احتمال وقوع سیل در چهار حوضه آبریز

تهران – ایرنا – مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو از احتمال بالای وقوع سیل در چهار حوضه آبریز در این هفته خبر داد و اعلام کرد: هفته آینده بارش‌های پراکنده در برخی حوضه‌های آبریز شمالی به وقوع خواهد پیوست.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، گرچه هم‌زمان با آغاز فصل تابستان و گرم‌تر شدن دمای هوای کشور از میزان بارش‌ها به‌شدت کاسته شده است اما این هفته پدیده مونسون باعث بارش‌های منجر به سیل در برخی حوضه‌های آبریز شده است.

گزارش جدید مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو نیز بیانگر آن است که هفته جاری، وقوع بارش‌ها عمدتاً برای مناطق واقع در نیمه جنوبی کشور تا محدوده رشته‌کوه‌های زاگرس و سواحل دریای خزر پیش‌بینی می‌شود، به‌طوری‌که در حوضه‌های آبریز کویر ابرقو سیرجان، کویر در انجیر، رودخانه‌های بلوچستان و کل مهران (به‌ویژه برای استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان و فارس) با ریسک وقوع سیلاب همراه خواهد بود.

احتمال وقوع سیل در چهار حوضه آبریز

همچنین، باتوجه‌به چشم‌انداز بارش پیش‌بینی‌شده برای هفته آینده، وقوع بارش‌های پراکنده برای مناطق واقع در نواحی شمالی کشور، محدوده رشته‌کوه‌های زاگرس و بخش‌هایی از جنوب کشور مورد انتظار است.

این هفته بیشترین بارش در کدام حوضه‌های آبریز اتفاق افتاد؟

حوضه آبریز خلیج‌فارس و دریای عمان این هفته بیشینه بارش ۱۵۰ میلیمتری و متوسط محدودهٔ ۱۹ میلیمتری را دارد که بیشترین میزان در بین حوضه‌های آبریز کشور است.

مقام دوم پربارش‌های این هفته  مربوط  به حوضه آبریز فلات مرکزی با بیشینه بارش  ۱۵۰ میلیمتری و  متوسط محدوده ۹ میلیمتری است.

وضعیت بارش در حوضه آبریز مرزی شرق هم بیشینه بارش ۱۴۶ میلیمتری و متوسط محدوده ۷ میلیمتری را شاهد است.

وضعیت بارش در حوضه آبریز دریای خزر هم  بیشینه ۴۴ میلیمتری و متوسط محدوده بارش ۵ میلیمتری دارد.

در هفته جاری  حوضه آبریز دریاچه ارومیه بیشینه بارش ۶ میلیمتری با متوسط بارش  ۱ میلی‌متر دارد و حوضه آبریز قره قوم هم بیشینه بارش ۵ میلیمتر بدون متوسط بارش را دارا است.

این هفته ۳۰ حوضه آبریز درجه‌ ۲ کشور و محدوده‌های ۹ گانه مدیریت حوضه‌های آبریز به فراخور بارش دارند.

احتمال وقوع سیل در چهار حوضه آبریز

وضعیت بارش حوضه‌های آبریز در هفته منتهی به ۱۴ مرداد چگونه خواهد بود؟

هفته منتهی به ۱۴ مردادماه بازهم بالاترین میزان بارش در حوضه آبریز خلیج‌فارس و دریای عمان با بیشینه ۹۳ میلیمتر و متوسط محدوده ۳ میلیمتری خواهد بود.

مقام  دوم پربارش‌ترین حوضه‌ آبریز اصلی در هفته منتهی به ۱۴ مردادماه  متعلق به حوضه آبریز دریای خزر با بیشینه ۶۶ میلیمتر خواهد بود که ۳ میلیمتر هم متوسط محدوده خواهد داشت.

پس از آن حوضه آبریز اصلی فلات مرکزی بیشینه بارش ۵۲ میلیمتری و متوسط محدوده ۱ میلیمتری را خواهد داشت.

حوضه آبریز دریاچه ارومیه  هم در هفته منتهی به ۱۴ مردادماه  بیشینه بارش  ۹ میلیمتری و متوسط محدوده ۱ میلیمتری را به خود می‌بیند.

حوضه  قره قوم هم در هفته منتهی به ۱۴ مردادماه  بیشینه ۷ میلیمتری و متوسط محدوده یک میلیمتر را تجربه خواهد کرد.

حوضه آبریز مرزی شرق  که در هفته منتهی به ۷ مردادماه  ۱۴۶ میلی‌متر بارش داشت در هفته منتهی به ۱۴ مردادماه کمترین میزان بارش با بیشینه بارش  ۴ میلیمتر بدون متوسط محدوده را تجربه خواهد کرد.

همچنین، از مجموع ۳۰ حوضه آبریز درجه‌ ۲ در ۴ حوضه  قطره‌ای باران نخواهند داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha