صباح زنگنه: انتخابات بحرین مهندسی شده‌است

تهران- ایرنا- کارشناس ارشد مسائل بین الملل حضور نظامی آمریکا، انگلیس و عربستان در بحرین را محدودکننده آزادی‌های مدنی در این کشور ارزیابی کرد و گفت: نظام انتخابات بحرین مهندسی شده است و انتخاب نزدیکان خاندان حاکم را تسهیل می‌کند و این خاندان حقی برای مردم، جهت تعیین سرنوشت خودشان قائل نیست.

صباح زنگنه امروز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه بین الملل ایرنا درباره تحولات بحرین و انتخابات پارلمانی ۱۲ نوامبر (شنبه آینده) در این کشور خاطرنشان کرد: انتخابات در بحرین تحت تاثیر نوع نگاه خاندان حاکم بر این کشور به مردم است که حقی برای مردم، جهت تعیین سرنوشتشان قائل نیست.

وی با بیان اینکه بیشتر مردم بحرین نقشی در حکومت این کشور ندارند، افزود: خاندان آل خلیفه، دو سه قرن پیش با پشتیبانی قدرت های خارجی و با زور بر این منطقه از جهان مسلط شدند و در طول این مدت، در عمل، برای مردم جایگاهی قائل نبوده و نیستند.

نماینده پیشین ایران در سازمان همکاری‌ اسلامی، سابقه قیام های متعدد مردم بحرین در دهه های گذشته را یادآور شد و افزود: در دهه ۷۰ میلادی، مردم بحرین قیام کردند و خواستار ایفای نقش در حاکمیت شدند که متاسفانه مورد سوءاستفاده قدرت فائقه آن‌زمان یعنی انگلیس قرار گرفت و به جایی نرسید.

صباح زنگنه تصریح کرد: مردم قیام های متعددی با گرایش های مختلف لائیک و مذهبی در دهه های بعدی انجام دادند اما آل خلیفه با کمک قدرت های منطقه ای مثل عربستان و قدرت های فرامنطقه ای مثل انگلیس و آمریکا آنها را سرکوب کرد.

وی درباره تاثیرپذیری نهادهای بین المللی مثل سازمان ملل از قدرت ها نیز گفت: در دوره ای، سازمان ملل برای رسیدگی به حقوق بشر در بحرین، هیاتی از حقوقدان های مشهور بین المللی را به بحرین اعزام کرد و این هیات گزارش مفصلی درباره نقض حضور بشر در این کشور ارائه کرد و خواهان ایفای نقش مردم در حاکمیت شد اما انگلیس، آمریکا و عربستان، مانع از به نتیجه رسیدن این درخواست شدند.

مردم بحرین خواهان تغییر قانون اساسی هستند

این کارشناس مسائل غرب آسیا، رویکرد مردم بحرین را اعتراض مدنی از روش های مسالمیت آمیز عنوان کرد و افزود: رژیم بحرین در حالی صحبت از برگزاری انتخابات آزاد در این کشور می کند که اغلب رهبران جریان های اجتماعی و سیاسی بحرین، زندانی، تبعید، ترور و سلب تابعیت شده اند.

صباح زنگنه خاطرنشان کرد: در مقابل، شاهد دادن تابعیت به افراد خارجی از کشورهای مختلف عربی و غیرعربی برای تغییر بافت جمعیتی بحرین هستیم و بافت جمعیتی بسیاری از شهرها و روستاهای این کشور، با برنامه حساب شده ای تغییر کرده است.

وی درباره مشروعیت انتخابات بحرین نیز گفت: در عمل، آنچه که به اسم قانون انتخابات در بحرین حاکم است به معنای حاکمیت پادشاه بحرین بر همه شئون است و پارلمان بحرین از یک ترکیب جمعیتی خاصی به شکلی توسط پادشاه منصوب می شوند و انتخابات به شکلی مهندسی شده که تنها افراد نزدیک به خاندان آل خلیفه به پارلمان راه می یابند.

این تحلیلگر مسائل منطقه افزود: اعضای مجلس شورای بحرین هم که شبیه به مجلس سناست، کاملا توسط پادشاه منصوب می شوند. بنابراین هیچ شکلی از مردم‌سالاری‌های مرسوم در سطح جهان پیاده نمی شود.

صباح زنگنه، فضای انتخابات در بحرین را اختناق آمیز و فوق العاده محدود ارزیابی کرد و گفت: بیشتر مردم خواهان تغییر قانون اساسی، برای تبدیل این کشور به یک جامعه متمدن امروزی هستند.

حضور نیروهای خارجی محدودکننده اراده مردم است

وی، حضور نظامی عربستان و آمریکا و در عین حال حضور امنیتی رژیم صهیونیستی در بحرین را محدود کننده اراده مردم این کشور ارزیابی کرد و افزود: بحرین در اشغال عربستان است و سازمان ملل و کشورهای عربی و سازمان های بین المللی مثل سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب هم به نوعی با سکوت خود، با ریاض در تحقق این اشغال‌گری همدست شده اند.

این دیپلمات پیشین کشورمان، بحرین را یکی از سرچشمه های تمدن در منطقه و دارای مردمی با فرهنگ ارزیابی و تصریح کرد: متاسفانه با اعمال زور و خشونت، جامعه بحرین قدرت ایفای نقش و اظهار وجود ندارد و کمترین سخن انتقادی با زندان و شکنجه و تبعید و سلب هویت ملی پاسخ داده می شود.

صباح زنگنه، نبود رسانه های آزاد و مستقل در بحرین را یادآور شد و افزود: حتی معتدل ترین نشریات و رسانه ها هم که در دهه های ۶۰ و ۷۰ میلادی در این جزیره فعالیت می کردند دیگر چاپ یا نشر نمی یابند و خفقان در این منطقه روبه افزایش است.

وی، بحرین را گروگان منافع خاندان حاکم و روابط آنها با قدرت های خارجی ارزیابی کرد و گفت: قدرت های خارجی مثل انگلیس و آمریکا از بحرین به عنوان پایگاهی برای تداوم حضور نظامی خود در منطقه استفاده می کنند و حضور نظامی آنها زمینه را برای حضور نیروهای امنیتی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی نیز فراهم کرده است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا، عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را بر خلاف خواست مردم مسلمان بحرین اعلام کرد و افزود: هر روز ابعاد جدیدی از حضور صهیونیست ها در این جزیره نمایان می شود و آنها به هماهنگ کننده نیروهای خارجی مستقر در این منطقه تبدیل شده و بیشترین نقش را در سلب آزادی های مدنی مردم ایفا می کنند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha