلی شویم که اگر دموکرات‌ها یک پیروزی قاطع هم به دست می‌آوردند مشکات برجام حل می‌شد.

فضای ضد روسی در آمریکا قوی است

این تحلیلگر مسائل بین المللی با اشاره به مخالفت جمهوریخواهان با سیاست دولت بایدن در قبال اوکراین، اظهار داشت: فضای ضد روسی در ایالات متحده به ویژه واشنگتن بسیار قوی است و مخالفت در برابر این فضای سنگین برای جمهوریخواهان بسیار سخت است.

وی ادامه داد: درست است که برخی جمهوریخواهان حرف‌هایی در مخالفت با کمک‌های آمریکا به اوکراین زده اند، اما معنایش این نیست که با پیروزی این حزب در مجلس نمایندگان، سیاست کلان آمریکا در قبال روسیه و جنگ اوکراین تغییر جهت بدهد.

ابوالفتح اضافه کرد: ممکن است با حاکمیت جمهوریخواهان بر کنگره، این مجلس برای ارسال کمک‌های نظامی یا مالی به اوکراین سخت‌گیری بیشتری کند اما کمک‌ها ادامه می‌یابد.

وی با بیان اینکه قطع این کمک‌ها به منزله امتیاری بزرگ برای روسیه است، گفت: تحقق این امر در توان کنگره با وجود فضای ضد روسی آمریکا نیست.

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی اظهار داشت: در شرایط کنونی، ممکن است آمریکا اعلام کند که اوکراین برای دریافت کمک‌های بیشتر باید برخی قوانین ضد فساد مالی را تصویب کند و یا اقداماتی در جهت مقابله با پولشویی انجام دهد.

وی یادآوری کرد: چراکه اوکراین در رتبه‌بندی مبارزه با فساد مالی جایگاه خوبی ندارد و شائبه پولشویی در اوکراین زیاد است و این احتمال وجود دارد که سلاح‌های آمریکایی در اختیار روسیه قرار گیرد و یا در بازار آزاد فروخته شود.

به اعتقاد ابوالفتح، در شرایط فعلی بی‌تردید نظارت‌ها و سخت‌گیری‌ها در این حوزه بیشتر می‌شود و دیگر شاهد دست و دلبازی‌های پیشین برای ارسال کمک های مالی و نظامی به اوکراین نخواهیم بود.
https://irna.ir/xjKZTn

**هنیه: تا آزادی فلسطین «شمشیر قدس» آخته است/ دشمن فقط زبان زور را می فهمد

رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس با تاکید بر لزوم اتحاد ‌همبستگی میان امت های عربی و اسلامی خاطرنشان کرد که تا زمان بیرون کردن کامل اشغالگران از خاک فلسطین «شمشیر قدس» بر سر صهیونیستها آخته است و در نیام نخواهد رفت.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در اظهاراتی گفت: «شمشیر قدس» که مقاومت غزه آن را در مقابل اشغالگران از غلاف بیرون کشید تا بیرون کردن آن ها از تمام سرزمین فلسطین در غلاف نخواهد رفت.

وی تاکید کرد: این رژیم با تمام تشکل هایش، افراطی و صهیونیستی و اشغالگر است و به همین دلیل باید تمام توهم های صلح و سازش و مذاکرات از بین برود زیرا این رژیم تنها زبان شمشیر و سلاح را می فهمد.

به نوشته پایگاه العهد، اسماعیل هنیه همچنین به چالش هایی که مساله فلسطین با آن مواجه است، پرداخت و تاکید کرد: این چالش ها شامل انتخابات پارلمانی اخیر رژیم صهیونیستی و پیروزی صهیونیست های دینی در آن ، تلاش اشغالگران برای تحمیل حاکمیت دینی بر مسجد الاقصی و همچنین تلاش برای هدف قرار دادن ارکان مساله فلسطین ‌و در راس آن ها از بین بردن حق بازگشت پناهندگان است. 

رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس با تاکید بر لزوم اتحاد امت های عربی و اسلامی و محور قرار دادن قدس شریف خاطرنشان کرد: تا زمانی که قدس مورد هدف قرار گرفته باشد، اولویت و راهبرد ما این خواهد بود که قدس محور درگیری ما با دشمن است و همین امر ما را متحد خواهد کرد.

وی با تاکید بر لزوم پایبندی به ارزش های ملت و امت اسلامی و در راس آن ها مساله قدس و حق بازگشت پناهندگان فلسطینی گفت: نه کوتاه خواهیم آمد، نه تفریط می کنیم، نه به رسمیت خواهیم شناخت. ملت فلسطین حق دارد که در سرزمین خود باشد و زندانیان ما باید آزاد شوند. محاصره غزه باید شکسته شود و مقاومت علیه اشغالگران به ویژه در کرانه باختری باید تداوم یابد؛ مقاومتی که ما هر روز شاهد گسترش آن از طریق گروه نوظهور مقاومت "عرین الاسود" و تمام بازوهای مقاومت در کرانه باختری و قدس اشغالی هستیم.

https://irna.ir/xjKZTX

**نخست وزیر چین از تقویت همکاری با سازمان ملل خبر داد

«لی کیچیانگ» نخست وزیر چین در جلسه با دبیرکل سازمان ملل متحد در پنوم پن پایتخت کامبوج خواستار روابط نزدیک تری با این سازمان شد.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

لی کیچیانگ نخست وزیر چین که برای سفر ۶ روزه و چندین جلسه با رهبران اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا به کامبوج سفر کرده است در دیدار با دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار تقویت روابط کشورش با این سازمان شد. 

نخست وزیر چین در دیدار با «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد به بررسی مسائل متفاوتی  از جمله چندجانبه گرایی و تغییرات اقلیمی پرداخت. وی در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد سازمان ملل متحد بنیادی اساسی و مهم برای حفظ چندجانبه گرایی است و چین اهمیت زیادی برای نقش مهم سازمان ملل در حفظ صلح جهانی و بهبود و پیشرفت توسعه قائل است. 

لی کیچیانگ با اشاره به شرایط پیچیده فعلی جهانی گفت حفظ چندجانبه گرایی اساسا به معنای حفظ اهداف و اصول منشور سازمان ملل متحد و پشتیبانی از اقتدار این سازمان در مسائل بین المللی است. بدین ترتیب حمایت از سازمان ملل به مشارکت در صلح و توسعه جهان می انجامد. 

این مقام سیاسی چین افزود چین از موفقیت های جدید سازمان ملل ملل با ریاست گوترش قدردانی می کند و وعده داد کشورش همواره به دنبال تقویت همکاری با آژانس های سازمان ملل خواهد بود و فعالانه در تمامی فعالیت های این سازمان مشارکت خواهد کرد و  تلاش های  مشترک در راستای  منشور سازمان ملل ملل برای حفظ صلح جهانی خواهد کرد.

وی در پایان درباره اولویت بندی مسائل مربوط به توسعه که کشورهای درحال توسعه با آن مواجه هستند اظهارنظر کرد و افزود چین فعالانه به این کشورها کمک های مالی، مبارزه با تغییرات اقلیمی و بهبود استانداردهای زندگی خواهد داد و آنها را به توسعه پایدار ترغیب می کند. 

از سوی دیگر دبیرکل سازمان ملل متحد نیز گفت همکاری میان چین و این سازمان موضوعی مهم برای چندجانبه گرایی است و سازمان ملل از تلاش های فراوان چین در بهبود و پیشرفت چندجانبه گرایی قدردانی می کند. وی همچنین درباره مشارکت چین برای پیشرفت آژانس های سازمان ملل درباره تغییرات اقلیمی و دستیابی به توسعه پایدار سخن گفت. 

آنتونیو گوتریش از تقویت همکاری با چین برای کمک به کشورهای در حال توسعه  برای مقابله با تغییرات اقلیمی، رویارویی با وام ها و حفظ امنیت غذا و انرژی ابراز امیدواری کرد و افزود سازمان ملل متحد با جداسازی اقتصادی مخالف  و معتقد است که تمامی کشورها باید تفاوت های خود را از طریق گفتگو حل و فصل کنند و با چالش های جهانی به شکل مشترک رو به رو شوند. سازمان ملل قاطعانه از نقش مهم چین در همکاری جنوب-جنوب حمایت می کند و روابط نزدیک تری را با این کشور در آینده پیش بینی می کند.
https://irna.ir/xjKZTw

**نتانیاهو خطاب به ولیعهد سازشکار بحرین: فرصت زیادی پیش رو داریم

نخست وزیر مکلف رژیم صهیونیستی ضمن دعوت از ولیعهد سازشکار بحرین برای سفر به سرزمین های اشغالی، خواستار تداوم همکاری با حکومت آل خلیفه شد.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر مکلف رژیم صهیونیستی در گفت وگوی تلفنی با سلمان بن حمد آل خلیفه، ولیعهد سازشکار بحرین تصریح کرد: فرصت های زیادی پیش رو داریم و امیدواریم بزودی تو را در اسرائیل (سرزمین های اشغالی) ببینم.

ولیعهد بحرین در این گفت وگوی تلفنی بر تمایل کشورش برای گسترش و تعمیق روابط و همچنین انجام همکاری های جدید با رژیم صهیونیستی تاکید کرد.

نتانیاهو نیز در این گفت وگو خواستار تداوم همکاری های مستقیم با بحرین و سفر ولیعهد این کشورهای به سرزمین های اشغالی شد.

قرارداد سازش میان بحرین و رژیم صهیونیستی ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ با دلالی «دونالد ترامپ» رییس جمهوری سابق آمریکا امضا شد و این کشور کوچک عرب حاشیه خلیج فارس رابطه چندین‌ساله غیرعلنی خود را با صهیونیست‌ها آشکار و رسمی کرد.  

هرتزوگ روز یکشنبه (۲۲ آبان) در محل اقامت خود با بنیامین نتانیاهو رهبر حزب لیکود در کنست (پارلمان) این رژیم دیدار و وی را رسما مامور تشکیل کابینه جدید کرد.

رئیس رژیم صهیونیستی در مراسم اعطای حکم ماموریت تشکیل کابینه به نتانیاهو، با اشاره به باز بودن پرونده فساد وی در دادگاه، گفت: معرفی نتانیاهو برای تشکیل کابینه برای من کار آسانی نبود.

هرتزوگ روز جمعه بعد از دیدار با همه گروه های سیاسی در کنست این رژیم اعلام کرد: بعد از پایان مشورت‌ها، ۶۴ عضو کنست بنیامین نتانیاهو رئیس حزب لیکود را برای تشکیل دولت پیشنهاد کردند.

وی یائیر لاپید نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی را مورد حمایت ۲۸ عضو کنست اعلام کرد و افزود: همین تعداد از اعضای کنست هیچ کس را برای تصدی پست نخست وزیری معرفی نکردند.

بر اساس قوانین رژیم صهیونیستی، نتانیاهو ۲۸ روز فرصت دارد تا کابینه جدید را تشکیل دهد و در صورت لزوم، امکان تمدید آن تا ۱۴ روز خواهد بود.

براساس گزارش ها، نتانیاهو از معرفی اعضای کابینه طی هفته آینده در سایه اختلاف در اردوگاه سیاسی خود بر سر تقسیم غنایم انتخاباتی و پست های وزارتی خبر داده است.
https://irna.ir/xjKZVn

**دومین تبعه آمریکا در کمتر از یک هفته در عربستان بازداشت شد

مقامات امنیتی عربستان سعودی یک تبعه آمریکایی یمنی الاصل را در مکه مکرمه بازداشت کردند.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

خبرگزاری فرانسه امروز (دوشنبه) از بازداشت «محمد سالم» شهروند آمریکایی یمنی الاصل توسط مقامات امنیتی عربستان به هنگام انجام حج عمره خبر داد و به نقل از «عبدالله مغنی» وکیل وی نوشت که این شهروند آمریکایی به دلیل مشاجره لفظی با ماموران بازداشت شده است.  

وکیل محمد سالم گفت: موکلم در اول نوامبر بازداشت و سپس تحت تدابیر شدید امنیتی به یک مرکز امنیتی که برای نگهداری زندانیان سیاسی و مظنونان تروریسم مورد استفاده قرار می گیرد، ‌ منتقل شده است.

وی اظهار داشت: سالم (۶۳ ساله) به همراه دو تن از پسرانش برای انجام حج عمره به مکه سفر کرد و در حالیکه در صف منتظر ورود به مسجد الحرام بود با نیروهای امنیتی که او را از دو پسرش جدا کرده بودند، وارد مشاجره لفظی شد و پس از آن دو مرد که خود را اهل لیبی معرفی کردند به او نزدیک شدند و از او پرسیدند چه اتفاقی افتاده است.

مغنی که بر اساس مشاهدات دو فرزند این تبعه آمریکایی سخن می گفت، ‌ افزود که در این لحظه محمد خشمگین و به شدت عصبانی شد و  با خشم به آنها گفت: اگر مکه و مدینه نبود، این کشور را به آتش می کشیدم

به گفته مغنی، مشخص است این دو نفر که خود را لیبیایی معرفی کردند ماموران مخفی بودند و سالم پس از آن، دستگیر شد.

وی افزود: سفارت آمریکا فهرستی از وکلای سالم را که می‌توانند روی پرونده او کار کنند، در اختیار خانواده او قرار داده است اما هنوز هیچ یک از آنها با دریافت پرونده موافقت نکرده‌اند.

این وکیل با بیان اینکه «امیدوارم شهروندان به خاطر اختلاف بین دولت‌ها متضرر نشوند» ‌ ابراز امیدواری کرد که اختلافات سیاسی کنونی بین واشنگتن و ریاض بر برخورد با موکلش تاثیری نگذارد.

او افزود: در نهایت ما متحد هستیم و در این مقطع باید متحد بودن فوایدی برای ما داشته باشد و این وحشتناک است که فکر کنیم سالم سزاوار برخورد خشن است.

مغنی اظهار داشت:‌ او مرتکب جرم واقعی نشده است و آنچه او گفت بازتاب کاری نبود که انجام خواهد داد بلکه او در عصبانیت این سخنان را به زبان آورده است.  

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هجدهم آبانماه جاری نیز خبر داده بود که عربستان سعودی یک شهروند آمریکایی به نام «کارلی موریس» را بازداشت کرده است.

«ند پرایس» ‌ سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی خود گفته بود:‌ ما از گزارش هایی مبنی بر بازداشت «موریس» ‌ آگاه هستیم و طبیعی است که امنیت شهروندان آمریکایی در خارج از کشور بالاترین اولویت ما است.

خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس اعلام کرده بود که این زن آمریکایی هفدهم آبانماه جاری به دلیل مخالفت‌های همسر سابق سعودی‌ اش - با خارج کردن دختر خردسالش از عربستان- بازداشت شده است.

این خبرگزاری به نقل از گروه آمریکایی «ابتکار آزادی» نوشت که موریس به یک مرکز پلیس در شمال مرکز شهر بریده احضار شد و مقامات عربستان هنوز او را آزاد نکرده اند.

در همین حال مسئولان آمریکایی گفته اند که مقامات عربستانی بازداشت موریس را تایید کرده اند.

آنها اظهار داشتند که تلاش این شهروند آمریکایی برای خارج کردن دختر هشت ساله اش از عربستان به دلیل قوانین سختیرانه قیمومیت در عربستان دشوارتر شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، موریس در تابستان ۲۰۱۹ به همراه دخترش وارد عربستان شد تا دختر را به خانواده پدرش معرفی کند اما او در آنجا گیر افتاد و وارد یک درگیری حقوقی در عربستان شد؛ جایی که نظام قیمومیت به پدران اجازه قیمومیت مطلق بر فرزندانشان می دهد.

کارلی موریس که در ۱۷ سالگی به دین اسلام گروید، در سال ۲۰۱۳ از طریق اینترنت با همسر سابق عربستانی خود در آمریکا آشنا شد و او در سال ۲۰۱۸ از هم جدا شدند و به کشورش زمانی که دخترشان چهار ساله بود، بازگشت.

روابط بین عربستان و آمریکا اخیرا بویژه بعد از مخالفت ریاض با درخواست افزایش تولید سقف "اوپک پلاس" با تنش همراه بوده است.
https://irna.ir/xjKZSQ

**سامانه های موشکی جدید، مدافع آسمان چین

چین از جدیدترین سیستم لیزری و دفاع موشکی هوایی خود در استان گواندونگ واقع در جنوب این کشور رونمایی کرد.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

کارشناسان معتقدند چین در حال ساخت سیستم دفاع هوایی همه جانبه در سطح جهانی است تا بتواند از آسمان این کشور در برابر حملات بالقوه دفاع کند. بدین ترتیب آخرین و جدیدترین سیستم لیزری و دفاع موشکی هوایی این کشور رونمایی شد.  

باوجود این که این سیستم در گذشته برای عموم مردم به نمایش گذاشته شده بود، سیستم سلاح موشکی زمین به هوای «اچ کیو-۹ بی» نیروی هوایی  ارتش آزادی مردم چین برای نخستین بار در نمایش هوایی مدل جدید موشک را با مدل های قبلی به نمایش گذاشت.  

سیستم  «اچ کیو-۹ بی» که مستقلا تولید داخلی چین است سیستم سلاح موشکی زمین به هوای متوسط تا دور برد از نسل جدید است که برای رهگیری حملات بمب های خوشه ای و سلاح های هوایی با دخالت الکترومغناطیسی قوی  استفاده می شود. این سیستم همچنین آماده صادرات است.  

پیش تر«شی جین پینگ» دبیرکل حزب کمونیست کمیته مرکزی چین و رئیس جمهوری این کشور در سخنانی خطاب به ارتش کشورش و درحالی که لباس نظامی به تن داشت، از آنها خواست تمام تمرکز خود را بر روی آمادگی و تقویت ظرفیت های رزمی و حفظ تمامیت ارضی کشور بگذارند.

وی در سخنانش گفت با تغییرات نهانی که در این قرن بوجود آمد و در حال افزایش نیز است چین نیز با بی ثباتی و تردیدهایی در شرایط امنیتی خود مواجه شده است. بدین ترتیب ارتش این کشور وظایف سختی را باید بر دوش کشد.  

https://irna.ir/xjKZVt

**فرافکنی ترامپ برای فرار از اتهام شکست جمهوریخواهان

دونالد ترامپ برای فرار از فشار انتقادها به دلیل شکست جمهوری‌خواهان در انتخابات سنا با حمله به ارشدترین مقام حزب جمهوری خواه و همسر وی، دست به فرافکنی زد.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

تارنمای خبری واشنگتن تایمز با پرداختن به این مطلب نوشت: بسیاری از جمهوری خواهان و دیگر محافظه کاران اکنون انگشت اتهام شکست در انتخابات سنا را به سوی ترامپ نشانه رفته‌اند چرا که وی از نامزدهای ضعیف و ناکارآمد حزب جمهوری خواه حمایت کرد.

 اکنون ترامپ تقصیر این شکست را (با هدف فرافکنی) متوجه میچ مک کانل رهبر اقلیت جمهوری خواه در مجلس سنا می‌داند.

ترامپ با توجه به اینکه دموکراتها با برتری بسیار اندک در مجلس سنای آینده، همچنان قدرت را در اختیار خواهند داشت، خشم خود را متوجه این سناتور کهنسال ایالت کنتاکی (میچ مک کانل) کرد و گفت که این فرد باید پول بیشتری برای پیروزی در این کارزار انتخاباتی و از نامزدهایی که وی آنها را مورد حمایت خود قرار داده بود، خرج می کرد.

ترامپ در شبکه اجتماعی خود موسوم به «حقیقت» با حمله به رهبر اقلیت جمهوریخواهان سنا نوشت: این شکست نتیجه اشتباه میچ مک کانل بود.

ترامپ پا را فراتر نهاده و به همسر میچ مک کانل نیز حمله برده و وی را در شکست خوردن جمهوریخواهان در انتخابات میان دوره ای مورد سرزنش قرار داد.

ترامپ در بخش دیگری از فرافکنی های خود در این شبکه اجتماعی نوشت: میچ مک کانل انتخابات میان دوره ای را خراب کرد.

در انتخابات میان دوره ای کنگره، دموکرات ها توانسته اند ۵۰ کرسی از یکصد کرسی مجلس سنا را بدست آورند این درحالی است که حزب جمهوریخواه ۴۹ کرسی بدست آورده و نتجیه کرسی سنا مربوط به ایالت جورجیا نیز به مرحله دوم کشیده شده است.

تاکنون جمهوریخواهان ۲۱۷ کرسی و دموکرات ها نیز ۲۰۵ کرسی مجلس نمایندگان را بدست آورده اند، برای کسب اکثریت در مجلس نمایندگان حداقل نیاز به کنترل ۲۱۸ کرسی از ۴۳۵ کرسی این مجلس است.

https://irna.ir/xjKZVp

**تظاهرات مردم اسپانیا در اعتراض به وضعیت بهداشت عمومی

هزاران نفر از شهروندان پایتخت اسپانیا با شعار «مادرید در دفاع از نظام بهداشت عمومی به پا می‌خیزد» به خیابان‌ها آمدند و اعتراض خود به برنامه‌های دولت در بخش بهداشت عمومی این ایالت را ابراز کردند.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

سازمان‌ها تخمین می‌زنند که حدود ۶۷۰ هزار نفر در خیابان‌های مرکز مادرید گردهم آمدند؛ این در حالی است که مقام‌های دولتی، شمار معترضان را حدود ۲۰۰ هزار نفر اعلام کردند.

