از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

تهران-ایرنا- از سرگیری صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق، فرانسه در چنبره بحران‌، مکرون در سراشیبی، خشم سناتورهای آمریکا از عربستان، ادامه سریال اقدامات مداخله‌جویانه غرب در ایران و وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا درچندساعت گذشته است.

**صادرات گاز ایران به عراق افزایش می‌یابد

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران در جریان سفر گروهی از وزارت برق عراق به ایران، از افزایش صادرات گاز به این کشور در سال ۱۴۰۱ خبر داد.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

محمدرضا جولایی در نشست با مسئولان ارشد وزارت برق عراق که در اصفهان برگزار شد، گفت: رابطه ما با عراق، رابطه‌ای راهبردی است.

وی با اشاره به مذاکرات در این نشست اظهار کرد: به‌صورت سالانه و فصلی، نشست‌هایی با مسئولان وزارت برق عراق حول محور قرارداد صادرات گاز به این کشور، انجام می‌شود و در این نشست نیز مباحث فنی و عملیاتی این فرآیند مطرح شد.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران همچنین با اشاره به آغاز فصل سرد سال در کشور و افزایش مقدار مصرف گاز در بخش خانگی، بیان کرد: با توجه به مقدار مصرف در ۶ ماه گذشته و مقدار گاز طبیعی مورد نیاز در ۶ ماه پیش رو، بررسی‌های فنی و عملیاتی لازم انجام شد تا برای آن مشکلی نداشته باشیم و صادرات گاز طبق توافق انجام‌شده با طرف‌های عراقی انجام شود.

https://irna.ir/xjKJJH

**صادرات گاز ایران به ترکیه از سر گرفته شد

صادرات گاز ایران به ترکیه که هفته گذشته متوقف شده بود، امروز و پس از پایان تعمیرات از سرگرفته شد.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

۱۱ مهرماه، صادرات گاز ایران به ترکیه با اعلام قبلی برای تعمیرات به مدت ۸ روز متوقف شد. 

این اقدام؛ به دلیل انجام کارهای بازرسی و نگهداری بر روی خط لوله انتقال گاز ایران - ترکیه طی روزهای دوم تا نهم اکتبر ۲۰۲۲ که از قبل برنامه‌ریزی شده بود و امکان دریافت گاز از نقطه ورودی گوربولاک به شبکه انتقال گاز ترکیه در این مدت وجود نداشت.

البته هر دو طرف تاکید کردند که در جریان عملیات تعمیر و نگهداری این خط لوله هیچ مشکلی در زمینه تراز عرضه و تقاضای گاز ترکیه ایجاد نمی‌شود.

صبح امروز و با گذشت ۸ روز از این عملیات، مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد که صادرات گاز ایران به کشور ترکیه پس از تکمیل تعمیرات توافق‌ شده از سر گرفته شد.

آن‌گونه که وزارت نفت ایران اعلام کرده، محمدرضا جولایی در این باره اظهار کرد: صادرات گاز ایران به ترکیه از روز دوشنبه (۱۰ مهرماه) برای انجام تعمیرات دوره‌ای از سوی هر دو کشور و با توافق پیشین برای مدت هشت روز متوقف شده بود که پس از تکمیل این تعمیرات و بعد از مدت زمان اعلام‌شده، امروز (دوشنبه، ۱۸ مهرماه) از ساعت ۱۰ و ۱۰ دقیقه صبح ازسرگرفته شد.

ترکیه برای تامین گاز مورد نیاز خود به ایران، آذربایجان و روسیه وابسته است و این در حالی است که افزایش قیمت حامل‌های انرژی در جهان از جمله نفت و گاز بر قیمت سوخت در ترکیه اثرگذار بوده است.

https://irna.ir/xjKJNp

**کاردار ایران در لندن: اوضاع سفارت آرام است/پرچم پرافتخار جمهوری اسلامی ایران دوباره به اهتزاز درآمد

کاردار سفارت ایران درپی حمله عناصر ضد انقلاب به ساختمان نمایندگی کشورمان در لندن که در غیاب پلیس این کشور صورت گرفت تصریح کرد: اوضاع سفارت آرام است.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

«سید مهدی حسینی متین» یکشنبه شب در گفت‌ وگو با خبرنگار ایرنا خاطر نشان کرد پرچم پرافتخار جمهوری اسلامی ایران که توسط دشمنان انقلاب مورد اهانت قرار گرفته بود در محل خود نصب شد.  

عناصر ضد انقلاب ساعاتی پیش در ادامه اقدامات وحشیانه چند هفته اخیر،  از ساختمان سفارت ایران بالا رفته و به پرچم کشورمان اهانت کردند. آن‌ها همچنین خسارت‌هایی را به تابلو و شیشه‌های سفارت وارد کردند.

تجمع عناصر ضد انقلاب طبق برنامه اعلام شده ساعت ۵ عصر به پایان می‌رسید. آن‌ها که مترصد فرصتی برای آسیب زدن به ساختمان سفارت بودند در غیاب پلیس، دست به کار شده و به ساختمان سفارت کشورمان تعرض کردند. 

پلیس لندن پس از پیگیری خبرنگار ایرنا اعلام کرد: «حدود ساعت ۱۸:۳۰ یکشنبه ۹ اکتبر، گروهی به سفارت ایران نزدیک شدند. دو مرد به بالکن بالای درب ورودی رفتند، پرچم را برداشتند و یک پرچم جایگزین نصب کردند. این درحالیست که دیگران تلاش می کردند به جلوی ساختمان آسیب بزنند.»

براساس اعلام پلیس، پنج مرد به دلیل وارد کردن خسارت به ساختمان سفارت دستگیر شده‌اند. سه مرد و یک زن دیگر نیز به دلیل ایجاد بی نظمی خشونت آمیز و حمله به پلیس بازداشت شده اند. در ادامه بیانیه پلیس لندن آمده است: پس از این حادثه پرچم اصلی به بالکن بازگردانده شد. 

مقامات سفارت کشورمان با توجه به حمله دو هفته پیش عناصر ضد انقلاب به ساختمان سفارت، که منجر به دستگیری تعدادی از عناصر اغتشاشگر شد درچندین نوبت درباره ضرورت افزایش تدابیر امنیتی و وظایف دولت میزبان در چارچوب کنوانسیون وین تذکر داده اند. اما مقامات انگلیسی همچنان در این زمینه اهمال می کنند.

https://irna.ir/xjKJzQ

**اقتصاددان ارشد: آمریکا در سراشیبی رکود است

مشاور ارشد اقتصادی گروه تحلیلی آلیانز معتقد است اشتباه‌های متعدد سردمداران اقتصادی آمریکا خصوصا فدرال رزرو، این کشور را به ورطه رکود غیرقابل گریزی کشانده است.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

محمد الاریان مشاور ارشد اقتصادی گروه تحلیلی آلیانز روز یکشنبه در گفت وگو با سی بی اس، گفت: آمریکا به سمت رکودی می‌رود که در بحبوحه نگرانی‌های مداوم در مورد تورم و ثبات اقتصادی "کاملاً قابل اجتناب بود".

الاریان با بیان اینکه فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) اشتباهاتی مرتکب شده است که در کتاب تاریخ ثبت خواهد شد، به سی بی اس، افزود: «بانک مرکزی تورم را گذرا توصیف کرد. این اشتباه شماره یک آنها بود و سپس اشتباه شماره دو، این بود که زمانی که در نهایت متوجه شدند که تورم پایدار و بالا است، اقدام مناسبی نکردند. آنها به شیوه‌ای معنادار دچار بی عملی شدند."

با افزایش نگرانی‌ها در مورد رکود بالقوه اقتصاد آمریکا، فدرال رزرو نرخ‌های بهره را افزایش داد تا تورم را کاهش دهد.

سازمان ملل هفته گذشته نسبت به رکود جهانی هشدار داد زیرا اقتصادهای بین المللی بزرگ چون آمریکا در تلاش برای تورم خود هستند.

یک نظرسنجی که هفته گذشته منتشر شد نشان داد که تقریباً از هر ۱۰ مدیر عامل بانک‌های مرکزی کشورها، ۹ نفر انتظار دارند در سال آینده رکود گریبانگیر اقتصادهای بزرگ شود.حتی جروم پاول رئیس فدرال رزرو به این موضوع اذعان کرده است.

الاریان درباره این نهاد اقتصادی آمریکا می‌گوید: این تورم سرسام آور هزینه تاخیر فدرال رزرو است. بانک مرکزی بایستی بر تورم غلبه کند و باید اعتبار خود را بازگرداند.

https://irna.ir/xjKJzz

**شولتز و بایدن در تماس تلفنی تهدید هسته‌ای کرملین را غیر مسئولانه خواندند

بر اساس بیانیه دولت آلمان، اولاف شولتز، صدراعظم این کشور و جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز یکشنبه تلفنی گفتگو و تاکید کردند که تهدیدهای هسته ای اخیر کرملین "غیر مسئولانه" و بسیج نسبی مسکو "یک اشتباه جدی" است.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

در این اطلاعیه آمده است که این تماس تلفنی تقریبا یک ساعته بر آمادگی برای نشست های آتی گروه هفت و گروه ۲۰ متمرکز بود که به حمله روسیه به اوکراین و عواقب آن می پردازد.

همچنین در اطلاعیه آمده است که رهبران دو کشور غربی توافق کردند هرگز الحاق خاک اوکراین به روسیه را نپذیرند و آن را تشدید بیشتر بحران می دانند.

شولتز و بایدن در این گفت و گو تایید کردند که بسیج نسبی روسیه نشان داد که روس ها باید بهای "تلخی" را برای محاسبات اشتباه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه بپردازند.

در این بیانیه آمده است: «رهبران دو کشور آخرین تهدیدات هسته ای مسکو را غیرمسئولانه خوانده و از آن انتقاد کردند و توافق کردند که چنین اقدامی عواقب بسیار جدی برای روسیه خواهد داشت».

همچنین در مورد حملات به خطوط لوله نورد استریم، شولتز و بایدن تاکید کردند که با خرابکاری زیرساخت های حیاتی به طور قاطع برخورد شود.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه ۳۰ شهریور ماه دستور بسیج سیصد هزار نیروی ذخیره روسیه را صادر کرد.

پوتین غرب را متهم کرد که می‌خواهد روسیه را نابود کند و تاکید کرد که از "همه ابزارهای موجود" برای محافظت از روسیه استفاده خواهد کرد و این می‌تواند شامل سلاح‌های هسته‌ای هم باشد.

https://irna.ir/xjKJzt

**انتخابات میان دوره‌ای آمریکا / تدابیر امنیتی تشدید شد

در حالی که کمتر از یک‌ماه دیگر به انتخابات میان دوره‌ای آمریکا باقی‌مانده است، خبرگزاری رویترز از تشدید تدابیر امنیتی برای برگزاری این انتخابات خبر داد.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

در ایالت‌هایی مانند کلرادو و آریزونا که احتمال می‌رود در مراکز اخذ رای هرج و مرج و بی نظمی رخ بدهد، علاوه بر پیش بینی نیروهای امنیتی بیشتر، محل استقرار صندوق های اخذ رای با شیشه‌های ضد گلوله از صفوف رای دهندگان جدا خواهد شد و هر رای دهنده برای ورود به این بخش‌ها باید از گیت امنیتی عبور کند.

تدابیر امنیتی به اینجا ختم نمی‌شود و در ایالت فلوریدا دیوارهای مرکز شمارش آرا علاوه بر بتن با لایه‌ای ضخیم از فیبر کربن مقاوم سازی شده است تا در برابر هرگونه یورش احتمالی مصون بماند.

تحقیقات میدانی رویترز از ۳۰ مرکز اخذ رای حکایت از آن دارد که تدابیر امنیتی نیمی از این مراکز به روش‌های گوناگون تشدید خواهد شد همچنین کارکنان این مراکز به منظور در امان ماندن از مهاجمان مسلح احتمالی و نیز اعلام سریع هرگونه خطر احتمالی به نزدیکترین مرکز پلیس و نیروهای انتظامی، آموزش‌های خاصی خواهند دید.

انتخابات میان‌دوره‌ای در آمریکا تکلیف همه صندلی‌های مجلس نمایندگان و ۳۵ سناتور را مشخص خواهد کرد. با توجه به این‌که هنوز ۲ سال تا پایان دوره اول دولتِ دموکرات جو بایدن باقیمانده، انتخابات آتی آثار مهمی در سیاست آمریکا دارد.

در حال حاضر ترکیب سنا و مجلس نمایندگان به نفع دموکرات‌هاست با این وجود همین حالا هم بایدن برای پیشبرد طرح‌های خود با مشکلاتی در کنگره مواجه است، در نتیجه اگر اکثریت کنگره در اختیار جمهوری‌خواهان باشد، بایدن برای اجرای سیاست‌های خود با مشکلات جدی‌تری روبرو می‌شود به‌ویژه اگر کمیته‌های مهم دفاعی و روابط خارجی در مجالس آمریکا ترکیب متفاوتی پیدا کنند.

https://irna.ir/xjKJzH

**رانش زمین در ونزوئلا ۲۲ کشته و بیش از ۵۰ مفقود بر جای گذاشت

دلسی رودریگز، معاون رئیس‌جمهوری ونزوئلا روز یکشنبه اعلام کرد رانش زمین در مرکز کشور ۲۲ کشته و بیش از ۵۰ مفقود بر جای گذاشت. این رانش در پی بارش‌های شدید و طغیان رودخانه ایجاد شد.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

معاون رئیس‌جمهوری ونزوئلا در محل حادثه به رسانه‌های محلی گفت: ما شاهد خسارات بسیار قابل توجهی هستیم. تاکنون ۲۲ کشته پیدا کرده ایم، بیش از ۵۲ نفر هم ناپدید شده اند. در حال تلاش برای یافتن این افراد هستیم.

باران شدیدی که شنبه ۱۶ مهر در ایالت آراگوا ثبت شد، باعث رانش زمین در شهر ویورز شد. این گزارش توسط معاون رئیس جمهور ونزوئلا، دلسی رودریگز ارائه شد که از مناطق آسیب دیده بازدید می کرد.

در همین حال نیکلاس مادورو رئیس جمهوری وئزوئلا سیل و رانش اخیر را یک تراژدی ملی خواند و سه روز عزای عمومی اعلام کرد.

کارینا کارپیو، فرماندار ایالت آراگوا، روز یکشنبه گزارش داد که حداقل ۲۱ بخش از این ایالت تحت تأثیر سیل و رانش زمین قرار گرفته است.

وی افزود که خانه های ویران شده و ساکنان این مناطق پس از این بارندگی ها برق ندارند.

https://irna.ir/xjKJzR

**یک زن فلسطینی براثر تیراندازی در نقب کشته شد

منابع خبری یکشنبه شب گزارش دادند، در پی تیراندازی در منطقه نقب فلسطین اشغالی یک زن فلسطینی کشته شد.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

«زینب الصانع» زن ۵۶ ساله فلسطینی یکشنبه شب در شهرک «اللقیه» واقع در منطقه نقب به ضرب گلوله افراد ناشناس زخمی و پس از انتقال به بیمارستان جان سپرد.

جزئیات بیشتری گزارش نشده است.

از آغاز سال جاری میلادی (۲۰۲۲) تاکنون ۸۲ نفر از جمله ۱۱ زن در خشونت‌ها و حوادث تیراندازی در فلسطین اشغالی کشته شدند.

فلسطینیان تاکنون بارها با برگزاری تظاهرات به وجود ناامنی در شهرهای عرب نشین فلسطین اشغالی اعتراض کردند. باندها و گروه‌های تبهکار معمولا عامل ایجاد ناامنی در این شهرها هستند و به گفته معترضان پلیس صهیونیستی با این افراد برخورد نمی‌کند.

https://irna.ir/xjKJzV

**یگان اتمی ارتش کره‌ شمالی رزمایش ۱۰ روزه برگزار کرد

منابع خبری یکشنبه شب گزارش دادند، یگان اتمی تاکتیکی ارتش کره شمالی یک رزمایش ۱۰ روزه برگزار کرده است.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی گزارش داد، «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی رزمایش یگان اتمی تاکتیکی این کشور را از ۲۵ سپتامبر تا ۹ اکتبر (۷ تا ۱۷ مهر) نظارت و هدایت کرد.

رهبر کره شمالی گفته است که عملیات نظامی این کشور را در آینده تقویت می‌کند و نیازی به گفت وگو با دشمنان این کشور نیست.

بر اساس این گزارش، موشک بالستیک میان برد کره شمالی که به تازگی شلیک شد و از فراز ژاپن گذشت، موشکی است که به تازگی ساخته شده و هدف شلیک این موشک، دادن هشدار قوی تر و واضح تر به دشمنان این کشور بوده است.

پیش تر کره شمالی اعلام کرده بود که آزمایش‌های موشکی اخیر این کشور در چارچوب بازدارندگی و دفاع از خود در برابر تهدیدهای مستقیم نظامی آمریکا صورت گرفته است.

کره شمالی طی یک هفته اخیر بارها موشک بالستیک به سمت دریای شرقی (دریای ژاپن) شلیک کرده است.

در همین رابطه آمریکا در هراس از آزمایش‌های موشکی کره شمالی و به رغم کارآیی نبودن ابزارهای فشار علیه این کشور، تحریم‌های جدیدی علیه پیونگ یانگ اعمال کرد.

پیونگ یانگ می‌گوید آزمایش‌های موشکی این کشور اقدامی متقابل و در پاسخ به رزمایش نظامی آمریکا و کره جنوبی صورت گرفته است.

به استناد گزارش‌های خبری اوایل اردیبهشت ۱۴۰۱ کیم جونگ اون رهبر کره شمالی وعده داده است که توسعه برنامه تسلیحات هسته‌ای کشورش را شتاب می‌دهد و آنها را به گونه‌ای آماده می‌کند تا در هر زمانی مورد استفاده قرار بگیرد.

https://irna.ir/xjKJzX

**خشم سناتورهای آمریکا از عربستان/ واشنگتن در روابط با ریاض تجدید نظر کند

به دنبال تصمیم هفته پیش عربستان و سایر اعضای اوپک پلاس در مورد کاهش تولید نفت،کریس مورفی سناتور ایالت کانکتیکات آمریکا خواستار بازنگری در روابط واشنگتن با ریاض شد.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

مورفی که یکشنبه شب در برنامه «وضعیت کشور» شبکه سی‌ان‌ان سخن می‌گفت، به تعداد فزاینده دموکرات‌های مخالف عربستان اشاره کرد و گفت که ایالات متحده با توجه به کاهش تولید ۲ میلیون بشکه‌ای ناگهانی عربستان و همچنین سابقه حقوق بشر ریاض، در رابطه با پادشاهی سعودی تجدید نظر کند.

هفته گذشته عربستان و سایر اعضای ائتلاف اوپک پلاس تصمیم گرفتند تا اواخر سال جاری میلادی تولید خود را به میزان قابل توجهی کاهش دهند. اقدامی که احتمالاً منجر به افزایش قیمت نفت خام خواهد شد.

محدودیت‌های آتی اوپک پلاس که از ماه آبان آغاز می‌شود، پس از سفر ناکام جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا به عربستان سعودی در تابستان امسال به‌دنبال تلاش برای کاهش هزینه‌های انرژی قبل از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا رخ می‌دهد.

اوپک پلاس اعلام کرد، کاهش اعلام شده هفته گذشته برای حمایت از قیمت بین‌المللی نفت ضروری است. بازار جهانی نفت به دلیل تهاجم روسیه به اوکراین، تأثیرات همه‌گیری کرونا و برخی مسائل دیگر طی سال اخیر متلاطم بوده است.

یکی از اعضای کابینه عربستان سعودی روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: ما اینجا (در اوپک) هستیم تا به عنوان یک نیروی میانه رو برای ایجاد ثبات نقش ایفا کنیم.وی اصرار داشت که این کاهش تولید به واسطه مسائل «سیاسی» نبوده است.

بایدن روز پنجشنبه به ABC News گفت که از این اقدام عربستان ناراضی است. وی با این ادعا که سفرش به عربستان برای گفت وگو درباره قیمت نفت نبوده، تایید کرد که مشکلاتی فی ما بین وجود دارد.

مورفی به سی ان ان گفت: "معلوم است که ما آنقدر که لازم بود (از سفر بایدن به عربستان) به دست نیاوردیم. ما می‌خواستیم بدانیم زمانی که یک بحران جهانی وجود داشته باشد، سعودی‌ها ما را به جای روسیه انتخاب می‌کنند یا نه. خب(انتخاب) نکردند. روسیه را انتخاب کردند. آنها تصمیم گرفتند از روس‌ها حمایت کنند و قیمت نفت را بالا ببرند؛ امری که می‌تواند پتانسیل شکست ائتلاف اوکراینی ما را داشته باشد.

وی اضافه کرد: «برای این اقدام عربستان عواقبی وجود دارد. ما مقادیر زیادی سلاح به سعودی‌ها می‌فروشیم. باید در مورد این فروش تجدید نظر کنیم و درباره حضور نیروهای خود در خاورمیانه و عربستان سعودی هم بررسی مجددی داشته باشیم. سال‌هاست که ما چشم های خود را بسته‌ایم؛ در حالی که عربستان سعودی روزنامه‌نگاران بسیاری را محدود کرده و درگیر سرکوب گسترده سیاسی شده است.»

اظهارات مورفی به دنبال درخواست‌های مشابهی از دیگر دموکرات‌ها در هفته گذشته برای نوعی مجازات عربستان پس از کاهش تولید نفت از سوی این کشور دوست آمریکا در خاورمیانه، بیان شد. در همین راستا، سه نفر از دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا لایحه‌ای را برای حذف حضور نظامی آمریکا در عربستان سعودی ارائه کردند.

برایان دیز مشاور ارشد اقتصادی بایدن، در پاسخ به انتقادات فزاینده از دولت آمریکا، روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: «ما از نزدیک با کنگره در مورد طیف وسیعی از مسائل مربوط به این موضوع رایزنی می‌کنیم و شرایط را ارزیابی خواهیم کرد و فراتر از آن، من نمی‌خواهم از اعلامیه‌های احتمالی دولت جلوتر حرفی زده باشم.»

https://irna.ir/xjKJzY

**افزایش سالخوردگان حزب دموکرات آمریکا / اهالی کاخ سفید نگران گاف‌های بایدن هستند

کهولت سن رهبران و مقام‌های عالی رتبه حزب دموکرات آمریکا دست مایه گلایه برخی از نمایندگان این حزب در مجلس نمایندگان آمریکا شده است.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

الیسا اسلوتکین (Elissa Slotkin) نماینده دموکرات ایالت میشیگان در مجلس نمایندگان آمریکا روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی NBC گفت: دموکرات‌ها به رهبرانی نیاز دارند که جوانتر باشند.

اسلوتکین که ۴۶ سال دارد، افزود: ما به نسل جدید نیاز داریم. ما در حزب دموکرات و در مجلس نمایندگان، سنای آمریکا و حتی کاخ سفید به خون جدید نیاز داریم.

اسلوتکین به جو بایدن رئیس جمهور سالخورده ایالات متحده، نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان و استنی هویر (Steny Hoyer) و جیم کلیبورن (Jim Clyburn) از رهبران حزب دموکرات در مجلس نمایندگان ایالات متحده اشاره داشت که به اعتقاد بسیاری پا به سن گذاشته‌اند.

اسلوتکین گفت با وجودی که از انتخاب دوباره جو بایدن به ریاست جمهوری ایالات متحده حمایت کرده است ولی او از جمله افرادی است که به پلوسی برای تصدی ریاست مجلس نمایندگان رای نداد.

مشکلات ناشی از کهولت سن رئیس جمهور آمریکا این روزها بدل به دغدغه اصلی اهالی کاخ سفید شده است.

این روزها مدام خبر جدیدی درباره گاف‌های گفتاری و رفتاری بایدن در سخنرانی‌ها و بازدیدهای روزانه‌اش منتشر می‌شود. بایدن که به مدت ۳۶ سال نماینده ایالت دلاور در مجلس سنا بود، قبل از انتخاب به عنوان رئیس جمهور فعلی، هشت سال نیز به عنوان معاون رئیس جمهور در رکاب باراک اوباما تجربه حضور در کاخ سفید را داشت.

به تازگی بایدن گاهی اوقات «وقتی راه می‌رود، تعادلش به هم می‌خورد»، در حالی که برخی از دستیارانش نگران این هستند که او ممکن است گاهی زمین بخورد. همچنین اشاره شده است که همین عده هنگام سخنرانی رئیس جمهور در مراسم عمومی نفس خود را حبس می‌کنند به این امید که او بدون هیچ گاف بزرگی از اظهارات خود عبور کند.

https://irna.ir/xjKJB۳

**الجزایر: وحدت ملی گروه‌های فلسطینی از شروط موفقیت نشست سران عرب است

وزیر خارجه الجزایر یکشنبه شب گفت از شروط موفقیت نشست سران کشورهای عربی که قرار است در این کشور برگزار شود وحدت ملی گروه‌های فلسطینی است.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

«رمطان لعمامره» وزیر خارجه الجزایر گفت: نشست گفت وگوی ملی گروه‌های فلسطینی که قرار است در الجزایر برگزار شود، جزء لاینفک شروط موفقیت نشست سران اتحادیه عرب است.

وی افزود: اگر برادران فلسطینی متحد شوند، این امر پایگاه مستحکمی برای حمایت از اتحاد جهان عرب در یاری رساندن به آرمان فلسطین خواهد بود.

وزیر خارجه الجزایر اضافه کرد: وحدت میان کشورهای عربی، صدای این کشورها و نقش آنها را در مجامع بین المللی اثر بخش خواهد کرد.

لعمامره تاکید کرد که هیات‌های فلسطینی به دعوت عبدالمجید تبون رئیس‌جمهور به الجزایر می‌آیند و ابتکار الجزایر مورد قبول فلسطینی‌ها و مورد حمایت کشورهای عربی قرار گرفته است.

پیشتر فایز ابوعیطه سفیر فلسطین در الجزایر با اعلام اینکه گروه‌های فلسطینی سه‌شنبه هفته جاری در راستای توافق بر سر "چشم انداز الجزایر" برای پایان دادن به اختلافات در الجزایر گرد هم می‌آیند، گفته بود: جلسات گفت‌ وگو در روزهای ۱۱ و ۱۲ ماه جاری میلادی (۱۹ و ۲۰ مهر) برگزار می‌شود.

همچنین رئیس جمهور الجزایر نیز پیشتر در سخنانی گفته بود که کشورش اجازه استعمار فلسطین را نخواهد داد.

الجزایر ۱۱ اکتبر میزبان تمام گروه‌های فلسطینی است، نشستی که در واقع مقدمه‌ای برای نشست سران عرب است که از سوی دولت تبون به نام "نشست [حمایت از] فلسطین" نام گذاری شده است.

این نام‌گذاری از سوی الجزایر برای یکپارچگی کشورهای عربی در حمایت از آرمان ملت فلسطین است.

رئیس‌جمهور الجزایر همچنین چندی پیش تأکید کرد که کشورش قضیه فلسطین را رها نخواهد کرد؛ چرا که این مساله به استعمارزدایی مربوط می‌شود.

https://irna.ir/xjKJB۷

**ارتش سومالی: ۲۰۰ تروریست الشباب به هلاکت رسیدند

ارتش سومالی یکشنبه شب اعلام کرد در عملیات نیروهای نظامی این کشور ۲۰۰ تن از عناصر گروه تروریستی الشباب به هلاکت رسیدند.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

ارتش سومالی اعلام کرد عملیات نیروهای نظامی این کشور در منطقه هیران در مرکز سومالی انجام شد.

بر اساس این گزارش، یگان‌های ارتش با همکاری شبه نظامیان عشایر حمله پیش دستانه‌ای را علیه عناصر الشباب در روستای «جعیبو» واقع در منطقه هیران انجام دادند و در این عملیات که ۱۰ ساعت به طول انجامید ۲۰۰ تن از عناصر الشباب به هلاکت رسیدند.

پیش از این دولت سومالی از هلاکت بیش از ۳۰ عضو گروه تروریستی الشباب در جریان عملیات ارتش این کشور خبر داده بود.

الشباب یک گروه مسلح تروریستی وابسته به شبکه القاعده است و بسیاری از عملیات‌ تروریستی را که منجر به جان باختن صدها نفر در آفریقا شده، پایه‌ریزی کرده است.

الشباب بارها به نظامیان دولتی و نیروهای صلح‌بان اتحادیه آفریقا در موگادیشو پایتخت سومالی یورش برده‌ و چند عملیات‌ خونبار را هم در سایر نقاط آفریقا اجرا کرده است.

گروه الشباب قصد حمله به واحدهای اتیوپی در نیروهای مأموریت اتحادیه آفریقا در سومالی موسوم به «AMISOM» را داشته است و نیروهای هوایی اتیوپی علیه گروه الشباب در سومالی بارها دست به حمله زده‌اند.

نیروهای اتحادیه آفریقا در سومالی تحت پشتیبانی سازمان ملل متحد است و نزدیک به ۲۰ هزار سرباز که اتباع اوگاندا، اتیوپی، بوروندی و کنیا هستند در آن فعالیت می‌کنند.

https://irna.ir/xjKJB۸

**افزایش درگیری‌ها در زاپروژیا / یک مجتمع مسکونی ویران شد

الکساندر استاروخ فرماندار زاپروژیا اعلام کرد که گلوله باران شبانه این شهر یک مجتمع مسکونی چند طبقه را ویران کرد و چندین تن زخمی شدند.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

فرماندار زاپروژیا در اپلیکیشن پیام رسان تلگرام خود نوشت: در نتیجه حمله موشکی به مرکز شهر زاپروژیا، یک مجتمع مسکونی چند طبقه ویران شد و تعدادی مجروح شدند.

به گزارش خبرگزاری‌ها در حمله بامداد یکشنبه به این شهر نیز دست‌کم ۱۷ نفر کشته و ۸۷ نفر دیگر از جمله ۱۰ کودک زخمی شدند.

منطقه‌های «دونتسک»، «لوهانسک»، «خرسون» و «زاپروژیا» چند روز پیش به دنبال برگزاری همه پرسی، به صورت رسمی از پیکره اوکراین جدا و به روسیه ملحق شدند؛ مناطقی که در مجموع حدود ۱۵ درصد از خاک اوکراین را تشکیل می‌دهند.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین پس از این همه پرسی فرمانی مبنی بر عدم به رسمیت شناختن اقدامات روسیه در زمینه استقلال کریمه و الحاق مناطق زاپروژیا، دونتسک، لوهانسک و خرسون را امضا کرد. همه‌پرسی به منظور الحاق به خاک روسیه در چهار منطقه شرقی دونباس واقع در شرق اوکراین از ۲۳ تا ۲۷ سپتامبر (یکم تا پنجم مهرماه) برگزار شد.

بنا بر نتایج نهایی، در جمهوری خلق دونتسک ۹۹.۲۳ درصد رای‌دهندگان، در جمهوری خلق لوهانسک ۹۸.۴۲ درصد، در منطقه ژاپروژیا ۹۳.۱۱ درصد و ساکنان منطقه خرسون نیز با ۸۷.۰۵ درصد رای خواهان تبدیل شدن به عنوان بخشی از فدراسیون روسیه هستند.

پس از اعلام نتایج همه پرسی، ولادیمیر پوتین و رهبران جمهوری‌های دونباس و مدیران طرفدار روسیه در مناطق زاپروژیا و خرسون توافقنامه‌هایی را درباره پذیرش این مناطق به فدراسیون روسیه امضا کردند.

پوتین در این مراسم در سخنانی اعلام کرد، دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپروژیا سرنوشت مشترکی با روسیه دارند و بخشی از خاک روسیه هستند.

وی همچنین اعلام کرد که مردم این مناطق انتخاب خود را کرده‌اند تا بخشی از روسیه باشند. رئیس جمهور روسیه در ادامه تاکید کرد که این کشور برای حفاظت از سرزمین خود از هر وسیله‌ای که در اختیار دارد استفاده می‌کند. او همچنین از کی‌یف خواست تا فورا درگیری‌ها را متوقف کند و به مذاکرات بازگردد.

https://irna.ir/xjKJBk

**الجزایر و فرانسه ۱۱ سند همکاری امضا کردند

نخست وزیر الجزایر یکشنبه شب اعلام کرد که در دیدار با همتای فرانسوی خود که به این کشور سفر کرده ۱۱ قرارداد همکاری در زمینه‌های مختلف بین دو طرف امضا شده است.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

«ایمن بن عبدالرحمن» نخست وزیر الجزایر گفت، در دور پنجم کمیته وزارتی مشترک بین دو کشور در الجزیره، قراردادهای همکاری در زمینه‌های مختلف با طرف فرانسوی به ریاست «الیزابت بورن» امضا شد.

وی افزود: این قراردادهای همکاری در زمینه‌های صنعتی، تکنولوژی، کشاورزی، آموزش عالی، پژوهش‌های علمی، کار، اشتغال، گردشگری و صنایع دستی و سنتی است.

نخست وزیر الجزایر اضافه کرد که در دوره آتی در راستای اجرای دستورات روسای جمهور دو کشور بر روی عملی شدن نتایج این نشست کار خواهیم کرد.

امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه اوایل شهریور گذشته به الجزایر سفر و با  عبدالمجید تبون رئیس جمهور این کشور دیدار کرده بود.

مکرون گفته بود که کشورش و الجزایر گذشته مشترک پیچیده‌ای دارند که در بسیاری از مواقع اجازه نمی‌دهد روابط فرانسه و الجزایر به سمت آینده‌ای بهتر سوق یابد و این گذشته نباید مانعی برای آینده باشد.

مکرون بر تمایل کشورش برای توسعه همکاری در زمینه شرکت‌های کوچک و متوسط، تحقیقات علمی و همکاری آکادمیک میان دانشگاه‌های دو کشور، ورزش و آموزش و نیز عزم کشورش برای ایجاد کمیته مشترک تاکید کرد.

وی بر اهمیت تداوم هماهنگی بین الجزیره و پاریس در زمینه مسائل امنیتی و مبارزه با تروریسم و ‌همچنین رویدادهای مهم بین المللی تاکید کرد.

مکرون در پایان از طرف خود و مردم فرانسه، بار دیگر به الجزایر بابت قربانیان آتش‌سوزی‌های اخیر در تعدادی از ایالت‌های شرقی آن تسلیت گفت.

این نخستین سفر رئیس جمهور فرانسه به الجزایر در ۵ سال گذشته است.

روابط فرانسه و الجزایر در اکتبر سال گذشته و زمانی به شدت تیره شد که مکرون هیأت حاکم بر الجزایر را متهم کرد که از خاطرات [جنگ استقلال] برای ادامه بقای خود استفاده می‌کند.

https://irna.ir/xjKJBp

**حمله نظامیان صهیونیست به فلسطینیان در قدس اشغالی

منابع خبری بامداد دوشنبه از یورش نظامیان صهیونیست به مناطقی در قدس اشغالی خبر دادند.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

نظامیان صهیونیست به شهرک «العیساویه» در قدس اشغالی یورش بردند با جوانان فلسطینی درگیر شدند.

بر اساس این گزارش، نظامیان صهیونیست به سمت جوانان فلسطینی تیراندازی و بمب‌های صوتی پرتاب کردند.

همچنین در محله «بئر ایوب» واقع در شهرک سلوان در جنوب مسجدالاقصی، نظامیان صهیونیستی با فلسطینیان درگیر شدند و به سمت آنها گاز اشک آور شلیک کردند.

حملات نظامیان صهیونیست به مناطق مختلف قدس اشغالی پس از عملیات روز شنبه مبارز فلسطینی در پست ایست و بازرسی پلیس رژیم صهیونیستی در ورودی اردوگاه فلسطینی "شعفاط" در شمال شرقی شهر قدس که منجر به کشته شدن یک نظامی صهیونیستی شد، افزایش یافته است.

از سوی دیگر رسانه‌های رژیم صهیونیستی از ادامه آماده باش نیروهای رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی و کرانه باختری خبر دادند.

سران رژیم صهیونیستی از بیش از دو ماه اخیر و به ویژه بعد از تجاوز نظامی سه روزه این رژیم به نوار غزه، با افزایش مقاومت مسلحانه و مردمی ملت فلسطین در کرانه باختری روبرو هستند.

با وجود همه این تدابیر امنیتی رژیم صهیونیستی، مردم و مبارزان فلسطینی در کرانه باختری بر شدت عملیات خود علیه نظامیان و شهرک نشینان این رژیم در کرانه باختری افزوده‌اند؛ به گونه‌ای که صدای بسیاری از رسانه‌ها و تحلیلگران صهیونیست را درآورده است.

تا پیش از این صهیونیست‌ها فقط در جنوب سرزمین‌های اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینی‌ها درگیر بودند ولی هم اکنون کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیست‌ها تبدیل شده و خواب راحت را از چشمان آنها ربوده است.

https://irna.ir/xjKJBv

**سفیران ایران و ونزوئلا در عراق تحولات بین المللی را بررسی کردند

سفیران جمهوری اسلامی ایران و ونزوئلا در عراق در دیدار با یکدیگر آخرین تحولات بین المللی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

«محمد کاظم آل صادق» سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق با «آرتورو آینبال گایگوس رامیرز» سفیر ونزوئلا در این کشور در محل سفارت ونزوئلا در بغداد دیدار و گفتگو کرد.

دو طرف در این دیدار ضمن بررسی آخرین تحولات بین‌المللی، بر تقویت بیش از پیش روابط دوجانبه تأکید کردند.

آل صادق و گایگوس همچنین درخصوص ظرفیت‌های همکاری مشترک تجاری، حمل و نقل و گردشگری در عراق بحث و گفت وگو کردند.

https://irna.ir/xjKJCj

**فرانسه در چنبره بحران‌، مکرون در سراشیبی

ریزش معنادار هواداران امانوئل مکرون در انتخابات جریان‌ساز ریاست جمهوری و پارلمانی فرانسه، زنگ خطر آغاز دوران افول این چهره سیاسی بود؛ روندی که گسترش دامنه جنگ در اوکراین، بحران انرژی و افزایش تورم، سرعت آن را شتاب بخشیده و امروز این کشور را درگیر بحران‌های متعدد کرده است.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

انتخابات کم‌رمق ریاست جمهوری و پارلمانی فرانسه با ثبت رکورد تاریخی آرای ممتنع و از دست دادن اکثریت قاطع مجلس، نخستین نشانه‌های بی‌رغبتی شهروندان این کشور به ادامه سیاست‌های مکرون و افول این چهره بود؛ آغازی برای پایان سیاستمداری که تحلیلگران بسیاری نسبت به چشم‌انداز تصمیمات وی اظهار نگرانی می‌کردند.

موضوعی که در گزارش‌های متعدد با ارایه مولفه‌ها و تحلیل‌های مستند و آماری، از ناتوانی مکرون در ایفای نقش میانجی در عرصه بین‌الملل و نارضایتی اکثر فرانسوی‌ها از عملکردش بر ریاست شورای اروپا حکایت داشت و از تناقض‌های گفتاری و رفتاری وی پرده برمی‌داشت.

برای مثال اگر در گرماگرم انتخابات ۲۰۲۲ ریاست جمهوری این کشور، حدود ۵۰۰ تن از شخصیت‌های فرهنگی فرانسه با انتشار بیانیه‌ای خواستار رای دادن به مکرون در دور دوم انتخابات بودند، حال پس از گذشت فقط چند ماه از آن تاریخ، جمعی از روشنفکران این کشور که نام آنی اِرنو (Annie Ernault) نخستین زن فرانسوی برنده جایزه نوبل ادبیات نیز در بین آنها به چشم می‌خورد، خواستار تظاهرات سراسری علیه مکرون هستند؛ چرخشی معنادار که حکایت از گسترش انتقادها از رئیس جمهور جوان فرانسه دارد.

اعتراضی که امضاکنندگان این بیانیه آن را نتیجه شکست مکرون در بهبود اقتصاد فرانسه عنوان کردند و به اعتقاد تحلیلگران به خوبی نارضایتی شهروندان فرانسوی را از شرایط حاکم بر این کشور که از افزایش تورم و ثبت رکورد ۳۷ ساله در این حوزه رنج می‌برد و چشم‌انداز رکود اقتصادی و بحران انرژی را در پیش رو دارد، ترسیم کرده است.

در این مدت رسانه‌ای شدن ۱۲۴ هزار سند داخلی فاش شده از ابر استارت‌آپ آمریکایی اوبر  که حاکی از ابعاد گسترده تخلفات این شرکت برای تسخیر بازار جهانی با استراتژی آشوب اجتماعی و لابی گسترده با سیاستمداران، اقتصاددانان و روزنامه‌نگاران کشورهای مختلف از جمله مکرون داشت، جایگاه این چهره را بیش از پیش در الیزه لرزان‌ و سپهر سیاسی فرانسه را با پدیده‌ای با عنوان رسوایی رئیس جمهور، آلوده کرد.

از طرف دیگر اگر از عواقب سنگین سیاسی و اقتصادی تصمیم اخیر سران اوپک پلاس برای کاهش عرضه نفت که به مذاق سیاستمداران غربی خوش نیامد، صرف نظر کنیم، نمی‌توان از یادآوری سخنان رئیس جمهور فرانسه با جو بایدن همتای آمریکایی وی در اوایل تیرماه امسال و در جریان جریان نشست سران گروه هفت (G۷) در آلمان، گذشت؛ زمانی که سخنان به ظاهر بی‌پرده مکرون در برابر لنز دوربین رسانه‌های بین‌المللی در مورد سقف تولید نفت امارات متحده عربی و عربستان سعودی، بازتاب‌ها و تحلیل‌های گسترده‌ای به همراه داشت اما امروز بی‌اعتبار بودن آن ژست‌ها تعبیر جدیدی می‌یابد.

جایی که مکرون خطاب به بایدن از مذاکره با رئیس امارات متحده عربی صحبت کرده و می‌گوید "با او سخن گفته و درخواست افزایش تولید [نفت] داشته و او دو چیز گفته است. اول اینکه امارات اعلام کرد که هم اینک در سقف تولید هستند و این تمام چیزی که می‌توانند انجام دهند و به گفته امارات، سعودی‌ها نیز در مدت ۶ ماه حداکثر ۱۵۰ [هزار بشکه] یا کمی بیشتر می‌توانند تولیدشان را افزایش دهند و نه بیش از این".

اما در واقعیت امر، زمانی که رهبران اروپا و آمریکا برای هر قطره از نفت تولید شده در جهان نقشه چیده بودند، سران اوپک پلاس که روسیه و عربستان از اعضای اصلی آن هستند، تیر خلاص را به بحران انرژی اروپا شلیک کردند و سقف تولید خود را با هدف افزایش قیمت طلای سیاه و مدیریت این بازار در چشم‌انداز رکود اقتصادی غرب، ۲ میلیون بشکه در روز کاهش دادند.

موضوعی که رسانه‌های فرانسوی با بازتاب گسترده این تصمیم، آن را یک سیلی به غرب و همسو با سیاست‌های مسکو تعبیر کرده و علاوه بر تبیین عواقب سیاسی آن بر انتخابات پیش روی آمریکا، نسبت به ناتوانی مکرون در مدیریت این حوزه تاکید کردند.

حال مکرون که هر روز با چالش جدیدی از گسترش ابعاد جنگ در اوکراین و موج جدید ابتلا به کرونا گرفته تا افزایش هزینه‌های گاز، کاهش تولید و عرضه نفت و طرح اتهام‌های پی‌درپی علیه خود اعضای کابینه‌اش از جمله وزیر دادگستری و دبیرکل کاخ الیزه به عنوان فرد شماره ۲ و دست رای وی، دست و پنجه نرم می‌کند، باید منتظر اعتراضات جدید خیابانی باشد که توسط مخالفانش سازماندهی شده‌اند؛ اعتراضاتی که می‌تواند به قیمت پایان دوران سیاسی وی تمام شود.

https://irna.ir/xjKJvf

**غرق شدن ۷۶ نفر در نیجریه

منابع خبری امروز دوشنبه گزارش دادند که در اثر غرق شدن یک کشتی در نیجریه ۷۶ نفر جان خود را از دست دادند.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

محمد بوهاری، رئیس جمهور نیجریه اعلام کرد که این کشتی در ایالت انامبرا در جنوب شرقی نیجریه غرق شد و ۷۶ نفر از سرنشینان آن جان باختند.

بر اساس این گزارش، گفته می شود که ۸۵ نفر سوار این کشتی بودند که این تعداد بیش از  ظرفیت آن بود.

انامبرا یکی از ایالت های نیجریه است که از ابتدای آغاز فصل بارندگی ها با سیل شدید مواجه شده است.

مسئولان کشور نیجریه می گویند که سطح آب های سیل بسیار بالا است و این امر عملیات جستجو و نجات را با خطراتی مواجه کرده است.

https://irna.ir/xjKJDm

**نخست وزیران ژاپن و استرالیا دیدار می کنند

نخست وزیر استرالیا روز دوشنبه اعلام کرد در اواخر ماه جاری میلادی، اکتبر (مهر-آبان) با همتای ژاپنی خود در پرث که پایتخت معدنی و انرژی این کشور به شمار می آید، دیدار و گفت وگو می کند.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

آنتونی آلبانیز، نخست وزیر استرالیا به تاریخ دقیق دیدار با کیشیدا فومیو همتای ژاپنی اش اشاره ای نکرد.

وی در گفت وکو با رادیو استرالیا تصریح کرد که دو هفته دیگر به پرث باز می گردد و در این شهر میزبان همتای ژاپنی خود خواهد بود. نخست وزیر استرالیا تصریح کرد به جای اینکه با نخست وزیر ژاپن در کانبرا یا ملبورن دیدار کند با وی در پرث گفت وگو خواهد کرد.

به تازگی، وزرای دفاع ژاپن، استرالیا و آمریکا با اشاره آشکار به افزایش ادعاهای نیروی دریایی چین در منطقه هند-اقیانوسیه  اعلام کردند هماهنگی پیرامون استراتژی امنیتی را تقویت خواهند کرد.

به گزارش پایگاه خبری کیودو نیوز، وزیر دفاع ژاپن  در ۱۰ مهر ماه سال جاری گفت وزرای دفاع ژاپن، استرالیا و آمریکا در جلسه ای که در هاوایی برگزار شد، پرتاب موشک های بالستیک چین در تنگه تایوان در ماه اوت پس از سفر «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان را به شدت محکوم کردند.

«یاسوکازو هامادا» وزیر دفاع ژاپن پس از جلسه با «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا و «ریچارد مارلز» وزیر دفاع استرالیا در گفتگو با خبرنگاران تاکید کرد : «ما به تحکیم و تقویت همکاری سه جانبه برای مشارکت در به رسمیت شناختن منطقه آزاد و باز هند-اقیانوسیه ادامه می دهیم.» 

براساس گفته وزرای دفاع این سه کشور، آنها  وعده دادند با گسترش تقویت همکاری سه جانبه در رزمایش ها و تسهیل همکاری درفراهم کردن  تجهیزات دفاعی، تکنولوژی و جمع آوری اطلاعات قابلیت های همکاری خود را افزایش دهند.  

وزیر دفاع ژاپن همچنین افزود وزرای سه کشور مخالفت خود را با "هرگونه اقدامی که به افزایش تنش ها منتهی شود" در اشاره به آزمایش موشک های بالستیک چین که تعدادی از آنها در منطقه انحصاری اقتصادی ژاپن فرود آمده بود، تاکید کردند.

این جلسه در پی تصمیم ژاپن برای یافتن راه هایی برای  به روز رسانی استراتژی امنیت ملی و دو سند کلیدی در سیاست دفاعی این کشور تا پایان سال برگزار شد. در این بازبینی قرار است شرایط امنیتی که متاثر از اقدامات و استراتژی های چین، کره شمالی و روسیه است مورد بررسی قرار بگیرد.  
این نخستین تغییر در دستورالعمل سیاست دیپلماسی و امنیتی دراز مدت این کشور است که از سال ۲۰۱۳ تصویب شده است.  

جلسه وزیران دفاع ژاپن، استرالیا و آمریکا نخستین دیدار از زمان جلسه در سنگاپور در ماه ژوئن و در حاشیه اجلاس امنیتی آسیا که به "گفتگوی شانگری لا" معروف است بود. به علاوه این نخستین دیدار وزیر دفاع ژاپن با مقامات آمریکایی و استرالیایی از زمان انتصاب در ماه اوت است.

https://irna.ir/xjKJDF

**هاآرتص: عملیات "شعفاط" شکست نیروهای اسرائیل بود

روزنامه صهیونیستی "هاآرتص" عملیات موفق یک مبارز فلسطینی علیه مرکز ایست و بازرسی ارتش رژیم اسرائیل در ورودی اردوگاه فلسطینی "شعفاط" در شمال شهر قدس واقع در کرانه باختری را شکست نیروهای این رژیم توصیف کرد.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی درباره این عملیات مقاومت نوشت: ویدیوی منتشر شده از لحظه عملیات مسلحانه اخیر جوان فلسطینی در ایست و بازرسی ورودی اردوگاه شعفاط و تیراندازی وی به سمت نیروهای اسرائیلی، شکست و ضعف این نیروها را در محل نشان می دهد.

این روزنامه افزود: ویدیوی تیراندازی در این ایست و بازرسی که منجر به کشته شدن یک نظامی اسرائیلی شد، نشان می دهد که جوان فلسطینی از فاصله صفر به سمت نیروهای اسرائیلی تیراندازی می کند؛ بدون اینکه آسیبی به وی وارد شود و سپس نیز موفق به فرار می شود.

این روزنامه صهیونیستی نوشت: تحقیقات پلیس اسرائیل  از زمان عملیات تاکنون به شکست و ناکامی نیروهای اسرائیل در محل و عدم توجه و هوشیاری آنها - با وجود اعلام وضعیت هوشیاری بالا در بین نیروهای امنیتی- اشاره دارد.

براساس این گزارش، عدی التمیمی جوان ۲۲ سال فلسطینی شنبه شب با خودروی خود در مرکز ایست و بازرسی یاد شده توقف و از خودرو پیاده شده و به سمت نظامیان صهیونیست تیراندازی کرد.

در این عملیات یک نظامی صهیونیست کشته و دستکم سه نفر دیگر مجروح شد.

این جوان فلسطینی پس از تیراندازی موفق به ترک محل شد و پلیس و ارتش رژیم صهیونیستی هنوز نتوانسته اند وی را یافته و بازداشت کنند.

افزایش مبارزه مسلحانه گروههای مقاومت فلسطین بویژه در دو شهر نابلس و جنین که اسطوره مقاومت در کرانه باختری به شمار می روند، بیش از پیش سران رژیم صهیونیستی را نگران کرده است، چرا که آنها پیش از این فقط نگران مقاومت غزه بودند ولی این روزها مقاومت کرانه باختری به چالشی بزرگی برای سران رژیم صهیونیستی تبدیل شده که با بی ثباتی سیاسی در درون سرزمین های اشغالی روبه روست.

https://irna.ir/xjKJFb

**صادرات سلاح آمریکا به عربستان زیر تیغ تنش در روابط طرفین

برخی از قانونگذاران آمریکایی به دنبال اقدام عربستان در کاهش تولید نفت خام در اوپک پلاس که منجر به ایجاد تنش در روابط واشنگتن و ریاض شده، به دنبال جلوگیری از فروش سلاح به سعودی‌ها هستند.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

تارنمای هیل امروز دوشنبه نوشت که دو تن از قانونگذاران دموکرات در واکنش به کاهش تولید اوپک پلاس، پیشنهاد توقف فروش جنگ افزار به عربستان را مطرح کردند.

رو کانا عضو مجلس نمایندگان و ریچارد بلومنتال سناتور آمریکایی با نگارش مقاله‌ای در نشریه پولیتیکو از کنگره خواستند که واشنگتن فروش اسلحه به عضو پیشرو اوپک پلاس را تا زمانیکه این کشور از آغوش ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه بازنگشته، متوقف کند.   

دو قانونگذار نامبرده در این نشریه اشاره کردند که اعضای کنگره آمریکا در حال بررسی هستند تا بهترین واکنش را نسبت به این اقدام عربستان بدهند. برخی پیشنهاد تجدید نظر در روابط با عربستان را ارائه داده اند و برخی نیز خواستار احیای ابتکار حزب جمهوریخواه برای عقب نشینی نیروهای آمریکایی از عربستان شدند. اما این ایده با توجه به اینکه آمریکا به جای حضور نیروهای چینی و روسی در آنجا ترجیح می‌دهد نیروهای خودش حضور داشته باشند، از پیش شکست خورده است. 

به نوشته دو قانوگذار دموکرات، یک اقدام ساده‌تر و بسیار فوری‌تر برای تقویت امنیت ملی آمریکا توقف تمام تدارکات نظامی، فروش و دیگر کمک‌های نظامی به عربستان است. 

دموکرات‌ها به علت تصمیم اوپک از عربستان سعودی انتقاد دارند و این درحالی است که کمتر از سه ماه پس از بازدید جو بایدن رییس جمهوری آمریکا از عربستان سعودی، از رهبران این کشور خواست تا تولید نفت خود را برای مقابله با اثرات جنگ روسیه در اوکراین افزایش دهند.

کانا نماینده دموکرات ایالت کالیفرنیا روز جمعه در صفحه توئیتر خود نوشت: ما به عربستان ۷۰ درصد از جنگ افزارهایشان را می‌دهیم. بالا بردن قیمت‌های انرژی برای مردم آمریکا توسط آنها ظالمانه است. اگر اوپک پلاس به رهبری سعودی از تصمیم خود بازنگردد، آمریکا باید ارسال جنگ افزارها به آنها را متوقف کند.

گروه اوپک پلاس متشکل از ۱۳ کشور عضو و ۱۱ کشور غیر عضو از جمله روسیه هفته گذشته اعلام کردند که تولید نفت خام را جهت افزایش قیمت به میزان ۲ میلیون بشکه در روز کاهش می‌دهند.

بلومنتال سناتور دموکرات اهل ایالت کانکتیکات پیشتر به نشریه پولیتیکو گفته بود که همچنان یک فرصت برای متقاعد کردن سعودی‌ها وجود دارد که آنها در حال انجام یک اشتباه بزرگ هستند. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که دولت بایدن در استفاده از اهرم خود پافشاری کند.

کانا و بلومنتال معتقد هستند که عربستان سعودی نمی‌تواند به راحتی تامین کننده دیگری را برای سلاح پیدا کند و این اهرم قابل توجهی در دست ایالات متحده است. این دو در مقاله خود نوشتند: شاید ارزش آن را داشته باشد که برخی از حکایت‌های باستانی روسیه را در نظر بگیریم. بیش از یک قرن پیش، آنتوان چخوف نمایشنامه‌نویس روسی گفت، «دانش هیچ ارزشی ندارد، مگر اینکه آن را عملی کنید.» شاید همین امر در مورد اهرم نیز صادق باشد. تا زمانی که استفاده نشود، ارزشی ندارد.

کریس مورفی دیگر سناتور اهل کانکتیکات در گفتگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان ضمن تاکید بر تجدید نظر آمریکا در روابط با عربستان، گفت: ما مقادیر زیادی سلاح به سعودی‌ها می‌فروشیم. باید در مورد این فروش تجدید نظر کنیم و درباره حضور نیروهای خود در خاورمیانه و عربستان سعودی هم بررسی مجددی داشته باشیم. سال‌هاست که ما چشم های خود را بسته‌ایم؛ در حالی که عربستان سعودی روزنامه‌نگاران بسیاری را محدود کرده و درگیر سرکوب گسترده سیاسی شده است.

بایدن چهارشنبه گذشته درحالیکه کاخ سفید ریاض را متهم به همسویی با روسیه کرد، گفت که از اقدام اوپک پلاس ناامید شده است.

دولت آمریکا اعلام کرده که در حال بررسی گزینه‌های خود برای پاسخ است و از شرکت‌های نفتی خواست تا قیمت‌ها را کاهش دهند.

https://irna.ir/xjKJFd

**چالش های جهانی پیش روی دولت بایدن از نگاه هیل

تارنمای هیل نوشت: دولت دموکرات آمریکا با چالش هایی جهانی از جمله پرتاب موشک بالستیک از سوی کره شمالی، تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت و احتمال استفاده روسیه از سلاح هسته ای مواجه است.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

این رسانه  افزود: روز یکشنبه قانونگذاران و مقام های کاخ سفید درباره تهدید های امنیتی ناشی از کشورهای متخاصم از جمله روسیه و کره شمالی ابراز نگرانی کردند.

بعد از هشدار اخیر بایدن درباره وقوع «آخر الزمان هسته ای» با تهدیدهای پوتین نسبت به استفاده از سلاح های هسته ای، تنی چند از جمهوریخواهان از این توصیف او ابراز نگرانی کرده و آن را «غیرمحتاطانه» خواندند.

مایک پمپئو وزیر خارجه پیشین آمریکا در برنامه یکشنبه شب های شبکه خبری فاکس نیوز گفت: این اظهارات غیرمحتاطانه بود و حتی مهم تر از آن، بزرگترین شکست در سیاست خارجی آمریکا در چند دهه گذشته را نشان داد. وقتی رئیس جمهور فکرنکرده از آخرالزمان صحبت می کند این تهدیدی برای مردم آمریکا است. اگر واقعا به این نظر معتقد است باید با لحنی جدی تر با ما صحبت کند.

دن بیکن نماینده جمهوریخواه کنگره نیز در برنامه «میت دِ پرس» شبکه خبری ان بی سی، پوتین را «خطرناک» توصیف کرد اما او نیز مانند پمپئو اظهارات بایدن درباره آرماگدون (اخرالزمان) هسته ای را مورد انتقاد شدید قرار داد.

دولت بایدن وعده داده اگر پوتین تهدید هسته ای خود را عملی کند، تبعاتی جدی خواهد داشت و به گفته مقام های کاخ سفید آنها جزییات بیشتری را درباره واکنش آمریکا در رایزنی های خصوصی خود با کرملین ارائه داده اند.

جان کربی سخنگوی امنیت ملی آمریکا در برنامه «این هفته» ای بی سی نیوز، گفت: رئیس جمهور این واقعیت را مطرح کرده که چنین تهدیدی بسیار بالا است.

تهدید در منطقه آسیا اقیانوسیه

به نوشته این رسانه، دولتمردان آمریکایی همچنین زنگ هشدار را در منطقه آسیا  - اقیانوسیه به صدا در آورده اند زیرا کره شمالی در روزهای اخیر بارها موشک های بالستیک را پرتاب کرده که تازه ترین آنها همین یکشنبه بود که دو موشک دیگر آزمایش کرد و این آزمایشات تنش ها در این منطقه را تشدید کرده است. آمریکا، کره جنوبی و ژاپن به تازگی در واکنش به این آزمایشات کره شمالی رزمایش نظامی مشترک برگزار کردند.

تصمیم اوپک ضربه ای مهلک به دولت بایدن

اما مقام های کاخ سفید همچنین با فشار روزنامه نگاران درباره امکان افزایش بهای نفت و تقویت منابع مالی روسیه در حمله به اوکراین با تصمیم روز چهارشنبه اوپک پلاس برای کاهش تولید روزانه ۲ میلیون بشکه نفت مواجه هستند.

این تصمیم اوپک پلاس ضربه ای مهلک به دولت بایدن بود چرا که کاخ سفید امیدوار بود سطح عرضه را برای مقابله با تورم و افزایش بهای گاز طبیعی افزایش دهد.

«محمد اِریان» مشاور اقتصادی شرکت بین المللی خدمات مالی «آلیانس» در برنامه «فیس د نیشن» سی بی اس گفت: این تصمیم اوپک پلاس برای من عجیب نبود.

وی گفت: اوپک پلاس به دنبال حفظ قیمت های نفت در شرایط کاهش تقاضای جهانی است. تقاضای نفت در سه منطقه اصلی جهان، چین، اروپا و آمریکا کاهش یافته است. اوپک پلاس چه تصمیمی می گیرد؟ تولید را کاهش می دهد.

کاهش تولید نفت همچنین برخی از قانونگذاران را وادار کرده به ارزیابی ائتلاف نظامی آمریکا و عربستان بپردازند.

سناتور دموکرات کریس مورفی در برنامه «وضعیت کشور» شبکه سی ان ان گفت روابط دو کشور تضعیف شده است. ما مقادیر هنگفتی سلاح به سعودی ها می فروشیم و با این وضعیت باید درباره فروش سلاح به عربستان تجدیدنظر کنیم.

«الیسا الوتکین» نماینده دموکرات و مقام سابق سیا و وزارت دفاع آمریکا نیز گفت سعودی ها مدتهای طولانی این تصمیم خود را حفظ خواهند کرد. تصمیم آنها در بهترین حالت کمکی به بقیه کشورهای جهان نکرد و در بدترین حالت همسویی با پوتین بود.

https://irna.ir/xjKJFH

**الحشد الشعبی سرکرده ارشد داعش را در بغداد دستگیر کرد

نیروهای سازمان الحشد الشعبی عراق از دستگیری یک سرکرده ارشد گروه تروریستی داعش در بغداد خبر دادند.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

سازمان الحشدالشعبی عراق در بیانیه ای اعلام کرد که اداره کل امنیت و تحقیقات این سازمان بعد از تعقیب و پیگیری هفت ماهه و کسب موافقت قضایی توانست یکی از برجسته ترین عناصر گروهک تروریستی داعش را در بغداد دستگیر کند.

در این بیانیه آمده است که این تروریست داعشی یک منصب امنیتی در ولایت موسوم به نینوای داعش داشته است و اکنون تمام اقدامات قانونی انجام شده تا وی به مراجع ذیربط تحویل داده شود.

سازمان الحشد الشعبی پیش از این از، آغاز عملیات امنیتی مشترک با ارتش و پلیس در جنوب شهر سامرا به منظور ممانعت از نفوذ تروریست ها خبر داده بود.

الحشد الشعبی (بسیج مردمی عراق) به دنبال هجوم گروه تروریستی داعش و سقوط چندین استان عراق در سال ۱۳۹۳ (۲۰۱۴)، با فتوای جهاد کفایی آیت الله «سید علی سیستانی»، مرجع عالیقدر شیعه عراق تشکیل شد؛ نیرویی که با پیروی از مرجعیت دینی و اتحاد و همبستگی مردمی توانست در یک نبرد بی امان ۳.۵ ساله به پیروزی‌های بزرگی دست یابد و کار این گروه مخوف تروریستی را در اواخر تابستان ۱۳۹۶ یکسره کند.

با وجود شکست داعش در عراق همچنان بقایای این گروه تروریستی در بخش‌هایی از بغداد، پایتخت و استان‌های دیاله، نینوا، صلاح الدین، کرکوک و الانبار هر از گاهی با استفاده از اصل غافلگیری دست به تحرک و انجام عملیات‌های تروریستی کور علیه شهروندان و نظامیان عراقی می‌زنند.

در مقابل، نیروهای نظامی و امنیتی عراق هنوز برای پاکسازی کامل این مناطق از وجود عناصر تروریستی تلاش می‌کنند.

https://irna.ir/xjKJGV

**استرالیا ۴۵ میلیارد دلار برای پروژه‌های دفاعی جدید تصویب کرد

دولت استرالیا اعلام کرد پروژه های اصلی دفاعی در مجموع با بیش از ۷۰ میلیارد دلار استرالیا معادل ۴۵ میلیارد دلار آمریکا که در مقایسه با یک دهه گذشته افزایش چشمگیری داشته در میانه تنش‌ها در منطقه اقیانوسیه و نفوذ چین تصویب شد.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

«ریچارد مارلز» وزیر دفاع استرالیا اعلام کرد دستکم ۲۸ پروژه دفاعی شامل برنامه ناوچه های ضدزیردریاییو خریداری ۱۲ ناوگان کشتی گشتزنی و سیستم فرماندهی میدان جنگی دیجیتالی به ارزش ۴۴ میلیون دلار استرالیا تصویب شده است.  

وی در مصاحبه مطبوعاتی گفت: «تمامی این موارد زمانی اتفاق افتاد که شرایط استراتژیک ما بسیار پیچیده و به شدت چالش برانگیز شده است.» 

برنامه های چین برای حضور در منطقه اقیانوسیه از امضای توافقنامه امنیتی با جزایر سلیمان آغاز شد و بدین ترتیب نگرانی های استرالیا و آمریکا را برانگیخت.  

وزیر دفاع استرالیا از مدیریت پروژه های مستقل در این وزارتخانه برای نظارت بر روی پروزه های دفاعی برای اجتناب از هرگونه تاخیر و قرار دادن آنها در ردیف بودجه این کشور خبر داد.  

ریچارد مارلز با انتقاد از دولت محافظه کار پیشین گفت موضوع پروژه های دفاعی چالشی برای دولت جدی است تا همه چیز را به روال درست بازگرداند.

به گزارش پایگاه خبری کیودو نیوز، وزیر دفاع ژاپن  در ۱۰ مهر ماه سال جاری گفت وزرای دفاع ژاپن، استرالیا و آمریکا در جلسه ای که در هاوایی برگزار شد، پرتاب موشک های بالستیک چین در تنگه تایوان در ماه اوت پس از سفر «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان را به شدت محکوم کردند.

https://irna.ir/xjKJGq

**مقام نظامی سابق آمریکا: پوتین بیش از هر زمان دیگری خطرناک شده است

رئیس پیشین  ستاد مشترک ارتش آمریکا با اشاره به شرایط جدید جنگ در اوکراین هشدار داد ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به مانند فردی است که در گوشه رینگ قرار دارد و نزدیک شدن به چنین فردی در چنین موقعیتی بسیار خطرناک است.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

تارنمای خبری «هیل» نوشت: "مایک مولن" در توصیف وضعیت کنونی پوتین در جنگ با اوکراین گفت که رئیس جمهور روسیه پس از مواجه شدن با ناکامی های بسیار در این جنگ هم اکنون به مانند فرد رانده شده به گوشه رینگ بوده و بیش از پیش برای جهان خطرناک می شود. 

مولن که با شبکه خبری آمریکایی «ای‌بی‌سی» مصاحبه می کرد، گفت که آمریکا باید تهدید هسته‌ای پوتین را جدی بگیرد چرا که پوتین گزینه های فراوانی در زمینه سلاح های هسته ای چه در ابعاد تاکتیکی و چه در ابعاد کوچک دراختیار دارد.

این مقام نظامی سابق آمریکا، گفت: باید به این فکر باشیم که چه شرایطی برای پاسخگویی به این وضعیت خطرناک وجود دارد، همچنین باید درباره شرایط رفتن به میز (مذاکره) صحبت شود.

به نوشته هیل، قوای روسیه طی این مدت در تکاپو برای حفظ قلمروهای تصرف شده در خاک اوکراین بوده و نیروهای اوکراینی تاکنون توانسته اند آنها را از برخی مناطق در شرق این کشور بیرون برانند، در داخل نیز روسیه با نارضایتی های گسترده درخصوص این جنگ مواجه است، به همین خاطر پوتین بارها نسبت به حملات اتمی هشدار می دهد و ماه گذشته میلادی نیز اعلام کرد که تهدیدهای روسیه درخصوص استفاده از سلاح های کشتار جمعی «بلوف» نیست.

انفجار پل کریمه خطر عملی شدن تهدید هسته ای روسیه را تقویت می کند

براساس این گزارش، مولن در مصاحبه خود با اشاره به وقوع انفجار بر روی پل «تنگه کرچ» در شبه جزیره کریمه که برای پوتین یک نماد و یک پل ارتباطی بسیار مهم و راهبردی به شمار می رود، گفت: این اقدام عملی شدن تهدید از سوی مسکو را به شدت تقویت می کند.

رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش آمریکا همچنین به اظهارات اخیر جو بایدن درباره جدی بودن تهدید روسیه و به کار بردن عبارت «وقوع جنگ آخرالزمان» (Armageddon) اشاره کرد و گفت که این اظهارات بی فایده است و وی باید  راهی برای مواجهه با این بحران بیابد.

مولن تاکید کرد: لازم است تا ما یک مقدار از این موضع عقب نشینی کرده و تا جایی که ممکن است برای رفع این (بحران) به میز (مذاکره) بازگردیم.

دریاسالار مایک مولن به مدت حدود پنج سال ( ۱۳۸۵ تا  ۱۳۹۰) ریاست ستاد مشترک ارتش آمریکا را برعهده داشت.

https://irna.ir/xjKJG۶

**روسیه: با کشتن تروریست‌ها پاسخ آنها را می‌دهیم

معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه در پی تروریستی خواندن انفجار کریمه توسط ولادیمیر پوتین رییس‌جمهوری این کشور،گفت: باید حمله تروریستی اوکراینی ها را با کشتن‌ تروریست ها پاسخ دهیم.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

«دیمیتری مدودف» در گفت‌وگویی اعلام کرد: شهروندان روسیه از دولت انتظار دارند که این جنایت را با کشتن تروریست‌ها پاسخ دهد و این نوع پاسخ به حملات تروریستی در همه جای دنیا مرسوم است.

براساس این گزارش، این اظهارات مدودف پس از دیدار ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه و «الکساندر باستریکین» رئیس کمیته تحقیقات این کشور با موضوع بررسی انفجار روی پل کرچ شبه جزیره کریمه منتشر شده است.

در این دیدار که شب گذشته برگزار شد، رئیس کمیته تحقیقات روسیه از آغاز بررسی‌های جنایی و شناسایی تعدادی از عاملان انفجار خبر داد و گفت: نیروهای سرویس‌ ویژه‌ اوکراین پشت این حمله تروریستی بوده‌اند و تعدادی از شهروندان روسیه و همینطور چند خارجی به عنوان همدست در اجرای این حمله فعالیت داشته اند.

رییس جمهوری روسیه نیز با تروریستی خواندن این انفجار تاکید کرد که رژیم اوکراین این حمله را با هدف تخریب زیرساخت‌های حیاتی روسیه ترتیب داده است.

پوتین اظهار داشت که حمله رژیم کی یف بدون شک با هدف تخریب زیرساخت های حیاتی غیرنظامی روسیه بوده است.

این درحالی است که پس از این اظهارات،‌ میخایلو پودولیاک مشاور رییس جمهوری اوکراین در توییتی این سخنان  را بدبینانه خواند و نوشت: تنها یک تروریست در منطقه وجود دارد و همه دنیا آن را می‌شناسند.

حدود ساعت ۶ صبح روز شنبه یک کامیون باری در بخش بزرگراهی پل کریمه از سمت شبه جزیره تامان منفجر شد. این انفجار، آتش سوزی هفت مخزن سوخت قطاری که به سمت کریمه در حال حرکت بود را منجر شد. از این پل به عنوان تنها مسیر ارتباطی میان شبه جزیره کریمه و روسیه یاد می‌شود.

واکنش مقام‌های اوکراینی به این انفجار از جمله ولودیمیر زلنسکی رییس‌جمهور  و مشاور او و همچنین وزارت دفاع اوکراین، بسیاری را بر آن داشت که اوکراین را مسئول این انفجار بدانند.

ساعاتی پس از این انفجار رئیس جمهوری اوکراین در توئیتی کنایه آمیز نوشته بود: امروز یک روز زیبا و آفتابی است. هوا حدود ۲۰ درجه بود و خورشید در بیشتر مناطق می تابد. متاسفانه هوا در کریمه ابری بود. اگرچه آنجا هم گرم است.

میخایلو پودولیاک مشاور رییس جمهوری اوکراین نیز در صفحه شخصی خود در توییتر با انتشار تصویری از آثار انفجار پل کرچ نوشته بود: کریمه، پل، نقطه آغاز.

پل «کرچ» نماد الحاق کریمه به روسیه تلقی می‌شود. روسیه پس از ضمیمه کردن کریمه به خاک خود در سال ۲۰۱۴ شروع به احداث آن کرده بود. از این پل بر روی تنگه کرچ، به ویژه برای انتقال تجهیزات نظامی ارتش روسیه استفاده می‌شود. اهمیت این پل از منظر نمادین و نیز لجستیکی سبب شده تا تحلیلگران این انفجار را یکی از تحولات سرنوشت‌ساز در مسیر درگیری های اوکراین بدانند.

https://irna.ir/xjKJDS

**نخست وزیر مالزی پارلمان را منحل کرد

اسماعیل صبری یعقوب نخست وزیر مالزی اعلام کرد پارلمان این کشور روز دوشنبه (۱۸ مهر ماه) منحل خواهد شد.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

با انحلال پارلمان مالزی شرایط برای برگزاری انتخابات مجدد پارلمانی در اوایل نوامبر فراهم خواهد شد.

 بر اساس این گزارش، قرار است انتخابات جدید ۹ ماه پیش از آنکه مدت زمان این دوره از پارلمان مالزی به پایان رسد، برگزار شود.

اسماعیل تصریح کرد وی دیروز (۱۷ مهرماه) با سلطان عبدالله سلطان احمد شاه پادشاه مالزی در خصوص انحلال پارلمان گفتگو کرده است و رضایت وی را جلب کرده است.

قرار است کمیسیون انتخاباتی مالزی ظرف هفته آینده زمان برگزاری انتخابات را مشخص کند. بر اساس قانون این جلسه بایستی در بازه زمانی ۶۰ روزه پس از انحلال پارلمان برگزار شود.

https://irna.ir/xjKJKp

**کره شمالی ظرفیت ضدحمله و بازدارندگی هسته‌ای را بررسی کرد

رهبر کره شمالی رزمایش واحدهای عملیات هسته ای تاکتیکی را برای ارزیابی "ظرفیت ضدحمله و بازدارندگی هسته ای " خود را در پاسخ به زرمایش مشترک اخیر کره جنوبی و آمریکا نظارت و بررسی کرد.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

رزمایش واحدهای عملیات هسته ای تاکتیکی کره شمالی از تاریخ ۲۵ سپتامبر تا ۹ اکتبر ( ۳ تا ۱۷ مهر ماه) درحالی برگزار شد که کره جنوبی و آمریکا رزمایش مشترک دریایی در نزدیکی شبه جزیره کره را با ناو هواپیمابر «رونالد ریگان» انجام داده بودند.  

خبرگزاری رسمی کره شمالی گزارش داد ارتش این کشور "رزمایش موشکی بالستیک را با شبیه سازی کلاهک های جنگی هسته ای تاکتیکی " انجام داد. روز گذشته نیز ارتش این کشور عملیات بزرگی شامل موشک های بسیار بزرگ با هدفگیری بنادر مهم در برابر دشمن با واحدهای هوایی و توپخانه ای دور برد انجام داد.  

«کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی در خبرگزاری دولتی خاطرنشان کرد: «این رزمایش راستی آزمایی برنامه های بازدارنده جنگی و نشانگر آمادگی وضعیت دفاع هسته ای کشور بود.» 

وی همچنین تصریح کرد تمایلی به گفت و گو با آمریکا و کره جنوبی ندارد و وعده داد به تقویت نیروی هسته ای کشورش ادامه می دهد. 

رهبر کره جنوبی افزود: «ما هیچگونه تمایلی برای مذاکره با دشمن نداریم و در این مورد ضرورتی احساس نمی کنیم.» 

در رزمایش  نیروی هوایی روز شنبه بیش از ۱۵۰ جنگنده همزمان برای نخستین بار در تاریخ  ین کشور به پرواز درآمدند.  

اخیرا سئول و واشنگتن به دنبال تقویت آمادگی مشترک در برابر اقدامات پیونگ یانگ عملیات نظامی مشترک هوایی برگزار کرده بودند. کره شمالی از واشنگتن خواسته بود تا به سیاست های خصمانه خود پایان دهد.

این درحالی است که نگرانی ها درباره احتمال آزمایش هسته ای کره شمالی در آینده نزدیک افزایش پیدا کرده بود و سازمان اطلاعاتی کره جنوبی تاکید کرده احتمال اجرای آن در فاصله زمانی ۱۶ اکتبر تا ۷ نوامبر ( ۲۴ مهار تا ۱۶ آبان) وجود دارد.

موشک بالستیک میان برد کره شمالی که به تازگی شلیک شد و از فراز ژاپن گذشت، موشکی است که به تازگی ساخته شده و هدف شلیک این موشک، دادن هشدار قوی تر و واضح تر به دشمنان این کشور بوده است.

کره شمالی طی یک هفته اخیر بارها موشک بالستیک به سمت دریای شرقی (دریای ژاپن) شلیک کرده است. دولت کره شمالی همچنین اعلام کرد امروز موشک بالستیک میان برد زمین به زمین جدیدی را در چارچوب هفتمین رزمایش موشکی بالستیک خود که از اواخر ماه سپتامبر آغاز شده  به سمت شبه جزیره ژاپن پرتاب کرد.  

https://irna.ir/xjKJKt

**الکاظمی احزاب عراق را به گفت وگو برای حل بحران دعوت کرد

نخست وزیر پشبرد امور عراق از تمام احزاب این کشور خواست که برای حل بحران سیاسی منطق گفت وگو را به کار گیرند.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

مصطفی الکاظمی نخست وزیر دولت پیشبرد امور عراق امروز (دوشنبه) در بیانیه ای از تمام احزاب و نیروهای سیاسی دعوت کرد که منطق گفت وگوهای عاقلانه، آرام و سازنده برای حل بحران سیاسی را به کار گیرند.

وی گفت: سال گذشته در چنین روزی مهم ترین بند در برنامه دولت خود را اجرا کردیم و آن برگزاری انتخابات زود هنگام بود.

الکاظمی خاطرنشان کرد که تجربه گذشت یک سال از انتخابات ثابت کرد که رفتن به صندوق های رای نیازمند ایمان تمام احزاب سیاسی به اصول دموکراتیک و به کارگیری روند سیاسی است.

نخست وزیر عراق بار دیگر از تمام احزاب سیاسی خواست که برای حل بحران سیاسی عراق منطق گفت وگو را به کار گیرند و راه حل های ملی فراگیر پیدا کنند که دموکراسی را تقویت کند و در راستای ثبات و شکوفایی عراق باشد.

پیش از این نیز رئیس جمهوری عراق در سخنانی تمامی طرف‌ها و احزاب سیاسی این کشور را به گفت‌وگو برای خروج از بن‌بست سیاسی فعلی در این کشور دعوت کرده بود.

برهم صالح رئیس جمهوری عراق گفت: ادامه وضعیت موجود دیگر قابل قبول نیست و ما نمی‌توانیم بیش از این روی صبر عراقی‌ها حساب کنیم.

وی افزود: تمامی احزاب سیاسی را به گفت‌وگوی جدی و حرکت به سمت تشکیل یک دولت برخوردار از اختیارات کامل دعوت می‌کنم.

رئیس جمهوری عراق تاکید کرد: وضعیت فعلی عراق به نحوی است که کشور بر سر دوراهی بازگشت به درگیری‌های داخلی و صف‌بندی‌ها و یا حرکت به سمت عبور از چالش‌های بزرگ و برآورده کردن نیازهای مردم قرار داده است.

صالح خاطرنشان کرد: نبود ثبات پایدار در کشور ملت ما را خسته می‌کند و زمینه را برای مداخلات خارجی فراهم کرده است.

انتخابات پارلمانی زودهنگام عراق مهر سال گذشته برگزار شد اما اکنون و پس از گذشت یک سال احزاب این کشور موفق به تشکیل دولت نشده‌اند و همین مسئله منجر به شکل‌گیری یک بحران و بن‌بست سیاسی پیچیده در این کشور شده است.

https://irna.ir/xjKJKX

**دبیرکل سازمان ملل خواستار سرمایه گذاری در زمینه سلامت روان در جهان شد

دبیرکل سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی سلامت روان خواستار سرمایه گذاری در این زمینه در جهان شد و بر فوریت این مساله تاکید کرد.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

آنتونیو گوترش در حساب توئیتر خود دراین باره نوشت: سرمایه گذاری در زمینه سلامت روان هرگز به این فوریت نبوده است.

دبیرکل سازمان ملل متحد در ادامه پیام توئیتری خود نوشت: با توجه به وجود حدود یک میلیارد نفر که با شرایط (مشکلات) سلامت روان به سر می برند، ضروری است تا هر فرد و در هرمکانی از حق مراقبت با کیفیت  برخوردار و به آن دسترسی داشته باشد.

روز جهانی بهداشت روان هرساله ۱۰ اکتبر برابر با ۱۸ مهرماه گرامی داشته می شود، این روز جهانی برای آموزش بهداشت روان جهانی، آگاهی و حمایت اجتماعی است.

این روز نخستین بار در سال ۱۹۹۲ به ابتکار فدراسیون جهانی بهداشت روان و سازمان جهانی بهداشت روان با اعضا بیش از ۱۵۰ کشور جهان بنا نهاده شد و هر ساله در ماه اکتبر، هزاران نفر از هواداران برای جلب توجه به بیماری‌های روانی و تأثیرات مهم آن بر زندگی مردم در سراسر جهان، به  آگاهی و اطلاع رسانی در این زمینه می‌پردازند.

https://irna.ir/xjKJKK

**تقاضا برای سوخت در هند به پایین ترین حد در ۱۰ ماه گذشته رسید

آمارهای دولتی منتشر شده نشان داد تقاضای ماهانه سوخت هند در ماه سپتامبر(شهریور) به کمترین میزان از نوامبر ۲۰۲۱میلادی رسیده است.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

بر اساس داده‌ها، مصرف سوخت و تقاضای نفت در هند در ماه سپتامبر به ۱۷.۱۸ میلیون تن رسید که در مقایسه با ۱۵.۸۹ میلیون تن در سال گذشته افزایش یافت.

آمارهای دولتی منتشر شده در روز جمعه نشان داد تقاضای ماهانه سوخت هند در ماه سپتامبر به کمترین میزان از نوامبر ۲۰۲۱ رسیده است. مجموع تقاضای ماهانه سوخت در ماه سپتامبر نسبت به آگوست ۳.۶ درصد کاهش یافت، اگرچه در مقایسه با سپتامبر ۲۰۲۱، ۸.۱ درصد افزایش داشت.

فیل فلین، تحلیلگر گروه پرایس فیوچرز در شیکاگو گفت: وقتی به کاهش تقاضای نفت هند نگاه می کنیم، بخشی از آن به تعمیر فصلی پالایشگاه ها مربوط می شود، نه لزوماً نرم شدن اقتصاد. ما انتظار داریم که تقاضای سوخت برای هند در مدت کوتاهی با آغاز  زمستان در آمریکا  افزایش یابد.

داده‌های مرکز برنامه‌ریزی و تحلیل نفت (PPAC) وزارت نفت هند نشان می‌دهد که مصرف سوخت، نماینده تقاضای نفت، در ماه سپتامبر در مجموع به ۱۷.۱۸ میلیون تن رسید که در مقایسه با ۱۵.۸۹ میلیون تن در سال گذشته افزایش یافت. فروش گازوئیل یا گازوئیل حدود ۱۳.۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت و به ۶.۲۶ میلیون تن رسید، اما ۱.۴ درصد نسبت به ماه قبل کاهش یافت و به پایین ترین سطح یک سال گذشته رسید.

فروش بنزین یا بنزین، ۸.۸ درصد بیشتر از سال قبل بوده و به ۲.۸۳ میلیون تن رسیده است. داده های اولیه فروش در اوایل ماه جاری نشان داد که فروش بنزین و بنزین توسط پالایشگاه های دولتی هند در سپتامبر نسبت به سال قبل به شدت افزایش یافته است که نشان دهنده افزایش فعالیت های صنعتی در آستانه فصل جشن از اکتبر است.

فروش قیر مورد استفاده در جاده سازی حدود ۱۶ درصد افزایش داشت در حالی که مصرف نفت کوره در ماه سپتامبر ۹ درصد افزایش داشت. فروش گاز پخت و پز یا گاز مایع (LPG) با ۳.۵ درصد افزایش به ۲.۴۵ میلیون تن رسید، در حالی که فروش نفتا با ۶.۴ درصد کاهش به ۱.۰۸ میلیون تن رسید.

منابع در پالایشگاه های دولتی این هفته گفتند که پالایشگاه های دولتی هند قصد دارند بیشتر از عرضه نفت خام خود را در معاملات مدت دار به ثبات برسانند، زیرا نگران این هستند که تحریم های شدیدتر غرب علیه روسیه، از جمله اتحادیه اروپا، ممکن است عرضه آتی را در بازارهای در حال حاضر  محدود کند.
https://irna.ir/xjKJMg

**لوکاشنکو: اوکراین قصد حمله به بلاروس را دارد/تشکیل نیروی مشترک مسکو و مینسک

الکساندر لوکاشنکو رییس جمهوری بلاروس اعلام کرد که اوکراین امروز نه تنها در اندیشه بلکه در حال برنامه ریزی برای حملاتی به خاک بلاروس است.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

لوکاشنکو در یک جلسه با نیروهای امنیتی و نظامی کشور گفت: قطعا اوکراینی‌ها نیازی به این ندارند، چرا آنها باید یک جبهه دوم در مرز جنوبی ما که مرز شمالی آنها می‌شود، باز کنند؟

رییس جمهوری بلاروس که متحد روسیه است، افزود: به لحاظ نظامی این دیوانگی است. آنها توسط حامیان خود تحت فشار قرار می‌گیرند تا جنگی را علیه بلاروس به راه بیندازند تا ما را به آن بکشانند و همزمان با روسیه و بلاروس مقابله کنند.

لوکاشنکو در تشریح حمله احتمالی اوکراین ادامه داد: دیروز از طریق کانال‌های غیر رسمی درباره حملات به بلاروس از جانب اوکراین هشدار دریافت کردیم. آنها گفتند که این پروژه "پل کریمه ۲" خواهد بود.

اشاره وی به انفجار بر روی پل کریمه است که به گفته اوکراینی‌ها تازه شروع واکنش به الحاق ۴ منطقه‌ای شرقی کشورش به روسیه، بوده است.

رییس جمهور بلاروس در ادامه هشدار داد: به رییس جمهوری اوکراین و دیگر افراد دیوانه بگویید که اگر فقط یک متر از خاک ما را با دستان کثیفشان لمس کنند، پل کریمه شروع یک اتفاق دردناک تر خواهد بود.

رئیس جمهور بلاروس در این نشست درباره مسائل امنیتی در مینسک گفت که بلاروس و روسیه برای استقرار یک گروه مشترک منطقه ای از نیروها به توافق رسیدند.

الکساندر لوکاشنکو خاطرنشان کرد که پس از نشست غیر رسمی کشورهای مستقل مشترک المنافع در سن پترزبورگ با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دیداری دو جانبه داشته است.

وی تصریح کرد: با توجه به تشدید در مرزهای غربی، موافقت کردیم که یک گروه منطقه‌ای از نیروهای فدراسیون روسیه و جمهوری بلاروس را مستقر کنیم.

بارها در رسانه‌های غربی ادعا شده که بلاروس به روسیه اجازه داده تا از خاک خود به عنوان محل استقرار نیروهایش استفاده کند. اما بلاروس چندین بار اعلام کرده که هیچ مشارکتی با روسیه در جنگ علیه اوکراین نخواهد داشت.

https://irna.ir/xjKJML

**واکنش‌ها به حملات موشکی روسیه به اوکراین/پوتین: این حملات پاسخ ما به اقدامات تروریستی کی‌یف بود

پس از انفجار روز شنبه پل کرچ در شبه جزیره کریمه و وقایع پس از آن، کی یف پایتخت اوکراین پس از پشت سر گذاشتن چند ماه آرام، امروز دوشنبه دوباره از سوی روسیه مورد هدف قرار گرفت و این شهر و مناطق اطراف آن شاهد انفجارها و حملات هوایی متعدد بود که با واکنش‌هایی هم مواجه شد.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

از صبح امروز خبرهای متعددی از وقوع انفجارهای مهیب در کی‌یف پایتخت اوکراین و شهرهای اطراف آن در رسانه های بین المللی منتشر شد. سامانه‌های پدافند هوایی در بیشتر شهرهای اوکراین فعال شدند و هشدار حمله هوایی در سراسر این کشور اعلام شد. مقام‌های دولتی و منطقه‌ای از مردم خواستند با توجه به احتمال حملات بعدی از پناهگاه‌ها خارج نشوند.

در همین حال پوتین طی سخنانی گفت، حملات دقیق روسیه در پاسخ به اقدامات تروریستی کی‌یف انجام شد

رییس جمهوری روسیه در جلسه شورای امنیت این کشور گفت: اینکه سرویس ویژه اوکراین مغز متفکر و عامل حمله تروریستی به پل کریمه بوده، یک مساله واضح است.

وی تاکید کرد:‌رژیم کی‌یف زمان طولانی است که از روش‌های تروریستی استفاده می‌کند.
پوتین با بیان اینکه درصورت ادامه این اقدامات تروریستی در خاک روسیه، پاسخ‌ مسکو قاطع خواهد بود، افزود: واکنش روسیه به عملیات‌های تروریستی اوکراینی‌ها با توجه تهدیدی که ایجاد می‌کند، مطابقت خواهد داشت.

رییس‌جمهوری روسیه با اشاره به سایر حملات اوکراین در خاک این کشور، تصریح کرد: مواردی مشابه حمله تروریستی اخیر آن‌ها در کریمه، پیشتر در تاسیسات انرژی و زیرساخت‌های حمل و نقل روسیه نیز انجام شده است.

این حملات شامل تلاش برای انفجار بخشی از سیستم انتقال گاز "ترک استریم" می‌شود. مدارک لازم برای اثبات دخالت اوکرانی‌ها از جمله شهادت عاملان این اقدامات تروریستی وجود دارد.
به گفته پوتین، حملات موشکی امروز صبح به زیرساخت‌های اوکراین در پاسخ به چندین مورد از اقدامات ترورستی اوکراینی‌ها و نه فقط حمله شنبه به پل کرچ کریمه بوده است.

«جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در توییتی به انفجارهای امروز اوکراین واکنش نشان داد و ضمن محکوم کردن آن‌ نوشت: چنین اقداماتی در قرن بیست و یکم جایی ندارد. ما در کنار اوکراین می‌ایستیم. کمک‌های نظامی بیشتری از طرف اتحادیه اروپا در راه است.

در این میان سفارت آمریکا در کی‌یف نیز به شهروندان آمریکایی توصیه کرد به پناهگاه‌ها بروند و در صورت امکان هرچه‌ سریعتر از اوکراین خارج شوند.

«روبرتا متسولا» رییس پارلمان اروپا نیز درباره حوادث امروز اوکراین اظهار داشت: اروپا چشمانش را بر اقدامات روسیه نخواهد بست.

همچین «جیمز کلورلی» وزیر امور خارجه انگلیس در واکنش به وقایع امروز، حمله موشکی روسیه به مناطق شهری اوکراین را غیر قابل قبول خواند.

در همین حال وزارت امور خارجه مولداوی در بیانیه‌ای اعلام کرد موشک‌های کروز روسیه حریم هوایی این کشور را نقض کرده‌اند.

ولودمیر زلنسکی رییس‌جمهوری اوکراین نیز از اولاف شولتس و امانوئل مکرون سران آلمان و فرانسه خواهان پاسخ محکم و قاطع به این حملات شد.

حدود ساعت ۶ صبح روز شنبه یک کامیون باری در بخش بزرگراهی پل کریمه از سمت شبه جزیره تامان منفجر شد. این انفجار، آتش سوزی هفت مخزن سوخت قطاری که به سمت کریمه در حال حرکت بود را منجر شد. پل «کرچ» نماد الحاق کریمه به روسیه تلقی می‌شود.

روسیه پس از ضمیمه کردن کریمه به خاک خود در سال ۲۰۱۴ شروع به احداث این پل کرده بود. از این پل بر روی تنگه کرچ، به ویژه برای انتقال تجهیزات نظامی ارتش روسیه استفاده می‌شود. اهمیت این پل از منظر نمادین و نیز لجستیکی سبب شده تا تحلیلگران این انفجار را یکی از تحولات سرنوشت‌ساز در مسیر درگیری های اوکراین بدانند.

ولادیمیر پوتین رییس‌جمهوری روسیه شب گذشته این انفجار را تروریستی اعلام کرد و گفت: سرویس‌های ویژه اوکراین، عاملان این حمله تروریستی بودند. رئیس کمیته تحقیقات روسیه نیز اوکراین را مسئول این حمله عنوان کرد و افزود: تعدادی از افرادی که در این انفجار دست داشتند شناسایی شدند.
در این میان واکنش مقام‌های اوکراینی از جمله ولودیمیر زلنسکی رییس‌جمهور این کشور، مشاور او و همچنین وزارت دفاع اوکراین نیز به این انفجار، بسیاری را بر آن داشت که اوکراینی‌ها را مسئول این انفجار بدانند اما میخایلو پودولیاک مشاور رییس جمهوری اوکراین در توییتی سخنان شب گذشته پوتین را بدبینانه خواند و نوشت: تنها یک تروریست در منطقه وجود دارد و همه دنیا آن را می‌شناسند.

همچنین «دیمیتری مدودف» معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه در پی تروریستی خواندن انفجار کریمه توسط پوتین،گفت: باید حمله تروریستی اوکراینی‌ها را با کشتن‌ تروریست‌ها پاسخ دهیم.

https://irna.ir/xjKJLs

**حزب الله: برای تحقق حقوق ملت لبنان از هیچ کاری دریغ نمی کنیم

عضو شورای مرکزی حزب الله لبنان با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در دشوارترین مراحل خود به سرمی برد، تاکید کرد که مقاومت لبنان برای تحقق حقوق مردم این کشور در کسب ثروت های طبیعی خود از هیچ کاری دریغ نخواهد کرد.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

"شیخ حسن البغدادی" عضو شورای مرکزی حزب الله لبنان در اظهاراتی تاکید کرد که رژیم صهیونیستی در دشوارترین مراحل خود قرار دارد و مقاومت در راستای تحقق حقوق مردم لبنان از هیچ کاری دریغ نخواهد کرد.

وی گفت: معادله ترسیم مرزهای (دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی) همچنان سران رژیم صهیونیستی را آزار می دهد و آنها در درگیری های داخلی خود دچار سردرگمی در خصوص مفاد آن شده اند زیرا از مقاومتی هراس دارند که بر سر مساله تحقق حقوق مردم لبنان در زمینه ثروت های (طبیعی آنها) سازش نکرده بلکه در راه تحقق این حقوق از هیچ اقدامی دریغ نخواهد کرد.

عضو شورای مرکزی حزب الله لبنان با تاکید بر اینکه هرگونه جنگی در آینده به مراتب شدیدتر و سخت تر از جنگ ۲۰۰۶ میلادی برای رژیم صهیونیستی خواهد بود، خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی همچنان طعم تلخ جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ میلادی را می چشد؛ جنگی که در مقابل (بلایی که بر سر رژیم صهیونیستی) در هرگونه تجاوزگری نظامی دیگر این رژیم به لبنان (به سرش خواهد آمد) به منزله یک تفریح بیش نبود.

پیش از این، شیخ نعیم قاسم معاون دبیرکل حزب الله لبنان در سخنانی تاکید کرد: مقاومت بزرگترین گواه بر این است که پیروزی خداوند متعال برای مؤمنان، با استقامت و جهاد آنان با وجود تعداد اندکشان حاصل می‌شود، زیرا آنان صاحب حق هستند.

وی تاکید کرد: ما در هر نبردی اسرائیل را شکست دادیم و انشاءالله در آینده هم شکست خواهیم داد.

شیخ نعیم قاسم افزود: مراحل پرونده ترسیم مرزها از طریق عاموس هوکشتاین میانجی آمریکایی برای اطلاع از مواضع و نتایج و رسیدن به راه‌حل نهایی در حال پیگیری است، بنابراین منتظر نتیجه خواهیم بود.

وی تاکید کرد: خوب می‌دانیم که اگر مقاومت در برابر اسرائیل وجود نداشته باشد، جایگزین این است که اسرائیل هر روز ما را بُکُشد، سرزمین ما را اشغال کند، در جنوب کشور شهرک سازی کند و یک ریاست جمهوری و یک نظام سیاسی و اقتصادی در لبنان را به ما تحمیل کند.

معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان تاکید کرد:: ما تا زمانی که جان در بدن داریم این جایگزین را نخواهیم پذیرفت و به حفاظت و حراست از لبنان ادامه می‌دهیم.

https://irna.ir/xjKJNy

**سامانه ترانزیت گمرکی بین‌المللی؛ راهی برای پیشبرد تجارت در کریدور شمال-جنوب

هند و ایران به تازگی با موفقیت اولین برنامه آزمایشی حمل‌ونقل بین‌المللی دیجیتال(TIR) یا همان سیستم ترانزیت گمرکی بین‌المللی را برای پیشبرد تجارت از طریق کریدور حمل‌ونقل بین‌المللی شمال-جنوب (INSTC) بین هند و روسیه به پایان رساندند.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

هند و ایران به تازگی اولین انتقال آزمایشی یک حمل و نقل بی‌المللی کامل دیجیتال TIR (سیستم ترانزیت گمرکی بین‌المللی) را برای پیشبرد تجارت از طریق کریدور حمل‌ونقل بین‌المللی شمال-جنوب (INSTC) بین هند و روسیه با موفقیت به پایان رساندند. این کانتینر کمتر از یک روز پس از ورود به بندرعباس ایران اقدامت اداری آن انجام شد.

این سیستم تنها سیستم حمل و نقل جهانی است و این امکان را فراهم می کند تا کالاها از کشور مبدا، از طریق کشورهای ترانزیت، به کشور مقصد در محفظه های بار مهر و موم شده که توسط گمرک از طریق یک سیستم چندجانبه و متقابل به رسمیت شناخته شده، حمل شود. این ساده‌ترین و مطمئن‌ترین راه برای جابه‌جایی کالا از مرزهای بین‌المللی متعدد است که در زمان و هزینه برای اپراتورهای حمل‌ونقل و مقامات گمرکی صرفه‌جویی می‌کند.

به گفته یک مقام هندی، این پروژه آزمایشی کارایی حمل و نقل  را به شکل کاملاً چندوجهی را نشان داد.

این مقام مسئول گفت: ضمانت نامه الکترونیکی به جای کارنه تیر صادر شد و کلیه پیام ها مانند پیش اظهارنامه از قبل به صورت الکترونیکی با عوامل دولتی و خصوصی مربوط به آن از جمله گمرک مبادله شد که تشریفات گمرکی در بنادر را سرعت دادند.

در بحبوحه تحریم‌های غرب علیه مسکو پس از حمله روسیه به اوکراین، کریدور شمال- جنوب حجم بیشتری از تجارت بین هند و روسیه را از طریق ایران تسهیل می‌کند.

شبکه بزرگراه‌ها، مسیرهای دریایی و ریلی به طول ۷۲۰۰ کیلومتر زیر نظر این کریدور کوتاه‌ترین مسیر ارتباطی بین روسیه و هند است. کارشناسان می گویند این مسیر هزینه حمل و نقل بین دو کشور را تا حدود ۳۰ درصد کاهش می دهد.

در حال حاضر بیشتر کالاهایی که از طریق ایران در این مسیر حمل می شود، محموله بین روسیه و هند است. خطوط کشتیرانی ایران در اوایل فروردین کارگروه عملیاتی توسعه حمل و نقل در امتداد کریدور شمال-جنوب تشکیل داده بودند.

این مسیر اقیانوس هند را از طریق خلیج فارس به دریای خزر و روسیه و شمال اروپا متصل می کند و کوتاه ترین مسیر ارتباطی را بین آنها ارائه می دهد.

همچنین برنامه هایی برای اتصال مسیر شمالی از طریق قطب شمال روسیه با کریدور شمال- جنوب برای حمل و نقل کالا وجود دارد.

بنای کریدور حمل و نقل شمال به جنوب در ۱۲ سپتامبر ۲۰۰۰ بر اساس توافقنامه بین دولتی که بین روسیه، ایران و هند امضا شد، گذاشته شد. آذربایجان در سال ۲۰۰۵ به این قرارداد ملحق شد. این توافقنامه توسط ۱۳ کشور (آذربایجان، بلاروس، بلغارستان، ارمنستان، هند، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، عمان، روسیه، تاجیکستان، ترکیه و اوکراین) به تصویب رسید.

این پروژه چند مسیر دارد: اروپای شمالی و غربی - فدراسیون روسیه، قفقاز - خلیج فارس (مسیر غربی). آسیای مرکزی - خلیج فارس (مسیر شرقی)؛ و دریای خزر - ایران - خلیج فارس (مسیر مرکزی).

به گزارش ایرنا،  تیر TIR، موافقت نامه‌ای بین‌المللی جهت عبور سریع کالا از کشور ثالث برای رسیدن به کشور مقصد است. در واقع این عهدنامه سند بین‌المللی ترانزیت زمینی است که مطابق با مقررات کنوانسیون تیر، نام گمرک‌های مجاز مبدا و مقصد و راه‌های مجاز عبور کالای ترانزیتی توسط مسئولان گمرک از قبل مشخص شده و محموله در هنگام عبور از کشورهای مختلف در مسیر، نیاز به تشریفات گمرکی و بازرسی ندارد.

کشورهایی که این عهدنامه را می‌پذیرند باید سازمانی را مسئول صادر کردن مجوز کنند. به این منظور که رانندگان وسایل نقلیه با ارائه این مجوز بتوانند بدون انجام تشریفات گمرکی از کشورهای در مسیر خود به راحتی عبور کنند.

برای کالاهای هر وسیله نقلیه، ترکیبی از وسایل نقلیه یا برای تعدادی کانتینر که بر روی یک وسیله نقلیه یا ترکیبی از آن‌ها بار شده است، یک مجوز صادر می‌شود که البته فقط برای یک سفر معتبر است.

روی این سند، شماره اسناد جدا شدنی برای کنترل گمرکی و اسناد تصفیه برای عملیات حمل و نقل ذکر شده است. تعداد برگه‌های این سند بر حسب تعداد کشورهایی که در بین مبدا و مقصد وجود دارد، حداقل ۶ و حداکثر ۲۰ برگ متفاوت است و بر روی آن‌ها مشخصات کالا نوشته شده است که به آنها volet گفته می‌شود.

https://irna.ir/xjKJMX

**بحرینیها مخالفت خود را با انتخابات صوری اعلام کردند/ تاکید بر آزادی زندانیان سیاسی

گروهی از مردم بحرین با برگزاری تظاهرات، مخالفت خود را با برگزاری انتخابات صوری پارلمانی آینده این کشور اعلام کردند.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

شرکت کنندگان در این تظاهرات خواهان برگزاری همه پرسی در بحرین شده و بار دیگر ضمن اعلام پایبندی به مساله فلسطین، عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.

همچنین اهالی منطقه "الهمله" بحرین نیز تجمعی را در همبستگی با "شیخ عبدالجلیل المقداد" زندانی عقیدتی و تمامی زندانیان سیاسی برگزار کردند.

این درحالی است که منطقه السنابس بحرین نیز به اعتراضات روزانه خود در همین این راستا ادامه می دهند.

آیت الله شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین دوازدهم مهرماه ۱۴۰۱ با اشاره به اینکه حکومت این کشور راه را به روی رای دهندگان و نامزدهای آزادیخواه بسته است، گفت که این حکومت بدنبال به بردگی کشیدن مردم بحرین است.

وی پیش از این نیز در پیامی خطاب به مردم و جوانان بحرینی تاکید کرد که شرکت در انتخابات پارلمانی آتی در این کشور در جهت منافع و خواست ظالمان و مغایر با منافع مردم است.

آیت الله قاسم مشارکت در انتخابات را "از نظر عقل، دین و رفتار عقلایی مردود و غیرقابل قبول" دانست و افزود: درحال حاضر تلاشها در راستای  بی معنی کردن انتخابات و خالی کردن آن از هر گونه محتوی و معنا برای ملت و تبدیل آن به ابزاری برای حاکمیت فردی است.

انتخابات پارلمانی بحرین قرار است اکتبر آینده در این کشور برگزار شود.

پیش از این، شیخ «حسین الدیهی» معاون دبیرکل جمعیت وفاق اسلامی بحرین نیز در خصوص انتخابات بحرین گفته بود: آنچه امروز در بحرین می‌گذرد، وخامتی در همه سطوح است که بیانگر واقعیت بد کشور می‌باشد و آنچه رژیم آل خلیفه انجام می‌دهد، تلاش برای صیقل دادن این واقعیت از طریق انتخابات است. واقعیت بحرین بشارت خوبی ندارد و انتخابات فقط یک زرق و برق رسانه‌ای است و به نمایندگی از نخبگان سیاسی وزین هیچ نامزدی وجود ندارد، در حالی که ۹۹ درصد مردم - لیبرال‌ها و اسلام گراها- پارلمان را تحریم کردند.

بحرین از ۱۴ فوریه سال ۲۰۱۱ میلادی شاهد قیام مردمی علیه حکومت بحرین است. مردم خواهان آزادی، برقراری عدالت و رفع تبعیض و روی کار آمدن نظامی منتخب در کشورشان هستند. 

در جریان قیام مردمی بحرین، ده‌ها هزار نفر شهید و زخمی شده اند و حکومت بحرین همچنین صدها بحرینی را سلب تابعیت کرده است. 

گروه‌های مدافع حقوق بشر بارها حکومت بحرین را به خاطر سرکوب مخالفان محکوم کرده و خواستار اصلاحات در نظام سیاسی این کشور شده‌اند.

https://irna.ir/xjKJPX

**تایوان: تقابل نظامی با چین قطعا گزینه مناسبی نیست

«تسای اینگ ون»، رئیس‌جمهور تایوان روز دوشنبه اعلام کرد گزینه نظامی میان تایوان و چین مطلقاً گزینه مناسبی برای هیچ یک از دو طرف نیست.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

در سخنانی تصریح کرد: تهدیدهای چین برای اقدام نظامی علیه تایوان «مطلقا به عنوان یک گزینه مناسب به شمار نمی آید» و « فقط دو طرف را از یکدیگر دور تر می کند.»

تسای با اشاه به رزمایش های نظامی چین در اطراف منطقه تایوان که به ویژه بعد از سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به این منطقه و نادیده گرفتن هشدار های چین ، شدت یافته است، مدعی حاکمیت تایوان شد و گفت: می خواهم برای مقامات پکن کاملا روشن کنم که رویارویی مسلحانه مطلقا گزینه ای برای دو طرف نیست.

این حرفهای خانم تسای حاکی از نگرانی تایوان از تبعات سفر مداخله جویانه نانسی پلوسی و برخی دیگر مقامات آمریکایی به جزیره تایوان است؛ سفرهایی که مقامات چین هشدارهای جدی درباره تبعات آن داده اند.

در واکنش به این سخنان رئیس جمهوری تایوان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین با تاکید بر اینکه پکن خواستار اتحاد چین و تایوان از طریق صلح آمیز است، در عین حل گفت: چین هرگز اجازه تحرکات جدایی طلبانه برای ایجاد تایوان مستقل نخواهد داد.

تنش های پکن با واشنگتن بر سر تایوان در پی دیدار ماه اوت نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از و رزمایش های گسترده ارتش چین در پیامد آن و همچنین تعهد جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا بر دفاع از حکومت مردمسالاری این جزیره، اوج گرفته است.

بلافاصله پس از این سفر، چین سفیر آمریکا را احضار کرد و مراتب اعتراض پکن به اقدامات مداخله جویانه واشنگتن را در امور داخلی خود اعلام کرد.

پکن که با سیاست «چین واحد» خود، تایوان را بخشی از چین می‌داند، برای نشان دادن خشم خود به دلیل سفر پلوسی به تایوان در ماه جاری میلادی، رزمایش‌های نظامی را در اطراف این جزیره برگزار کرده است.

آخرین رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که به تایوان سفر کرده بود، نوت گینگریچ بود که در سال ۱۹۹۷ به این جزیره رفت.

تایوان جزیره‌ای در شرق چین و تحت حاکمیت دولت مرکزی چین است و پکن در چارچوب سیاست «چین واحد»، این جزیره را جزئی از سرزمین خود می‌داند، با این وجود دولت آمریکا به رغم اعتراض‌های پکن در سال‌های اخیر و به ویژه در دولت کنونی فروش تسلیحات نظامی به جزیره تایوان و حمایت از جریان‌های جدایی طلب این منطقه را افزایش داده است.

https://irna.ir/xjKJQn

**کارشناس اروپایی: چین‌ستیزی، از ماموریت‌های رسانه‌های غربی است

یک کارشناس و نویسنده اسکاتلندی در مصاحبه ای با خبرگزاری شینهوا چین اذعان داشت رسانه های غربی با انتشار اخبار و اطلاعات نادرست درباره چین، هدف تضعیف پیشرفت این کشور و اشاعه چین ستیزی و چین هراسی در جهان را دنبال می کنند.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

دیوید فرگوسن معتقد است : رسانه های غربی به گسترش اطلاعات نادرست علیه چین به عنوان یک راهبرد آگاهانه و عمدی جهت تضعیف پیشرفت این کشور دامن زده اند و به بسط دادن احساسات منفی خصمانه درمیان مخاطبان بسیاری مشغولند که چیز زیادی درباره چین نمی دانند.

وی در ادامه سخنانش افزود : معتقدم بسیاری از نمایندگان رسانه های غربی به چین می‌آیند بدون اینکه قصد داشته باشند تصویری متعادل و منصفانه از این کشور ارائه دهند. آنها با این هدف به چین می آیند تا منفی ترین تصویر ممکن  از چین را ارائه دهند.

این کارشناس با تاکید بر اینکه نباید به عنوان یک تهدید به چین نگاه کرد، به روند پیشرفت چین در سال های گذشته اشاره کرد و گفت: از زمانی که استراتژیست های غربی متوجه شدند پیشرفت های چشمگیر چین شروع شده و ادامه خواهد یافت و آن را به کشوری قدرتمند تبدیل خواهد کرد و به تدریج چین در اقتصاد بر آنها پیروز و مسلط خواهد شد، به فکر راه هایی برای مقابله با چین و متوقف کردن روند پیشرفت آن افتادند. 

این کارشناس اروپایی گفت: آمریکا با این واقعیت که دیگر کشور اول دنیا نخواهد بود کنار نیامده است و نمی آید. بدین ترتیب رقابت را  به موضوعی منفی و تهدید تبدیل می کند. این استراتژی کاملا آگاهانه علیه چین است. رسانه های غربی هر روز تصویری منفی از چین نشان می دهند و هیچ رسانه دیگری را که درباره چین حقایق و یا نکته مثبتی را بازتاب دهد، برنمی تابند. 

فرگوسن معتقد است که چین باید استراتژی را درپیش گیرد تا با چنین اقداماتی مقابله کند.

https://irna.ir/xjKJR۵

**ادامه سریال اقدامات مداخله‌جویانه غرب/انگلیس پلیس امنیت اخلاقی ایران را تحریم کرد

در ادامه سریال تحریم های غرب علیه جمهوری اسلامی ایران به بهانه های گوناگون، وزارت امور خارجه انگلیس روز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای به بهانه حوادث اخیر، پلیس امنیت اخلاقی ایران را تحریم کرد.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای وزارت امور خارجه انگلیس منتشر شد پنج مقام ارشد امنیتی کشورمان از جمله "غلامرضا سلیمانی"، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، "حسن کرمی" فرمانده یگان ویژه پاسداران ناجا و "حسین اشتری" فرمانده کل انتظامی کشور در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته اند.
طبق تحریم‌های وضع شده این افراد قادر به سفر به انگلیس نخواهند بود و هر یک از دارایی‌های آنها که در این کشور یا توسط افراد انگلیسی در هر نقطه‌ای نگهداری، مسدود می‌شود.
در همین حال جیمز کلورلی وزیر امور خارجه انگلیس در اظهاراتی مداخله جویانه ادعا کرد: این تحریم‌ها پیام روشنی را به مقامات ایران می‌فرستد مبنی بر اینکه ما شما را به خاطر سرکوب‌ها و خشونت تکان‌دهنده‌ای که بر مردم خود تحمیل کرده‌اید، بازخواست می‌کنیم.

در بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس با بیان این ادعا که «پلیس امنیت اخلاقی ایران برای چندین دهه از تهدید بازداشت و خشونت برای کنترل لباس زنان ایرانی و نحوه رفتار آنها در ملاء عام استفاده کرده است» افزود: در پاسخ، انگلیس امروز پلیس امنیت اخلاقی را به طور کامل تحریم کرد.
پیشتر ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تصریح کرد که موضوع داخلی ایران مربوط به دولت و ملت ایران است و اجازه نخواهیم داد هیچ کشوری در امور داخلی ایران دخالت کند.

وی گفت: کشورهایی درخصوص موضوع حقوق زنان و حقوق بشر در جمهوری اسلامی اعلام موضع می‌کنند که نه در تاریخ دور دستشان بلکه در تاریخ معاصر و در تاریخ تحولات ماه‌های اخیر و سال‌های اخیرشان ما موضوعات مشمئزکننده‌ای در نوع رفتارهای حقوق‌بشری خودشان هم در ارتباط شهروندان خودشان و هم در ارتباط با شهروندان کشورهای دیگر از جمله در ارتباط با شهروند ایرانی زن ما در آنجا می‌بینیم. آن وقت چنین کشورهایی به ما درس اخلاق می‌دهند و به ایران توصیه‌های اخلاقی درباره رعایت حقوق زنان وعدم خشونت می‌دهند.

کنعانی اضافه کرد: خشونت اگر بد است همان کشورهایی که توصیه‌های اخلاقی به دیگران می‌کنند ابتدا لازم است خودشان ملتزم به عدم خشونت باشند حفاظت از اماکن دیپلماتیک وظیفه قانونی این دولت‌ها است و اینکه اجازه ندهند تعرض به امکان دیپلماتیک صورت بگیرد و مصونیت دیپلماتیک دیپلمات‌ها حفظ شود و اجازه بدهند نمایندگی‌های سیاسی بتوانند فعالیت‌های دیپلماتیک خود را داشته باشند این میزان از تعرض به یک نمایندگی دیپلماتیک در کشوری که خود را مدعی حقوق بشر می‌داند و خود را الگوی رعایت قوانین و مقررات بین‌المللی می‌داند یک دوگانگی کاملا آشکار است.

گفتنی است که عناصر ضد انقلاب دیروز عصر در غیاب پلیس انگلیس به ساختمان سفارت کشورمان در لندن حمله کردند. مقامات سفارت کشورمان با توجه به حمله دو هفته پیش عناصر ضد انقلاب به ساختمان سفارت، که منجر به دستگیری تعدادی از عناصر اغتشاشگر شد درچندین نوبت درباره ضرورت افزایش تدابیر امنیتی و وظایف دولت میزبان در چارچوب کنوانسیون وین تذکر داده اند. اما مقامات انگلیسی همچنان در این زمینه اهمال می کنند.

https://irna.ir/xjKJRK

**ائتلاف متجاوز یک نفتکش یمن را توقیف کرد

نیروهای ائتلاف متجاوز تحت سرکردگی عربستان یک نفتکش یمن حامل سوخت دیزل را توقیف کردند.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

سخنگوی شرکت نفت یمن امروز دوشنبه در توئیتی نوشت: نیروهای ائتلاف متجاوز به سرکردگی عربستان که از حمایت آمریکا برخوردار است، امروز دوشنبه نفتکش «پریکلیس» را به رغم داشتن مجوز از سازمان ملل برای ورود به آب های یمن، توقیف کردند.   

«عصام المتوکل» سخنگوی رسمی شرکت نفت یمن صبح اظهار داشت: نیروهای متجاوز نفتکش «پریکلیس» را که دارای مجوز از سوی کمیته راستی آزمایی و بازرسی سازمان ملل بود، پس از تاخیر در جیبوتی به بهانه بازرسی توقیف کردند. 

پیش از این، شرکت نفت یمن، ائتلاف متجاوز و سازمان ملل را مسئول تلاش های تاسف بار و اعمال محدودیت‌های نادرست که عواقب شدیدی بر آنها مترتب است، دانسته بود.

بر اساس اعلام رسانه های یمن، ائتلاف سعودی طی ماه‌های آگوست و سپتامبر ۱۳ کشتی حامل سوخت یمن را با وجود بازرسی و مجوز سازمان ملل متحد توقیف کردند.

مهدی المشاط رئیس شورای عالی سیاسی یمن پیش تر به ائتلاف سعودی درباره ادامه توقیف کشتی‌های حامل سوخت که نقض صریح آتش بس  است، هشدار داده بود.

وزیر دفاع یمن نیز تأکید کرده بود که نیروهای مسلح یمن در آمادگی کامل برای اجرای هرگونه تصمیم از سوی رئیس شورای عالی سیاسی این کشور هستند.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گسترده‌ای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.

https://irna.ir/xjKJMV

**الوطن: نمایندگان حماس بزودی به سوریه سفر می کنند

روزنامه الوطن سوریه گزارش داد که نمایندگانی از جنبش حماس در چارچوب هیاتی از گروههای مقاومت فلسطین بزودی به سوریه سفر می کنند.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

روزنامه الوطن سوریه امروز دوشنبه با بیان این مطلب نوشت: حماس به تازگی با صدور بیانیه‌ای از مردم و رهبری سوریه به خاطر ایستادن در کنار فلسطینی ها و آرمان عادلانه آنها قدردانی کرد و عزم این جنبش را برای ایجاد و توسعه روابط مستحکم با سوریه اعلام کرد.    

بر اساس اطلاعات این روزنامه، نمایندگان جنبش حماس پس از سفر هیاتی از این جنبش به الجزایر که با هدف گفتگو درباره آشتی با جنبش فتح) که ریاست آن را «محمود عباس» رئیس‌ تشکیلات خودگردان فلسطین برعهده دارد، به سوریه سفر خواهند کرد.

این روزنامه تصریح کرد: به گفته منابعی در دمشق، در مرحله کنونی روابط سوریه محدود به بازگشت حماس به عنوان یک گروه مقاوم در چارچوب یک هیات به نمایندگی از همه گروههای مقاومت خواهد بود؛ بدون اینکه هیچ یک از آنها نمایندگی در سوریه داشته باشند.

«خالد عبدالمجید» دبیرکل جبهه مبارزه مردمی فلسطین در گفت و گو با الوطن سوریه اظهار داشت که هیات حماس در حال حاضر در الجزایر است و سفر آن تا ۱۳ ماه جاری ادامه خواهد داشت و بر اساس اطلاعات به دست آمده پس از سفر این هیات از الجزایر، زمانی از سوی دمشق برای سفر نمایندگان به سوریه تعیین خواهد شد.

وی افزود: هفته گذشته گروه‌ها در بیروت نشست برگزار کردند و به ما اطلاع دادند که مسئول روابط عربی در جنبش «خلیل الحیه» ریاست هیات حماس را که به سوریه سفر خواهد کرد، برعهده خواهد داشت.

عبدالمجید ادامه داد: آنها گفتند منتظر تعیین تاریخ از سوی برادران در سوریه هستیم.

وی گفت: برقراری روابط حماس و سوریه به نفع فلسطین و سوریه و کشورهای محور مقاومت و اقدامی ضروری در این مرحله است و ما منتظر احیای روابط حماس و سوریه هستیم زیرا روابطی که بین سوریه و حماس متشنج و قطع شده بود، یکی از خلاهای محور مقاومت بود.

دبیرکل جبهه مبارزه مردمی فلسطین افزود: گرچه هنوز هیچ چیز رسمی در سوریه صادر نشده است اما سوریه آماده استقبال از "حماس مقاوم" است و بر مواضع قاطع خود نسبت به رویکرد مقاومت و از گروه های مقاومت تاکید می کند و از سوی دیگر حماس به عنوان یک گروه فلسطینی در جنبش مقاومت در بیانیه های خود عزم خود را برای ایجاد و توسعه روابط مستحکم با سوریه اعلام کرد.  

وی ادامه داد: من معتقدم که سیاست سوریه از یک دیدگاه راسخ از ماهیت درگیری با دشمن صهیونیستی شکل گرفته است و معتقدم از سرگیری روابط [بین حماس و دمشق] به تقویت مقابله با رژیم اشغالگر صهیونیستی و جلوگیری از حملات مکرر آن به فلسطین و یا سوریه کمک می کند.  

ژوئن گذشته بود که دو مقام حماس به رویترز گفته بودند که این جنبش تصمیم گرفته تا روابط خود با دولت سوریه را از سرگیرد.

جنبش حماس ۲۴ شهریورماه سال جاری با اعلام قدردانی از حمایت‌های سوریه از مردم فلسطین و آرمان آنها، از ازسرگیری روابط این جنبش با سوریه خبر داد.

حماس در بیانیه ای بر رویکرد ثابت خود در لزوم پیشبرد و تقویت روابط با جهان عرب و کشورهای اسلامی و همه حمایت کنندگان از آرمان فلسطین و حرکت خود در مسیر ایجاد و بهبود روابط مستحکم با جمهوری عربی سوریه تاکید و اعلام کرد که با هدف خدمت به آرمان فلسطین به ویژه با توجه به تحولات سریع  منطقه‌ای و بین المللی پیرامونی، روابط خود را با کشور برادر سوریه از سر می‌گیرد.

https://irna.ir/xjKJMS

**هدیه ۳۰۰ هزار دلاری کار دست نتانیاهو داد

"بنیامین نتانیاهو " رئیس حزب راستگرای لیکود رژیم صهیونیستی که سودای دوباره نخست وزیری این رژیم را در سر دارد و با پرونده‌های فساد روبرو است، این بار مجبور شد تا هدیه ای ۳۰۰ هزار دلاری را به حکم دادگاه این رژیم، بازگرداند.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

دادگاه عالی رژیم صهیونیستی در حکمی از بنیامین نتانیاهو  رئیس ائتلاف اپوزیسیون این رژیم در کنست (پارلمان)، خواست تا ۳۰۰ هزار دلار دریافتی از پسرعموی متوفایش «ناتان میلیکوفسکی» را به خیریه وی برگرداند.

دادگاه عالی رژیم صهیونیستی دریافت این هدیه از سوی نتانیاهو و همسرش در دوره نخست وزیری را غیرقانونی و آن را هدیه ای غیرمتعارف برای اعضای یک خانواده ارزیابی کرد.

این دادگاه، همچنین وام دریافت شده به مبلغ ۵۶۶ هزار دلار از «اسپنسر پارتریچ» یک ملاک بزرگ را غیرقانونی عنوان کرد اما به نتانیاهو اجازه داد تا آن را طبق قرارداد به صورت اقساط پرداخت کند.

نتانیاهو رئیس ائتلاف راست و مهمترین رقیب "یائیر لاپید" رئیس ائتلاف چپ و میانه در پارلمان رژیم صهیونیستی است.

آخرین نظرسنجی‌ها حاکی از پیروزی بسیار شکننده اردوگاه نتانیاهو بر اردوگاه لاپید در انتخابات پارلمانی ماه نوامبر این رژیم دارد.

به گفته تحلیلگران سیاسی، نتانیاهو می کوشد تا هر طور شده با پیروزی در انتخابات آینده، برای خود مصونیت در برابر پرونده های فساد خود دست و پا کند.

نتانیاهو دستکم در سه پرونده بزرگ فساد درگیر است. همسر او نیز درگیر پرونده های فساد بوده است.

https://irna.ir/xjKJSB

**مقام اروپایی شرکت‌های طرف تعاملات تجاری با روسیه را تهدید به تحریم کرد

رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرد شرکت هایی که کالاهای اتحادیه اروپا را با روسیه از طریق کشورهای ثالث مبادله می کنند، به موجب قوانین جدید اعمال شده طبق بسته هشتم تحریم های این اتحادیه مشمول تحریم قرار می گیرند.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

اورسولا فون در لاین روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی با کایا کالاس نخست وزیر استونی در شهر تالین استونی گفت: ما هشتمین بسته تحریم ها را صادر کرده ایم و از یک بسته به بسته دیگر درمورد نحوه دور زدن تحریم ها و روزنه ها آموزش می گیریم، سپس بسته های بعدی این روزنه ها را می بندد.

وی افزود: به عنوان نمونه در بسته هشتم تحریم ها که بسیار مهم است گفته ایم چنانچه کالاهای اروپایی به کشورهای ثالث انتقال یابد و از آن به روسیه منتقل شود، فرد یا شرکتی که این کار را انجام می دهد، در فهرست تحریمی ما قرار می گیرد.

اتحادیه اروپا به تازگی هشتمین بسته تحریمی خود علیه روسیه را معرفی کرد. در این بسته علاوه بر موارد دیگر، یک معیار جدیدی گنجانده شده که به اتحادیه اروپا امکان می دهد نهادها و اشخاصی را که نقض ممنوعیت دور زدن تحریم ها را تسهیل می کنند، هدف تحریم قرار دهد.

در هشتمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه که با هدف افزایش فشار بر اقتصاد و تضعیف توانایی نظامی این کشور تنظیم شده است، در کنار اقدام‌های اقتصادی، محدودیت‌هایی علیه افراد و همچنین ایجاد مبنائی برای اعمال سقف قیمتی بر صادرات نفت روسیه وجود دارد.

در چارچوب هشتمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا، از دسامبر ۲۰۲۲ انتقال نفت خام روسیه  به کشورهای ثالث از طریق دریا، ارائه خدمات فنی و تأمین مالی این کار ممنوع خواهد بود. همچنین از فوریه ۲۰۲۳ انتقال تمام فرآورده‌های نفتی روسیه به کشورهای ثالث و ارائه خدمات فوق ممنوع خواهد بود.

بر اساس تحریم‌ها و محدودیت‌های جدید، معافیتی موسوم به «قیمت حداکثری» برای انتقال نفت و محصولات نفتی روسیه اعمال خواهد شد. از همین رو اگر نفت روسیه به مبلغ کمتر از سقف تعیین شده به فروش برسد، برای انتقال آن خدمات مختلفی ارائه خواهد شد.

تحریم‌های جدید همچنین ممنوعیت واردات کالاها از جمله محصولات فولادی، سنگ‌ها و فلزات گرانبها، پلاستیک، منسوجات، چرم، سرامیک و سیگار از روسیه به کشورهای عضو اتحادیه اروپا را گسترش داده است.

محدودیت‌های صادراتی اضافی علیه مسکو، بخش دیگری از این بسته جدید تحریمی اتحادیه اروپا را تشکیل می‌دهند که هدفش «کاهش دسترسی روسیه به موارد نظامی، صنعتی و فناوری» است.

بنا به هشتمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه، افرادی که تحریم‌های این اتحادیه علیه مسکو را نقض کنند یا روند دور زدن آن را تسهیل کنند، تحریم خواهند شد.

اتحادیه اروپا با تأکید بر اینکه تحریم‌هایش علیه مسکو مؤثر خواهد بود، تضمین کرد که این تحریم‌ها بر صادرات انرژی و محصولات کشاورزی از روسیه به کشورهای ثالث، تأثیری نخواهد گذاشت.

https://irna.ir/xjKJTj

**جدیدترین موضع مقامات لبنان درباره ترسیم مرزهای آبی

در جدیدترین موضعگیری مقامات لبنانی درباره پرونده ترسیم مرزهای آبی بین لبنان و فلسطین اشغالی، رئیس جمهوری لبنان ابراز امیدواری کرد که تمامی مقدمات مربوط به پیش نویس توافق پیشنهادی ترسیم این مرزها چند روز آینده تکمیل شود.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

میشل عون رئیس جمهور لبنان امروز دوشنبه در دیدار با "رافائل پدروس" اسقف کاتولیک ارامنه در کاخ ریاست جمهوری در منطقه "بعبدا" در بیروت گفت: دستیابی به توافق در پرونده ترسیم مرزهای دریایی جنوبی به معنای آغاز روند اکتشاف و استخراج نفت و گاز در میادین لبنان واقع در منطقه انحصاری اقتصادی است.

وی افزود: این آغاز یک روند برای بهبود وضعیت اقتصادی خواهد بود.

دفتر اطلاع رسانی ریاست جمهوری لبنان یکشنبه شب در بیانیه ای اعلام کرد که رئیس جمهور این کشور در تماسی تلفنی با میانجی آمریکا درباره آخرین تحولات پرونده ترسیم مرزهای دریای گفت‌وگو کرد.

در این بیانیه آمده است که آموس هوکشتاین میانجی آمریکا، میشل عون رئیس جمهوری لبنان را در جریان جزئیات گفت‌وگوهای اخیرش با مقامات رژیم صهیونیستی درباره پیش نویس پیشنهادی توافق ترسیم مرزهای آبی بین لبنان و فلسطین اشغالی قرار داد.

هوکشتاین در جریان این تماس تلفنی تاکید کرد که مذاکرات و بررسی‌ها به پایان رسیده و نظرات مشخص شده است و تا ساعاتی دیگر نسخه نهایی پیشنهاد را برای طرف لبنانی ارسال خواهد کرد.

دفتر اطلاع رسانی ریاست جمهوری لبنان در ادامه با اشاره به اینکه طرف لبنانی نسخه نهایی پیشنهاد هوکشتاین را به دقت بررسی خواهد کرد تا برای اتخاذ تصمیم مناسب آماده شود، تاکید کرد که الیاس بوصعب نایب رئیس پارلمان لبنان، عون را در جریان جزئیات مذاکرات با میانجی آمریکایی طی سه روز گذشته قرار داده است.

"آموس هوکشتاین" میانجی آمریکایی در پرونده ترسیم مرزهای آبی بین لبنان و فلسطین اشغالی پیش نویس توافقی را به لبنان و رژیم صهیونیستی در این باره ارایه کرده است. مقامات لبنانی طی روزهای گذشته به بررسی این پیشنهاد پرداخته و در موضعگیری یکپارچه و واحد، ملاحظات خود را درباره آن به هوکشتاین ارایه داده اند. در مقابل موضع واحد لبنان، سران رژیم صهیونیستی به شدت با یکدیگر درباره این پیش نویس اختلاف دارند و شماری آن را به نفع لبنان و به زیان این رژیم می دانند. لبنان تاکید کرده است که از خواسته های خود در ارتباط با این پرونده و ملاحظات خود درقبال پیش نویس یاد شده عقب نشینی نخواهد کرد.

https://irna.ir/xjKJTB

**جهاد اسلامی: در واکنش به هتک حرمت قرآن کریم، مقاومت باید در همه مناطق فلسطین شدت یابد

شیخ خضر عدنان از رهبران برجسته جنبش جهاد اسلامی خواستار شدت بخشیدن به مقاومت در همه مناطق تماس با اشغالگران در واکنش به هتک حرمت قرآن از سوی صهیونیست ها شد .

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

خضر عدنان روز دوشنبه در واکنش به هتک حرمت قرآن و سوزاندن چند نسخه از آن توسط صهیونیست ها گفت: سوزاندن قرآن کریم توسط صهیونیست های تندرو، تجاوز و دشمنی با دین و رسالت جاودان پیام آور اسلام(ص) و یک اقدام خطرناک در راستای دشمنی با مقدسات و یورش به مسجد الاقصی است.

وی اضافه کرد: در واکنش به این هتک حرمت و تجاوز به مقدسات و عقاید مسلمانان، باید مقاومت در همه اشکال آن در تمام خطوط تماس با صهیونیست ها افزایش یابد.

عدنان افزود: سکوت زبان هایی که همواره فریاد آزادی عبادت سر می دهند و اکنون در قبال این جنایت زشت صدایی از آن ها برنمی آید را محکوم می کنیم.

وی بیان کرد: این جنایت، والاترین ادیان و رسالت های آسمانی را هدف قرار داده است و ما از علمای فلسطین می خواهیم که به مسئولیت خود در قبال این جنایت عمل کنند.

برخی شهرک نشینان یهودی در منطقه قدیمی شهر الخلیل در کرانه باختری رود اردن امروز دوشنبه با هتک حرمت، نسخه هایی از قرآن کریم را سوزاندند.

نضال الجعبری، مدیر اداره اوقاف الخلیل دراین باره گفت: "برخی شهرک نشینان صهیونیست در مسجدی در نزدیکی حرم ابراهیمی در شهر الخلیل نسخه هایی از قرآن کریم را پاره کردند و بعد از آتش زدن، آن ها را در ظروف زباله انداختند."

وی گفت که هتک حرمت قرآن و مساجد در پی تعرض شهرک نشینان به حرم ابراهیمی انجام شد.

https://irna.ir/xjKJTD

**وزیر دفاع آلمان: برلین سامانه دفاع هوایی در اختیار کی‌یف قرار می‌دهد

کریستین لامبرشت وزیر دفاع آلمان روز دوشنبه اعلام کرد که برلین اولین سری از چهار سامانه دفاع هوایی IRIS-T SLM را ظرف چند روز به اوکراین تحویل می دهد.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

وی گفت: ازسرگیری شلیک موشکی به کی یف و بسیاری از شهرهای دیگر نشان می دهد که تامین سریع سامانه های دفاع هوایی به اوکراین تا چه اندازه حائز اهمیت است.

وی افزود: حملات روسیه با موشک و پهپاد، به طور خاص غیرنظامیان را به وحشت می اندازد. به همین دلیل است که ما اکنون با سامانه های دفاع هوایی، حمایت لازم را به عمل می آوریم.

وی روز شنبه نیز گفت که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) باید برای محافظت از امنیت مشترک کشورهای عضو در برابر اقدامات بالقوه روسیه و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری این کشور اقدامات بیشتری انجام دهد.

در همین حال، آنالنا بائربوک وزیر امور خارجه آلمان اردیبهشت ماه سال جاری اعلام کرد، برلین آماده است تسلیحات سنگین به اوکراین ارسال کند.

وی آن زمان گفت که برای ما در مورد خودروهای زرهی و تسلیحات دیگر مورد نیاز اوکراین، هیچ منع و تابویی وجود ندارد.

 رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه/۲ اسفند ۱۴۰۰ با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

وی سه روز پس از آن نیز در ۵ اسفند/۲۴ فوریه آغاز «عملیات نظامی ویژه» علیه اوکراین را اعلام کرد و روابط پرتنش مسکو- کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری ها در اوکراین همچنان ادامه دارد.

https://irna.ir/xjKJV۶

**پسکوف: احتمال تماس کرملین با دیگر کشورها در باره حمله تروریستی به پل کریمه وجود دارد

دمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین روز دوشنبه گفت که روسیه در صورت نیاز با دیگر کشورها برای تحقیق در باره جنایت هایی مانند پرونده حمله تروریستی به پل کریمه، تماس می گیرد.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

 وی در باره انتظار همکاری مسکو از دیگر کشورها در تحقیق در باره مبداء کامیونی که در روسیه منفجر شد، افزود: در صورت نیاز به همکاری های بین الملی، با کشورهای مرتبط تماس گرفته خواهد شد.

در پی انفجار روز شنبه یک کامیون بر روی پل کریمه، چند مخزن سوخت یک قطار آتش گرفت، سه تن جان خود را از دست دادند و ۲ مسیر این پل به سوی شبه جزیره کریمه فروریخت، اما مسیر کریمه به سوی منطقه کراسنودار آسیبی ندید.

الکساندر باستریکین رئیس کمیته تحقیق روسیه در باره این حادثه، گفته است که مسیر این کامیون از بلغارستان، گرجستان، ارمنستان، اوستیای شمالی و منطقه کراسنودار گذشته است.

پسکوف در بخش دیگری از سخنانش گفت که مسکو تاکنون برای مذاکره با اوکراین، با واشنگتن تماس نگرفته است.

وی درباره سخنان جان کربی هماهنگ کنننده تماس های راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در مورد تمایل ایالات متحده برای پایان دادن به درگیری اوکراین و آغاز مذاکرات صلح گفت: به سختی می توان این سخنان را پیشنهاد دانست. ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین تصمیمی سازمان دهی شده برای مخالفت با هر گونه مذاکره، گرفته است.

پس از انفجار روز شنبه پل کرچ در شبه جزیره کریمه و رخدادهای پس از آن، کی یف پایتخت اوکراین پس از پشت سر گذاشتن چند ماه آرام، امروز دوشنبه دوباره از سوی روسیه مورد هدف قرار گرفت و این شهر و مناطق اطراف آن شاهد انفجارها و حملات هوایی متعدد بود که با واکنش‌هایی هم مواجه شد.

ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه در جلسه شورای امنیت این کشور گفت که این حملات دقیق روسیه، در پاسخ به اقدامات تروریستی کی‌یف صورت گرفته است. این مسئله که سرویس ویژه اوکراین مغز متفکر و عامل حمله تروریستی به پل کریمه بوده، واضح است. رژیم کی‌یف از مدت ها پیش از روش‌های تروریستی استفاده می‌کند.

پوتین با بیان اینکه درصورت ادامه این اقدامات تروریستی در خاک روسیه، پاسخ‌ مسکو قاطع خواهد بود، افزود: واکنش روسیه به عملیات‌های تروریستی اوکراینی‌ها با توجه به تهدیدی که ایجاد می‌کند، مطابقت خواهد داشت.

رییس‌جمهوری روسیه با اشاره به سایر حملات اوکراین در خاک این کشور، تصریح کرد: مواردی مشابه حمله تروریستی اخیر در کریمه، پیش تر به تاسیسات انرژی و زیرساخت‌های حمل و نقل روسیه نیز انجام شده است.

از صبح امروز خبرهای متعددی از وقوع انفجارهای مهیب در کی‌یف پایتخت اوکراین و شهرهای اطراف آن در رسانه های بین المللی منتشر شد. سامانه‌های پدافند هوایی در بیشتر شهرهای اوکراین فعال شدند و هشدار حمله هوایی در سراسر این کشور اعلام شد. مقام‌های دولتی و منطقه‌ای از مردم خواستند با توجه به احتمال حملات بعدی از پناهگاه‌ها خارج نشوند.

https://irna.ir/xjKJTZ

**مشاور بشار اسد: عدم دفاع از فلسطینیان لکه ننگی بر پیشانی سازشکاران است

"بثینه شعبان" مشاور رئیس جمهور سوریه از برخورد دوگانه غربیها در قبال مقوله حقوق بشر و بی توجهی آنها به اقدامات ضد انسانی اشغالگران علیه ملت فلسطین به شدت انتقاد کرد و همزمان عدم دفاع از فلسطینیان را لکه ننگی بر پیشانی کشورهای سازشکار عربی دانست.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

روزنامه سوری الوطن امروز دوشنبه در سرمقاله ای به قلم بثینه شعبان مشاور بشار اسد رئیس جمهوری سوریه نوشت که غرب مدعی حقوق بشر که بویی از حقوق بشر نبرده، هیچ اهمیتی به نادیده گرفته شدن حقوق فلسطینیان به ویژه اسرای فلسطینی از اشغالگران اسرائیلی نمی دهد.

مشاور بشار اسد با اشاره به آن دسته از کشورهای عربی که اقدام به عادی سازی روابط با دشمن اشغالگر کرده اند، اظهار داشت که عدم دفاع این کشورها از ملت مظلوم فلسطین لکه ننگی بر پیشانی آنها است.

وی تاکید کرد: غربی ها درحالی از حقوق بشر دم می زنند که خود آزادی، حقوق بشر و منابع ثروت سایر کشورها را به یغما برده اند.

بثینه شعبان در ادامه مقاله خود از کودکان شهید فلسطینی همچون محمد الدره و خالد غنام که در سالهای ۲۰۰۰ و ۲۰۰۵ به ضرب گلوله صهیونیستها به شهادت رسیدند، یاد کرده و گفت: تا کنون هزاران بار شاهد برخورد دوگانه غرب با موضوع حقوق بشر در سرزمین های فلسطینی بوده ایم. 

مشاور رئیس جمهور سوریه در ادامه از نهادهای ذیربط در جهان عرب و اسلام خواست تا همچون چشم و گوش اسرا و نیروهای قهرمان مقاومت فلسطین عمل کنند و به وعده های دروغین و ریاکارانه منابع غربی گوش فرا ندهند زیرا آنان تاکنون  ملت های اصیل برخوردار از فرهنگ های ریشه داری را به طور کامل در چهار قاره جهان ریشه کن و قلع و قمع کرده اند و دهها جنگ در سراسر دنیا به راه انداختند و تاکنون با جنگ ها و محاصره ها و تحریم های اقتصادی جنایتکارانه خود میلیون ها نفر را قتل عام کرده اند و حتی در برخورد با شهروندان خود ظالمانه و نژادپرستانه برخورد کرده اند.

به گفته شعبان، بنابراین نباید از آنها انتظار داشت تا از حقوق حقه ملت ستمدیده فلسطین حمایت کنند زیرا آنان در واقع حامی شهرک سازی، کشتار، جنگ ها، قلع و قمع، وحشی گری و ظلم و ستم صهیونیست ها هستند و از این رو، باید بر معیارها و ارزیابی های خود حرکت کنیم. غربی ها از کسی حمایت می کنند که سرزمین فلسطینیان را اشغال کرده و کودکان را به قتل می رساند و درختان زیتون را قطع می کند و آرزو را به کابوس تبدیل می کند چرا که اساسا یک تجاوزگر وحشی است که هیچ ارتباطی با ارزش های والای انسانی ندارد. ما با کمک انسان های آزاده و شرافتمند دنیا باید صدای این افراد مظلوم و ستمدیده و مسئله برحق آنها را به سراسر جهان برسانیم.

https://irna.ir/xjKJQj

**کره‌جنوبی: شرایط امنیتی شمال شرق آسیا «وخیم» است

دفتر یون سوک یول رییس جمهور کره‌جنوبی ساعاتی پس از آنکه کره‌شمالی اعلام کرد تمرینی را در خصوص حمل کلاهک‌های هسته‌ای و شلیک موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را از زیر یک مخزن انجام داده، تاکید کرد که شرایط امنیتی در شبه جزیره کره و شمال شرق آسیا «وخیم» است.

از آغاز دوباره صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق تا وخامت شرایط امنیتی شمال شرق آسیا

یکی از مقامات دفتر ریاست جمهوری کره‌جنوبی به خبرنگاران گفت: ضروری است که اهمیت دقیق شرایط واقعی امنیتی را در شبه جزیره و شمال شرق آسیا به درستی بشناسیم و خود را برای رویارویی دقیق با آن آماده کنیم. حفاظت از جان و امنیت مردم تنها نباید در سطح حرف باشد؛ بلکه این یک موضوع مربوط به زندگی واقعی است.

این اظهارات ساعاتی پس از آن اعلام شد که خبرگزاری رسمی کره شمالی از سوی مقامات این کشور اعلام کرد که یگان‌های ارتش که «کلاهک‌های تاکتیکی» را کنترل می‌کنند، تمرینی را برای پرتاب موشک بالستیک «تحت شبیه سازی بارگیری کلاک‌های هسته‌ای تاکتیکی در سیلو زیر یک مخزن» را انجام داده‌اند.

براساس گزارش خبرگزاری رسمی کره شمالی، هدف از این تمرین، تایید دستور خارج کردن کلاهک‌های هسته‌ای تاکتیکی و انتقال سریع و ایمن آنها در زمان عملیات، بررسی قابلیت مدیریت کلی و دستیابی یگان‌ها به قابلیت‌های پرتابی آنها بوده است.

براساس این گزارش، کیم جونگ اون رهبر کره شمالی ناظر این رزمایش بوده است.

خبرگزاری رسمی کره شمالی نوشت: کیم جونگ اون تاکید کرد که هیچ زمینه‌ای برای گفت‌وگو با دشمنان وجود ندارد و ما هیچ احساس نیازی هم به آن نداریم.

در هفته‌های گذشته کره شمالی اقدام به آزمایش چندین موشک بالستیک میان برد کرد که از جمله آنها موشک بالستیک میان بردی بود که بر فراز ژاپن آزمایش شد.

https://irna.ir/xjKJvK

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha