به گزارش ایرنا، حسن رمضانی روز یکشنبه در آستانه هفته کار و کارگر (پنجم تا یازدهم اردیبهشت) در نشست خبری اظهار داشت: ۳۳ درصد از متقاضیان کار غیربومی و یک سوم از آنان بانوان هستند.
وی افزود: در شرایط کنونی به دلیل اینکه نرخ رشد جمعیت منطقه کاشان از ابتدای دهه ۷۰ پایینتر از متوسط کشوری و استانی بوده و طبیعی است که ورودی متقاضی به بازار کار شتاب چندانی ندارد.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاشان، تطبیق نداشتن مدرک و دانش جوانان دانشگاهی با مهارت مورد نیاز واحدهای صنعتی کاشان را چالشی برای این شهرستان بیان و اضافه کرد: از سوی دیگر غالب جوانان کاشانی دارای مدرک دانشگاهی هستند و تن به هر کاری نمیدهند.
وی تصریح کرد: طی ۲ سال گذشته گسترش بازارهای مالی موجب شده که بخش عمدهای از جوانان فعالیت و وقتشان را در بازارهای مالی مانند بورس داخلی و حتی ارز دیجیتال صرف کنند و دیگر حاضر نیستند تن به انجام فعالیت فیزیکی بدهند.
رمضانی جمعیت کارگری کاشان را افزون بر ۷۰ هزار نفر برشمرد و گفت: افزون بر پنج هزار و ۵۰۰ بیمه شده اصلی در این شهرستان وجود دارد که به همین تعداد نیز واحد صنفی صنعتی، کشاورزی و خدماتی در شهرستان فعال است.
وی ادامه داد: با تشکیل ۱۲ شرکت تعاونی در سال ۱۴۰۰ شمار شرکت تعاونیهای فعال شهرستان کاشان به ۳۱۵ واحد رسید.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاشان افزود: ۱۲ تشکل کارگری در قالب شورای اسلامی کار در واحدهای صنعتی این شهرستان فعالیت میکنند که در این بین سه تشکل سال ۱۴۰۰ تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون پنج واحد اقتصادی در شهرستان کاشان دارای نماینده کارگری است، یادآور شد: سه نماینده کارگری جدید در سال گذشته تشکیل شد که البته به دلیل ویروس کرونا در ۲۶ ماه گذشته در بسیاری از روزها امکان برگزاری انتخابات تشکلهای کارگری وجود نداشته است.
رمضانی از تشکیل انجمن صنفی کارگری «مدیران منابع انسانی» بر حسب نیاز در سال ۱۴۰۰ در شهرستان کاشان خبر داد و اظهار داشت: این تشکل با هدف تجمیع مدیران منابع انسانی و ارایه آموزشهای لازم به آنها شکل گرفت.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاشان خاطرنشان کرد: هم اکنون هشت انجمن صنفی کارگری در این شهرستان فعالیت میکند.
به گفته رمضانی، سال گذشته افزون بر یک هزار و ۸۰۰ پرونده برای سه هزار و ۶۰۰ نفر در مرحله بدوی و تجدید نظر در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاشان تشکیل و برای آنان پنج هزار و یکصد نشست برگزار شد تا به بررسی اختلافهای بین کارگران و کارفرمایان پرداخت شود.
وی تاکید کرد: تلاش شده در حد امکان این پروندهها به صورت صلح و سازش رفع شود که بر این پایه مشکلات ۳۵ درصد از پروندههای رسیدگی شده به صورت توافقی برطرف شده است.
رمضانی گفت: افزون بر سه هزار و ۴۰۰ مورد بازرسی توسط بازرسان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاشان و بازدید در موضوعهای ایمنی، دستمزد و سایر موارد مندرج در قانون کار سال گذشته مورد بررسی قرار گرفته است که در برخی موارد به کارفرمایان تذکر لازم داده شده است.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاشان خاطر نشان کرد: در انتهای سال ۱۴۰۰ نسبت به زمان مشابه سال پیش از آن مقرری بگیران بیمه بیکاری در این شهرستان ۲۵ درصد کاهش یافت که دلیل آن رونق بازار کسب و کار و اقدامهای انجام شده از سوی این اداره با همکاری سازمان تامین اجتماعی بوده است.
وی از صدور بیش از یک میلیون دلار کالای غیرنفتی از حوزه تعاون شهرستان کاشان به خارج از کشور در سال ۱۴۰۰ خبر داد و افزود: این کالاها شامل عرقیات گیاهی و سرب به ارزش ۵۱ هزار تٌن به کشورهایی از جمله چین، هند، عراق و امارات بوده است.
رمضانی در خصوص به کارگیری اتباع خارجی در کاشان اظهار داشت: سال گذشته ۱۰۰ گشت مشترک با همکاری نیروی انتظامی و فرمانداری این شهرستان با ۲۹۰ مورد بازرسی و بررسی انجام شد که در جریان آن شماری از کارفرمایان به مراجع قضایی معرفی و به پرداخت ۱۰۳ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شدند.
وی تاکید کرد: کارفرمایانی که تمایل به کارگیری اتباع خارجی در واحدهای تولیدی صنعتی دارند باید با اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی هماهنگیهای لازم را انجام دهند تا کارشناسان این اداره آنان را نسبت به منع قانونی به کارگیری اتباع آگاه سازند و با محکومیت قانونی و معرفی به مراجع قضایی رو به رو نشوند.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاشان با بزرگداشت هفته کار و کارگر به تبیین برنامههای این هفته در شهرستان پرداخت و گفت: دیدار با خانواده معظم شهدای کارگر و نماینده ولی فقیه و امام جمعه و سرپرست فرمانداری و شهردار کاشان، جشن روز کارگر، افتتاح پایگاه بسیج و غبارروبی و عطرافشانی گلزار شهیدان از جمله برنامههای این هفته در کاشان است.
نظر شما