از یک هفته پیش تاکنون، پزشکان شاغل در کلینیک‌های ۲۴ ساعته مادرید، در مخالفت با «هرج و مرج» ناشی از طرح دولت برای اضافه کردن کلینیک‌های بیشتر بدون استخدام کارکنان جدید، اعتصاب کرده‌اند. آن‌ها معتقدند که پزشکان در شرایط فعلی نمی‌توانند به اندازه کافی از بیماران مراقبت کرده و خدمات ارائه دهند.

اتحادیه‌هایی که نماینده حدود پنج هزار پزشک خانواده در مادرید هستند نیز اعلام کرده‌اند که از ۲۱ نوامبر، به صف اعتصاب‌ها خواهند پیوست.

مادرید اگر چه یکی از ثروتمندترین شهرهای اسپانیا است، اما از نظر تعداد پزشک خانواده به ازای هر نفر، در جایگاه دوم در این کشور قرار دارد. از نظر تعداد پرستاران نیز در انتهای فهرست شهرها قرار دارد و از لحاظ کمترین هزینه در سرانه مراقبت‌های بهداشت عمومی، در جایگاه دومین منطقه اسپانیا قرار دارد.

«ایزابل دیاز آیوسو» رهبر منطقه‌ای ایالت مادرید که به تلاش برای از بین بردن سیستم بهداشت عمومی متهم است، اعتصاب‌ها را اقدامی در جهت «بایکوت» این ایالت توصیف کرد و گفت هدف از اعتراض‌ها، انگیزه سیاسی است.

وی در دوران شیوع همه‌گیری کووید-۱۹ نیز به صراحت، علیه قرنطینه‌ها موضع‌گیری کرد و به شدت مورد انتقاد جامعه بهداشت این کشور قرار گرفت.

تظاهرکنندگان در جریان تجمع‌ها، کاریکاتورهای بزرگی از رئیس ایالتی مادرید حمل می‌کردند و برای استعفای او شعار می‌دادند.

«پدرو آلمودوار» کارگردان مشهور سینما نیز در این اعتراض‌ها شرکت کرد. او در اظهاراتی به روزنامه ال پاییس گفت که راهپیمایی می‌کند زیرا «مسئله بهداشت عمومی، همه را تحت تأثیر قرار می‌دهد».

این تظاهرات گسترده همچنین شامل یک دقیقه سکوت برای هزاران نفری بود که در خانه‌های سالمندان در مادرید در طول همه‌گیری کرونا جان خود را از دست دادند.

براساس گزارش یورواستات (اداره آمار اتحادیه اروپا)، امید به زندگی ساکنان مادرید در سال ۲۰۲۰ به شدت نسبت به ساکنان سایر نقاط اروپا کاهش یافت (از ۸۵.۸ به ۸۲.۳ سال).

https://irna.ir/xjKZW۶

**ریاست هند بر گروه ۲۰؛ تمرکز بر چالش امنیت غذایی و تامین انرژی

دهلی نو، در اجلاس گروه ۲۰، برای بحران های جهان چون امنیت غذا و انرژی و حوزه های نوین چون سلامت و تحولات دیجیتال راه حل هایی ارایه خواهد کرد.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

نخست وزیر هند نارندرا مودی، به سران جهان مانند جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا و امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در اجلاس سالانه ۱۵ تا ۱۶ نوامبر خواهد پیوست.  

روسیه اعلام کرده است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در این نشست شرکت نخواهد کرد و هیأت این کشور توسط سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه رهبری خواهد شد که بازتابی از اختلافات درون گروه ۲۰ بر سر درگیری اوکراین است.

این اجلاس سه جلسه کاری برای رهبران خواهد داشت که به امنیت غذایی و انرژی، سلامت و تحول دیجیتال اختصاص داده شده است و انتظار می رود سران اعضای گروه ۲۰ در مورد موضوعات کلیدی مانند وضعیت اقتصاد جهانی، محیط زیست، کشاورزی و تغییرات آب و هوایی گفتگو کنند.

هند در این اجلاس، ریاست گروه ۲۰ را بر عهده خواهد گرفت، این گروه که شامل آرژانتین، استرالیا، برزیل، کانادا، چین، فرانسه، آلمان، هند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی، مکزیک، روسیه، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، ترکیه، بریتانیا، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا است، ۸۵ درصد تولید ناخالص داخلی جهانی و بیش از ۷۵ درصد تجارت جهانی را در دست دارد.

 طی چند روز گذشته، تیم‌هایی از تمامی اعضای گروه ۲۰ برای نهایی کردن بیانیه مشترکی که قرار است در پایان اجلاس صادر شود، با اجماع بر سر اشاره به جنگ اوکراین در پیش‌نویس سند، در تلاش بودند.

نشست سران گروه ۲۰ در بالی در شرایطی برگزار می‌شود که چالش‌های زیست‌محیطی، عدم پیشرفت در اهداف توسعه پایدار (SDGs) و تأثیر همه‌گیری کووید-۱۹ اقتصاد جهانی را دگرگون کرده است.

پیش از این معاون وزیر امور خارجه هند، با اشاره به این مشکلات گفت: انتظار می رود طرف هندی تمرکز خود را بر چالش های پیش روی کشورهای در حال توسعه، تداوم عدم امنیت تامین انرژی، نیاز به پاسخ جهانی به چالش های آب و هوایی و امنیت غذایی و بهداشتی حفظ کند. وینای کواترا افزود: این اهداف همچنین فرصت هایی مانند استفاده از ابزارها و بسترهای دیجیتال برای ارائه کارآمد و شفاف حکمرانی را ارائه می دهد.

 انتظار می رود نارندرا مودی در حاشیه این دیدار با محمد بن سلمان، ولی‌عهد عربستان سعودی، ریشی سوناک، امانوئل مکرون و برخی دیگر از رهبران کشورها دیدار کند اما این احتمال وجود ندارد که مودی با شی جی پینگ ملاقات کند.

 ریاست هند بر گروه ۲۰، بر توسعه سبز، ماموریت زندگی، تحول دیجیتال، رشد فراگیر و انعطاف پذیر و توسعه تحت رهبری زنان، تمرکز خواهد کرد.
https://irna.ir/xjKZVX

**آتلانتیک: انتخابات کنگره «نه» به ترامپ و جمهوریخواهان بود

نشریه آتلانتیک نوشت، رای دهندگان انتخابات میان دوره ای کنگره به نامزدهای جمهوریخواهی که با شعارهای تبلیغاتی دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا در رقابت ها شرکت کردند این پیام را دادند که ما با شما و برنامه های‌تان مخالف هستیم.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

این نشریه در گزارشی تحت عنوان «پیام انتخابات میاندوره ای کنگره به جمهوریخواهان» به قلم «دیوید فروم» افزود: سوالی که بعد از انتخابات میان دوره ای آمریکا مطرح می شود این است که آیا جمهوریخواهان می توانند درس عبرت بگیرند؟

در طول سال هایی که ترامپ روی کار بوده، حزب جمهوریخواه خود را به عنوان نهادی که ضد آموختن است سازماندهی کرده است. در این سالها اطلاعات به صورت ناخواسته، نادیده گرفته شده یا رد شده است.

ترامپ در سال ۲۰۱۶ آرای عمومی را از دست داد و شکست او بدتر از میت رامنی در سال ۲۰۱۲ بود. محبوبیت او، هرگز در روزهای ریاست جمهوری اش در هیچ یک از نظرسنجی های معتبر از ۵۰ درصد بالاتر نرفت.

جمهوری خواهان در انتخابات میان دوره ای سال ۲۰۱۸ در بالاترین میزان مشارکت واجدین شرایط رای از قبل از جنگ جهانی اول شکست خوردند. ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ با اختلاف ۸ میلیون رای در مقابل جو بایدن شکست خورد. افرادی همچون رودی جولیانی وکیل ترامپ مدعی شدند که انتخابات ربوده شده است.

نگاهی به انتخابات سال ۲۰۲۲ نشان می دهد که این انتخابات نه به دیدگاه های شخص ترامپ و حزب جمهوریخواه بود. برای نخستین بار از سال ۱۹۳۴ حزب رئیس جمهوری در انتخابات میان دوره توانست کرسی هایی را در ایالت های میدوست شامل میشیگان، مینه سوتا و ویسکانسین کسب کند. نامزدهایی که از ترامپ و دروغ های او حمایت کردند شکست خوردند.

کارشناسان محافظه کار هنوز هم اصرار دارند که آنها در انتخابات کنگره شکست نخورده اند بلکه بار دیگر فریب نظام انتخاباتی متقلب را خورده اند.

براساس این گزارش، عملکرد خوب حزب رئیس جمهوری در انتخابات میان دوره ای سالهای ۲۰۰۲، ۱۹۹۸، ۱۹۶۲ و ۱۹۳۴ در یک قرن گذشته یک استثنا بوده است. عواملی باعث حمایت از حزب رئیس جمهوری در این سالها شد:  اتفاقات ناشی از یازده سپتامبر، رونق اقتصادی اواخر دهه ۱۹۹۰، رهایی از بحران موشکی کوبا و رونق بعد از «رکودبزرگ»، مردم را در انتخابات این دوره ها زیر یک پرچم جمع کرد.

اما امسال با وجود شاخص های منفی برای حزب رئیس جمهور و محبوبیت اندک بایدن و بدبینی ها نسبت به آینده، حزب دموکرات پیروز شد. اما دلایلی برای رای دادن به رئیس جمهور وجود داشت که ناشی از اتفاقات بعد از ریاست جمهوری ترامپ و حمله به کنگره بود.

جاش هالوی سناتور جمهوریخواه در توئیتی بعد از شوک اولیه ناشی از شکست در انتخابات ۲۰۲۲ نوشت: «حزب جمهوریخواه مرده است و اکنون وقتش رسیده تا آن را دفن کنیم و حزب جدیدی را بسازیم».

به نوشته آتلانتیک، اما حزب جمهوریخواه به جمهوریخواهانی نیاز دارد که مانند هالوی، اقتدارگرا و مرتجع نیستند و این حزب بیشتر به دموکراسی و مدرنیته که جمهوریخواهان در برابر آن مقاومت می کنند، نیاز دارد.

رای دهندگان آمریکایی بارها این درس را داده اند و جمهوریخواهان باید گوش خود را باز کنند و آن را بشنوند. آنها باید این خواسته را درک کنند.
https://irna.ir/xjKZWj

**هشدار مورگان استنلی درمورد اقتصاد کشورهای توسعه یافته

موسسه مالی مورگان استنلی در جدیدترین گزارش خود پیش بینی کرد که در سال آینده میلادی میانگین رشد اقتصادی کشورهای توسعه یافته بسیار اندک شده و کشورهای حوزه یورو و انگلیس دچار رکود اقتصادی شوند.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

خبرگزاری رویترز امروز به نقل از گزارش این بانک سرمایه گذاری نوشت که تاب آوری بازار کار آمریکا موجب می شود که این کشور دچار رکود نگردد. اقتصاد چین نیز پس از سه سال محدودیت های کرونایی با گشایش روبرو خواهد شد که این امر به بهبود اوضاع اقتصادی این غول آسیا و دیگر کشورهای این قاره منجر می شود.

در گزارش این بانک آمریکایی آمده است که ریسک بازار رو به کاهش بوده و پیش بینی می شود که بر خلاف برآورد ۲.۷ درصدی صندوق بین المللی پول، اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۳ حدود ۲.۳ درصد رشد کند.

براساس این گزارش، در سال آینده میلادی کشورهای توسعه یافته در آستانه رکود قرار خواهند گرفت و یا به آن دچار خواهند شد. با این حال اوضاع اقتصادهای نوظهور اندکی بهبود خواهد یافت و رشد سریع اقتصاد جهانی هنوز در دسترس نیست.

پیش بینی می شود که اقتصاد چین در سال ۲۰۲۳ حدود ۵ درصد رشد کند و از رشد میانگین ۳.۷ درصدی برای اقتصادهای نوظهور فراتر رود. در همین حال میانگین رشد اقتصادی ۱۰ کشور توسعه یافته تنها ۰.۳ درصد خواهد بود.

بنابر پیش بینی این موسسه مالی، رشد اقتصادی آمریکا نیز با توجه به رشد اندک اشتغال و افزایش نرخ بیکاری تنها ۰.۵ درصد خواهد بود.
https://irna.ir/xjKZWC

**اختلافات مرزی تاجیکستان و قرقیزستان به ورزش کشیده شد

پس از درگیری‌های خشونت‌آمیز مرزی تاجیکستان و قرقیزستان که آخرین مورد آن شهریور ماه سال جاری با ده‌ها کشته از هر دو طرف رخ داد، دوشنبه تصمیم گرفت به دلیل نگرانی های امنیتی، از شرکت در مسابقات جهانی سامبو در بیشکک، پایتخت قرقیزستان صرفنظر کند.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

به رغم اینکه ورزشکاران تاجیک تاکنون موفقیت های جهانی زیادی در مسابقات قهرمانی سامبو کسب کرده اند اما فدراسیون سامبو تاجیکستان دلیل این تصمیم را نگرانی های امنیتی برای ورزشکارانش اعلام کرد.

«صیر بزروف»، سرمربی تیم ملی سامبو تاجیکستان  به آسیا پلاس گفت که آنها مسابقات بین المللی را انجام داده و کشتی گیرانی را برای شرکت در مسابقات جهانی بیشکک به تیم ملی این کشور انتخاب و تمام مدارک لازم را برای این سفر آماده کردندد.  

بزوروف تصریح کرد: "اما مقامات وزارت امور خارجه و سایر وزارتخانه ها مربوطه اعلام کردند که ایمنی ورزشکاران تضمین نشده است، بنابراین، ما تصمیم گرفتیم از مسابقات قهرمانی در بیشکک صرف نظر کنیم. "

وی افزود: وقتی مسئولان کشوری امنیت ورزشکاران را تضمین نمی کنند، نمی توانیم جان جوانان را برای حضور در مسابقات به خطر بیندازیم.

ورزشکارانی از تقریبا ۵۰ کشور در مسابقات قهرمانی سامبو که  که تا امروز ۲۳ آبان در پایتخت قرقیزستان ادامه داشت، شرکت کردند.

 ورزشکاران تاجیکستانی تاکنون با موفقیت در مسابقات مختلف سامبو شرکت کرده و در این نوع کشتی قهرمان جهان شده اند.

سامبو یک ورزش رزمی منشأ آن در اتحاد جماهیر شوروی روسیه ( SFSR) بود. اصطلاح "SAMBO" به معنی «دفاع از خود بدون سلاح» است. سامبو نسبتاً مدرن است، زیرا توسعه آن در اوایل دهه ۱۹۲۰ توسط  شوروی و ارتش سرخ برای بهبود توانایی های رزمی تن به تن سربازان آغاز شد.

سامبوی ورزشی سبکی شبیه به کشتی گرفتن و جودوی دوران قدیم است و از جهات زیادی تحت تأثیر آنها قرار گرفته است، اما با تفاوت هایی در قوانین، پروتکل و لباس. سامبو بیشتر شبیه به کشتی گرفتن است و برخلاف جودو، سامبو به شکل های مختلفی پاها را قفل می‌کند، در حالی که اجازه نمی‌دهد که فرد خفه شود. همچنین بر پرتاب، کار زمینی و ارسال، با محدودیت های بسیار کمی در گرفتن و نگه داشتن تمرکز دارد.

سامبوی رزمی که برای ارتش مورد استفاده قرار گرفته و توسعه یافته است، شبیه هنرهای رزمی ترکیبی مدرن، از جمله اشکال ضربه زدن و مبارزه است. سامبو رزمی علاوه بر پرتاب، نگه داشتن، خفه کردن و قفل کردن، به جز مچ ایستاده یا در حال پرواز، ضربات مشت، لگد، آرنج و زانو و همچنین ضربات فوتبال، ضربه سر و ضربه های کشاله ران را امکان پذیر می کند.

https://irna.ir/xjKZVG

**بورل: بسته تحریمی جدیدی امروز علیه ایران وضع می‌کنیم

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه رویکرد مداخله‌جویانه غرب در امور داخلی ایران و تلاش برای تنفس مصنوعی به اغتشاشگران، مسائل حقوق بشری را بهانه و اعلام کرد که امروز بسته تحریمی جدیدی علیه ایران وضع خواهد شد.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

جوسپ بورل در آستانه نشست وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت: امروز درباره ایران صحبت می‌کنیم و بسته تحریمی جدیدی را علیه کسانی که مسئول سرکوب تظاهرکنندگان بوده‌اند، وضع خواهیم کرد

وی افزود: دیروز با وزیر امور خارجه ایران در مورد مسئله برجام و حمایت نظامی ایران از روسیه که باید متوقف شود صحبت کردیم. این ها سه مسائل مهمی هستند که در نشست امروز درباره آنها مذاکره خواهیم کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره واکنش ایران به تحریم‌ها گفت: تمام طرف‌هایی که تحریم شده‌اند تدابیر متقابلی را صورت داده‌اند. این بخشی از بازی است و ما آماده‌ایم.

وی در ادامه با بیان اینکه «برجام یک مساله جدا است» ادعا کرد: توافق هسته‌ای درباره هسته‌ای شدن ایران است.  او مدعی شد: «بهترین روش برای اینکه ایران هسته‌ای نشود این است که در زمینه ازسرگیری اجرای برجام کار کنیم.» بورل با تکرار اینکه «مذاکرات روی ریل درستی قرار ندارد و در وضعیت بن‌بست است» افزود: اما کارها جریان دارد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پاسخ به سووالی درباره شواهد همکاری نظامی ایران و روسیه تصریح کرد: شواهدی درباره همکاری موشکی نیست. وی با این ادعا کرد که شواهدی درباره همکاری پهپادی وجود دارد.  

اتحادیه اروپا و سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه اخیرا به بهانه مسائل حقوق بشری و ادعای بی‌اساس مشارکت ایران در جنگ اوکراین تحریم‌های جدیدی را وضع کرده اند.

مجله اشپیگل آلمان چندی پیش بدون افشای منابع خود ادعا کرد که برلین و هشت کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا در حال برنامه ریزی برای گسترش تحریم‌ها علیه ایران هستند که در آن افراد و سازمان های مرتبط با آنچه به‌کارگیری خشونت علیه معترضان در ایران نامیده، هدف قرار داده شده‌اند.

این نشریه آلمانی افزود که بر اساس طرح یادشده دارایی های افراد و موسسات تحریم شده مسدود و شرکت ها و شهروندان اتحادیه اروپا از مراوده مالی با آنان منع خواهند شد. این طرح قرار است در جلسه شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در ۱۴ نوامبر بررسی شود. 

برخی رسانه‌های غربی ادعا می‌کنند نام ۳۱ شخصیت و نهاد ایرانی در این طرح قرار دارد.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان امروز در سخنانی پیرامون مسیر غیر سازنده، تکراری و شکست خورده اروپایی‌ها هشدار داد و تصریح کرد: برای ما مشخص هست که چند رهبر اروپا نگاه شکست خورده نسبت به تحولات دارند.

وی همچنین در توئیتی خاطر نشان کرد که طرف‌های اروپایی « با اشتباه محاسباتی، طی اقدامی غیرسازنده که مبتنی بر انبوهی از اطلاعاتِ غلط بود، دوباره به ابزار نخ‌نما و بی‌اثر تحریم علیه ایرانیان متوسل شدند. اغتشاش و تخریب اموال عمومی در هیچ‌جای جهان تحمل نمی‌شود و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.»

https://irna.ir/xjKZYr

**بسته کمک نظامی بی‌سابقه کنگره آمریکا به تایوان؛ واشنگتن در مسیر تشدید تنش‌ها با چین

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی از طرح کنگره آمریکا برای تخصیص بسته نظامی چند میلیارد دلاری بی‌سابقه به تایوان خبر داد و نوشت: ایالات‌متحده آمریکا با استفاده از تجارب جنگ اوکراین، قصد دارد پیش از آغاز یک جنگ احتمالی تایوان را مسلح کند.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

نمایندگان کنگره آمریکا همزمان با افزایش آنچه که تهدیدات نظامی چین علیه تایوان دانسته اند، در حال آماده سازی بسته کمک های نظامی برای تایپه هستند که بی سابقه توصیف شده است. هرچند تخصیص بودجه لازم برای این کمک نظامی خود به چالشی برای کنگره بدل شده است.   

این روزنامه می افزاید: کنگره آمریکا با توجه به تجاربی که از حمله روسیه به اوکراین آموخته، تلاش می‌کند تایوان را پیش از هرگونه حمله نظامی احتمالی چین مسلح کند و آموزش دهد، اما تحقق این کمک ها به شخص «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا بستگی دارد.

مذاکرات بر سر بسته بی‌سابقه کمک‌های نظامی چند میلیارد دلاری واشنگتن به تایوان به عنوان یک جزیره خودگردان دموکرات در حالی انجام می‌شود که بایدن و «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین امروز دوشنبه در بالی دیدار می کنند و حفظ صلح و ثبات در تنگه تایوان موضوع اصلی بحث این دو رهبر خواهد بود.

به گفته مقامات، هر دو حزب حامی ارائه این بسته نظامی هستند، کمکی که ارتش آمریکا را قادر می سازد تا فورا با رجوع به ذخایر تسلیحاتی خود مانند "جاولین" (موشک هدایت شونده ضدتانک) و "استینگر" (موشک قابل حمل زمین به هوا) برای نخستین بار به تسلیح نظامی تایوان بپردازد؛ کاری که تاکنون در این مقیاس تنها برای اوکراین انجام داده است.

علاوه بر تسلیحات فوق، تایوان همچنین می تواند از سایر سلاح های پیشرفته آمریکایی از جمله موشک های کروز ضد کشتی و سیستم های دفاع ضد هوایی، پهپادهای خود منفجر شونده، مین های دریایی، سیستم های فرماندهی و بسیاری تجهیزات دیگر بهره ببرد.

«مایک گالاگر» عضو پیشین نیروی دریایی آمریکا و نماینده کنگره در این خصوص تشریح کرد: «یکی از تجارب جنگ اوکراین این است که باید شرکای خود را پیش از آغاز جنگ تسلیح کنید و این در وهله نخست بهترین شانس را برای جلوگیری از جنگ به ما می‌دهد».

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا نیز در ماه سپتامبر در گفت‌وگو با خبرگزاری بلومبرگ گفت که مشخصا تهدیدی واقعی از سوی چین برای شروع یک حمله نظامی در تایوان وجود دارد.

«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا نیز در گفت و گویی مدعی شد که چین قصد دارد تایوان را براساس یک جدول زمانی بسیار سریع تر تصرف کند.

از سوی دیگر، در حالیکه رهبران دموکرات مجلس نمایندگان و سنا از مفاد تسلیح تایپه حمایت می‌کنند،  مشخص نیست رهبران جمهوری خواهی که در راس کمیته های تخصیص بودجه قرار دارند، قانع شده باشند.

در حال حاضر، در پیشنهاد بودجه سال ۲۰۲۳ که کنگره در تلاش برای تصویب آن است، بودجه ای برای این کمک نظامی تخصیص داده نشده و اگر موافقان این طرح راهی برای تخصیص بودجه پیدا نکنند، بایدن باید از اختیارات خود برای درخواست اضطراری تامین هزینه های تایوان استفاده کند. هرچند مقامات کاخ سفید نمی گویند که دولت در نهایت از این اختیارات استفاده خواهد کرد یا خیر.

یکی از مقامات ارشد دولت که خواست نامش فاش نشود در این مورد تصریح کرد: تعامل ما با کنگره بر سر قانون مزبور با هدف حفظ صلح و ثبات در سراسر تنگه [تایوان] سازگار است.

کارشناسان نیز با توجه به اینکه کنگره از دیرباز در حمایت از تایوان جنگ طلب تر از رئیس جمهوری ها عمل کرده نسبت به تخصیص بودجه برای کمک نظامی به تایوان خوش بین هستند.

ناظران بر این باور هستند که کمک پیشنهادی واشنگتن در برهه ای که چین مانورهای نظامی تحریک‌آمیز خود را در آب‌ها و آسمان نزدیک تایوان افزایش داده، اهمیت بسزایی دارد. پکن تایوان را بخشی جدا نشدنی از قلمرو خود می‌داند و هدف خود را "ادغام مجدد صلح آمیز" عنوان کرده است. هرچند شی ماه گذشته در نشست حزب کمونیست تاکید کرد که «هرگز متعهد به کنار گذاشتن زور» نیست و از تمایل خود برای انجام تمامی اقدامات لازم خبر داد.

اندکی پس از سفر «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، پکن ضمن محکومیت صریح اللحن این سفر، برخی تحریم های تجاری علیه تایوان اعمال کرد و مانورهای نظامی اطراف این جزیره را افزایش داد.

همین امر سبب شد تا واشنگتن ضمن اعلام آغاز گفت و گوها در مورد توافقنامه تجاری رسمی با تایوان، از قصد خود برای فروش تسلیحات به مبلغ یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار خبر داد. این بسته شامل موشک های ضد کشتی "هارپون" و موشک های هوا به هوای "سایدوایندر" است. با این حال، به دلیل چالش‌های زیربنایی ناشی از چگونگی تکمیل فروش‌های نظامی خارجی، تحویل این تسلیحات به طور معمول چندین سال به طول می انجامد.

اما موضوعی دیگر حائز اهمیت در مورد تایوان این است که این جزیره بر خلاف اوکراین در صورت هرگونه جنگ احتمالی تنها باید بر آنچه که خود دارد تکیه کند.  

گالاگر در مورد چگونگی کمک به تایوان در چنین شرایطی تشریح کرد که افزایش و انباشت مهمات حیاتی در تایوان بهترین شانس برای حفظ صلح را به آمریکا می دهد و «شی جین پینگ» را وادار می کند تا پیش از آغاز هرگونه حمله بیشتر فکر کند. با این حال، بحث در مورد تامین مالی بسته کمک های نظامی همچنان حل نشده باقی مانده است.  

«دریاسالار فیلیپ دیویدسون» فرمانده پیشین نیروی دریایی آمریکا در بخش هند و اقیانوس آرام ضمن تاکید بر ضرورت تسلیح و آموزش تایوان، خاطر نشان کرد که برای حل این مساله آمریکا باید توانایی های دیپلماتیک، اقتصادی و نظامی خود را در منطقه تقویت کند. وی افزود: بازدارندگی متعارف ما در حال فرسایش است و دلیل اصلی آن رشد سرسام‌آور نیروی هوایی و دریایی چین، نیروهای موشکی، برنامه هسته‌ای و توسعه سلاح‌هایی مانند موشک‌های مافوق صوت آن است.

این مقام پیشین نیروی دریایی آمریکا در پایان اضافه کرد که اگر شی پرده را کنار بزند و ببیند که آمریکا در منطقه از نظر اقتصادی، دیپلماتیک و نظامی چگونه به نظر می‌رسد و نحوه مشارکت منطقه ای آمریکا را در نزدیکی یک ارتش قدرتمند ببیند، سریع پرده را می بندد و می گوید من نمی خواهم قاطی این بهم ریختگی و بی نظمی شوم.  

https://irna.ir/xjKZXx

**اعتراف پنس: ترامپ، خودم و خانواده‌ام را به خطر انداخت

مایک پنس معاون سابق رئیس جمهوری آمریکا، اکنون پس از گذشت حدود دو سال از حمله تروریستی هواداران سفیدپوست ترامپ به ساختمان کنگره در ششم ژانویه ۲۰۲۱، اعتراف کرد که اقدام ترامپ زندگی وی و خانواده اش را به خطر انداخته بود.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

تارنمای نشریه آمریکایی «پلیتیکو» (politico) با انتشار این خبر نوشت:  مایک پنس معاون سابق رئیس جمهوری آمریکا گفت که دونالد ترامپ با گفتار و کردار خود در یورش ۶ ژانویه ۲۰۲۱ (۱۷ دی ماه ۱۳۹۹) به عمارت کنگره، زندگی من، خانواده ام و هر آن کسی که در ساختمان کنگره بود را به خطر انداخت.

بنابراین گزارش پنس که قرار است کتاب خاطرات وی به نام «خدایا کمکم کن»  (So Help Me God) هفته جاری انتشار یابد در جریان مصاحبه با شبکه خبری «ای‌بی‌سی» دست به این اعتراف زد.

تارنمای نشریه آمریکایی پلیتیکو نوشت: پنس پس از آنکه از اعلام نکردن جو بایدن بعنوان رئیس جمهوری بعدی در صحن کنگره به نفع ترامپ؛ خودداری کرد، در آنروز مورد انتقادهای شدید ترامپ قرار گرفت و ترامپ  در توییتی بر علیه معاون خود نوشته بود: مایک پنس دل و جرات آنرا نداشت تا آن کاری که باید برای صیانت از کشور و قانون اساسی انجام دهد را به خرج دهد.

پنس درجریان این مصاحبه که روز گذشته (یکشنبه ۲۲ آبان ) و بخش هایی از آن نیز امروز انتشار یافت به شبکه خبری  ای‌بی‌سی گفت: این گفتارها باعث خشم من شد، اما به فرزندم گفت، جرات آن نیست که قانون را نقض کنیم بلکه شهامت آن است که قانون را برپا داریم،  حرف های رئیس جمهوری (ترامپ) نابخردانه بود، کاملا واضح بود که او تصمیم گرفته تا بخشی از یک مشکل باشد.

بنابرگزارش ها مایک پنس در آنزمان به زیر زمین و محل تخلیه و بارگیری عمارت کنگره منتقل شده بود، وی در آنجا با گوشی همراه نظاره گر تهییج دونالد ترامپ و هواداران وی برای حمله به کنگره بود.

ترامپ از سوی کمیته ویژه  تحقیق کنگره  موسوم به کمیته ۶ژانویه بعنوان عامل اصلی تحریک تروریستی حمله به کنگره آمریکا در مورخ ۱۷ دی ماه ۱۳۹۹ شناخته و رسما به این کمیته احضار شده است، وی متهم است که هواداران سفید پوست خود را برای حمله به عمارت کنگره تهییج کرده است، مکانی که آخرین مرحله از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا درجریان بود و مایک پنس معاون وی و نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان بر آن نظارت داشتند.

علاوه بر آن اکنون که بسیاری از محافظه کاران و هوادران جمهوریخواهان نتایج ضعیف بدست آمده این حزب در انتخابات میان دوره ای ۲۰۲۲ کنگره را متوجه دونالد ترامپ می دانند و وی برای برون رفت از این بحران تازه دست به فرافکنی زده و تقصیر را متوجه رهبر اقلیت جمهوریخواهان در سنا و همسر وی دانسته است.

https://irna.ir/xjKZXN

**سرقت سلاح و مهمات از پایگاهها، کابوس جدید صهیونیستها

رسانه های صهیونیستی سرقت سلاح از پایگاه ارتش این رژیم در شمال سرزمین های اشغالی را بخشی از سلسله "ناکامی ها و ضعف های " ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل دانستند.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

خبرگزاری فلسطینی «سما» امروز (دوشنبه) به نقل از خبرنگار امور نظامی شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ارتش [رژیم اسرائیل] در سال‌های اخیر به منظور اجرای یک برنامه‌ ویژه برای حفاظت از پایگاه‌های ارتش، میلیون‌ها دلار هزینه کرده، اما حادثه سرقت اخیر خنده دار است.

وی با تاکید بر اینکه سرقت اخیر سلاح از پایگاه نظامی در شمال سرزمین های اشغالی ضربه واقعی به تمام ارتش رژیم اسرائیل در شمال، جنوب و همه پایگاهها می باشد، افزود که غیرقابل تصور است که ارتش رژیم اسرائیل به خاطر عملکردش در داخل سرزمین های اشغالی مسخره شود.

در این پیوند، خبرنگار امور منطقه فلسطین در شبکه ۱۲ رژیم اسرائیل با اشاره به اینکه از پایگاه یاد شده فقط مهمات به سرقت رفته و هیچ سلاحی به سرقت نرفته است، گفت:‌ سرقت از پایگاه در شمال موجب شرمساری تمام تشکیلات حفاظتی پایگاه ها شد.  

وی اعتراف کرد: ارتش اسرائیل پیش از این وارد یک پروژه عظیم شد و توانست ۹۰ درصد از انبارهای مهمات را با ابزارهای پیشرفته محافظت کند، بنابراین نفوذ و سرقت مهمات بسیار دشوارتر از سرقت سلاح است، در حالیکه هم اکنون مهمات براحتی، سرقت شده و این تخطی از خطوط قرمز است.

در همین حال خبرنگار  شبکه ۱۲ گفت: خسارت وارد شده بسیار بیشتر از خسارت به سرقت رفتن مهمات است، زیرا آسیب وارد شده به سطح هوشیاری می باشد، زیرا آنها (رزمندگان مقاومت) یک بار دیگر موفق شده اند به یک پایگاه ارتش اسرائیل نفوذ و از زیر دماغ نظامیان مهمات ببرند.  

رژیم اشغالگر اسرائیل اعلام کرد که جمعه شب یکی از پایگاه های نظامی این رژیم در  جولان اشغالی سوریه مورد نفوذ قرار گرفت و مقادیر زیادی سلاح و مهمات از آن به سرقت رفته است.

رسانه های رژیم اسرائیل گزارش دادند که ارتش با همکاری پلیس و سرویس امنیت عمومی رژیم اسرائیل در حال تحقیق درباره سرقت حدود ۷۰ هزار گلوله و ۷۰ نارنجک دستی از یک پایگاه نظامی در جولان اشغالی سوریه است.

روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» ‌نیز نسبت به تداوم حوادث مربوط به بردن سلاح و مهمات از پایگاه های نظامی متعلق به ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل هشدار داد.

این روزنامه در گزارش خود که توسط «یوسی یهو شوا» ‌تهیه شده، توضیح داد که ارتش اشغالگر هر شب در مرزهای مصر و اردن برای جلوگیری از قاچاق اسلحه به سرزمین های اشغالی عملیات انجام می دهد، برای اینکه ورود این سلاح ها عملیات ها علیه رژیم اشغالگر را تغذیه می کند.  

این روزنامه با اشاره به اینکه تل آویو ده ها میلیون شیکل (واحد پول رژیم صهیونیستی) در نیروهای ویژه نظامی، دستگاه‌های نظارتی و یگان‌های متخصص در این ماموریت سرمایه گذاری کرده است، اعتراف کرد که ارتش رژیم اشغالگر بر اساس برآورد خود تنها موفق به جلوگیری از قاچاق چند صد قبضه سلاح در مرز شرقی فلسطین اشغالی شده و فقط تعداد کمی از آنها کشف و ضبط شده است.

روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت این سوال را مطرح کرد که سرلشکر «مئیر بیدرمن» فرمانده لشکر منطقه ای در مرز اردن که به کشف قاچاق پنج قبضه اسلحه - در حالی صدها عدد از آنها قاچاق شده است- افتخار کرد، وقتی خبر هجوم روز گذشته به پایگاه «زانوور» در بلندی‌های جولان که ۷۰ هزار گلوله و ۷۰ نارنجک از آنها دزدیده شد را شنید، چه فکر کرد؟   

این روزنامه با اشاره به اینکه این دومین سرقت در کمتر از یک ماه گذشته از پایگاه های ارتش اسراییل است، نوشت: سخنگوی ارتش [رژیم] اسرائیل پیشتر اعلام کرد که یک انبار مهمات در پایگاهی متعلق به تیپ «جفعاتی» در جنوب مورد حمله قرار گرفت و نزدیک به ۳۰ هزار گلوله به سرقت رفت.

به نوشته یدیعوت احرونوت طی یک ماه در مجموع حدود ۱۰۰ هزار گلوله از پایگاه های ارتش رژیم اسرائیل به سرقت رفته است.

این روزنامه اضافه کرد : هرکسی که عملیات سرقت مهمات و سلاح را انجام دهد، با هوشیاری و برنامه ریزی قبلی عملیات سازماندهی شده ای را انجام می دهد که به احتمال زیاد از داخل پایگاه با آن همکاری می شود.

این رسانه صهیونیستی ادامه عملیات سرقت سلاح را شکست بزرگی به ویژه زمانی که پس از حمله به پایگاهی در جنوب انجام شد را شکستی بزرگ برای این رژیم دانست و افزود: معلوم می شود که ما به رغم اظهارات ارتش اسرائیل از این موضوع درس عبرت نگرفتیم.

در همین حال، این سرقت باعث شعله‌ور شدن اختلاف  بین پلیس و ارتش رژیم اسرائیل شد و پلیس ادعا کرد که اطلاعات مربوط به این سرقت را به ارتش مخابره کرده است اما به گفته مقامات ارتش، این اطلاعات تا پس از سرقت مخابره نشده است.

به نوشته این روزنامه، ارتش رژیم اسرائیل کمیته حقیقت یابی درباره این حادثه تعیین کرده است.

روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت اشاره کرد که پس از سرقت از پایگاه در شمال، دستگاه اطلاعات امنیت داخلی رژیم اسرائیل «شاباک» در تلاش برای یافتن گلوله ها و نارنجک های سرقت شده قبل از اینکه مورد استفاده گروههای (مقاومت) علیه نیروهای ارتش اسرائیل قرار گیرد، است.  

https://irna.ir/xjKZSN

**جدال با رقبای کاخ نشین با حربه مبارزه با فساد

عربستان سعودی در ظاهر برنامه ای را برای مبارزه با فساد در دستور کار خود قرار داده که ناظران سیاسی بخشی از آن را تبلیغاتی و بخش دیگری را در راستای کنار زدن رقبای محمد بن سلمان ولیعهد سعودی از قدرت و تحکیم هرچه بیشتر سلطه او می دانند.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

پایگاه اطلاعاتی - امنیتی فرانسوی "Intelligenceonline" در گزارشی درباره وضعیت فساد در عربستان پرداخته و نوشته است که تحقیقات در عربستان درباره پرونده های فساد از واقعیت تبعیض آمیز کمپین مبارزه با فساد ولیعهد سعودی پرده برداشته است زیرا این کمپین فقط برخی از شاهزادگان سعودی را شامل شده و  سایر شاهزاده های سعودی را از این امر مستثنی دانسته است.

برپایه این گزارش، با توجه به پرونده های فسادی که رسما فاش شده به نظر می رسد عملیات پاکسازی شکل گرفته در راستای مبارزه با به اصطلاح فساد فقط علیه عشایر خاصی صورت می گیرد.

این پایگاه خاطرنشان کرد: تحقیقات دستگاهای عربستان درباره پرونده های فساد که هم اکنون به دستور محمد بن سلمان در جریان است، فقط نمایندگان تجاری نزدیک به ملک عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه سابق و محمد بن نایف ولیعهد سابق را شامل شده است.  

این پایگاه افزود که علیرغم وجود شواهد خلافکاری، عوامل دو عشیره شاهزادگان مشعل و سلطان ترس زیادی ندارند زیرا تنها به دلیل نزدیک بودن به حلقه حاکمیتی ولیعهد در امان هستند.

نشریه "The Hill" نیز قبلا گزارش مفصلی در مورد رژیم های خودکامه ای که فساد در آنها بیداد می کند، مانند عربستان منتشر کرده بود.

تشکیلات «یکپارچگی دفاعی دولت» (Government Defence Integrity) نیز به نوبه خود به گسترش فساد در نهادهای سعودی و رشد این پدیده در دوران ملک سلمان و پسرش ولیعهد اشاره کرده است.

به گفته این سازمان، عربستان "از نشانه های جدی فساد، مانند فقدان شفافیت و نظارت بر عملیات، امور مالی و تدارکات در نهادهای دفاعی خود رنج می برد."

این سازمان رسوایی های فساد اخیر مقامات نهادهای امنیتی و نظامی در عربستان را مورد بحث و بررسی قرار داد.

سازمان «صداقت دفاعی دولت» یادآور شده است: عربستان در صدد سرپوش گذاشتن بر این رسوایی ها است که پس از اعلام خبر بازداشت برخی از مقامات و افسران و شخصیت های بلندپایه سعودی در سطح گسترده ای انتشار یافته است.

به گفته این سازمان بین المللی، فساد در نهادهای دفاعی سعودی به طور گسترده ای انتشار یافته است و عربستان به دلیل شاخص هایی همچون رشوه و سوء استفاده از نفوذ و اختلاس مبالغ مالی هنگفتی را از دست داده است.

روند اعلام بازداشت ها در ارتباط با مبارزه با فساد همچنان در عربستان بدون ارائه جزئیات ادامه دارد و همین امر باعث شده تا شهروندان عربستان نسبت به روند مزبور دچار شک و تردید شده و آن را صرفا یک کمپین تبلیغاتی تلقی کنند.

ناظران و فعالان سعودی معقتدند محمد بن سلمان عمداً کمپین‌های مستمر مبارزه با فساد را رواج می دهد تا بر عملکرد خود و فساد گسترده شکل گرفته در دوران سلطنت خود سرپوش بگذارد.

آنان می گویند: بن سلمان کارکنان و نظامیان را به اتهام فساد بازداشت می کند؛ در حالی که خود بزرگ ترین فاسد در تاریخ عربستان است.
https://irna.ir/xjKZfB

**وزیر خارجه فنلاند: فاصله زیادی تا توافق درباره ازسرگیری اجرای برجام وجود ندارد

وزیر امور خارجه فنلاند با اشاره به سابقه مذاکرات وین تصریح کرد که فاصله زیادی تا توافق درباره ازسرگیری اجرای برجام وجود ندارد.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

«پکا هاویستو» روز دوشنبه در آستانه نشست شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل به خبرنگاران گفت: موضوع برجام از حوادث اخیر و ادعای مشارکت نظامی ایران و روسیه جداست. 
وی با بیان اینکه «مذاکرات برجام از سابقه طولانی برخوردار است» گفت: از نظر من فاصله زیادی تا رسیدن به توافق درباره برجام وجود ندارد.

مذاکرات رفع تحریم‌ها پس از ماه‌ها گفت‌ وگوهای فشرده در وین به مرحله‌ای رسیده است که چنانچه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده برجام مطالبات منطقی ایران و الزامات شکل‌گیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.

تجربه ماه‌ها مذاکرات در وین ثابت کرد کاخ سفید به دلیل مشکلات داخلی و فشار رژیم صهیونیستی قدرت تصمیم‌گیری برای بازگشت به توافق هسته‌ای را ندارد و از این منظر، به تاکتیک مقصرنمایی و تعیین ضرب‌الاجل‌های ساختگی علیه ایران متوسل شده است.

قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت‌وگوها، خواهان جمع‌بندی سریع‌تر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقی‌مانده مهم و کلیدی است.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان هفته پیش در گفت‌وگوی تلفنی با جوسپ بورل نماینده عالی سیاست خارجی ضمن تاکید بر آمادگی ایران برای رسیدن به یک توافق خوب، قوی و پایدار تصریح کرد: نظرات خود را با رویکردی سازنده و رو به جلو به طرف آمریکایی ارائه کردیم.

جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریم‌ها به صورت حداکثری رفع و منطقه‌ هم از اجرای آن بهره‌مند شود.

https://irna.ir/xjKZZS

**ایران و ونزوئلا؛ از حضور خودروهای ایرانی در کاراکاس تا فعال کردن «پل دریایی» تجاری

نهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ونزوئلا درحالی مقام‌های دو کشور را با انگیزه تعمیق روابط دوجانبه در تهران گرد هم آورده است که روند نخستین صادرات خودروهای ایرانی به این کشور آمریکای جنوبی درحال انجام است و «فعال کردن یک پل دریایی به منظور گسترش تجارت» از اهداف آینده دو کشور اعلام شده است.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

نهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ونزوئلا در تهران درحال برگزاری است و همکاری‌ استراتژیک دو کشور به منظور تعمیق روابط دوجانبه از محورهای مورد بررسی عنوان شده است.

«رامون بلاسکز آراگوآیان» وزیر حمل‌ونقل ونزوئلا که ریاست هیات ونزوئلایی در این کمیسیون را بر عهده دارد، اعلام کرد که این نشست و همکاری مشترک، «ابزاری در اختیار دو کشور به منظور اجرای توافق ۲۰ ساله است» که ژوئن گذشته توسط «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری این کشور و آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهوری ایران به امضا رسید.

نشستی که به گفته این مقام ونزوئلایی موجب دستیابی به توافق‌های مهمی از سوی دو کشور شد.  روسای جمهوری ایران و ونزوئلا در جریان سفر ماه ژوئن (اواخر خرداد) مادورو به تهران و در شرایطی که هر دو کشور تحت تحریم‌های شدید آمریکا قرار دارند، سند همکاری ۲۰ ساله را امضا کردند.

وزیر حمل و نقل ونزوئلا تصریح کرد که در این جلسه، هفت کمیته مشترک متشکل از بخش دولتی ونزوئلا و بخش خصوصی ایران در مسائل مربوط به کشاورزی و صنعت، علم و فناوری، برق، انرژی، نفت، ... گردهم آمده اند.

بلاسکز تاکید کرد: ما پروژه‌های بزرگ و همچنین چالش‌های بزرگی داریم تا پیوندهای واقعی برادری، همکاری و کمک متقابل برای تقویت روابط دوجانبه و برای رویای آزادی‌خواهانه‌ خود را در کشورهایمان ایجاد کنیم.

«گابریلا خیمنز» معاون بخش علم، فناوری، آموزش و سلامت ریاست جمهوری ونزوئلا نیز از طریق پیامی در صفحه توییتر خود اعلام کرد: توافق‌های علمی با ایران بخشی از سیاست یادگیری متقابل و ساختن جهان ممکن دیگری است.

هزار خودرو ایرانی در راه ونزوئلا

وزیر حمل‌ونقل ونزوئلا همچنین بر اساس توافق‌های انجام شده در «نمایشگاه علمی، فناوری و صنعتی ایران و ونزوئلا» اعلام کرد نخستین صادرات خودروهای ایرانی شرکت سایپا، در حال انجام است و «پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال جاری (۲۰۲۲)، سه هزار دستگاه خودرو ایرانی وارد این کشور شود».

«نمایشگاه علمی، فناوری و صنعتی ایران و ونزوئلا»، بین ۱۴ تا ۱۸ سپتامبر (۲۳ تا ۲۷ شهریور) در کاراکاس پایتخت ونزوئلا با هدف تقویت و توسعه همکاری ها و تبادل اطلاعات بین دو کشور برگزار شد.  نیکلاس مادورو با حضور در این نمایشگاه و با بیان اینکه چهار مدل خودوری ایرانی از طریق شرکت «بِنیراَئوتو» (Venirauto) مونتاژ خواهند شد، خاطرنشان کرد: امروز ایران کشوری نمونه، کشور پیشرفت، تولید، دانش و تولید محصولات است.  

طبق اعلام این مقام ونزوئلایی، هزار خودرو اولیه شرکت سایپا (کوییک و ساینا) درحال ترخیص از پایانه بندرعباس بوده و ۲۰ نوامبر (۲۹ آبان) به ونزوئلا خواهد رسید.

پل دریایی؛ عزم ونزوئلا و ایران برای گسترش تجارت

به گزارش خبرگزاری افه، رامون بلاسکز همچنین از ایجاد یک پل دریایی به منظور گسترش تجارت دوجانبه تهران- کاراکاس خبر داد.

وی با بیان اینکه هنوز تاریخ اجرای این طرح مشخص نیست، گفت: ما پل دریایی بین تهران و کاراکاس را فعال می کنیم، ابزاری که به کل جریان کالا و محصولات اجازه می‌دهد تا اقتصاد هر دو کشور را تغذیه کند.

از روز امضای سند جامع همکاری‌های راهبردی ۲۰ ساله در مجموعه فرهنگی- تاریخی سعدآباد تا این روزهای اواسط آبان ماه، عزم دو کشور برای همکاری در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، گردشگری، علمی، نفتی و پتروشیمی از چنان اهمیتی برخوردار بوده که نه تنها اقدامات محسوسی در راستای تقویت روابط برداشته شده است، بلکه «حسین امیر عبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان در دیدار اخیر خود با «کارلوس رون مارتینز» معاون وزیر امور خارجه ونزوئلا گفت: با تمام توان در حال اجرایی کردن مفاد نقشه راه همکاری‌های بلندمدت دو کشور هستیم.

دولت سیزدهم، چنان که تقویت روابط با جنوب و شرق را در اولویت قرار داده، بر افزایش سطح همکاری‌ها با ونزوئلا بر اساس ظرفیت‌های متنوع موجود این کشور آمریکای لاتین متمرکز شده است. به این ترتیب، دولت فعلی به صورت جدی در نظر دارد تا به پشتوانه «دوست روزهای سختِ ونزوئلا» بودن، روابط با کاراکاس را به سرعت و در راستای تولید ثروت گسترش دهد.

امضای نقشه راه با ونزوئلا، با سیاست خارجی دولت آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، به ویژه در مواجهه با تحریم‌ها و اقدامات یکجانبه دولت آمریکا مطابقت دارد. هر دو کشور ونزوئلا و ایران، با گذشت سال ها از اقدامات غیرانسانی آمریکا نشان داده‌اند که ضمن دفاع از حاکمیت، آزادی و استقلال کشور خود در برابر خواسته‌های نامشروع واشنگتن سر خم نخواهند کرد.

دیدارهای متداول مقام‌های دو کشور و خبرها از همکاری‌های متنوع تهران- کاراکاس در بیش از یکسال ریاست جمهوری سید ابراهیم رئیسی موید این واقعیت است که روابط دیپلماتیک ایران و ونزوئلا احتمالا تشدید خواهد شد و بر اساس نقشه راه همکاری ۲۰ ساله، دو کشور به دنبال گسترش بیشتر روابط دوجانبه در بخش‌های مختلف خواهند بود.  

ایران و ونزوئلا دو کشور نفتی تحت تحریم آمریکا که از قضا هر دو عضو اوپک هستند، می‌توانند همکاری موثری برای بی‌اثر کردن تحریم داشته باشند. دولت سیزدهم، سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را از تکیه صرف به غرب به تعامل با کشورهای همسو سوق داده و نقشه راه همکاری‌های بلندمدت، با امضای سند جامع همکاری‌ ۲۰ ساله به اوج خود رسید.  

تعیین بازه ۲۰ ساله برای برقراری مناسبات و مراوده‌های میان تهران- کاراکاس، فراتر از اینکه در دو کشور چه دولتی روی کار باشد، نشان از درک عمیق مقام‌های دو کشور از اهمیت استراتژیک این روابط دارد. اقدامات عمل‌گرایانه تهران- کاراکاس در تقویت روابط اقتصادی، تجاری، علمی و فناورانه به موازات روابط ایدئولوژیک‌محور از عزم جدی دو کشور برای هم‌افزایی ظرفیت‌ها خبر می‌دهد.
https://irna.ir/xjKZYL

**مشاور بایدن: معرفی جمهوریخواهان به عنوان خشونت‌طلب به دموکرات‌ها کمک کرد

«آنیتا دان» مشاور ارشد کاخ سفید گفت استفاده از اصطلاح «جمهوریخواهانِ حامی شعار عظمت را به آمریکا باز می گردانیم» و به تصویر کشیدن نامزدهای حامی دونالد ترامپ به عنوان خشونت طلب و ضد دموکراسی، راهبرد موثری برای دموکرات‌ها در انتخابات میاندوره ای کنگره بود.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا با شعار «عظمت را دوباره به آمریکا باز می گردانیم» با عنوان اختصاری «ماگا» در کارزار انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ شرکت کرد. برخی از مفسران این شعار تبلیغاتی را نژاپرستانه توصیف کرده اند.

 ترامپ در رقابت های مقدماتی انتخابات میاندوره ای کنگره که آبان ماه امسال برگزار شد تلاش کرد نامزدهای مورد تایید خود را برای شرکت در انتخابات کنگره معرفی کند. نتایج انتخابات از شکست نامزدهای مورد تایید ترامپ و دستورکار افراط گرایانه او حکایت دارد. بسیاری از نامزدهای مورد حمایت ترامپ از جمله تعدادی از نامزدهایی که همچون ترامپ باور دارند در انتخابات تقلب رخ داده شکست خوردند.

 هفته نامه نیوزویک نوشت: مشاور ارشد بایدن در مصاحبه با برنامه «میت دِ پرس» شبکه ان بی سی گفت استفاده از اصطلاح«جمهوریخواهان ماگا» (جمهوریخواهان طرفدار شعار عظمت را به آمریکا بازمی گردانیم) در واقع می تواند بعد از انتخابات نیز به حزب جمهوریخواه لطمه بزند و در آینده نیز به نفع دموکرات ها باشد.

وی اظهار داشت به تصویر کشیدن نامزدهای طرفدار ترامپ به عنوان افراط گرا و کسانی که دموکراسی را تهدید می کنند راهبرد بسیار موثری برای دموکرات ها در انتخابات میاندوره ای کنگره بود.

مشاور ارشد کاخ سفید افزود وقتی رئیس جمهوربرای اولین بار در ماه مه گذشته از اصطلاح «جمهوریخواهان ماگا» استفاده کرد بسیاری از مفسران فکر می کردند که این راهبرد موثر نیست اما شیوه موثری برای آگاهی به مردم آمریکا درباره خطرات پیش رو بود».

وی تاکید کرد تهدید به استفاده از خشونت سیاسی، «برنامه های افراط گرایانه» و ضدیت با دموکراسی خطرات احتمالی هستند که آمریکا را در آینده تهدید می کنند.

آنیتا دان روز یکشنبه در این مصاحبه گفت جمهوریخواهان باید برنامه های خود را مشخص کنند و راهی را برای جلب رای دهندگان پیدا کنند.

بایدن سپتامبر گذشته در مصاحبه با سی بی اس گفته بود جمهوریخواهانی که طرفدار شعار ترامپ هستند با نتایج انتخابات و فرد پیروز در انتخابات مخالفت می کنند و مانند آنچه که در حمله به کنگره رخ داد خشونت را ابزاری قانونی و مشروع می دانند.
https://irna.ir/xjKZYZ

**مقام روس: ناتو بدون دشمن موجودیت ندارد

الکساندر گروشکو معاون وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه اعلام کرد که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، سازمانی است که نمی تواند بدون دشمن موجودیت داشته باشد.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

وی به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: ناتو یک سازمانی است که نمی تواند بدون دشمن دوام آورد.

وی افزود: مهمترین مساله برای آنها این است که دشمن سازی کنند و به سوی مرزهای این دشمن بالقوه پیش روند.

این مقام روس تاکید کرد که ناتو اکنون در حال گسترش به مناطق جدید است و زیرساخت های نظامی اش را در اطراف چین سازمان دهی می کند.

معاون وزیر امور خارجه روسیه در ادامه گفت: در حال حاضر آنها آسیا را منطقه ای برای منافع این ائتلاف اعلام و منطقه دفاعی شان را به مرزهای چین منتقل کرده اند.

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز یکشنبه گفت که آمریکا و کشورهای عضو ناتو درصدد مداخله در منطقه آسه آن و تاسیس ائتلاف های نظامی برای بازدارندگی چین و روسیه هستند.

لاوروف تاکید کرد که ناتو داعیه جوهره دفاعی اش را متوقف کرده و اکنون امیدوار است نقشی مطرح در منطقه آسیا – اقیانوسیه ایفا کند.

وی پس از شرکت در اجلاس شرق آسیا به خبرنگاران گفت: ناتو دیگر نمی گوید که یک ائتلاف صرفا دفاعی است. زمانی که اتحاد جماهیر و پیمان ورشو وجود خارجی داشتند، ناتو یک ائتلاف دفاعی بود. آنها مسیر دفاعی شان را از آن زمان که دیگر پیمان ورشو یا اتحاد جماهیر وجود ندارند، تغییر داده اند.

وی افزود: مشخص نیست که آنها از چه کسی دفاع می کنند. آنها این خط دفاعی را چندین بار به مرزهای ما نزدیکتر کرده اند و اکنون در اجلاس مادرید تابستان جاری اعلام کردند که مسئولیت جهانی دارند و امنیت یورو – آتلانتیک و منطقه هند – اقیانوسیه جدایی ناپذیر است.

دیپلمات ارشد روسیه بر موضع اکثر کشورهای آسه آن اشاره کرد که به گفته وی بر دفاع از منافع خود و نه وابسته کردن اقدامات آسه آن براساس منافع بازیگران فرامنطقه ای متمرکز شده است.

بیست و پنجمین نشست آسه آن به علاوه سه - چین، ژاپن و کره جنوبی - روز شنبه در پنوم پن پایتخت کامبوج آغاز شد. رهبران کشورهای عضو آسه آن و همچنین لی کچیانگ نخست‌وزیر چین و یون سوک یول رئیس‌جمهوری کره جنوبی در این نشست حضور دارند.  فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن نیز قرار است باتاخیر وارد کامبوج شود.

https://irna.ir/xjKZZn

**صندوق بین المللی پول: اقتصاد جهان با چالش های سهمگینی روبرو است

صندوق بین المللی پول با ترسیم دورنمایی تاریک برای اقتصاد جهان اعلام کرد که در ماه های اخیر شاخص تولید و خدمات مدام بدتر شده و اقتصاد جهانی با چالش های سهمگینی مواجه است.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

خبرگزاری رویترز به نقل از این گزارش صندوق بین المللی پول، نوشت که اتخاذ سیاست های انقباضی مالی برای مقابله با تورم فراگیر و شدید از یک سو و شتاب اندک رشد اقتصاد چین از سوی دیگر در کنار اختلال جاری در زنجیره تامین و ناامنی غذایی ناشی از تهاجم روسیه به اوکراین، آینده تاریکی را برای اقتصاد جهانی رقم زده است.

صندوق ماه گذشته میلادی نرخ رشد جهانی سال ۲۰۲۳ را از ۲.۹ درصد به ۲.۷ درصد کاهش داد.

در مطلب اخیر که برای ارائه در اجلاس سران گروه ۲۰ در اندونزی آماده شده، آمده که شاخص های پرتناوب نشان می دهند دورنمای اقتصادی بخصوص در اروپا تاریک تر شده است.

براساس این گزارش، شاخص های مدیریت خرید که فعالیت های خدماتی و تولیدی را اندازه گیری می کنند، حاکی از ضعف اکثر غول های اقتصادی عضو گروه ۲۰ و کاهش فعالیت های اقتصادی در بحبوحه تورم زیاد است.

در این گزارش آمده است: اقتصاد جهانی با چالش های سهمگینی مواجه بوده و شاخص های اقتصادی رو به ضعف نشان از چالش های بیشتر پیش رو دارند. بحران رو به وخامت انرژی در اروپا می تواند به رشد اقتصادی آسیب زده و تورم را افزایش دهد؛ تورم شدید مزمن نیز می تواند به افزایش بیش از حد انتظار نرخ بهره و انقباض بیشتر اوضاع مالی جهانی بیانجامد که این خود خطر بحران بدهی را برای اقتصادهای آسیب پذیر افزایش دهد.

https://irna.ir/xjKZZW

**نماینده مجلس لبنان:‌ حمله اسرائیل به سوریه نقض حاکمیت لبنان است

عضو فراکسیون «توسعه و آزادی» در مجلس لبنان حمله موشکی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه از طریق آسمان لبنان را نقض حاکمیت ملی کشورش دانست و از دولت این کشور خواست این موضوع را از طریق سازمان ملل با جدیت پیگیری کند.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

« قاسم هاشم » عضو فراکسیون توسعه و آزادی در مجلس این کشور امروز ( دوشنبه ) اظهار داشت:‌ حمله به سوریه از حریم هوایی لبنان، حمله به لبنان و نقض حاکمیت ملی کشور است. 

وی افزود: این نقض‌ها از سوی رژیم اشغالگر اسرائیل تکرار شده و مستلزم آن است که دولت لبنان برای پایان دادن به بربریت لجام گسیخته رژیم صهیونیستی به سازمان ملل شکایت کند.

هاشم با بیان اینکه تجربه ثابت کرده است که دشمن صهیونیستی فقط زبان زور را می‌فهمد، اضافه کرد: بنابر این ادامه سیاست های دوگانه و عدم پایبندی رژیم اسرائیل به قطعنامه‌های بین‌المللی جایز نیست.

وی ادامه داد:‌ جامعه جهانی نسبت به تهدید صلح و امنیت بین‌المللی در نتیجه تروریسم صهیونیستی و ادامه سیاست تحریک‌آمیز و تجاوزکارانه این رژیم نگرانی دارد و خواستار مقابله همه جانبه با رژیم اسرائیل برای عدم تداوم آن است.

پیشتر نیز وزارت خارجه لبنان با صدور بیانیه ای ضمن محکوم کردن تجاوز هوایی جنگنده های رژیم صهیونیستی به خاک سوریه  که منجر به شهادت و زخمی شدن تعدادی از نیروهای ارتش سوریه شد، این حملات را تجاوزی آشکار به قوانین بین المللی و استقلال لبنان و به خطر انداختن پروازهای بین المللی در آسمان لبنان دانست.

وزارت خارجه لبنان حق این کشور را در شکایت از رژیم صهیونیستی نزد سازمان ملل را محفوظ دانست.

جنگنده‌های رژیم صهیونیستی شامگاه یکشنبه فرودگاه نظامی «شعیرات» در جنوب شرقی حمص را هدف حمله موشکی خود قرار داده‌اند.

خبرگزاری رسمی سوریه گزارش داد که پدافند هوایی ارتش سوریه توانست چند فروند موشک شلیک شده را قبل از اصابت به هدف مورد نظر، سرنگون کند.

تلویزیون سوریه از شهادت دو نفر از سربازان ارتش سوریه و زخمی شدن سه نفر خبر داد.

 جنگنده های رژیم صهیونیستی از ساعات اولیه شامگاه یکشنبه بر فراز مناطقی از مرکز و سواحل شمال لبنان به پرواز در آمده بودند.

https://irna.ir/xjL۲۲t

**توافق جدید تجاری نیوزیلند با آسه آن و استرالیا

نخست وزیر نیوزیلند امروز دوشنبه در جلسه سالانه اجلاس آسیای شرقی و دومین اجلاس گفتگو جهانی آ سه آن در دوران پس از همه گیری ویروس کرونا قرارداد تجاری با این سازمان و استرالیا را ارتقا می دهد.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

قرار است «جسیندا آردرن» نخست وزیر نیوزیلند که در اجلاس آسه آن و اجلاس آسیای شرقی شرکت کرده است توافقنامه تجارت آزاد جدید این کشور( FTA) را با کشورهای عضو  اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا ( آ سه آن ) و استرالیا امضا و برای سال ۲۰۲۳ اجرایی کند.

نخست وزیر نیوزیلند در مصاحبه با خبرنگاران گفت: «درحالی که جهان با تاثیرات فشارهای اقتصادی جهانی مواجه شده است، اهمیت امنیت باکیفیت بالا وتوافقنامه های مدرن تجارت آزاد برای امنیت اقتصادی برای تمامی شهروندان نیوزیلند ضروری است. » 

وی در ادامه سخنانش افزود ارتقای این توافقنامه میان نیوزیلند و کشورهای عضو آ سه آن و استرالیا پیوندهای تجاری  با اتحادیه کشورهای آسیای جنوب شرقی را تقویت خواهد کرد، به کسب و کارها رونق خواهد بخشید و امنیت اقتصادی بیشتری را برای شهروندان نیوزیلند فراهم خواهد کرد. 

اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا به سومین شریک تجاری نیوزیلند تبدیل شده است. امارها نشان می دهند نیوزیلند در سال ۲۰۲۱ بیش از ۷ میلیارد دلار نیوزیلند معادل ۴.۲۷ میلیارد دلار آمریکا کالا و خدمات به  ۱۰ کشور این سازمان صادر کرده است که برابر تقریبا ۱۰ درصد کل صادرات این کشور است.
https://irna.ir/xjKZZt

**ترکیه: بمب گذار استانبول از پ ک ک دستور گرفته بود

رسانه های ترکیه با انتشار تصویر یک زن او را بمبگذار استانبول معرفی کرده و به نقل از مسئولان این کشور نوشتند که وی مجری دستور گروه پ ک ک بوده است.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

خبرگزاری آناتولی دقایقی پیش در توییت هایی خبر داد که مظنون واقعه تروریستی دیروز فردی به نام "احلام البشیر" است. وی در جریان بازجویی اعتراف کرده که از عفرین سوریه به صورت غیرمجاز وارد ترکیه شده بود.

به نوشته آناتولی، مسئولان ترکیه ای گفته اند که وی مجری دستورهای فرماندهی سازمان تروریستی پ ک ک / ی پ گ در کوبانی سوریه بوده است.

در جریان انفجار دیروز (۲۲ آبان) استانبول، ۶ تن کشته و ۸۱ نفر مجروح شدند که حال دو نفر از آنان وخیم است.

https://irna.ir/xjL۲۳۸

**مکرون: ارائه تجهیزات نظامی، به‌ معنای مشارکت ایران در جنگ اوکراین نیست

رئیس جمهوری فرانسه امروز در مصاحبه‌ای درمورد نقش ایران در جنگ اوکراین اعلام کرد: تحویل تجهیزات نظامی نشانه حمایت است، اما یک کشور را به یک ذینفع جنگ تبدیل نمی‌کند.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

امانوئل مکرون در مصاحبه‌ با رادیو «فرانس انتر» درمورد اتهاماتی که درمورد مشارکت پهپادهای ایران در جنگ اوکراین مطرح می‌شود، گفت: ما درخواست کردیم که حقیقت کامل درمورد این موضوعات بیان شود. ایران اعلام کرده است که این کار قبل از شروع جنگ انجام شده ، ما درخواست کردیم که ماهیت تجهیزات و تاریخ تحویل آنها به طور کامل مشخص شود زیرا بدیهی است که ماهیت مشارکت را تغییر می دهد.

مکرون افزود: تحویل تجهیزات نظامی نشانه حمایت است، اما شما را به یک ذینفع تبدیل نمی کند. این مساله درمورد ما هم صادق است. ما در جنگ ذینفع نیستیم، اما کمک های بشردوستانه، اقتصادی و حمایت نظامی می کنیم.

رئیس جمهوری فرانسه در ادامه این مصاحبه با بازگشت به نقش پلیس بد که فرانسه بارها در چارچوب مذاکرات هسته‌ای ایران ایفا کرده است، درمورد توافق هسته ای،گفت: این توافق در وضعیت داخلی کشور، به شدت شکننده است (...). من فکر نمی‌کنم پیشرفت جدیدی وجود داشته باشد.

وی افزود؛ اکنون ما باید یک چارچوب جدید بسازیم زیرا این (توافق) راه حلی برای هیچ کس نیست با توجه به تحولات اخیر ایران و احتمال بی‌ثباتی در کشورهای همسایه، باید به گفت‌وگوها ادامه دهیم.

مکرون ادامه داد: امیدوارم در پایان سال دوباره در کنفرانسی در بغداد که با حضور همه کشورهای همسایه و نمایندگی ایران برگزار می‌شود، این مسائل را به پیش ببریم.

رئیس جمهور فرانسه همچنین در پاسخ به سوالی درمورد استقبال گرم خود از رئیس جمهوری ایران در حاشیه نشست سازمان ملل، گفت: من در انجام کار دیپلماتیک بسیار کارآمد هستم. دیپلماسی می تواند صحبت با افرادی باشد که با آنها موافق نیستید و تلاش برای پر کردن این شکاف‌ها و انجام کارهای مفید. این کاری است که من در این دیدار انجام دادم.

امانوئل مکرون همچنین درمورد احتمال اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران از سوی اروپا، گفت: با یک واکنش دیپلماتیک شدید و تحریم هدفمند افرادی که در بطن نظام هستند و سپاه پاسداران بخشی از آن است، موافقم.

رئیس جمهور فرانسه که برخوردهای خشن پلیس کشورش با معترضان فرانسوی سیاست های دولت ( جنبش جلیقه زردها) برکسی پوشیده نیست، با «بی سابقه» خواندن آنچه امروز در ایران در جریان است، بر اهمیت شناخت جایگاه زنان و مردان در جامعه، تاکید کرد و از ناآرامی های اخیر حمایت کرد.
https://irna.ir/xjL۲۲X

**آسوشیتدپرس: لاوروف در بالی بستری شد/ مسکو تکذیب کرد

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز دوشنبه گزارش داد سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه ساعاتی بعد از ورود به جزیره بالی اندونزی برای شرکت در اجلاس سران گروه ۲۰، امروز به دلیل وضعیت جسمانی نامساعد راهی بیمارستان شد.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

آسوشیتدپرس به نقل از منابع دولتی اندونزی گزارش داد لاوروف در جزیره بالی تحت درمان قرار دارد.

برخی منابع غیررسمی به آسوشیتدپرس گفتند که لاوروف به دلیل عارضه قلبی راهی بیمارستان شده اند.

در همین حال، خانم ماریا زاخاروا در صفحه تلگرام خود با تکذیب این خبر نوشت: من و لاوروف در اندونزی در حال خواندن این خبر هستیم! ... البته که این خبر جعلی است.

برخی خبرنگاران نیز ویدیویی از لاوروف در توئیتر منتشر کردند که در بالکن هتل محل اقامتش در بالی و با لباس غیررسمی نشسته و هیچ آثاری از بیماری در او دیده نمی شود.

لاوروف قبل از سفر به اندونزی، در اجلاس آسه آن در کامبوج شرکت کرده بود.

جزیره بالی اندونزی روزهای ۲۴و ۲۴ آبان ماه جاری (فردا و پس فردا) میزبان اجلاس سران گروه ۲۰ خواهد بود. ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در اجلاس گروه ۲۰ حضور ندارد و بطور مجازی شرکت خواهد کرد.

https://irna.ir/xjL۲۳D

**ارتش پوشالی؛ تبانی نظامیان صهیونیست با سارقان مهمات

سران رژیم صهیونیستی درحالی به زعم خود از نظم و قدرتمندی ارتش این رژیم سخن می گوید که در تازه ترین رسوایی، تعدادی از نظامیان صهیونیست به اتهام تبانی با سارقان مهمات از یک پایگاه در منطقه اشغالی جولان بازداشت شده اند.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

واحد تحقیقات پلیس رژیم صهیونیستی معتقد است که نظامیان صهیونیست با سارقان پایگاه «تی‌زنوبار» ارتش این رژیم واقع در منطقه جولان اشغالی سوریه همکاری کرده اند.

پلیس رژیم صهیونیستی روز یکشنبه تعدادی از افسران ارتش این رژیم را به خاطر مشارکت احتمالی در ربودن ۷۰ هزار گلوله و ۷۰ نارنجک از پایگاه نظامی یاد شده واقع در نزدیک شهر قصرین در منطقه جولان اشغالی بازداشت کرد.

پلیس رژیم صهیونیستی همچنین شامگاه شنبه تعدادی از جوانان ۲۰ تا ۳۰ ساله از اعراب «بدون» مقیم شهر «توبا-زنقاریا» در شمال سرزمین های اشغالی را به اتهام مشارکت در این سرقت بازداشت کرد.

کمیته تحقیق پلیس رژیم صهیونیستی در حال بررسی این موضوع است که آیا نظامیان صهیونیست با سارقان در ربودن این مهمات تبانی کرده اند یا خیر.

روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» نوشت: وزارت (جنگ) اسرائیل سال هاست که با موضوع سرقت مهمات و اسلحه در پایگاه های نظامی در سراسر منطقه به ویژه در صحرای نقب مواجه است و این سرقت ها اغلب توسط نظامیان و پیمانکاران غیرنظامی و از طریق تبانی بین آنها انجام می شود.

این رسانه صهیونیست، افتادن تسلیحات و مهمات ربوده شده به دست فلسطینیان ساکن کرانه باختری را نگرانی اصلی مقامات رژیم صهیونیستی ارزیابی کرد.

https://irna.ir/xjL۲۳۲

**سفر بن سلمان به دهلی نو، شاید وقتی دیگر

سفر محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی به دهلی نو به دلیل ناهماهنگی در برنامه ریزی‌ها به زمان دیگری موکول شد.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

منابع آگاه اعلام کردند سفر محمد بن سلمان به دهلی، به دلیل مشکلات در برنامه‌ریزی به صورت دو طرفه لغو شد.

با این حال انتظار می رود که در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ در بالی اندونزی، نارندرا مودی نخست وزیر هند، با بن سلمان دیدار کند.  

پیش از این نیز سفر بن سلمان به پاکستان نیز لغو شده بود.

https://irna.ir/xjL۲۳f

**وزیر خارجه ایرلند: در مورد ایران براساس مستندات تصمیم می‌گیریم

وزیر امور خارجه ایرلند امروز درباره احتمال اعمال تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران در نشست شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا تصریح کرد که تصمیمات بر اساس مستندات اتخاذ می‌شود.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

"سایمون کاونی" روز دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت: صبر کنید صحبت‌ها و مستنداتی که امروز ارائه می‌شود و لازمه اقدامات بعدی است بررسی شود.

وی تصریح کرد: ما بر اساس مستندات تصمیم‌گیری می‌کنیم و مایلم اظهارات نماینده عالی (مسئول سیاست خارجی اتحادیه‌اروپا) را بشونم. 

وی افزود که اگر ادعای ارسال پهپاد ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین اثبات شود، «اتحادیه اروپا پاسخ می‌دهد اما بگذارید برای شواهدی که امروز ممکن است ارائه شود صبر کنیم».

وزیر امور خارجه ایرلند درباره تحریم‌های مبتنی بر ادعاهای حقوق بشری گفت که اتحادیه اروپا تحولات ایران را از نزدیک دنبال می‌کند.

نشست شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا ساعتی پیش در مقر اتحادیه اروپا در بروکسل آغاز شد. موضوع ایران به گفته مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در دستور کار قرار دارد.

جوسپ بورل پیش از آغاز نشست به خبرنگاران گفت که امروز بسته تحریمی جدیدی علیه ایران وضع خواهد شد. وی درباره واکنش ایران به تحریم‌ها ادعا کرد: تمام طرف‌هایی که تحریم شده‌اند تدابیر متقابلی را صورت داده‌اند. این بخشی از بازی است و ما آماده‌ایم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پاسخ به سووالی درباره شواهد همکاری نظامی ایران و روسیه تصریح کرد: مستنداتی درباره همکاری موشکی نیست. وی با این حال ادعا کرد که شواهدی درباره همکاری پهپادی وجود دارد.  

به گزارش ایرنا، اتحادیه اروپا و سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه اخیرا به بهانه مسائل حقوق بشری و ادعای بی‌اساس مشارکت ایران در جنگ اوکراین تحریم‌های جدیدی را وضع کرده اند. یک نشریه آلمانی چندی پیش بدون افشای منابع خود ادعا کرد که برلین و هشت کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا در حال برنامه ریزی برای گسترش تحریم‌ها علیه ایران هستند که در آن ۳۱ شخصیت و سازمان های مرتبط با آنچه به‌کارگیری خشونت علیه معترضان در ایران نامیده، هدف قرار داده شده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تبعات رفتارهای مداخله‌جویانه غرب هشدار داده و تصریح کرده بود که این قبیل اقدامات بی‌پاسخ نخواهد ماند.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ساعاتی پیش در مورد مواضع کشورهای اروپایی گفت: چند کشور معدود به رفتارهای سیاسی روی آورده و جمهوری اسلامی اجازه دخالت به این کشورها را نخواهد داد. توصیه ما این است که کشورهای اروپایی از استفاده ابزاری از حقوق بشر اجتناب کنند وبه چارچوب دیپلماتیک ایفا کنند. 

وی تصریح کرد: تحریم و استفاده از ابزارهای تحریمی ورق سوخته ای است که برای ایران کارامدی لازم را نخواهد داشت،ایران در مورد تحریم ما پاسخ متناسب و لازم را خواهد داد.

https://irna.ir/xjL۲۳p

**اجلاس سران گروه ۲۰ زیر سایه بحران‌های جهانی

اجلاس سران گروه ۲۰ قرار است روز ۲۴ آبان ماه جاری در جزیره بالی اندونزی آغاز بکار کند و برخی مهم ترین مسائل و بحران های گریبانگیر جهان از جمله جنگ اوکراین، فعالیتهای موشکی و هسته ای شمالی، اوضاع بیمار اقلیمی جهان، بحران انرژی، روابط تنش‌آلود چین و آمریکا و بر آن سایه افکنده است.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

جزیره بالی اندونزی روزهای سه شنبه و چهارشنبه این هفته میزبان این دوره از اجلاس سران گروه ۲۰ با شعار "در کنار هم پیشرفت کنیم، در کنار هم قوی تر شویم" خواهد بود.

نشست سران گروه بیست کشور اقتصاد بزرگ جهان  در سال ۲۰۲۱ در رم پایتخت ایتالیا برگزار شد اجلاس سال آینده این گروه نیز قرار است در سپتامبر ۲۰۲۳ در دهلی نو برگزار شود.  این گروه شامل ۱۹ کشور آرژانتین، استرالیا، برزیل، چین، آلمان، فرانسه، انگلیس، هند، اندونزی، ایتالیا، کانادا، ژاپن، کره جنوبی، مکزیک، روسیه، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، ترکیه، آمریکا و همچنین اتحادیه اروپا است.

 این گروه که تنها از دو سوم جمعیت جهان نمایندگی می کند،  ۸۰ درصد نیروی اقتصادی و سه چهارم تجارت جهانی را در بر می گیرد.

چهار کشورچین، ایالات متحده، آلمان و ژاپن که بزرگترین کشورها در زمینه صادرات می باشند، عضو گروه ۲۰ هستند. همچنین در میان ۲۰ کشوراین گروه ۱۵ کشور با بیشترین حجم صادرات دیده می شوند.

حدود دو سوم جمعیت جهان در کشورهای گروه ۲۰ قرار دارند. چین، پرجمعیت ترین کشور حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر جمعیت و هند هم  یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت دارد. سپس ایالات متحده آمریکا، اندونزی و برزیل قرار دارند. روسیه نیز به لحاظ جغرافیایی بزرگترین کشور در جهان است. در این کشور حدود ۱۷ میلیون کیلومتر مربعی، ۱۴۴ میلیون نفر زندگی می کنند. اندونزی بزرگترین کشور جزیره ای جهان در این گروه قرار دارد. برزیل بزرگترین و پرجمعیت ترین کشور آمریکای شمالی با بیش از ۲۰۰ میلیون نفر جمعیت، عضو این گروه است.

حواشی اجلاس بالی

البته این اجلاس حواشی مختلفی دارد که علاوه بر وجود مسائل و بحران های پرتعداد بین المللی و تاثیر آن بر اجلاس بالی ۲۰۲۲، این حواشی نیز باعث شده تا این دوره از نشست سران گروه ۲۰، متفاوت تر از نشست های قبلی برگزار شود.

یکی از این حواشی مهم، غیبت تاریخی ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و حضور وی بصورت ویدئو کنفرانس در نشست گروه ۲۰ است که  اولین گردهمایی رهبران بزرگترین اقتصادهای جهان از زمان آغاز جنگ اوکراین به شمار می آید.

پیش تر شماری از کشورهای غربی و اوکراین از اندونزی به عنوان رئیس دوه ای این اجلاس خواستار حذف روسیه از نشست شده بودند که با مخالفت شدید «جوکو ویدودو»، رییس جمهور اندونزی رو برو شدند.

 ویدودو همچنین پیش تر گفته بود که از ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین نیز برای شرکت در این نشست دعوت کرده و زلنسکی گفته است در صورت حضور پوتین در آن شرکت نخواهد کرد. اکنون با غیبت پوتین در این اجلاس، قرار است زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین در جمع سران گروه ۲۰ در بالی اندونزی به صورت برخط سخنرانی کند.
نخستین ملاقات رو در روی بایدن و شی

از دیگر حواشی این نشست بین المللی برگزاری نخستن دیدار رو در روی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و شی جین پینگ همتای چینی اش است. سران دو کشور از زمانی که بایدن به مسند قدرت نشست، با یکدیگر دیدار رو در رو نداشته اند. البته بایدن ۲۹ ژوئیه ( ۷ مردادماه سال جاری)، در تماس تلفنی پر تنشی که بیش از دو ساعت به‌ طول انجامید، درباره بسیاری از مسائل از جمله سفر نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان گفتگو کردند.

به باور کارشناسان، یکی از دلایل اهمیت این دیدار این مساله است که بایدن سیاست خارجی خود را بر مقابله با تهدیدات امنیت اقتصادی و ملی ناشی از چین متمرکز کرده است.

به استناد گزارش های خبری، تازه ترین حرفهای بایدن در آستانه ملاقاتش با شی که اخیرا توانسته با اقتدار و برای سومین بار متوالی کرسی دبیرکلی حزب حاکم چین را از آن خود کند، حکایت از نگرانی و اضطراب بایدن از رویارویی با شی در جزیره بالی اندونزی دارد.

کارشناسان روابط بین الملل می گویند روز یکشنبه ۲۳ آبان و درصورتی که هنوز سرنوشت انتخابات میان دوره ای کنگره نهایی و مشخص نشده بود، بایدن که در کامبوج حضور داشت و پیش از عزیمت به اندونزی برای شرکت در اجلاس گروه ۲۰ در جزیره بالی، ادعا کرده بود که "بعد از انتخابات کنگره، حالا با اقتدار سیاسی بیشتری به ملاقات رئیس جمهوری چین می روم".

ناظران و تحلیل گران سیاسی معتقدند همین که بایدن چنین جمله ای را پیش از مشخص شدن نتیجه قطعی انتخابات کنگره بر زبان رانده و بدون آن که هنوز نتیجه انتخابات سنا و مجلس نمایندگان بطور قطعی مشخص شده باشد، این موضوع حکایت از اضطراب و نگرانی در وجود رئیس جمهوری آمریکا در آستانه ملاقات او با همتای چینی است؛ همتایی که با یک پشتوانه سیاسی قوی و انتخاب قاطع به عنوان دبیرکل حزب حاکم کشورش، در اجلاس گروه ۲۰ شرکت می کند.

جنگ اوکراین و بحران انرژی

بحران کمبود و گرانی انرژی در جهان بویژه از زمان شروع جنگ روسیه و اوکراین بیش از هر زمان دیگر در گذشته به جهانیان رخ نشان داده است و بسیاری از کشورها از جمله تعداد قابل توجهی از کشورهای عضو گروه ۲۰ نظیر کشورهای اروپایی، هند، چین، ترکیه و ... به شدت نیازمند انرژی و بطور خاص نیازمند نفت خام و منابع گاز هستند و تحریم های گسترده غرب علیه روسیه باعث شده است تا این کشور به عنوان یکی از مهم ترین قطب های انرژی جهان، نخواهد یا نتواند مثل گذشته روند صادرات نفت و گاز خود به کشورهای مختلف ازجمله اروپا را انجام دهد.

همیچنین افزایش بهای نفت و انرژی در پی وقوع جنگ اوکراین و بویژه در شرایط آغاز فصل سرما، بسیاری از کشورها را با مشکلات حاد مواجه کرده است و مدتهاست خیابان های بسیاری از شهرهایی اروپایی صحنه تظاهرات اعتراضی مردم به کمبود و افزایش بهای سوخت شده است هر چند روند افزایش قیمت ها و افزایش تورم، صرفا محدود به سوخت و انرژی نیست و افزایش تورم، امروز اعتراض اصلی مردم اروپا به دولت های متبوع است.

