کاخ سفید: بایدن در پی یافتن راههای زمینی صادرات غلات اوکراین است

نیویورک - ایرنا- هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد: جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا با متحدان و شرکای خود در سراسر جهان برای یافتن مسیرهای زمینی صادرات غلات از اوکراین همکاری می‌کند.

جان کربی عصر سه شنبه به وقت محلی در نشستی خبری افزود رئیس جمهوری آمریکا درحال همکاری با  رهبران سراسر جهان برای بررسی راه های زمینی دیگر جهت صادرات غله اوکراین و طیف وسیعی از گزینه ها است.

این مقام کاخ سفید اضافه کرد: بسیاری از شرکای آمریکایی در اروپا خواهان حل مشکل صادرات غلات از اوکراین هستند.

هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آریکا مدعی شد بایدن آماده برخورد با استفاده ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه از غذا به عنوان سلاح است.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا پیش از این اعلام کرد که ایالات متحده طرحی برای ساخت سیلوهای موقت در  امتداد مرزهای اوکراین دارد تا از این طریق غلات این کشور صادر شود.

رئیس جمهوری آمریکا گفته بود: ما قصد داریم سیلوهای موقت در مرزهای اوکراین، از جمله در لهستان بسازیم. بنابراین ما خواهیم توانست این غلات  را از کامیون ها به آن سیلوها  و سپس با کامیون های دیگر به اروپا منتقل کنیم و آن را به اقیانوس برسانیم و به سراسر جهان منتقل کنیم. اما این کار زمان می برد.

به گزارش ایرنا، «میکولا سولسکیا» وزیر کشاورزی اوکراین با پیش بینی اینکه اوکراین برای مدتی طولانی از بازار به دور می ماند، به خبرگزاری رویترز گفت: اکنون ما در مورد سه برداشت گندم در آن واحد صحبت می کنیم: نمی توانیم محصول سال گذشته را برداشت کنیم، نمی توانیم محصول فعلی را برداشت کنیم و علی الخصوص نمی خواهیم محصول سال بعد را بکاریم.

وی تاکید کرد که کشاورزان در بهار امسال از کاشت ذرت به آفتابگردان تغییر رویه داده اند، زیرا دانه های روغنی در هر هکتار وزن کمتر اما فروش بیشتری دارند و همین تغییر ممکن است در مورد گندم اتفاق افتد.

اوکراین در زمان صلح تا ۶ میلیون تن غلات در ماه صادر می کرد، اما مسدود شدن بنادر دریایی این حجم را به ۳۰۰ هزار تن در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۰) و حدود یک میلیون تن در ماه آوریل (فروردین) رساند.

صادرات اوکراین در ۱۰ روز نخست ماه جاری تقریبا نصف میزان گزارش شده در سال گذشته بود.

به گزارش ایرنا، شبکه تلویزیونی تی آر تی ترکیه هفته گذشته گزارش داد که روسیه، اوکراین و ترکیه یک کانال اضطراری بین وزارتخانه‌های دفاع خود برای رسیدگی به موضوع ارسال غلات از بنادر اوکراین ایجاد کرده‌اند. این سه کشور قرار است برای اطمینان از عملکرد این کریدور نماینده خود را معرفی کنند.

مسائل مربوط به کریدور غلات، محور مذاکرات ۸ ژوئن در آنکارا میان سرگئی لاوروف و مولود چاووش اوغلو وزیران خارجه روسیه و ترکیه بود.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه پیشتر گفته بود که اگر کی‌یف بنادر خود را مین زدایی کند و صادرات محموله‌ها را از طریق بنادر تحت کنترل روسیه مانند بردیانسک و ماریوپل تضمین کند، مسکو عبور بدون مانع کشتی‌ها با محموله غلات اوکراینی را تضمین می‌کند.

مقامات ترکیه وعده داده‌اند که امنیت محموله‌های غلات اوکراین را از طریق دریای سیاه تضمین کنند.

رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.

جنگ اوکراین در  چهارمین ماه خود به سر می برد و واکنش‌ها به تهاجم روسیه، ارسال تسلیحات به اوکراین و بروز تبعات تازه آن در زمینه‌های سیاسی، نظامی، اقتصادی و اجتماعی همچنان ادامه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha