به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه تلویزیونی تلهسور، بر اساس دادههای آخرین نظرسنجی پیش از انتخابات دوم اکتبر (۱۰ مهر) انجام شده توسط موسسه «ایپک» (IPEC)، لولا داسیلوا نامزد حزب کارگران با افزایش دو امتیازی اختلاف خود نسبت به «ژائیر بولسونارو» رئیسجمهوری فعلی برزیل، از تصاحب ۴۴ درصدی آرا (در نظرسنجی هفته گذشته/ پنجم سپتامبر) به ۴۶ درصد رسید. میزان کسب آرای موافق توسط بولسونارو اما در ۳۱ درصد ثابت باقی ماند، بنابراین اختلاف این دو رقیب اکنون ۱۵ درصد است.
پس از این دو رقیب اصلی، «سیرو گومس» از حزب کارگر با یک امتیاز سقوط، از حمایت هفت درصدی برخوردار است و پس از آن، «سیمون تِبت» سناتور راست میانه با کسب آرای چهار درصدی قرار دارد.
این نظرسنجی همچنین نشان میدهد لولا داسیلوا میتواند در دور نخست انتخابات پیروز شود، چرا که با کاهش آرای سفید و باطل، او ۵۱ درصد آراء را به دست میآورد. طبق دادههای موسسه ایپک، در صورت کشیده شدن احتمالی انتخابات به دور دوم، لولا داسیلوا ۵۳ درصد آراء را به دست خواهد آورد (یک امتیاز بیشتر از هفته گذشته)، در حالی حمایت از بولسونارو در ۳۶ درصد باقی میماند.
فرضیه پیروزی داسیلوا در دور نخست این رقابت سیاسی، پس از هفتهها بار دیگر در نظرسنجیها نشان داده شده است، هر چند این نتایج به طور کامل قابل اعتماد نیست.
بر اساس قوانین انتخاباتی برزیل، هر نامزدی که در دور اول، بیش از ۵۰ درصد آرا را به دست بیاورد، به عنوان رئیسجمهوری منتخب معرفی میشود بدون آنکه انتخابات به دور دوم کشیده شود و حتی آرای نامزد دوم شمارش شود.
این نظرسنجی در بازه زمانی ۹ تا ۱۱ سپتامبر با جمعآوری آرای دو هزار و ۵۱۲ نفر در سراسر برزیل انجام شده است.
خشونت در کمین دموکراسی برزیل/ رقابت بر سر جلب حمایت مسیحیان انجیلی
لولا داسیلوا دیروز دوشنبه هشدار داد که در نتیجه اقدامات دولت فعلی به ریاست جمهوری ژائیر بولسونارو در ترویج خشونت و نفرتپراکنی، دموکراسی برزیل در معرض خطر قرار دارد.
با نزدیک شدن به تقویم انتخاباتی برزیل، تنشهای سیاسی در حالی تشدید میشود که کمتر از یک هفته پیش، یکی از حامیان ژایر بولسونارو، رئیس جمهوری راست افراطی، یکی از حامیان داسیلوا را به ضرب چاقو به قتل رساند. داسیلوا در واکنش به این فاجعه، بولسونارو را یک «نسلکش» توصیف کرد.
این نامزد چپگرا در نشستی با حضور «مارینا سیلوا» وزیر محیط زیست سابق برزیل گفت: مردم میبینند که دموکراسی ما از دستمان میرود.
مارینا سیلوا که بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۸ منصب وزارت محیط زیست دولت لولا داسیلوا را بر عهده داشت، به دلیل پارهای اختلافها، از این مقام دولتی کنارهگیری کرد و مدتی بعد، از حزب کارگران که برای ۳۰ سال به آن متعهد بود، خارج شد. به این ترتیب، گردهمایی با این مقام سابق و جلب حمایت او از طرف لولا داسیلوا، نشانهای از عزم دولت داسیلوا برای کنار گذاشتن اختلافها و در عین حال فرصتی برای ابراز مخالفت او با سیاستهای افراطی دولت فعلی بود.
حمایت مارینا سیلوا از لولا داسیلوا همچنین از دستور کار دولت او برای مبارزه با تغییرات آبوهوایی در صورت پیروزی در انتخابات خبر میدهد. در حالی که موضوع تخریب جنگلهای آمازون، یکی از انتقادهای اصلی است که متوجه دولت بولسونارو است، مدیریت مارینا سیلوا در کاهش ۸۰ درصدی روند جنگلزدایی در آمازون در پرونده کاری این وزیر سابق ثبت شده و در آرای مردم قطعا تاثیرگذار است.
از طرفی مارینا سیلوا یک مسیحی انجیلی بوده و حمایت او از لولا داسیلوا برای جلب آرای این بخش از جامعه برزیل که اتفاقا تمایل بیشتری برای اعطای رای به بولسونارو دارند، موضوعی کلیدی خواهد بود.
پیشبینی میشود که مسیحیت انجیلی در عرض یک دهه از جامعه مسیحیان کاتولیک پیشی بگیرد و مذهب غالب برزیل شود. چنان که بی بی سی مینویسد، حدود ۷۰ درصد مسیحیان انجیلی در انتخابات ریاست جمهوری قبلی به بولسونارو رای دادند به این ترتیب، رای این بخش از جامعه در تعیین سرنوشت انتخابات از اهمیت بالایی برخوردار است.
به نوشته خبرگزاری افه، لولا داسیلوا جمعه گذشته در تلاش برای جلب رای جامعه انجیلی به عنوان یکی از پایگاههای اصلی انتخاباتی رقیب خود، با گروهی از کشیشها در ریودوژانیرو دیدار کرد.
بولسونارو در میان انجیلیها برتری گستردهای دارد، گروهی که در شمار آنها در این کشور در حال افزایش است و در حال حاضر ۳۰ درصد از جمعیت برزیل را تشکیل میدهند. این در حالی است که ۵۰ درصد مردم برزیل خود را کاتولیک میدانند.
بر اساس نظرسنجی موسسه «دیتا فولها» (Datafolha)، بولسونارو از حمایت ۴۸ درصدی مسیحیان انجیلی برخوردار است، در حالی که حمایت این بخش از جامعه از داسیلوا ۳۲ درصد است.
همزمان با بحران بهداشتی بی سابقه، اوضاع نابسامان اقتصادی و ابطال پروندههای فساد علیه لولا داسیلوا، رئیسجمهوری پیشین برزیل سبب شده تا تداوم حضور بولسونارو در منصب ریاست جمهوری پس از انتخابات ۲۰۲۲ در هالهای از تردید قرار گیرد. با افزایش محبوبیت و در صورت پیروزی احتمالی داسیلوا، بولسونارو نخستین رئیسجمهوری تک دورهای برزیل خواهد بود.
حضور دوباره لولای ۷۶ ساله در قدرت، بازگشتی شگفتانگیز است زیرا در دوره ای که او رئیس جمهوری برزیل بود، اوضاع اقتصادی این کشور رونق داشت. لولا داسیلوا حدود یک دهه پیش در حالی مسند ریاست جمهوری را ترک کرد که در اوج محبوبیت بود. در دوره او برزیل در آستانه شکوه و عظمت ایستاده بود. اگرچه لولا ایناسیو داسیلوا، براساس برخی اشتباهات محاسباتی، در سال ۲۰۱۸ با اتهام فساد روانه زندان شد و از شرکت در انتخابات بازماند، اما تبرئه وی در سال گذشته (اوایل ۲۰۲۰) از اتهامات فساد مالی راه را برای حضور پررنگ او در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲ و تغییر موازنه قدرت در این کشور هموار کرد.
بولسونارو که یک ملیگرای طرفدار مالکیت سلاح است، با نارضایتی فزاینده عمومی در مورد مدیریتش در همهگیری ویروس کرونا و تلاش برای تشویق استخراج معادن در آمازون مواجه شده و این در حالی است که تورم بالا و افزایش قیمت سوخت نیز به محبوبیت او لطمه زده است.
وی که در سال ۲۰۱۹ میلادی به قدرت رسیده همچنین نسبت به نظام رایگیری الکترونیکی این کشور ابراز نگرانی کرده است. او بدون هیچ مدرکی تاکید دارد که این سیستم در برابر تقلب آسیبپذیر است؛ ادعایی که توسط کارشناسان قضایی رد شده و آنها میگویند رئیسجمهوری به دنبال ایجاد شک و تردید قبل از رایگیری سال ۲۰۲۲ است تا نتایج را به چالش بکشد.
شهروندان کشور پهناور برزیل، دوم اکتبر (۱۰ مهر ۱۴۰۱) پای صندوقهای رای حاضر خواهند شد تا در میانه درگیری جدی میان لولا داسیلوا رئیسجمهور چپگرای سابق و ژائیر بولسونارو رئیسجمهوری راستگرای افراطی فعلی، سکاندار آینده این کشور را انتخاب کنند.
بر اساس پیشبینیها، ۱۴۸ میلیون رایدهنده برزیلی، علاوه بر رئیس جمهور همچنین همه اعضای مجلس نمایندگان، یک سوم مجلس سنا و فرمانداران و قانونگذاران مجمعهای هر ایالت را نیز انتخاب میکنند.
نظر شما