۱۷ چاه غیر مجاز در کرمانشاه مسدود شد

۳۰ بهمن ۱۴۰۰، ۱۳:۴۸
کد خبر: 84655255
۱۷ چاه غیر مجاز در کرمانشاه مسدود شد

کرمانشاه- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه اعلام کرد که در روزهای گذشته ۱۷ حلقه چاه غیرمجاز در روستاهای بخش مرکزی شهرستان کرمانشاه مسدود شد.

«محمودرضا شهلایی» روز شنبه در این‌ رابطه به خبرنگار ایرنا، گفت: این چاه ها در روستاهای بیجانه، حصار سفید ، سیاه بید و رحیم آباد در راستای سیاست حفاظت از دشت ها و با همکاری دستگاه قضایی و نیروی انتظامی مسدود شد. 

به گزارش ایرنا منطقه ای که این چاه ها در آن محدوده مسدود شده، جزو مناطق بحرانی از نظر کاهش سطح منابع زیر زمینی آب و در خطر فرونشست زمین محسوب می شود. 

بر اساس مقاله ای پژوهشی که در سال ۱۳۹۴ توسط محققان دانشگاه‌های رازی و خوارزمی با استفاده از آمار ۲۲ ساله چاه ها منتشر شد، آب های زیر زمینی در برخی از نقاط دشت کرمانشاه از جمله محدوده شرقی این شهر با افت ۳۷ متری روبه رو است که این موضوع احتمال بروز پدیده فرو نشست در این منطقه را تشدید می کند.

مدیرعامل شرکت اب منطقه ای کرمانشاه با اشاره به اینکه وضعیت دشت های استان بحرانی است، گفت: ۵۰۰ دشت دارای آب شیرین کشور از نظر فرو نشست زمین به وضعیت بحرانی رسیده‌اند که از این آمار ۱۸ دشت در استان کرمانشاه قرار دارد.

شهلایی افزود: با مقایسه آمارهای بارش امسال با سال گذشته و میانگین بلند مدت و پراکندگی آن شاهد افت شدید و کاهش نزولات آسمانی در استان هستیم و همین امر باعث شده تا دشت های استان بطور قابل محسوسی دچار کاهش سطح آب شوند.

وی به برداشت‌های نامتعارف از منابع آب زیرزمینی اشاره کرد و افزود: آب محور حیات و توسعه هر کشوری است و باید از این مایه ارزشمند بصورت صحیح و اصولی استفاده کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمانشاه هشدار داد که پایین رفتن سطح آب های زیر زمینی در کرمانشاه به حدی بحرانی شده که احتمال بروز پدیده فرونشست در این استان جدی است.

سال آبی گذشته در مجموع ۲۹۷ میلیمتر باران در سطح این استان بارید که نسبت به سال قبل ۳۴ درصد کاهش داشت و در نهایت منجر به کاهش ۶۰ درصدی روان آب‌ها و کاهش ۷۰ درصدی آب چشمه‌ها در کرمانشاه شد.

به گفته شهلایی هر چند فعلا از نظر تامین آب شرب مشکلی وجود ندارد اما وضعیت منابع آبی استان بحرانی است.

وی به برداشت‌های بی‌روبه از منابع آب زیر زمینی به عنوان دیگر عوامل بحرانی شدن دشت‌ها اشاره کرد و گفت: متاسفانه برخی از کشاورزان بر خلاف قانون اقدام به کشت محصولات پر آب بر همچون برنج می کنند که منجر به تخلیه آب های زیر زمینی می شود.

به گزارش ایرنا، بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی آب منطقه ای سالانه یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب وارد منابع زیرزمینی کرمانشاه و در مقابل یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب از این منابع برداشت می شود، که به معنی ۱۰۰ میلیون مترمکعب اضافه برداشت است.

در نتیجه این وضعیت سطح آب زیرزمینی در همه دشت های استان کاهش یافته و توسعه و بهره‌برداری از آبخوان ۱۳ دشت از ۲۳ دشت استان که حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد از سطح کل دشت ها را در بر می گیرند؛ ممنوع است.

در استان کرمانشاه حدود ۱۷ هزار حلقه چاه وجود دارد که پنج هزار حلقه آن غیرمجاز است؛ نه تنها هیچ محاسبه دقیقی از برداشت آب از چاه های غیرمجاز وجود ندارد که هنوز هم کنتور هوشمند بر روی بسیاری از چاه های مجاز نصب نشده و همین موضوع امکان تخلف و اضافه برداشت را برای کشاورزان متخلف آسان کرده است.

این استان در مجموع هزار و ۷۷۰ کیلومتر رودخانه دارد که ۲۰۰ کیلومتر آن در داخل شهرهای استان است.

این استان ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان ساکن هستند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می‌کنند.

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha