۸ فروردین ۱۴۰۱، ۹:۵۹
کد خبرنگار: 2211
کد خبر: 84696727
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رونق گردشگری کهگیلویه و بویراحمد پس از ۲سال رکود کرونایی

یاسوج- ایرنا - پس از ۲سال رکود ناشی از کرونا از ابتدای تعطیلات نوروزی تاکنون جاذبه های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد از مناطق بکر طبیعی، بناهای تاریخی تا مکان های مذهبی مقصد هزاران نفر گردشگر از مناطق مختلف این استان و دیگر استانهای مجاور شده است.

در حالی که  طبیعت هزار رنگ از برف های نقره ای گرفته تا گل های زرد، سرخ و بنفش در کنار دشت های سرسبز  و آبی رودخانه ها جلوه ای از رستاخیز رنگ ها در استان چهارفصل کهگیلویه و بویراحمد را به نمایش گذاشته بسیاری از هموطنان این خطه از کشورمان را برای نوروز گردی انتخاب کرده اند.

دستگاه های تردد شمار مستقر در جاده های این سرزمین زیبا که در میان استان های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، فارس، بوشهر، خوزستان واقع شده و به عنوان شاهراه شمال به جنوب و شرق به غرب کشور شناخته می‌شود از روز بیست و پنجم اسفند سال ۱۴۰۰  تاکنون تردد بیش از ۲ میلیون وسیله نقلیه را ثبت کرده اند که این آمار نشان دهنده بازگشت نسبی رونق گردشگری کهگیلویه و بویراحمد پس از ۲ سال رکود دوران کرونا به این خطه گردشگر پذیر است.

در حالی که بهار امسال طبیعت بکر و چشم نوازی که میان رشته کوه زاگرس جا خوش کرده، کوهساران سرسبز، تپه ماهورهای پر از درختان بلوط، رودخانه های خروشان، جوشش چشمه ساران و طراوت آبشارها رنگین کمانی جذاب از قدرت خداوندی را به نمایش گذاشته، جاذبه های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد میزان مسافران زیادی از اقصی نقاط کشورمان شده است.

اینجا شمیم عطر گل‌های بهاری، نغمه دلکش پرندگان و صدای دلنشین چشمه ساران  آنچنان در هم آمیخته که هیچ قلمی را یارای توصیف آن نیست.

در این سرزمین خیال انگیز افزون بر طبیعت بکر و هزار رنگ که چشم هر بیننده‌ای را مسحور خود می کند، بناهای تاریخی پل بریم، بلاد شاپور، چارطاقی خیرآباد، تنگ سولک بهمئی تمدن کهن کهگیلویه و بویراحمد را فریاد می‌زند.

نگاهی به جاذبه های شاخص گردشگری

بافت تاریخی شهر دهدشت که براساس دست‌نوشته‌های تاریخی به‌ دستور اردشیر بابکان و به ‌یاد فرزندش «شاپور» به نام «بلاد شاپور» شهرت یافت، در حوزه مرکزی شهر کنونی دهدشت قرار گرفته‌ و به‌سبب وجود بارگاه هفت‌امامزاده به شهر «هفت گنبد» نیز مشهور است یکی از مقاصد ایرانیان دوستدار شکوه تمدن ایران باستان در این روزهای بهاری است.

بافت قدیمی بلاد شاپور با ۴۵ هکتار وسعت یکی از بزرگترین بافت های تاریخی کشور به شمار می آمد براساس شواهد تاریخی موقعیت جغرافیایی این شهر به عنوان یکی از مراکز سکونت صفویان و تجارت با بنادر جنوبی ، نقش مهمی در اقتصاد و تجارت زمان خود داشته است.

وجود بیش از ۲هزار خانه، مسجد، حمام، کاروانسرا و بازار بزرگ در این بافت قدیمی نشان از قدمت بالای آن است،در ضلع غربی بافت تاریخی دهدشت کاروانسرایی به‌جا مانده از عصر طلایی صفویه وجود دارد، این بنا دارای ۳۷ حجره و ۳۰ ایوان در جلوی حجره ‎ها بوده که دور تا دور حیاط بنا شده‎ اند.

چهار ایوان بزرگ در چهار گوشه آن به شکل متقارن وجود دارد که هر ایوان به سه یا چهار حجره راه دارد و این کاروانسرا محل بیتوته بازرگانان آن روزگار بوده است.

چشمه بلقیس

چرام را همه با «چشمه‌بلقیس» می‌شناسند، گلچینی از بهترین و خوش منظرترین جلوه های آفرینش در باغ بلقیس هویداست منظره ای زیبا در آغوش حصارهای کوتاه سنگی که چشمه‌های پرآب همراه با درختان سیب، انار، سرو، بیدمجنون و نخل‌های سربه‌فلک کشیده‌اش آن را احاطه کرده است.


باغ بلقیس چرام چشمه آبی است که  باغی از انواع درختان مثمر و کاج های سربفلک کشیده با منظرگاهی چشم نواز چشم هر رهگذری از مسیر گچساران به دهدشت را به تماشای این همه زیبایی و سرمستی طبیعت آن بویژه در این ایام فرا می خواند.

کوه گل

دریاچه «کوه گل» در یک گودال طبیعی نشسته بر دامان کوهستان پدید آمده و با جای گرفتن قله های برفگیر در پس آن و علفزار طبیعی پیرامونش منظره ای کم نظیر از یک جاذبه طبیعی را ایجاد کرده است ،بالاتر از دریاچه کوه گل آبگیر کوهستانی دیگری نیز شکل گرفته که تا اندازه ای کوچکتر است.

دریاچه کوه گل از آب شدن برف قله های بالادست آن و از چشمه های طبیعی آبگیری می شود و سرریز آب آن از سمت باختر به صورت جویباری از دره ای گذر می کند که سرانجام به رودخانه مسیر می پیوندد.

پیرامون دریاچه کوه گل و آبگیرهای آن چشمه سارهای فراوانی را در شکاف دره ها می توان مشاهده کرد که گویای طبیعت غنی و پربار منطقه دناست.

غار ده شیخ پاتاوه

این غار که کارشناسان و غارنوردان قدمت آن را به میلیون ها سال قبل نسبت داده اند یکی از جاذبه های توریستی و جذاب در کهگیلویه وبویراحمد است ،در ۲ کیلومتری روستای ده شیخ و در ۳۵ کیلومتری شهر توریستی سی سخت و ۵۵کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه وبویراحمد قرار دارد.

بر اساس بررسی های زمین شناسی، شکل گیری این غار مربوط به دوره دوم زمین شناسی بوده که در سالیان طولانی، بر اثر ریزش نزولات جوی، حفره هایی در غار ایجاد شده و آب درون حفره ها به بیرون راه یافته و به این ترتیب سبب ایجاد قندیل های اعجاب انگیز و دالان های زیبا شده است.
 

غار ده شیخ یکی از شگفت انگیزترین غارهای شناخته شده در کشور است که دهانه این غار در ارتفاع یکهزار و۶۷۰ متری از سطح دریا واقع شده و بسیار تنگ و باریک است،غارنوردان غار ده شیخ  را به دلیل قرار گرفتن در همسایگی و بالادست روستای ده شیخ، به نام همین روستا نامگذاری کرده اند.

انبوه درختان و جنگل های زیبای بلوط، بشار زیبا و خروشان و دره های عمیق بکر و دست نخورده بر عظمت و زیبایی این پدیده شگفت انگیز طبیعی افزوده است.

آبشار یاسوج

نهرهای آب در بستر مارپیچ شبکه‌ای، باغ‌های میوه، مراتع سرسبز و مملو از گل‌های رنگارنگ از جلوه‌های زیبای آبشار یاسوج است‌  که این روزهای بهاری  پذیرای تعداد پرشماری از ایرانگردان است.

منطقه‌ای که آبشار یاسوج در آن قرار دارد، دارای باغ‌هایی تازه، گل‌های خوش‌بو و آب و هوای طبیعی و سالم است، قرار داشتن این آبشار زیبا نزدیکی شهر یاسوج باعث استقبال بیشتر گردشگران از این  جاذبه طبیعی زیبا شده است.

روستای کریک

طبیعت زیبا، رودخانه خروشان، بافت تاریخی و پلکانی واحدهای مسکونی، قرار داشتن در مسیر کوه دنا و امکان کوهنوردی، روستای زیبای کریک در کهگیلویه و بویراحمد را به یکی از مقاصد بوم گردی در استان تبدیل کرده است.

روستای کریک که یکی از ۱۴ روستای نمونه گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود در نزدیکی جاده یاسوج به اصفهان در دامنه ارتفاعات دنا ،۱۵کیلومتری جنوب غربی شهر سی سخت این روزها میزبان گردشگران پرشماری  است.

عبور رودخانه از میان روستا، تاکستان های انگور و باغستان زیبا،دره با  صفای کریک ،قرار داشتن در مسیر دسترسی به منطقه ییلاقی سی‌سخت از زیبایی های وصف ناشدنی روستای کریک است.

آنچه در نگاه نخست نگاه هر گردشگری در این روستای یادگار دوران پیش از تاریخ اسلام را جلب می کند افزون بر قرار  گرفتن  باغستان ها در گرداگرد روستا، شکل پلکانی بافت مسکونی آن است، بطوریکه حیاط هر خانه پشت بام خانه دیگر محسوب می شود.

 رود رونه

سواحل زیبای رودرونه شهرستان باشت در جنوب کهگیلویه و بویراحمد با محیطی مفرح، طبیعتی زیبا و آب و هوایی دلپذیر بهشت گردشگری نوروزی در این استان بشمار می رود که سالانه مقصد گردشگران پرشماری است.

این تفرجگاه دلنشین در ۱۰ کیلومتری شهر باشت و نزدیکی جاده ارتباطی استان های جنوبی کشور به فارس افزون براینکه  محیطی دنج و رویایی برای زدودن گرد و خاک خستگی مسافران است مقصد بسیاری از گردشگران در فصل بهار محسوب می شود.

مارین بهشت گمشده طبیعت گردی جنوب ایران

روستای مارین در شمال شهرستان گچساران با رنگین کمانی از جاذبه‌های طبیعی، تاریخی، مذهبی و مردم شناسی پنجره‌ای رو به بهشت به روی مسافران گشوده است.

این منطقه گردشگری به دلیل آب و هوای مفرح در دل منطقه‌ای گرمسیری، وجود بقعه متبرکه بی‌بی حمیده (س)، باغ میوه‌های رنگارنگ و بافت پلکانی روستا به بهشت گمشده جنوب ایران معروف شده است.

پر شدن زیرساخت های اقامتی

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در حال حاضر ظرفیت همه تخت های اقامتی متشکل از هتل ها، مهمانسراها، و اقامتگاه های بومگردی دراین استان اشغال و تکمیل شده است.

محمد حسین‌زاده  اظهار داشت: تعطیلات  نوروز امسال یکهزار و ۶۱۹ تخت در کهگیلویه و بویراحمد برای اقامت گردشگران پیش بینی شده است.

وی بیان کرد: ظرفیت مدارس پیش بینی شده برای اسکان مهمانان نوروزی در شهر یاسوج نیز تکمیل شده و ۲ سالن ورزشی در این شهر تجهیز و آماده پذیرش مسافران است.

شمار گردشگران به روایت آمار

حسین زاده تاکید کرد: از روز بیست و هشتم اسفند سال ۱۴۰۰ تاکنون ۳۳۳هزار و ۱۶۱ نفر از جاذبه های گردشگری طبیعی،تاریخی و مذهبی این استان بازدید کردند.

وی تصریح کرد: بارگاه بی بی حکیمه (س) در گچساران ،آبشار یاسوج و چشمه بلقیس چرام از  شلوغ ترین جاذبه های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در تعطیلات نوروز امسال بوده است.

به گفته حسین زاده براساس داده های سامانه نظارت بر تاسیسات گردشگری از روز بیست و هشتم اسفند تاکنون ۱۵۹هزار و ۲۵۲ گردشگر در این استان اقامت کرده اند.

حسین زاده اظهار داشت: این تعداد گردشگر در هتل ها، مهمانسراها، مدارس و اقامتگاه های بومگردی کهگیلویه و بویراحمد استقرار یافته اند.

وی بیان کرد: بیشترین اسکان گردشگران تعطیلات نوروز امسال در اقامتگاه های بوم گردی شهرستان های باشت و دنا ثبت شده است.

معاون گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۱۹ مجموعه گردشگری در سطح استان شامل اردوگاه های تفریحی،  خانه های مسافر و بوم‌گردی ها در ایام نوروز ۱۴۰۱ به گردشگران  خدمات رسانی می کند.

کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار کیلومتر مربع وسعت بین استان‌های فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان واقع شده است.

تا پیش از همه گیری کرونا سالانه بیش از یک هزار گردشگر خارجی و چند میلیون گردشگر ایرانی از جاذبه های این استان دیدن می کردند.

کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۲۵۰ تفرجگاه طبیعی، ۳۰۰ بقعه متبرکه، افزون بر ۷۷۰ اثر تاریخی که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده در کنار جاذبه های مردم شناسی چون پوشش ها و گویش های محلی و آواها و نواهای محلی یکی از مقاصد گردشگری جنوب کشور محسوب می شود.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha