هشدار سازمان ملل درباره بی‌ثباتی منطقه در پی درگیری‌های ایروان و باکو

نیویورک- ایرنا- شورای امنیت سازمان ملل همزمان با درگیری ها میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان برای دومین روز نشستی به درخواست ایروان دراین باره برگزار کرد.

نشست روز چهارشنبه به درخواست فرانسه و پشت درهای بسته اما نشست روز پنجشنبه به درخواست ارمنستان برگزار شد.

شورای امنیت سازمان ملل در نشستی اضطراری روز چهارشنبه که به درخواست فرانسه برای بررسی درگیری‌ ها میان باکو و ایروان برگزار کرد، از طرفین خواست هرچه سریعتر آتش بس برقرار کنند.

نشست شورای امنیت سازمان ملل پشت درهای بسته برگزار شد و واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که اعضای شورای در این نشست خواستار آتش‌بس فوری میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان شدند.

سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل به خبرنگاران گفت: همه اعضای شورای امنیت به اتفاق آرا در خصوص آتش ‌بس فوری و پایان دادن به این بحران از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک گفتگو کردند.

نشست شورای امنیت درباره درگیریهای ایروان و باکو؛ هشدار سازمان ملل درباره بی ثباتی منطقه

به گزارش ایرنا، میروسلاو جنچا معاون دبیرکل سازمان ملل در نشست روز پنجشنبه شورای امنیت که به درخواست ارمنستان برگزار شد،  با تاکید بر لزوم کاهش تنش در مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان هشدار داد که درگیری های اخیر ظرفیت بی ثبات کردن منطقه را دارد.

معاون دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: درگیری های اخیر ارمنستان و آذربایجان می تواند ثبات منطقه را به خطر بیندازد.

این مقام ارشد سازمان ملل تاکید کرد جامعه بین المللی باید تمام تلاش خود را برای تنش زدایی میان این دو کشور به کار بگیرد.

جنچا با ارائه گزارشی از درگیری های اخیر میان باکو و ایروان، از تاثیر احتمالی این درگیری ها بر غیرنظامیان اعلام نگرانی کرد و از طرفین خواست که اقداماتی فوری و ملموس برای کاهش تنش ها بردارند.

به گفته این مقام ارشد سازمان ملل، روند عادی سازی روابط میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان همچنان با موانعی جدی مواجه است و طرفین باید هر چه سریعتر به ترسیم مرزها در چارچوب به رسمیت شناختن متقابل حاکمیت و تمامیت ارضی، گام بردارند.

جنچا با اعلام حمایت سازمان ملل از تلاش های بین المللی برای کاهش تنش ها، تاکید کرد که اختلافات و بی اعتمادی میان باکو و ایروان قابل حل و فصل هستند.

سفیر و نماینده دائم ارمنستان در سازمان ملل در این نشست گفت که همزمان با همین نشست، گزارش‌ هایی دریافت کردیم مبنی بر اینکه آتش‌ بس شکننده در معرض تهدید است.

نماینده دولت ارمنستان ادعا کرد جمهوری آذربایجان در حال برنامه ریزی برای یک حمله نظامی جدید است.

سفیر و نماینده جمهوری آذربایجان نیز در این نشست گفت: جامعه جهانی باید ارمنستان را به پایان دادن به تحریکات سیاسی و نظامی خود متقاعد کند.

نماینده دولت جمهوری آذربایجان افزود: ارمنستان باید با کنارگذاشتن لفاظی ها و تحرکات نظامی، در مذاکرات مستقیم با حسن نیت مشارکت کند.

واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز گفت که مسکو در تماس نزدیک با جمهوری آذربایجان و ارمنستان است.

سفیر و نماینده روسیه در سازمان ملل اظهار داشت: روسیه با هدف برقراری ب آتش بس پایدار و بازگشت نظامیان دو کشور به مواضع اصلی خود ، گفتگوهای های نزدیکی را با دو کشور انجام داده است.

ارمنستان روز چهارشنبه ۱۴ سپتامبر (۲۳ سپتامبر) درباره خطر تبدیل شدن درگیری میان این کشور و آذربایجان به یک جنگ تمام عیار هشدار داد و از قدرت‌های جهانی خواست که به وضعیت وخیمی که می‌تواند به یک جنگ بزرگ دیگر بین کشورهای شوروی سابق تبدیل شود، توجه کنند.   

نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان با حضور در جلسه نمایندگان پارلمان این کشور گفت : تعداد کشته‌های این کشور در درگیری با نیروهای آذربایجان به ۱۰۵ نفر رسیده است.

جمهوری آذربایجان روز چهارشنبه به ارمنستان اعلام کرد که آماده است تا جسد ۱۰۰ سرباز ارمنی را که در درگیری‌های روزهای گذشته کشته شده‌اند، بهاین کشور تحویل دهد.

به گزارش ایرنا ،کمیسیون دولتی اسیران جنگی آذربایجان در بیانیه ای اعلام کرد: «آذربایجان ارمنستان را به آتش‌بس فرا می‌خواند و آماده تحویل اجساد ۱۰۰ سرباز ارتش ارمنی است.»

در پی درگیری های جدید میان ایروان و باکو، نیروهای نظامی دو کشور در بیانیه هایی تلاش کردند تا دلایل بروز التهاب اخیر را از منظر خود توضیح دهند.

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان مدعی شد که نیروهای ارمنستانی مشغول فعالیت های تجسسی در مرز مشترک و نقل و انتقال جنگ افزار بوده و دوشنبه شب نیز دست به مین گذاری زده بودند. این وزارتخانه افزود که یگان های ارتش ارمنستان به تعدادی از مواضع، پناهگاه ها و استحکامات نیروهای نظامی این جمهوری با خمپاره و دیگر سلاح ها حمله کردند و در نتیجه تلفاتی به نیروها و خساراتی به زیرساخت های نظامی وارد شد.

از سوی دیگر وزارت دفاع ارمنستان نیز در بیانیه ای خبر داد که اوضاع در مناطق مرزی تا ساعت ۵ بامداد به وقت محلی ملتهب بوده و تیراندازی های شدید که "در نتیجه تحریکات گسترده طرف آذربایجانی آغاز شده"، کماکان ادامه داشته و نیروهای این کشور واکنش متناسبی به آن داده اند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha