به گزارش ایرنا، یعقوبعلی نظری عصر پنجشنبه در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی با اشاره به فعالیت قرارگاه مرکزی پشتیبانی و حمایت از فعالیتهای اقتصادی افزود: به جز اصل زیارت، مباحث دیگری مانند سوغات و گردشگری سلامت نیز محورهای عمده فعالیتها در قرارگاه اقتصادی استان خواهند بود.
وی اظهار داشت: در قرارگاه مرکزی پشتیبانی و حمایت از فعالیتهای اقتصادی، اهداف بخشهای مربوط به صنعت و معدن، زیرساخت، انرژی و اشتغال مشخص شده است و متولی مشخص آن یکی از دستگاههای دولتی است، به عنوان نمونه هدفگذاری در حوزه انرژی خراسان رضوی تولید یکهزار مگاوات برق مبتنی بر انرژی باد استان طی چهار سال آینده است.
وی با اشاره به هدفگذاری قرارگاه اشتغال در خراسان رضوی گفت: در این قرارگاه تلاش میشود ایجاد ۱۱۵ هزار فرصتشغلی در سال ۱۴۰۱ استان در بخشهای تولیدی و خدماتی محقق شود.
استاندار خراسان رضوی گفت: امسال در راستای تحقق شعار سال مبنی بر "تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین" و وجود ۳۶۰ شرکت دانش بنیان فعال در استان، قرارگاه جدیدی مبتنی بر اقتصاد دانشبنیان ایجاد و اهداف مربوط به آن شامل تولیدات نوین و فناورانه و ایجاد شرکتهای جدید برای به حرکت درآورن جریان اقتصادی استان و توسعه زیرساختهای مربوطه تعیین شده و سطوح و لایههای مربوط به تامین منابع آن نیز پیشبینی شده است.
نظری با اشاره به اختصاص ۲۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار در سفر استانی رییسجمهوری و هیات دولت به خراسان رضوی گفت: از این ظرفیت باید در بخشهای مختلف اقتصادی بویژه در حوزه تکمیل زیر ساختها شامل ساخت جاده، تولید انرژی و پروژههای نیمهتمام بهره گرفت.
وی اضافه کرد: علاوه بر رقم ریالی مربوط به اعتبارات اختصاص یافته به خراسان رضوی، یک میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار اعتبار ارزی برای پروژههایی نظیر انتقال گاز از جنوب کشور به خراسان رضوی و افزایش ظرفیت انتقال سوخت مایع به استان و ذخیرهسازی آن در سفر رییس جمهوری اختصاص یافت تا مشکل کمبود سوخت صنایع در زمستانها و ذخیرهسازی سوخت مایع آنها برطرف شود.
استاندار خراسان رضوی گفت: ظرفیت خوبی هم در بخش منابع ریالی و هم در بخش منابع ارزی خراسان رضوی در سفر رییس جمهوری به این استان ایجاد شد، در این راستا از محل منابع مزبور پروژه های ملی که سال گذشته در تامین اعتبارات آنها به شدت ضعف داشتیم، تامین اعتبار خواهد شد تا از این طریق اجرای آنها تکمیل شود.
نظری اضافه کرد: از ظرفیت ستاد بازآفرینی شهری که به استان نیز ابلاغ شده است، میتوان برای بهسازی حاشیه شهر مشهد و بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی بهره گرفت تا بتوان با همکاری یکدیگر هر آنچه مربوط به اقتصاد در استان است را دوباره به جریان انداخت.
استاندار خراسان رضوی در این نشست در خصوص واگذاری ارایه خدمات تخصصی در حوزه حمل و نقل به انجمنهای صنفی و کارفرمایی کامیونداران و کارگری رانندگان گفت: تاکید ما در استان تفویض اختیار بسیاری از امور دولتی به بخش خصوصی است و معتقد هستیم که امور مربوط به پیشخوان دولت، مردمی– الکترونیکی است، لذا ماهیت شکلگیری دفاتر پیشخوان دولت نیز واگذاری امور به بخش خصوصی بوده است.
وی افزود: حال اگر انجمنهای بخش حمل و نقل مایل به ایجاد پیشخوان دولت به صورت تخصصی برای این حوزه هستند، پیشنهاد آنها در کمیته کارشناسی قابل بررسی بوده تا نتیجه آن در نشست بعدی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
نظر شما