از دیگر سو، کشورهایی نظیر عربستان سعودی و روسیه به عنوان کلیدی ترین کشورها در حوزه تامین و صادرات نفت هستند و با توجه به شرایط روسیه و نیز عدم حضور رئیس جمهوری این کشور در اجلاس ۲۰۲۲ بالی، نگاه های بیشتری در این نشست به سمت عربستان معطوف خواهد شد.

بحران اقلیمی، امنیت غذایی و زیست محیطی 

جهان در شرایطی با بحران اقلیمی، زیست محیطی، خشکسالی گسترده و در نتیجه کمبود مواد غذایی مواجه است که مسئله جنگ روسیه و اوکراین به عنوان دو کشور کلیدی در تامین غلات و زنجیره غذایی جهان و نیز در حوزه صادرات گاز(روسیه)، باعث حاد تر شدن بحران اقلیمی و غذایی شده است.

قطع صادرات گاز روسیه به اروپا، باعث شده تا بسیاری از نیروگاه های تولید برق در اروپا به سمت سوخت زغال سنگ به عنوان یک سوخت بسیار آلاینده و مسموم کننده محیط زیست و آب و هوا روی بیاورند. در شرایطی جهان به شدت تشنه انجام اصلاحات و اقداماتی با هدف کاهش آلاینده ها و گازهای گلخانه ای است، اما شرایط حاکم بر جهان در این روزها، در جهت عکس اصلاح وضعیت اقلیمی پیش می رود و شاید باید منتظر روزهای سخت تر آب و هوایی و شرایط وحشتناک تر اقلیمی باشیم.

نگرانی های ناشی از آزمایشهای موشکی کره شمالی

تحرکات موشکی کره شمالی که در روزها و هفته های اخیر، به طور کم سابقه ای افزایش یافته است و نیز برخی گمانه زنی ها مبنی بر اینکه این کشور درحال آماده شدن برای انجام آزمایش جدید هسته ای خود است، باعث نگرانی هایی در منطقه شبه جزیره کره و نیز نگرانی ژاپن و آمریکا به عنوان متحد اصلی سئول و توکیو شده است.

انتظار می رود نگرانی های ناشی از تحرکات موشکی کره جنوبی نیز از جمله مسائلی باشد که سایه آن بر سر اجلاس گروه ۲۰ در بالی سنگینی خواهد کرد.

تایوان

احتمال مطرح شدن مسئله تایوان از سوی آمریکا و کشورهای هم پیمان آن در نشست بالی به عنوان یکی از مهم ترین خطوط قرمز چین نیز وجود دارد. موضوع که چین همواره نسبت به تبعات مداخله هر گونه طرف خارجی در آن هشدار داد و همواره اعلام تاکید کرده است که تایوان بخشی از خاک چین است و هیچ کشوری حق مداخله در امور داخلی چین ونقض اصل چین واحد را ندارد.

https://irna.ir/xjKZWs

**رئیس جمهوری چین خطاب به بایدن: باید با صلح و ثبات، بر بحران‌ها غلبه کنیم

شی جین پینگ رئیس جمهوری چین روز دوشنبه در ملاقات جو بایدن همتای آمریکایی اش با تاکید بر اینکه جهان نظاره گر روابط پکن و واشنگتن و رفتار آنها در قبال یکدیگر است، گفت: باید با تمام کشورها به گونه‌ای همکاری کنیم تا امید به صلح و ثبات را افزایش دهیم و بر بحران ها غلبه کنیم.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

شی جین پنیگ و جو بایدن روسای جمهوری چین و آمریکا که برای حضور در اجلاس سران گروه ۲۰ در جزیره بالی اندونزی به این کشور سفر کرده اند، دقایقی قبل در این جزیره و یک روز پیش از برگزاری اجلاس یاد شده، با یکدیگر ملاقات کردند.

این نخستین ملاقات رو در روی سران دو کشور از زمان شروع ریاست جمهوری بایدن محسوب می شود.

رئیس جمهوری چین تصریح کرد من مشتاقانه منتظر همکاری با رییس جمهور ی امریکا هستم تا روابط را به مسیر درست برگردانم و به دو کشور و جهان خدمت کنم.

وی افزود: ما باید با همه کشورها کار کنیم تا امید به برقراری صلح و ایجاد ثبات و غلبه بر بحران ها وجود داشته باشد.

شی گفت بدون شک جلسه دو جانبه ما توجه جهانیان را به خود جلب می کند. وی همچنین ابراز امیدواری کرد از هرگونه درگیری میان واشنگتن و پکن جلوگیری شود.

رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: روابط پکن و واشنگتن برای ما مهم است و ما باید مسیر درست را ترسیم کنیم.

شی با اشاره به روابط دو کشور اعلام کرد: در شرایط فعلی  روابط میان دو طرف در شرایط نامناسبی قرار دارد و این مساله به نفع ما نیست.

شی همچنین برای برقراری گفتگوی صادقانه و عمیق با آمریکا با هدف افزایش روابط میان دو کشور اعلام آمادگی کرد.

بایدن نیز نیز در این ملاقات گفت بشریت با چالش های بی سابقه ای روبرو است و جهان در تقابل قرار گرفته است.

وی گفت: جهان انتظار دارد چین و آمریکا  نقش مهمی در حل و فصل تغییرات اقلیمی و مشکلات مربوط به امنیت غذایی ایفا کنند.

بایدن خاطرنشان کرد: ما فرصت های زیادی در پیش رو داریم و می توانیم اختلافات خود را با چین حل و فصل کنیم.

https://irna.ir/xjL۲۵۵
**تیراندازی مرگبار در یک دانشگاه آمریکا با ۳ کشته

حادثه تیراندازی در دانشگاه ویرجینیای آمریکا منجر به کشته شدن سه نفر و مجروح شدن دو تن دیگر شد.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

خبرگزاری رویترز با انتشار این خبر افزود: تیراندازی اواخر شب گذشته (به وقت محلی) رخ داد و به گفته مقامات  پلیس  فرد ضارب  همچنان متواری و مسلح است.

این گزارش حاکی است  فرد مظنون «کریستوفر دارنل  جونز» (Christopher Darnell Jones) یکی از دانشجویان این دانشگاه شناسایی شده و تمامی نهادهای پلیس در صدد یافتن وی هستند.

بنابراین گزارش هنوز انگیزه فرد ضارب در این تیراندازی  و هویت قربانیان این تیراندازی نیز مشخص نشده است.

رویترز به جزئیات بیشتر این خبر اشاره ای نکرد.

https://irna.ir/xjL۲۵Y

**روایتی از یک خبرI بحران مهاجران سرگردان و تیرگی روابط فرانسه و ایتالیا

روی کار آمدن دولت جدید ایتالیا با گرایش راست افراطی، اقدامات سخت‌گیرانه مهاجرتی این کشور را قابل پیش‌بینی کرده بود اما شاید کسی تصور نمی‌کرد این سیاست‌ها را رابطه این کشور با همسایگان اروپایی را هم به شدت تحت تاثیر قرار دهد.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

دولت راست‌گرای جورجیا ملونی نخست وزیر جدید ایتالیا چندی پیش به مهاجرانی که توسط یک کشتی از غرق شدن در دریای مدیترانه نجات یافته‌بودند اجازه ورود به کشور را نداد. این کشتی نجات موسوم یه « وایکینگ اقیانوس» پس از روزها سرگردانی با بیش از ۲۰۰ مهاجر، سرانجام در بندر نظامی تولون فرانسه لنگر انداخت. اقدام دولت ایتالیا، خشم مقام های فرانسه را برانگیخت و روابط نه‌چندان خوب دو کشور را تیره‌تر از گذشته کرد.

پیشینه

وایکینگ اقیانوس نام یکی از معدود کشتی‌هایی است که در دریای مدیترانه بار نجات پناهجویان سرگردان در میان امواج را بردوش می‌کشد.

این کشتی که در سال ۱۹۸۶ ساخته شده، سال‌ها در یکی از دکل‌های نفتی نروژ مورد استفاده قرار می‌گرفته است. وایکینگ اقیانوس با سرعتی تا ۱۴ گره دریایی می‌تواند روی آب حرکت کند و با وجود بزرگی از قدرت مانور خوبی در دریا برخوردار است.

سازمان بین‌المللی امداد و کمک به پناهجویان موسوم به «اس‌ او اس مدیترانه»، به تازگی از این کشتی برای کمک به مهاجران در آب‌های ایتالیا و مالت استفاده می‌کند.

این کشتی در ماموریت اخیر خود بیش از ۲۰۰ مهاجر را نجات داد اما بر خلاف گذشته که نجات‌یافتگان به ایتالیا منتقل می‌شدند، با مخالفت دولت راستگرای جدید این کشور برای لنگر انداختن مواجه شد و در نهایت با پذیرش تعدادی از مهاجران موافقت کرد. سرگردانی طولانی سایر مهاجران در نهایت سه تن از آنان را به ستوه آورد و در این انتظار طولانی برای کناره گرفتن کشتی، خود را به آب انداختند.

سرانجام روز جمعه این کشتی مهاجران را برای نخستین بار در طول فعالیتش به فرانسه برد. این اقدام بی‌سابقه که فرانسه آن را «بشردوستانه» می‌خواند اما در عوض پذیرش بیش از سه‌هزار مهاجر دیگر را در ازای آن لغو کرده است، آغاز درگیری لفظی مقامات دو کشور شد.

اهمیت مساله

ژرال دارمنن وزیر کشور فرانسه با اعلام خبر پذیرش مهاجران سرگردان در فرانسه، آن را «وظیفه انسانی» خواند و افزود: قوانین دریایی مقرر می دارد که پذیرش این افراد باید در نزدیکی منطقه نجات بین لیبی و ایتالیا صورت گیرد.

وی همچنین  در اقدامی تلافی جویانه، از سوی پاریس اعلام کرد که پذیرش برنامه ریزی شده سه‌هزار و ۵۰۰ مهاجری را که در حال حاضر در ایتالیا هستند و قرار بود «فوری» در فرانسه پذیرفته شوند، به حالت تعلیق در می آورد.

اولیویه وران، سخنگوی دولت فرانسه دیروز (یکشنبه) اعلام کرد که فرانسه از «اروپا» خواسته است که «به سرعت درباره پیگیری های خود درمورد امتناع ایتالیا از پذیرش کشتی وایکینگ اقیانوس و ۲۳۰ مهاجرش در کشتی تصمیم بگیرد».

وی در مصاحبه با شبکه فرانسوی «ب. اف. ام» به اقدام ایتالیا در اتخاذ « تصمیمی یکجانبه و غیرقابل قبول (...) که مستلزم واکنش اروپاست»، انتقاد کرد.

وران افزود: پاسخ اول فرانسه پذیرش مهاجران در اقدامی انسان دوستانه بود اما پاسخ دوم یادآوری تعهدات ایتالیاست و اگر امتناعی صورت گیرد، تدابیر دیگری مدنظر قرار خواهد گرفت.

سخنگوی دولت فرانسه گفت: زمان آن است که فرانسه از اروپا بخواهد تا در مورد پیگیری‌های بعدی به سرعت تصمیم گیری کند در حالی که «ایتالیا از زیر بار مسئولیتی که بر گردن همسایگان و دوستان فرانسوی‌اش انداخته شانه خالی می‌کند».

ارزیابی

نخست وزیر ایتالیا واکنش «تهاجمی (...) و غیرقابل توجیه» فرانسه را محکوم و یادآوری کرد که کشورش از ابتدای سال جاری میلادی پذیرای نزدیک به ۹۰ هزار مهاجر بوده است. وی همچنین یادآوری می‌کند که چندین کشور از ماه ژوئن (خرداد/تیر) متعهد شده اند که هشت هزار مهاجر را بپذیرند اما تاکنون تنها ۱۱۷ نفر جابه‌جا شده اند.

این درحالی است که پاریس معتقد است از زمان توافق چهارسال پیش کشورهای اروپایی درمورد توزیع مهاجران، کشورها به تعهدات خود پایبند نبوده اند.

وزیر امورخارجه فرانسه اما با صدایی قاطع‌تر در تازه‌ترین مصاحبه خود درمورد ادامه یافتن رویکرد فعلی ایتالیا هشدار داد. کاترین کولونا روز شنبه به روزنامه «لوپاریزین» گفت: مکانیسم جابجایی مهاجران از ایتالیا را به حالت تعلیق درآورده‌ و کنترل‌ها را در مرزهای فرانسه و ایتالیا تقویت کرده‌ایم.


وی این اقدام فرانسه را «تذکر وظیفه انسانیت به رم» خواند و یادآوری کرد: ایتالیا قوانین بین‌المللی و حقوق دریا را در مورد (پذیرش نجات یافتگان) در نزدیک‌ترین بندر، رعایت نمی‌کند.

کولونا همچنین بیانیه نخست وزیر ایتالیا را که گفته بود فرانسه موظف به پذیرش مهاجران است، در تضاد کامل با تبادلات دو کشور خواند.

بر اساس گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت، از ابتدای سال جاری، یک‌هزار و ۸۹۱ نفر از مهاجرانی که تلاش کرده‌اند خود را به اروپا برسانند در دریای مدیترانه ناپدید شده‌اند. این درحالی است که کشورهای اروپایی به چارچوب برنامه ای با عنوان «سازوکار همبستگی اروپا» در مورد توزیع مهاجران متعهد شده اند اما حدود یک هشتم از مهاجران پیش‌بینی شده را از کشورهای موسوم به «خط مقدم» مهاجرت در خود جای داده اند؛ مساله‌ای که امروز در حال تبدیل شدن به موضوع اختلافات آشکار میان کشورهای اروپایی است و بحران بروز کرده در روابط میان فرانسه و ایتالیا یکی از موارد آن است که امروز با روی کار آمدن احزاب راستگرا با سیاست‌های ضدمهاجرتی، تکرار آن بیش از گذشته محتمل است.

https://irna.ir/xjL۲۵P

**حمایت ۵۵ درصد آمریکایی‌ها از مجازات مرگ برای قاتلان محکوم

نتایج نظرسنجی موسسه گالوپ حاکی است که درصد بالایی از مردم آمریکا (۵۵ درصد) با مجازات مرگ برای قاتلان محکوم شده در این کشور موافق هستند.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

این نتیجه، ششمین سال متوالی حمایت از مجازات مرگ بین ۵۴ تا ۵۶ درصد را نشان می دهد که کمتر از رقم های ۶۰ تا ۸۰ درصدی ثبت شده در چهار دهه بین سال های ۱۹۷۴ و ۲۰۱۶  است.

زمانی که گالوپ این نظرسنجی را در سال ۱۹۳۶ کلید زد، ۵۹ درصد از مردم آمریکا از اجرای مجازات مرگ برای قاتلان محکوم طرفداری و از آن زمان به بعد اکثریت از این مساله حمایت کردند.

پس از آنکه دادگاه عالی آمریکا در سال ۱۹۷۲ مجازات اعدام را خلاف قانون اساسی تشخیص داد، اکثریت از آن حمایت کردند.

زمانی که این مجازات در سال ۱۹۷۶ دوباره برقرار شد، حمایت مردمی از آن افزایش یافت تا اینکه در سال ۱۹۹۴ به اوج ۸۰ درصدی رسید.

دستکم ۶۰ درصد از مردم آمریکا با مجازات مرگ تا سال ۲۰۱۷ موافق بودند زمانی که میزان حمایت به پایین ترین سطح از سال ۱۹۷۲ افت کرد و امروز نیز در همان سطح باقی مانده است.

در همین حال، دیدگاه دو حزبی نسبت به مجازات اعدام به شدت متفاوت است، به طوری که اکثریت جمهوریخواهان (۷۷ درصد) و مستقل ها (۵۴ درصد) با آن موافقند اما اکثریت دموکرات ها (۶۳ درصد) مخالف آن هستند و تنها ۳۵ درصد از دموکرات ها از این نوع مجازات حمایت می کنند.

از سال ۲۰۰۰ زمانی که موسسه گالوپ شروع به پیگیری این مساله به طور سالانه کرد، حمایت جمهوریخواهان متداوم بوده است. میزان حمایت جمهوریخواهان از مجازات مرگ به کمتر از ۷۲ درصد نرسیده و رقم ثبت شده جدید به لحاظ آماری تفاوت چندانی از رقم سال ۲۰۰۰ یعنی ۸۰ درصد ندارد.

در همین مدت، حمایت مستقل ها تا ۶۸ درصد رسیده و تنها یکبار در سال ۲۰۲۰ به زیر سطح اکثریت یعنی ۴۹ درصد سقوط کرده است.

اما حمایت دموکرات ها از مجارات مرگ از سال ۲۰۱۲ در سطح اکثریتی نبوده و در بین سه گروه حزبی بیشترین تفاوت را داشته به طوری که از ۳۴ درصد تا ۶۵  درصد از سال ۲۰۰۰ متفاوت بوده است. تازه ترین رقم ثبت شده دموکرات ها از رقم پایین سال گذشته برای آنها بی تغییر مانده و ۲۱ امتیاز کمتر از خوانش سال ۲۰۰۰ است.

در این میان، ۵۵ درصدی که موافق اجرای مجازات مرگ برای قاتلان محکوم هستند، از سال ۲۰۱۷ ثابت بوده اند، البته این رقم کمتر از ارقام ۴۰ سال قبل از آن بوده است.

کاهش ثبت شده از آن زمان تا حد زیادی مرهون کاهش حمایت دموکرات هاست، در حالی که حمایت جمهوریخواهان از مجازات اعدام همچنان بالا مانده است.

https://irna.ir/xjL۲۵Q

**طرح محرمانه آمریکایی "۱۲۷e"

"بثینه شعبان" مشاور رئیس جمهور سوریه از طرح محرمانه آمریکایی موسوم به "۱۲۷e" پرده برداشت که هدف از آن تضعیف اصول و پایه های ملت های ریشه دار و مسموم کردن اندیشه افراد این جوامع و بهره برداری از آنها به عنوان ابزاری ارزان برای تحقق منافع واشنگتن در این کشورها و هدف قرار دادن دشمنان آمریکا است.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

"بثینه شعبان" مشاور سیاسی و رسانه‌ای رئیس جمهور سوریه در سرمقاله ای در روزنامه الوطن سوریه که امروز سه شنبه منتشر شد، به بحث روایت سازی غربیها بویژه آمریکایی ها در زمینه های مختلف فارغ از واقعیت های موجود و کانالیزه کردن آنها برای رسیدن به اهداف خودشان و روش آمریکا برای پشبرد اهدافش در سایر کشورها از طریق عناصر وابسته اشاره کرد و نوشت: در روایت سیاسی، محتوا تقریباً به طور کامل از واقعیت بیگانه است و البته این کار را یک عامل انجام می دهد، به این معنی که کسانی هستند که از روایت ها استفاده و آنها را تعمیم و ترویج می کنند که هدفشان از این کار سرپوش گذاشتن بر واقعیت امور به جای توصیف یا برملا کردن آن است. نزدیک‌ترین نمونه آن روایتی است که رسانه‌های آمریکا و رژیم اشغالگر صهیونیستی برای توصیف تصمیم‌های «جامعه بین‌المللی» و «وجدان جهانی» استفاده می‌کنند.

مشاور بشار اسد در همین رابطه اشاره کرد: از سال ۱۹۹۲، مجمع عمومی سازمان ملل هر سال در محکومیت تحریم غیرقانونی آمریکا علیه ملت کوبا قطعنامه صادر می کند و اعلام می دارد که این تحریم منشور سازمان ملل و قانون بین الملل را نقض می کند. ۱۸۸ کشور در سال ۱۹۹۲ به قطعنامه محکومیت تحریم کوبا از سوی آمریکا رای مثبت دادند و حتی امسال نیز ۱۸۵ کشور به چنین قطعنامه ای رای دادند. یعنی اکثر قریب به اتفاق کشورهای جهان به قطعنامه محکومیت تحریم کوبا از سوی آمریکا رای مثبت داده ند اما علیرغم همه اینها، دولت آمریکا با توسل جستن به قدرت نظامی قلدرمآبه خود همچنان در حال ادامه دادن به طولانی ترین محاصره تاریخ علیه میلیون ها تن از مردم کوبا هستند و فقط رژیم صهیونیستی و جزایر وابسته به واشنگتن در جهان از آمریکا در این خصوص حمایت می کنند. با این حال، رسانه های گروهی و دولت های پیاپی آمریکا از حقوق بشر دم می زنند؛ به گونه ای که انگار خودشان به تنهایی جامعه بین المللی و اراده بین المللی را به شمار می رود؛ در حالی که آنها چیزی جز قدرت تسلیحاتی و تهدید و محاصره و تحریم علیه صدها میلیون تن از ملت های جهان از قبیل کوبا، سوریه، یمن، ایران و روسیه نیستند.

بثینه شعبان افزود: اما علیرغم همه اینها، برخی در افکار عمومی جهان عرب ادعا و تبلیغات دروغین و تحلیل های بی پایه و اساس و دور از واقعیت رسانه های غربی را باور می کنند. آمریکا بویژه در دو دهه اخیر برنامه های تبلیغاتی را مورد استفاده قرار می دهد که در آن خبری سازی همراه با بکارگیری اهرم های وابسته - در کشورهایی که تن به خواست آمریکا و نسخه آمریکایی وابسته خود نمی دهند- دوشادوش یکدیگر عمل می کنند ... انتخابات میان دوره ای اخیر آمریکا همچون سایر انتخابات های این کشور در گذشته ثابت کرد که رقابت بر سر کسب قدرت هیچ ارتباطی با دمکراسی و حقوق بشر ندارد و شهروند آمریکایی همچنان در دغدغه ها و چالش ها و گرفتاری ها و مشکلات خود سردرگریبان باقی خواهد ماند؛ آن هم در حالی که چهره های سیاسی و حتی احزاب حاکم بر کشورش مرتب تغییر می کنند.

مشاور بشار اسد تصریح کرد: با این وجود، ایالات متحده به بهانه مبارزه با تروریسم در مناطق مختلف جهان روشی را دنبال کرده یا حاکمیتی سری به نام «۱۲۷e» را ایجاد کرده است که در واقعیت امر به تضعیف اصول و پایه های ملت های دارای تاریخ و فرهنگ و تمدن کهن می پردازد و اندیشه ها و دیدگاه هایشان را مسموم می کند تا بتواند از آنها به عنوان ابزاری ارزان علیه منافع کشورهای خودشان و اجرای اهداف این حاکمیت سری بهره برداری کند و به جای بکارگیری ارتش و موشک و هواپیما با هزینه اندکی از آنها جهت تحقق بخشیدن به اهداف شوم خود سود جوید. «از طریق ۱۲۷e، ایالات متحده اقدام به مسلح کردن، آموزش و تامین داده های اطلاعاتی برای نیروهای خارجی می‌کند، اما بر خلاف برنامه‌های سنتی کمک خارجی که عمدتاً با هدف ایجاد قابلیت‌های داخلی انجام می‌شود، شرکای ۱۲۷e به مأموریت‌هایی اعزام می شوند که ایالات متحده مدیریت می کند و دشمنان آمریکا را برای تحقق اهداف آمریکا هدف قرار می دهند.

وی افزود: در واقع خارجی های شرکت کننده در برنامه مزبور شکاف های موجود در طرح های آمریکا را پر می کنند. آن هم شکاف هایی که واشنگتن نیروی آمریکایی به اندازه کافی برای پر کردن آنها در اختیار ندارد. در همین رابطه ژنرال "جوزف ووتل"، فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا در خاورمیانه و شمال آفریقا خاطرنشان کرد: "ما با کمک نیروهای محلی به اهداف خود تحقق می بخشیم زیرا آنها با شرایط منحصر به فرد منطقه موردنظر برای انجام عملیات همخوانی دارند. "

بثینه شعبان گفت: بر همین اساس تحولات شکل گرفته در افغانستان، عراق، سوریه، یمن، لیبی و اوکراین به هم شباهت دارند زیرا همه آنها دارای یک رهبری، مکانیزم و هدف واحد و مشترک هستند؛ هرچند روایت ها متفاوت باشد. عامل توجیه کننده مشترک نیز طبیعتا به اصطلاح " مبارزه با تروریسم " است؛ در حالی که اقدامات و تاریخ آنها ثابت می کند که این عملیات ها و انقلاب های رنگین (کودتاها) عامل انتشار آشوب و ناامنی و بی ثباتی و ویرانگری هستند و زمینه را برای چپاول ثروت های کشورهای بی ثبات فراهم می آورند؛ کشورهایی که برای تامین پایین ترین سطح از امنیت، خدمات رسانی و زندگی عادی برای مردمان خود مبارزه می کنند.

وی افزود: در برابر این حقیقت ثابت و تایید شده شده که بر آن سرپوش گذاشته می شود و وارونه جلوه دادن حقایق و تبدیل آن با اخبار دورغین مغرضانه با هدف فلج کردن عزم و اراده ملی ملت ها و برهم زدن صفوف به هم فشرده آنها، افراد زیان دیده چاره ای ندارند جز اینکه به اصول ثابت خود تمسک جویند و بدانند که راه افتادن به دنبال سراب به وجود آمده توسط دشمنان ملت ها نتیجه ای جز خسارت و ضرر و زیان به همراه نخواهد داشت و در همین راستا، ملت سوریه با پای فشردن بر اصول ثابت خود ادعاهای دروغین دشمنان را برملا  کرده اند.

https://irna.ir/xjKZY۶

**هشدار آلمان درباره جاسوسی مصری ها در اجلاس آب و هوایی

پلیس فدرال آلمان به هیات اعزامی این کشور به اجلاس محیط زیست، COP۲۷ در مصر هشدار داد که ممکن است هدف جاسوسی عوامل امنیتی مصر قرار گیرند.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

خبرگزاری رویترز به نقل از سه نفر از افراد آگاه از این هشدار پلیس آلمان، نوشت: پلیس آلمان که در این کشور با عنوان BKA شناخته می شود از طریق پست الکترونیک به هیات اعزامی درباره «هرگونه رصد پنهان و آشکار» از طریق عکسبرداری یا فیلمبرداری از طریق ماموران مصری هشدار داده است.

به گفته این فرد آگاه، اظهارات هفته گذشته اولاف شولتس صدر اعظم آلمان درباره سابقه حقوق بشر مصر، تهدید جاسوسی را برانگیخته است.

این خبرگزاری با اذعان به اینکه پیام هشدار ارسالی پلیس در روز شنبه برای هیات اعزامی آلمان را رویت نکرده است، نوشت: دو مقام دیگر در آلمان نیز وجود چنین هشداری را تایید اما از تشریح دقیق عبارت بندی آن خودداری کرده اند.

رویترز افزود: ریاست اجلاس COP۲۷ در مصر یا دفتر خدمات اطلاعات دولتی که مسئولیت مدیریت روابط با رسانه های خارجی را برعهده دارد از پاسخ فوری به پرسشی در این زمینه خودداری کرده اند.

فرد مطلع از این هشدار به نقل از محتوای پیام ارسال شده، گفت: پلیس هشدار داده که مکالمه های هیات اعزامی ممکن است ضبط شود و افراد نزدیک به دولت مصر ممکن است تلاش کنند «از طریق اقدامات تحریک آمیز» در جلسات سازمان دهی شده توسط آلمانی ها اختلال ایجاد کنند.

سه نفر از شرکت کنندگان در این اجلاس که به نمایندگی از سازمان های مردم نهاد و بخش های صنعتی در اجلاس شرم الشیخ حضور دارند گفته اند هشدارهای شفاهی را درباره احتمال جاسوسی از آنها از سوی دیگر شرکت کنندگان و هیات های حاضر دریافت کرده اند.

این رسانه همچنین به نقل از دو عضو سازمان های مردم نهاد نوشت که شاهد فعالیت های مشکوکی در چند روز گذشته بوده اند اما نمی تواند به طور مستقل این اظهارات را تایید کند.

یک مقام وزارت خارجه آلمان گفته انتظار دارد شرکت کنندگان در این اجلاس بتوانند در شرایط امن فعالیت کرده و مذاکره کنند.

وی که خواست نامش فاش نشود گفت «پیوسته با طرف مصری در این زمینه در تماس هستیم».

اولاف شولتس صدراعظم آلمان پیشتر گفته بود که با میزبانان اجلاس COP۲۷ موضوع بازداشت علا عبدالفتاح وبلاگ نویس و فعال سیاسی زندانی که در اعتصاب غذایی بسر می برد مطرح کرده است.

عبدالفتاح به اتهام انتشار اکاذیب به پنج سال حبس متهم شده است.

شولتس گفت باید تصمیمی گرفته شود و آزادی او میسر شود تا این زندانی که اعتصاب غذا کرده جان خود را از دست ندهد.

دولت مصر اعلام کرده که مقام های زندان مراقبت های پزشکی را  برای این وبلاگ نویس انجام داده اند.

فعالان محیط زیست در تظاهرات روز شنبه در مقابل محل برگزاری اجلاس شرم الشیخ خواستار آزادی عبدالفتاح شدند که پرونده او در طول کنفرانس شرم الشیخ توجه محافل بین‌المللی را به خود جلب کرده است. صنعا سیف، خواهر وی، در این کنفرانس برای آزادی او کمپین برگزار کرده است.

صدها فعال محیط زیست همچنین از کشورهای صنعتی خواسته اند ضمن توجه بیشتر به تأثیرات تغییرات آب و هوایی، به انتقال مصرف از سوخت‌های فسیلی به انرژی‌های تجدیدپذیر سرعت بخشند.

https://irna.ir/xjL۲۶j

**سوئیس: برغم فشارها، به اوکراین اسلحه نمی‌دهیم

ایگنازیو کاسیس رئیس جمهوری سوئیس اعلام کرد که این کشور برغم فشارها اسلحه به اوکراین نمی‌دهد و به هیچ وجه در منازعه‌های مسلحانه مشارکت نمی‌کند.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

رئیس جمهور سوئیس درحالیکه کشورهای غربی خود را متعهد به کمک نظامی به اوکراین می‌دانند، به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: نه در جریان جنگ اول جهانی، نه حتی در جریان جنگ دوم ما اسلحه صادر نکردیم.

وی درحاشیه مجمع صلح پاریس، افزود: ما اسلحه صادر نمی‌کنیم، ما به صورت مستقیم یا غیر مستقیم چه از نظر ارسال سلاح یا ارسال نیرو، چه در اوکراین، روسیه یا هر جای دیگر در جهان، در مناقشه نظامی شرکت نخواهیم کرد.

کاسیس اضافه کرد فشاری که سوئیس در این زمینه (ارسال سلاح ) با آن مواجه است، همچنان ادامه دارد.

«کریستین لامبرشت» وزیر دفاع آلمان ماه گذشته در نامه ای به دولت برن، خواستار صدور مجوز برای تامین ۱۲ هزار و ۴۰۰ گلوله مهمات ساخت سوئیس برای تانک های ضد هواپیما شد که برلین پیشتر برای کمک به کی‌یف در برابر روسیه، به اوکراین تحویل داده بود.

دولت سوئیس با صدور بیانیه ای اعلام کرد: به موجب اصل رفتار برابر در قانون بی طرفی، سوئیس نمی‌تواند با درخواست انتقال تجهیزات جنگی ساخت سوئیس به اوکراین تا زمانی که کی یف درگیر یک جنگ مسلحانه بین المللی است، موافقت کند.

پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، کشورهای غربی به کی‌یف اسلحه و تجهیزات نظامی می‌دهند اما سوئیس بر اساس پایبندی به اصل بی‌طرفی، کمک‌های مستقیمی را در اختیار اوکراین می‌گذارد که به‌طور خاص برای اهداف بشردوستانه در نظر گرفته شده‌اند.

https://irna.ir/xjL۲۶H

**توافق راهبردی پکن و اسلام آباد برای اکتشاف "لیتیوم" در پاکستان

پاکستان و چین توافقنامه راهبردی برای اکتشاف و تحقیقات منابع لیتیوم در پاکستان امضا کردند؛ عنصر کمیاب و فوق العاده ارزشمندی که نقش حیاتی در تولید باتری های لیتیومی به عنوان نیاز اصلی حرکت جهان به سمت تولید خودروهای برقی و دیگر سامانه های الکترونیک دارد.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

اسلام آباد و پکن توافقنامه راهبردی جهت انجام تحقیقات و اکتشافات بهتر منابع لیتیوم در پاکستان امضا کردند.

براساس بیانیه ای که از سوی مرکز تحقیقات و اکتشافات مشترک پاکستان-چین در علوم طبیعی زمین منتشر شد، این توافقنامه در استان سیچوآن به امضای دو طرف رسید. 

برپایه این توافق هر دو طرف در زمینه تحقیقات، آموزش شخصی و تبادلات آکادمیک برای توسعه این تحقیق مشترک درباره منابع لیتیوم پاکستان همکاری خواهند کرد. 

شرکت های چینی همچنین درحال انجام فعالیت هایی در افغانستان برای اکتشاف و استخراج لیتوم هستند.

پیشتر سیف الدین لتون سخنگوی والی نورستان افغانستان گفته بود که یک هیئت سرمایه گذاران از چین که چند تن از اساتید دانشگاه پلی تکنیک کابل آنان را همراهی می کردند در نشستی با حافظ محمد آقا حکیم والی نورستان بر سرمایه گذاری در بخش منابع طبیعی  این ولایت تأکید کردند.

با توجه به اوج گیری بحران انرژی و سوخت در جهان و نیز به دلیل شرایط اقلیمی، عنصر لیتیوم به دلیل کمیابی و مهم ترین عنصر در ساخت باتری های مختلف از جمله باتری هایی که در تولید خودروهای برقی مورد استفاده قرار میگیرد، ارزش بسیار بالایی دارد و کشورهایی مثل افغانستان و پاکستان معادن غنی و کشف نشده زیادی دارند.

حرکت صنعت جهانی خودرو به سمت تولید خودروهای برقی باعث شده است تا رقابت میان کشورهای صنعتی بر سر معادن لیتیوم جهان هر روز شدیدتر شود.

لیتیوم (Lithium) با نماد شیمیایی Li یک فلز قلیایی نقره‌ای-سفید و نرم با عدد اتمی ۳ است. این عنصر در شرایط استاندارد دما و فشار سبک‌ترین فلز و کم چگالی‌ترین عنصر جامد است. مانند دیگر فلزهای قلیایی، لیتیوم هم بسیار واکنش پذیر و آتشگیر است. به همین دلیل بیشتر آن را زیر روغن صنعتی یا نفت نگاه می‌دارند.

https://irna.ir/xjL۲۷k

**ادعای زلنسکی: اوکراین برای صلح آماده است

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین روز دوشنبه در جریان بازدید از مناطقی در خرسون ادعا کرد که طرف اوکراینی آماده صلح است.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

زلنسکی گفت: ما برای صلح برای همه کشورمان آماده ایم.

زلنسکی به خبرنگاران گفت که عقب نشینی روسیه از خرسون، شروع "پایان جنگ" است.
وی افزود: بودن در این مکان، حائز اهمیت است. ما باید اینجا صحبت کنیم. از مردم حمایت کنیم تا احساس کنند که فقط حرف نمی زنیم، فقط وعده نمی دهیم، بلکه واقعا بازمی گردیم و واقعا پرچم مان را برافراشته می کنیم.

رئیس‌جمهوری اوکراین گفت که ارتش قوی اوکراین مصرانه در حال بازپس‌گیری قلمروهایی از روسیه از زمان تهاجم روسیه است، اما در عین حال به سختی ها و تلفات سنگین نیز اذعان دارد.
وی از ناتو و سایر متحدان به خاطر حمایت شان از اوکراین در جنگ با روسیه تشکر کرد و افزود تحویل گرفتن سیستم های موشکی توپخانه ای هیمارس از آمریکا، تفاوت بزرگی برای کی یف ایجاد کرد.

اوکراین و روسیه اوایل اسفند ۱۴۰۰ تنها چند روز پس از حمله روسیه به همسایه خود، گفتگوهای صلح متناوبی را انجام دادند، اما در هفته های بعد ارتباط چندانی بین آنها برقرار نشد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه سپتامبر(شهریور) گذشته گفت مسکو هنوز از مذاکره با کی یف استقبال می کند و از اوکراین خواست خصومت را کنار بگذارد، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین نیز در مقابل بیان کرد که کی یف آماده مذاکره با مسکو است اما تنها زمانی که رئیس جمهور دیگری در روسیه به قدرت برسد. کرملین در پاسخ تاکید کرد که مسکو منتظر تغییر در موضع کنونی رئیس جمهوری اوکراین یا فرد جانشین او خواهد ماند.

زلنسکی اوایل ماه کنونی (نوامبر) شروط مذاکرات صلح با روسیه را تعیین و خواستار احیای تمامیت ارضی اوکراین، احترام به منشور سازمان ملل، غرامت به دلیل خسارات وارد شده در جنگ و مهم تر از همه تضمین تکرار نشدن درگیری ها شد.

همانطور که رئیس جمهوری اوکراین قبلا گفته بود، کی یف به دلیل مین روبی ضروری در خرسون قصد ندارد خبرنگاران را به این منطقه راه دهد.

چندی پیش، سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه دستور عقب نشینی نیروهای روسی از ساحل راست رودخانه دنیپر را به پیشنهاد سرگئی سورویکین فرمانده گروه مشترک نیروها در منطقه عملیات ویژه نظامی صادر کرد.

این مقام نظامی تاکید کرد که نیروهای روسی با موفقیت حملات اوکراین را دفع کرده اند و تصمیم عقب نشینی نیروها به واسطه تهدید ناشی از احتمال منزوی شدن آنها اتخاذ شد.

به گفته سوروویکین، همه غیرنظامیانی که نسبت به تخلیه از این منطقه تمایل نشان دادند، که بیش از ۱۱۵ هزار نفر هستند، به جناح چپ منتقل شده اند.

خرسون یکی از چهار منطقه‌ای است که روسیه همه‌پرسی الحاق آن‌ به خاک این کشور را برگزار کرد. همچنین این منطقه به عنوان دروازه زمینی ورود به شبه جزیه کریمه که در ۲۰۱۴ به خاک روسیه اضافه شد، از اهمیت راهبردی و استراتژیکی برخوردار است.

به دنبال خروج نیروهای نظامی روسیه از خرسون، رییس‌جمهوری اوکراین در پیامی آن را یک "واقعه تاریخی" خواند. زلنسکی گفت: نیروهای ما به سمت خرسون در حرکت هستند و عملیات امن سازی و خنثی‌سازی مین‌های زمینی در سریعترین زمان ممکن آغاز خواهد شد.

https://irna.ir/xjL۲۷V

**۷۶ درصد صهیونیست‌ها: اسرائیل چند پاره شده است

نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد که ۷۶ درصد صهیونیست‌های ساکن اراضی اشغالی بر این باورند که ساختار جمعیتی این رژیم به خاطر گسل ها و شکاف های متعدد چند پاره شده و از هم پاشیده است.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

روزنامه صهیونیستی «معاریو» امروز (دوشنبه) شاخص انسجام جمعیتی رژیم اشغالگر را براساس یک نظرسنجی منتشر کرد که برای سومین بار انجام شده و نشان می‌دهد که اکثر پاسخ دهندگان (۷۶ درصد) معتقدند که «ساختار جمعیتی اسرائیل» چند پاره است.

برپایه این گزارش، درصد این چند پارگی و از هم گسیختی در انسجام جمعیتی رژیم صهیونیستی در مقایسه با نظرسنجی‌های مشابه سال‌های گذشته ۱۰ درصد افزایش نشان می دهد.

طبق نظر شرکت کنندگان در این نظرسنجی، بیشترین عوامل مؤثر در این چند پارگی به ترتیب، رهبری سیاسی، رسانه‌های جدید و پس از این دو رسانه‌های قدیمی (جریان اصلی) هستند.  

نظرسنجی‌های انجام شده در اراضی اشغالی واقعیت چندپارگی را در سطوح مختلف جمعیتی رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد؛ به گونه ای که طبق یک نظرسنجی که اخیرا انجام شد، ۲۵ درصد صهیونیست‌ها اعتقادی به بقای این رژیم در ۲۵ سال آینده ندارند.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی با اعلام اینکه طبق نتایج این نظرسنجی ائتلاف موسوم به "جنبش‌های جوانان" رژیم صهیونیستی، یک سوم جوانان صهیونیست نمی‌خواهند به خدمت وظیفه بروند، به مقامات این رژیم هشدار دارد که "این داده‌ها خطرناک و دلخراش هستند".

"آمنون آبرومویت" کارشناس مسائل سیاسی در شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت: "همه بحث‌های سیاسی در اسرائیل (فلسطین اشغالی) یک الگوی عملی گمراه کننده است. "

وی افزود: "یک سوم جوانان اسرائیلی نمی‌دانند چه کسی اسحاق رابین را کُشت. بدتر از این، یک سوم جوانان اسرائیلی نمی‌خواهند به خدمت وظیفه بروند. بدتر از همه اینها هم این است که یک سوم شهرک‌نشینان باور ندارند که اسرائیل ۲۵ سال دیگر وجود داشته باشد. "

پیش از این نیز «ایهود باراک» نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در مطلبی که در روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» نوشت بود، ابراز نگرانی کرد که رژیم اشغالگر دچار نفرین دهه هشتم شود و عمر آن پیش از هشتاد پایان یابد.

«اسحاق بریک» رئیس سابق کمیته شکایات ارتش رژیم صهیونیستی و ژنرال بازنشسته ارتش این رژیم نیز تاکید کرده بود که با توجه به توانمندی روزافزون گروه‌های مقاومت، این رژیم مسیر زوال و نابودی را طی می‌کند.

بحران‌های داخلی رژیم صهیونیستی در کنار افزایش قدرت روز افزون نیروهای مقاومت و تغییر تدریجی موازنه قوا در سطح بین الملل به زیان تل آویو و نیز مخالفت افکار عمومی جهان با سیاست‌های صهیونیست ها از جمله مواردی است که به عقیده برخی کارشناسان این رژیم را در مسیر افول و نابودی قرار داده است.

https://irna.ir/xjL۲۸b

**طالبان: یک مخفیگاه داعش در کابل منهدم شد

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی طالبان اعلام کرد، نیروهای امنیتی با اجرای عملیات در ناحیه پانزدهم شهر کابل، یک مخفیگاه داعش را منهدم کردند.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

« ذبیح الله مجاهد » در رشته توییتی گفت این عملیات شب گذشته در منطقه ۵۰۰ فامیلی انجام شده است. گفته می شود که شب گذشته از این منطقه صدای انفجارهای پی‌ در پی هم نیز شنیده شده است.

وی افزود در این عملیات پنج نفر از اعضای داعش نیز کشته شدند.
 
به گفته وی این افراد اعضای یک شبکه مهم بودند که در انفجارهای کوچک در شهر کابل دست داشته و قصد داشتند فعالیت‌های تخریبی گسترده‌ای انجام دهند.
 
سخنگوی طالبان گفت در این عملیات تعدادی از سلاح ها و مواد منفجره نیز به‌دست نیروهای امنیتی افتاده است.
 
پیش تر داعش مسئولیت چندین حمله مرگبار اخیر از جمله حمله به آموزشگاه کاج را به عهده گرفته بود.

طالبان درحالی از وجود مخفی گاه داعش در قلب پایتخت افغانستان سخن گفته است که پیش تر، بارها حضور گروه های تروریستی در این کشور را انکار کرده بود.

https://irna.ir/xjL۲۸T

**بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی

بازیکنان، کادر فنی و اعضای فدراسیون فوتبال به همراه مسئولان وزارت ورزش در آستانه عزیمت تیم ملی به رقابت‌های جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، با رئیس‌جمهور دیدار کردند.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

اعضای تیم ملی فوتبال امروز راهی دوحه خواهند شد تا از فردا و با ملحق شدن لژیونرها، تمرینات خود را در قطر پیگیری کرده و برای رقابت‌های جام جهانی ۲۰۲۲ آماده شوند.

بازیکنان و کادر فنی تیم ملی فوتبال کشورمان امروز دوشنبه پس از برگزاری آخرین دور از تمرینات خود در کمپ تیم ملی و در آستانه عزیمت به قطر، همراه با مسئولان وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون فوتبال با حضور در دفتر رئیس جمهور با آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» دیدار کردند.

در این دیدار، وزیر ورزش و جوانان، رئیس فدراسیون فوتبال، کارلوس کی‌روش سرمربی تیم ملی فوتبال و وحید امیری، علیرضا بیرانوند، رامین رضائیان و مرتضی پورعلی‌ گنجی به نمایندگی از اعضای تیم ملی فوتبال به بیان نظرات، دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود پرداختند.

رئیس‌جمهور نیز در سخنانی با قدردانی از تلاش های بازیکنان و کادر فنی تیم ملی در مسیر آماده‌سازی برای آوردگاه جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، برای ملی‌پوشان فوتبال کشورمان آرزوی موفقیت کرد.

بیست و دومین دوره جام جهانی از ۲۹ آبان تا ۲۷ آذر در قطر برگزار می‌شود.

https://irna.ir/xjL۲۹s

**صف آرایی اردوگاه مخالفان در برابر نتانیاهو

احزاب اردوگاه سیاسی مخالف بنیامین نتانیاهو رئیس حزب لیکود و نخست وزیر مامور تشکیل کابینه جدید رژیم صهیونیستی امروز سه شنبه بر سر مقابله با او و کابینه آینده اش اتفاق نظر کردند.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

احزاب مخالف نتانیاهو  به رهبری حزب "یش عتید" به ریاست "یائیرلاپید" برای هم افزایی تلاش ها و برنامه ریزی برای مقابله با کابینه تندرو آینده بنیامین نتانیاهو به توافق رسیدند.

در بیانیه این احزاب آمده است: ما به همکاری برای بازگشت به قدرت و ایجاد تغییر پایبند هستیم.

این بیانیه درحالی منتشر شده است که بازگشت نتانیاهو به قدرت در قالب اردوگاه سیاسی راست افراطی با نگرانی های عمیقی در داخل و خارج این رژیم روبرو شده است.

نتانیاهو روز یکشنبه از طرف اسحاق هرتسوگ رئیس رژیم صهیونیستی مامور تشکیل کابینه جدید رژیم صهیونیستی شد.   

هرتسوگ اعلام کرد که ۶۴ عضو کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی از نخست وزیری نتانیاهو حمایت کرده اند.

هفته گذشته هرتسوگ به اعضای حزب تندرو ارتدوکسی "شاس" گفته بود که دنیا از حضور ایتمار بن گویر نماینده راستگرای تندرو کنست در کابینه نتانیاهو نگران است.

https://irna.ir/xjL۲۹n

**تاکید روسیه بر تقویت عرضه غذا به بازار جهانی

دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین امروز دوشنبه اعلام کرد که روسیه بر روی تقویت عرضه غذا به بازارهای جهانی تاکید دارد.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

پسکوف با رد ادعاهای ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس درباره اینکه مسکو مانع عرضه غذا به بازارهای جهانی می‌شود، گفت که این حرف کاملا غلط است.

سوناک در مقاله‌ای در روزنامه تلگراف نوشت که روسیه با استفاده از غذا به عنوان یک سلاح در تلاش برای اختلال بازارهای جهانی است و قیمت‌های غذا به علت محدودیت‌های صادرات غلات از بندرهای اوکراین در حال افزایش است.

سخنگوی کاخ کرملین دراینباره به خبرنگاران گفت: این کاملا غلط است، زیرا روسیه مانع عرضه غذا به بازارهای جهانی نمی‌شود و برعکس مسکو از چنین محموله‌هایی حمایت می‌کند. 

وی اشاره کرد که حجم عظیمی از صادرات جهانی هیچ ربطی به روسیه یا اوکراین ندارد.

وزارت خارجه روسیه اعلام کرده بود که مسکو در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ در اندونزی، بر آمادگی خود برای باقی ماندن به عنوان یک تامین کننده قابل اعتماد منابع غذایی و انرژی برای سایر کشورها تاکید خواهد کرد.

وی در مورد احتمال دیدار رهبران روسیه و فرانسه گفت: هیچ برنامه فوری برای سازماندهی هر گونه گفتگو بین ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و امانوئل مکرون، همتای فرانسوی اش، وجود ندارد.
پسکوف تاکید کرد: مدتی است که بین دو رئیس جمهور گفتگوی تلفنی صورت نگرفته است. بنابراین در حال حاضر نمی توانیم در این مورد چیزی بگوییم.
سخنگوی کاخ کرملین همچنین درباره ترتیب دادن دیدارهای احتمالی دوجانبه بین پوتین و بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر مکلف رژیم صهیونیستی بیان کرد: هنوز خیلی زود است که درباره این موضوع صحبت کنیم، زیرا روند تشکیل ائتلاف پارلمانی جدید در اسرائیل احتمالا وقت زیادی می‌برد.

https://irna.ir/xjL۲۹f

**اولین رئیس جمهوری زن تاریخ اسلوونی انتخاب شد

«ناتاشا پیرس موسار» مدافع حقوق لیبرال اسلوونی در دور دوم انتخابات این کشور پیروز شد و عنوان اولین رئیس دولت زن در تاریخ اسلوونی را به خود اختصاص داد.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

وی گفت که می کوشد شکاف عمیق چپ و راست را در این کشور از میان بردارد.

با شمارش همه آرا در این کشور کوچک که عضو اتحادیه اروپاست، پیرس موسار با احراز ۵۴ درصد آرا از «آنزه لوگار» وزیر امور خارجه سابق اسلوونی که ۴۶ درصد آرا را کسب کرد، پیشی گرفت.

پیروزی وی سبب تقویت بلوک لیبرال اسلوونی پس از پیروزی ائتلاف چپ میانه در انتخابات پارلمانی این کشور در ماه آوریل می شود.

رئیس جمهوری جدید اسلوونی در مراسم جشن تیم انتخاباتی اش گفت: اولین وظیفه من، گشودن باب مذاکره در میان همه اسلوونیایی هاست.

وی افزود: در یک انتخابات دموکراتیک، اسلوونیایی ها نشان داده اند که چه نوع کشوری می خواهند.

این مقام مسئول اضافه کرد: در همه عمر از ارزش های یکسانی طرفداری کرده ام که عبارتند از دموکراسی، حقوق بشر و مدارا. زمان آن است که دست از توجه به گذشته برداریم. کارهای بسیاری باید در آینده انجام شود.

لوگار با قبول شکست در این انتخابات ابراز امیدواری کرد که پیرس موسار به همه وعده های داده شده در جریان کارزار انتخاباتی عمل کند.

پیرس موسار ۵۴ ساله اولین زن است که به عنوان رئیس جمهوری از زمان استقلال اسلوونی در بحبوحه تجزیه یوگسلاوی در سال ۱۹۹۱ نقش آفرینی می کند.

وی که وکیل برجسته ای است، وکالت ملانیا ترامپ همسر دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا در چند پرونده در زادگاهش اسلوونی را برعهده داشت.

وی در دور نخست انتخابات که دو هفته پیش برگزار شد، از رقیبش لوگار عقب بود. اما از آنجا که هیچ یک از هفت رقیب در دور نخست نتوانستند بیش از ۵۰ درصد حمایت برای اعلام پیروزی را تصاحب کنند، لوگار و پیرس موسار به دور دوم راه یافتند.

تحلیل گران در اسلوونی پیش بینی کرده بودند که رای دهندگان میانه رو و لیبرال از پیرس موسار حمایت کنند.

وی جانشین بوروت پاهور سیاستمدار میانه ای می شود که دو دوره در اسلوونی در راس کار بود.

در حالی که منصب رئیس جمهوری در اسلوونی، تا حد زیادی تشریفاتی است، رئیس دولت همچنان به عنوان یک فرد با اقتدار تلقی می شود.

رئیس جمهوری اسلوونی، اعضای کمیسیون مبارزه با فساد را منصوب و نخست وزیران و اعضای دادگاه قانون اساسی را قبل از آنکه در پارلمان انتخاب شوند، معرفی می کند.

اسلوونی کشوری در مرکز اروپاست که به خاطر مناطق کوهستانی، پیست های اسکی و دریاچه هایش معروف است. مساحت این کشور ۲۰ هزار و ۲۷۱ کیلومترمربع است و ۲.۱ میلیون نفر جمعیت دارد.

https://irna.ir/xjL۲۹G

**انفجار یک خودرو بمب‌گذاری شده در درعا سوریه

منابع خبری امروز (دوشنبه) از انفجار یک خودروی بمب‌گذاری شده در شهر  "درعا" در جنوب سوریه خبر دادند.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

خبرگزاری اسپوتنیک امروز اعلام کرد که یک فرد انتحاری یک خودروی بمب گذاری شده را در شهر درعا در جنوب سوریه منفجر کرد.

خبرنگار اسپوتنیک در درعا در این باره گفت: فرد انتحاری در تلاش بود تا خودش را به یکی از استحکامات ایجاد شده توسط نیروهای امنیتی در چارچوب عملیات مشترک جاری علیه داعش در داخل محله "السد" در جنوب شهر درعا برساند.

وی به نقل از یک منبع امنیتی در این باره گزارش داد: نیروهای امنیتی سوریه این فرد انتحاری و خودروی بمب‌گذاری شده را هدف قرار دادند و تروریست مذکور را به هلاکت رساندند.

استان درعا از شمال با استان ریف دمشق، از جنوب به کشور اردن، از غرب با استان قنیطره و از شرق با استان السویداء هم مرز است.

https://irna.ir/xjL۲bb

**روایت رسانه افغان از کابوس تروریسم در افغانستان و نگرانی کشورهای آسیای میانه

برخی کارشناسان نظامی اعلام کردند، اتباع کشورهای آسیای میانه در قالب شبکه‌های شناخته شده تروریستی در افغانستان فعالیت دارند، از این رو کشورهای آسیای میانه نگران گسترش فعالیت این شبکه‌ها در خاک‌شان هستند.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

«اسدالله ندیم» کارشناس نظامی در مصاحبه با آوا گفت: تعدادی از اتباع کشورهای آسیای میانه عضو شبکه‌های تروریستی هستند که در بعضی نقاط افغانستان فعالیت دارند، از این رو کشورهای همسایه افغانستان، نگران گسترش فعالیت این شبکه‌ها در بیرون از مرزهای افغانستان می‌باشند.

او با بیان اینکه کشورهای آسیای میانه، کشورهای نو تاسیسی هستند و ساختارهای پیشرفته برای مبارزه با تروریسم ندارند؛ افزود: آسیب پذیری‌های امنیتی که در این کشورها وجود دارد، سبب نگرانی بیشتر آنان از ناحیه تروریسم به ویژه داعش شده است.

ندیم تاکید کرد، حکومت موجود در افغانستان به نگرانی‌های کشورهای همسایه و آسیای میانه باید پایان دهد و نگذارد گروه‌های تروریستی از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر فعالیت‌های تخریبی داشته باشند.

 او همچنین خاطرنشان کرد که اگر به نگرانی کشورهای آسیای میانه پایان داده نشود، این کشورها روابط خود را با حکومت افغانستان قطع خواهند کرد که در آن صورت مردم افغانستان از نگاه اقتصادی بیشترین آسیب را خواهد دید.

ندیم در ادامه اظهار داشت که کشورهای آسیای میانه با مردم افغانستان مشترکات فرهنگی و تاریخی فراوانی دارند، براین اساس نقش بسیار عمده را در بازسازی افغانستان می‌توانند بازی کند.

او تاکید کرد: باید طالبان از راه گفت‌وگوهای سیاسی، به نگرانی کشورهای همسایه رسیدگی کند.

این گفته ها درحالی بیان می شود که طالبان بارها گفته است، به هیچ گروه تروریستی اجازه نمی‌دهد که از خاک افغانستان علیه منافع دیگر کشورها استفاده کنند و گروه داعش نیز بصورت کل از بین برده خواهد شد.

با این حال به تازگی ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان در رشته توییتی گفته است که نیروهای امنیتی با اجرای یک عملیات در ناحیه پانزدهم شهر کابل، یک مخفی گاه داعش را منهدم کرده ‌اند.

بر اساس گفته های مجاهد؛ این عملیات شب گذشته در منطقه ۵۰۰ فامیلی انجام شده است. در این عملیات پنج نفر از اعضای داعش نیز کشته شده‌اند.

 به گفته او، این افراد اعضای یک شبکه مهم بودند که در انفجارهای کوچک در شهر کابل دست داشتند و می‌خواستند فعالیت‌های تخریبی گسترده‌ای را انجام دهند، در این عملیات مقداری از سلاح و مواد منفجره نیز به‌دست نیروهای امنیتی افتاده است.

این نگرانی ها درحالی مطرح می‌شود که وزیر امور داخله‌ی تاجیکستان چندی پیش گفته بود که بیش از ۲۰ سازمان تروریستی در افغانستان فعالیت دارند که شهروندان کشورهای مختلف در میان آنها وجود دارند.

https://irna.ir/xjL۲۸N

**اعدام مبارزان فلسطینی؛ موضوع مذاکرات تشکیل کابینه رژیم صهیونیستی

«ایتامار بن گویر» رهبر حزب «اوتسما یهودیت» سرزمین های اشغالی، از طرح موضوع اعدام مبارزان فلسطینی در مذاکرات تشکیل کابینه جدید رژیم صهیونیستی خبر داد.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت با اشاره به درخواست بن گویر برای اعدام فلسطینی ها، نوشت: انتظار می رود این عضو راستگرای کِنِسِت، در کابینه جدید وزیر شود.

گویر با خطاب کردن مبارزان فلسطینی به عنوان تروریست اعلام کرد: دادگاه ها باید وادار به صدور حکم اعدام برای فلسطینی ها شوند.

وی این درخواست را امروز و در مذاکرات برای پیوستن به ائتلاف "بنیامین نتانیاهو" رهبر حزب جنگ طلب لیکود جهت تشکیل کابینه جدید مطرح کرد.

یدیعوت آحارونوت نوشت: موضوع اعدام فلسطینی ها در کابینه های گذشته هم مطرح شده بود و مورد حمایت برخی اعضای حزب لیکود قرار گرفته، اما تصویب نشده بود، اکنون با تشکیل کابینه راست‌گرا، امکان تصویب آن وجود دارد.

اعدام مبارزان فلسطینی یکی از شعارهای انتخاباتی بن گویر در مبارزات انتخاباتی بود.

کابینه جدید رژیم صهیونیستی به سرکردگی حزب لیکود شامل احزاب راست‌گرا از جمله اتحاد اوتسما یهودیت-صهیونیسم مذهبی و احزاب حریدی شاس و اتحاد یهودیت توراتی است.

اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی روز یکشنبه(۲۲ آبان) در محل اقامت خود با نتانیاهو دیدار و وی را رسما مامور تشکیل کابینه جدید این رژیم کرد.

حکم حبس ابد اشد مجازات در سرزمین‌های اشغالی محسوب می شود و تاکنون مبارزان فلسطینی نیز در صورت دستگیری و بازداشت مشمول این حکم می شدند. اکنون هزاران فلسطینی به دلایل واهی یا تنها به دلیل اعتراض به اشغال وطنشان و از بین رفتن حق حیاتشان در زندان های رژیم صهیونیستی قرار دارند.

https://irna.ir/xjL۲۹K

**سازمان ملل: میانگین فقر میان پناهجویان فلسطینی به ۹۰ درصد رسیده است

مدیر آژانس امدادرسانی و کاریابی ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی (آنروا) گفت: میانگین فقر میان آوارگان و پناهجویان فلسطینی در سوریه، لبنان و غزه به عدد بی سابقه ۹۰ درصد رسیده است.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

فلیپ لازارینی روز دوشنبه در گفت و گو با رسانه ها افزود: اوضاع پناهندگان فلسطینی در لبنان به بدترین نقطه رسیده است و بیشتر آن ها زیر خط فقر زندگی می کنند و بیشترین تکیه آن ها بر آنروا است.

وی اضافه کرد: ۴۰ درصد کودکان در نوار غزه از دستیابی به وعده صبحانه محروم هستند.

لازارینی گفت: آنروا تا پایان سال ۲۰۲۲ به ۵۰ تا ۸۰ میلیون دلار احتیاج دارد و در صورت ثابت ماندن کمک ها، این آژانس در سال های آینده نمی تواند به وظایف خود عمل کند.

وی با بیان اینکه آنروا نیازمند ۲۰۰ میلیون دلار برای جبران کاهش بودجه است از کشورهای عضو درخواست کرد که کمک های خود به این آژانس را ادامه دهند.

مدیر آژانس امدادرسانی و کاریابی ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی تصریح کرد: در سایه نبود افقی برای حل و فصل عادلانه موضوع فلسطین، نمی توان از خدمات آنروا بی نیاز بود زیرا بزرگترین کمک را به پناهندگان فلسطینی ارائه می کند.

وزارت خارجه آمریکا مردادماه ۱۳۹۷ اعلام کرد که این کشور تصمیم گرفت که کمک به آنروا را متوقف کند.

https://irna.ir/xjL۲bR

**شرکت سازنده متروی تل‌آویو هدف حمله سایبری قرار گرفت

منابع رسانه‌ای امروز دوشنبه از حمله سایبری گسترده علیه شرکت سازنده مترو تل‌آویو خبر دادند.

از بدرقه ملی‌پوشان فوتبال ایران با حضور آیت‌الله رئیسی تا اعلام آمادگی زلنسکی برای صلح با روسیه

وب سایت صهیونیستی "واللا" اعلام کرد که حمله سایبری به شرکتی انجام شده است که مسئولیت تکمیل پروژه ساخت متروی تل آویو را بر عهده دارد.

برپایه این گزارش، اطلاعات هک شده شامل نقشه‌های مهندسی ایستگاه‌های خط سبز قطار شهری که شرکت چینی در حال ساخت آن است، مشخصات شخصی کارگران چینی و اسرائیلی، شماره تلفن، قراردادهای کاری شخصی، آدرس محل سکونت، عکس کارت شناسایی و غیره می‌شود.

واللا همچنین نوشت، هکرهایی که سرورهای شرکت چینی "CSCEC" را هک کردند، با مبارزات فلسطینی‌ها در ارتباط هستند.

لازم به ذکر است که متروی تل‌آویو هنوز تکمیل نشده است و پیش از این نیز حمله سایبری گسترده علیه سیستم عامل‌ها، مانیتورهای کنترلی و سرورهای متروی تل آویو انجام شده بود.

زیرساخت‌های مختلف نظامی،امنیتی، اقتصادی و مراکز و تاسیسات حیاتی رژیم صهیونیستی بویژه در طول ماههای اخیر بارها هدف حملات سایبری قرار گرفته است.

https://irna.ir/xjL۲c۵


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha