به گزارش ایرنا ، هم اکنون حدود ۱۰ کارخانه آب معدنی در کهگیلویه و بویراحمد فعال است که آب این کارخانه ها از چشمه های طبیعی و کوهستانی تامین می شود و بر اساس تایید مسوولان دانشگاه علوم پزشکی استان بصورت کامل بهداشتی و استریل هستند.
در همه کارخانه ها بطری های آب معدنی بصورت اتوماتیک پر و در سراسر کشور توزیع و بخشی هم به خارج کشور صادر میشود.
در شهر سی سخت معروف به بهشت جنوب استان کارخانه چویل دنا به عنوان تنها نماد صنعت این شهر گردشگری واقع شده که در یک نوبت تولید این کارخانه هر ساعت پنج هزار بطری و در یک روز ۴۰ هزار بطری آب معدنی تولید میشود که علاوه بر تامین نیاز استان به استانهای همجوار نیز صادر میشود.
کارخانه آب معدنی سی سخت که مالکیت آن تعاونی است و یکی از بزرگترین تعاونی های صنعتی استان و کشور به شمار می رود و آب آن از چشمه ای در شهر سی سخت تامین می شد در سال های گذشته راکد بود.
ماجرای رکود و احیای این واحد تولیدی
دولت سیزدهم با عزم جدی پیگیر احیای صنایع تولیدی در سراسر کشور است و احیای کارخانهها و واحدهای تولیدی راکد یا نیمه تعطیل یکی از نخستین دستورات آیتالله رئیسی رئیس جمهور دولت سیزدهم بوده است تا در یک کلام شعار تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین را عینیت ببخشد.
تاکنون تعداد زیادی واحد تولیدی و صنعتی از رکود خارج شده اند و از بیکارشدن هزاران نفر از کار جلوگیری شده است که کارخانه آب معدنی چویل یکی از همین کارخانه هاست.
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: سال ۱۳۹۱ این کارخانه در قالب یک شرکت تعاونی با عضویت پنج هزار و ۴۰۰ نفر بی بضاعت ایجاد شد و قرار بود در دو خط تولید آب معدنی و مواد غذایی فعالیت کند که ورشکست شد و خوابید.
این کارخانه تنها یک سال فعالیت داشت و سال ۹۳ تا ۱۴۰۰ به دلایل مشکلات متعدد راکد بود.
در سال گذشته به تصمیم معاونت رئیس جمهور قرار شد این کارخانه و کارخانه قند یاسوج به عنوان نماد صنعت سی سخت و یاسوج راه اندازی شوند که کارخانه آب معدنی چویل دنا حدود ۱۰ ماه کارخانه به مدار تولید برگشته است.
دارا فرامرزی معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد در این باره می گوید: کارخانه تعاونی آب معدنی سی سخت که به دلیل کمبود سرمایه در گردش و برخی مشکلات مالی دچار رکود و تعطیلی شده بود ، دوباره به چرخه تولید برگشت.
وی افزود: این کارخانه هفت سال تعطیل بود و با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) فعال شد ، اما هم اینک حدود یک ماه است که به دلیل برخی موانع اداری فعالیت کارخانه متوقف شده است و در حالت رکود به سر می برد.
چرا کارخانه آب معدنی چویل از فعالیت بازمانده است؟
مدیرعامل کارخانه آب معدنی چویل دنا می گوید: شهریور ماه سال گذشته در بحث زلزله سی سخت تعمیرات کارخانه به پایان رسید زیرا زلزله خسارت بسیاری به بخش ماشین آلات کارخانه وارد کرده بود.
جهان زابلی افزود: با همکاری ستاد فرمان امام (ره) ۵۰۰ میلیون تومان در زمینه ماشین آلات هزینه شد و خط راه اندازی شد .
وی تاکید کرد: آبان ۱۴۰۰ تا شهریور ماه امسال کارخانه به صورت تصاعدی در حال فعالیت بود و ۳۵ نفر به صورت مستقیم در کارخانه کار می کردند.
مدیرعامل کارخانه آب معدنی چویل دنا تاکید کرد: کارخانه پس از هفت سال ورشکستگی وارد مدار شده بود و ۲۰ نفر در خط تولید و ۱۵ نفر در خط توزیع فعالیت داشتند و همگی هم اکنون در آستانه بیکاری قرار گرفته اند.
زابلی تصریح کرد: سه سال تمام تلاش شد تا کارخانه وارد مدار تولید شود تا در سه خط تولید داشته باشد و به صورت سه نوبته (شیفت) فعالیت کند.
وی ادامه داد: این کارخانه در ایام اربعین کار آبرسانی به مرز زاهدان، چذابه، شلمچه به زائران را انجام می داد و سه شیفت در تابستان کار می کردند.
مدیرعامل کارخانه آب معدنی چویل دنا گفت: در آزمایشگاه کارخانه یک ناظر به عنوان نماینده سازمان غذا و دارو و فرد دیگری به عنوان نماینده استاندارد حضور دارند و مسئول آزمایشگاه این واحد تولیدی روزانه دو بار آب تولیدی را آزمایش می کند.
وی عنوان کرد: تاکنون هیچ مشکلی در خصوص کیفیت آب تولیدی این کارخانه وجود نداشته و با کیفیت ترین آب تولید می شود.
زابلی تاکید کرد: از لحاظ بهداشت محیط و محصول کارخانه هیچگونه مشکلی ندارد اما به واسطه برخی ایرادهای گرفته شده از سوی معاونت غذا و داروی استان همچون عوض کردن لامپ های کارخانه، ایجاد دیواری به ارتفاع هفت متر، آسفالت محوطه جلو کارخانه ، عدم روشنایی سالن تولید، نبود تهویه، عدم وجود محافظ برای برق سالن و موارد دیگر کارخانه یک ماه است که در حالت رکود به سر می برد و ۳۵ نفر کارگر سرگردان شده اند.
مدیرعامل کارخانه آب معدنی چویل دنا بیان کرد: معاونت غذا و دارو در بازدید آخر خود از کارخانه چویل دنا ۱۲ مورد ایراد را اعلام داشته که باید برطرف شوند.
زابلی ابراز داشت: هشت مورد از این ها ظرف یک روز انجام می شود اما مابقی همچون جاده سازی برای محوطه و کشیدن دیوار هفت متری و دو مورد دیگر نیاز به زمان دارد البته باید توجه داشت با ایراد گرفتن این موارد پیش پا افتاده مانع از تولید شده اند.
سلامت مردم تعارف بردار نیست
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه هر عاملی که سلامت مردم را تهدید کند تعارف بردار نیست اظهار داشت : نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی به طور جد انجام می گیرد و در این مورد سازمان غذا و دارو با کسی تعارف ندارد و طبق ضوابط با افراد برخورد می شود.
حجت الله انصاری انصاری تصریح کرد: بحث سلامت مردم مطرح است و اقلام تولیدی واحد های تولیدی استان به دیگر نقاط کشور هم انتقال داده می شود بنابراین باید نظارت دقیق صورت گیرد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به ایرادهای مطرح شده برای کارخانه آب معدنی چویل دنا، افزود: تا موارد قانونی خواسته شده رعایت نشود همچنان محدودیت ها ادامه خواهد داشت و طبق ضوابط برخورد خواهد شد.
وی ادامه داد: به زودی نشستی با سرمایه گذار این طرح برگزار می شود و چنانچه درخواست منطقی داشته باشد رسیدگی می شود.
مشکل کارخانه چویل دنا با تامین اجتماعی
زابلی گفت : همچنین ماهانه ۳۰ میلیون تومان برای دفترچه کارگران به حساب تامین اجتماعی واریز می شود و چون کارخانه پس از هفت سال رکود وارد چرخه شده خواهان یک تنفس هستیم از سوی دیگر قانونی در سیاست های اصل ۴۴ برای تعاونی ها در ماده ۹ قسمت ج بند ۲ وجود دارد که تاکید می کند تعاونی ها از ۲۳ درصد بیمه ای که باید پرداخت کنند ۲۰ درصد معاف هستند.
مدیرعامل کارخانه آب معدنی چویل دنا اضافه کرد: در صورتی که حدود سه سال است که تامین اجتماعی استان چنین چیزی را تایید نمی کند.
زابلی ادامه داد: هم اینک کارخانه ۱۰۰ میلیون تومان به تامین اجتماعی بدهکار است و در بخش ریز از هر کارگر حدود ۲۰۰ هزار تومان ماهانه کسر می شود .
وی عنوان کرد: تامین اجتماعی به جای اینکه به کارگران کمک کند ماهی ۱۵۰ هزار تومان به ازای هر کارگر اضافه تر میگیرد.
مدیرعامل کارخانه آب معدنی چویل دنا تصریح کرد: دولت حق مسکن کارگر را ۶۵۰ هزار تومان تعیین کرده بود و متعاقبا ۵۰۰ هزار تومان شد و تامین اجتماعی تاکید می کند چون از اول ۶۵۰ هزار تومان ثبت شده امکان اصلاح وجود ندارد و ۱۵۰ هزار تومان بیشتر نوشته است.
تامین اجتماعی پولی برداشت نکرده
مدیرکل تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه هنوز از حساب مدیرعامل کارخانه آب معدنی چویل دنا پولی برداشت نشده است تصریح کرد: طبق سیاست دولت مبنی بر اشتغال زایی فعالیت هیچ بنگاهی را متاثر از پرداخت بیمه نخواهیم کرد.
رسول چراغ سحر افزود: سرمایه گذار ادعا می کند که با توجه به تعاونی بودن این واحد صنعتی باید حق بیمه کمتری واریز کند در صورتی که هیچ بخشنامه ای در خصوص صنف آب معدنی مشمول حق بیمه سهم کارفرما کمک دولت در سازمان اجتماعی استان و حتی کشور وجود ندارد.
چراغ سحر در خصوص کسر حق مسکن از کارگران این کارخانه نیز گفت: موضوع در دست پیگیری است و در صورت وجود لیست مذکور به زودی اصلاح می شود.
مدیرکل تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: چنانچه کارفرما این مهم را در ستون مزایا مربوط به لیست حق بیمه به موقع تغییر دهد، برای کارگران اصلاح خواهد شد.
امنیت شغلی کارگران تهدید شده است
یکی از کارگران این کارخانه گفت: امنیت شغلی برای ما کارگران بسیار مهم است و با این روند هر روز دلهره بیکار شدن داریم.
محمد حسینی بیان کرد: از مسئولان می خواهم کمک کنند تا چرخ این کارخانه بچرخد.
علی مژدهی یکی دیگر از کارگران این کارخانه ابراز داشت: همه مان متاهل هستیم و نان و زن و بچه هایمان را تامین می کنیم.
وی تاکید کرد: اگر بیکار بشویم کار به سختی پیدا می شود و شرمنده خانواده هایمان می شویم.
به گفته معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد از ابتدای امسال تاکنون ۱۱ واحد صنعتی غیرفعال در این استان احیا شده و به چرخه تولید بازگشته است .
دارا فرامرزی با اشاره به رویکرد دولت سیزدهم نسبت به احیای واحدهای غیرفعال و نیمه فعال اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۹ واحد تولیدی غیر فعال در استان به چرخه تولید برگشت.
وی افزود: امسال براساس برنامه ابلاغی راه اندازی و احیای ۲۶ واحد صنعتی و تولیدی در دستور کار سازمان صنعت، معدن و تجارت استان است.
فرامرزی عنوان کرد: با راه اندازی مجدد ۱۱ واحد راکد در ۶ ماهه امسال ۱۷۴ نفر در بخش صنعت صاحب شغل و درآمد شده اند.
فرامرزی تصریح کرد: چنانچه تسهیلات سرمایه در گردش جهت تامین مواد اولیه برای واحد هایی که امسال به چرخه تولید برگشته اند تامین نشود احتمال اختلال در ادامه فعالیت آن ها وجود خواهد داشت.
وی ابراز داشت: ۴۰ واحد صنعتی قابل احیای شناسایی شده در شهرک های صنعتی این استان وجود دارد که تعدادی از آنها تا پایان سال به چرخه تولید باز خواهند گشت.
از آنجا که صنعت بستر مناسبی برای ایجاد اشتغال و رونق تولید است سرمایه گذاران این حوزه انتظار حمایت و همراهی مسئولان را دارند و پیشنهاد می شود فرصتی به سرمایه گذار داده شود تا بتواند موارد خواسته شده را اجرایی کند.
نظر شما