۱۲ خرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۰۱
کد خبر: 84352438
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

افشای "دوران تاریک" از تاریخ حقوق بشر کانادا

۱۲ خرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۰۱
کد خبر: 84352438
افشای "دوران تاریک" از تاریخ حقوق بشر کانادا

تهران-ایرنا- کشف گور جمعی ۲۱۵ کودک بومی در محوطه یک مدرسه سابق شبانه روزی در استان بریتیش کلمبیای کانادا در حالی جنجال‌های داخلی و خارجی به دنبال داشته که رسانه های جهان نیز این رویداد تکان دهنده را اشکار شدن فصل تاریکی در وضعیت حقوق بشر کانادا توصیف کرده‌اند.

به گزارش  ایرنا، این حادثه دردناک جامعه کانادا را آن چنان تکان داده که گروههای مختلف را نگران کرده و به همین دلیل درخواست های گسترده ای برای انجام تحقیقات در این راستا و همچنین شفافیت درباره علل بروز این حادثه از سوی مقامات، نهادها و گروههای مختلف مطرح شده است.

به دنبال وقوع این حادثه غیرمنتظره، جاستین ترودو نخست وزیر کانادا کشف این گور را یادآور «فصل تاریک و شرم آور تاریخ کشورش» و حادثه ای دلخراش توصیف کرد. 

کشف بقایای کودکان متعلق به یکی از گروه های بومی در کانادا بار دیگر سبب شده تا تقاضا برای عذرخواهی کلیسای کاتولیک رم به دلیل نقش آن در سیاستهای کانادا در قرن های ۱۹ و بیستم بالا بگیرد؛ کلیسایی که باعث می شد کودکان بومی از خانواده های خود برای حضور در اینگونه مدارس دینی جدا شوند.

کلیسای کاتولیک رم علی رغم اینکه ترودو از «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیک های جهان خواسته  است به دلیل نقش این نهاد مذهبی در آنچه کمیسیون حقیقت و آشتی کانادا در سال ۲۰۱۵ "نسل کشی فرهنگی" خواند، عذرخواهی کند، تا کنون از این اقدام خودداری کرده است.

تارنمای نشریه تایم در این رابطه عنوان کرد: همزمان با اظهار نظر نخست وزیر کانادا در مورد این حادثه و ابراز شرمساری وی، ترودو گفت که مقامات باید حقایق را در مورد این مسئله بیان کنند.

از ابتدای قرن ۱۹ تا سال ۱۹۷۰، بیش از ۱۵۰ هزار کودک بومی از جمله سرخ پوستان بومی مجبور به شرکت در مدارس با بودجه دولتی مسیحی به عنوان بخشی از یک برنامه برای وفق دادن با جامعه کانادا شدند.

در همین راستا مدرسه شبانه روزی کملوپس در سال ۱۸۹۰ میلادی توسط کلیسای رومن کاتولیک تاسیس  و در سال ۱۹۷۸ تعطیل شد.

این مدرسه بخشی از شبکه مدارس شبانه روزی در سراسر کانادا بود که با هدف یکپارچه سازی اجباری کودکان بومی از طریق جدا کردن کودکان از خانواده  و جامعه آنها و تحت فشار قرار دادن آنها به خودداری از صحبت کردن به زبان مادری یا انجام اقدامات خاص فرهنگی تاسیس شد.

دستکم ۱۵۰ هزار کودک در این مدارس حضور داشتند و کمیسیون حقیقت و آشتی در سال ۲۰۱۵ آن را «فرهنگ نسل کشی با هدف بومی ها در کانادا» توصیف کرده است.

این کودکان مجبور بودند به دین مسیحیت روی بیاورند و اجازه نداشتند زبان مادری‌شان را صحبت کنند. بیشتر آنها مورد ضرب و شتم قرار می گرفتند و با الفاظ رکیک مورد سوءرفتار قرار می گرفتند. گزارش شده است که بیش از شش هزار تن از این کودکان جان باخته اند.

دولت کانادا پیشتر در سال ۲۰۰۸ نیز اذعان کرده بود که سوءرفتارهای فیزیکی و جنسی در این مدارس شایع بوده و از این اقدام عذرخواهی کرده بود. بسیاری از این دانش آموزان به دلیل صحبت کردن با زبان مادری‌شان مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و از والدین شان جدا شدند.

افشای "دوران تاریکی" از تاریخ حقوق بشر کانادا

نخست‌وزیر کنونی کانادا به دنبال کشف بقایای اجساد این کودکان بومی گفته است که وی با وزیران خود در مورد اقدامات بیشتر با هدف جلوگیری از تکرار چنین حوادث مشابه ای رایزنی خواهد کرد.

در این میان رهبر حزب مخالف "دمکرات جدید"  کانادا خواستار بررسی فوق‌العاده این چالش در پارلمان کانادا شد.

"میشله رمپل گارنر" یک قانونگذار مخالف نیز در این راستا گفت که کشف اجساد این کودکان بومی لکه ننگی بر کاناداست که لازم است اصلاح شود.

برخی از سیاستمداران کانادایی ضمن اعلام اینکه کشف چنین گورهای دسته جمعی در مدارس سابق بومی در کانادا مسئله جدیدی نیست اما اینکه این زخم کاری در تاریخ کانادا طی مقاطع مختلف عیان می شود، همیشه ویرانگر بوده است.

تارنمای شبکه دویچه‌وله نیز طی گزارشی عنوان کرد که به دنبال کشف گور جمعی در یک مدرسه سابق بومیان در کانادا، شرایط پیچیده ای ایجاد شده و جامعه کانادا شوکه شده است.

رهبران بومیان و سرخ پوستان بومی در کانادا از دولت این کشور خواسته تا در تمامی مناطقی که  این مدارس بومیان دایر بوده، جستجوهایی انجام شود که ممکن است گورهای دسته جمعی مشابهی کشف شوند تا حقایق بیش از اینها روشن‌تر شود.

در این میان جامعه کانادا نیز با خانواده ها و وابستگان قربانیان این حادثه از طریق انجام  یکسری اقدامات نمادین از جمله قرار دادن کفش های کودکان مقابل پارلمان اوتاوا و دفاتر دولتی و کلیساها در چند شهر ابراز همبستگی کرده اند.

بیشتر سیاستمداران و اعضای گروههای مختلف خواستار این شده اند که به دنبال کشف این گور جمعی کودکان بومی، تحقیقات گسترده ای در مورد فعالیت مدارس سابق بومیان انجام شود تا حقایق بیشتری مشخص شود.

تارنمای "ونکوور سان" نیز در مطلبی با محوریت کشف این گور دسته‌جمعی کودکان بومی در کانادا عنوان کرد: این همان چیزی است که به نسل‌کشی شباهت دارد: کشف یک گور دسته جمعی با اجساد ۲۱۵ کودک که هویت شان نامشخص بوده و مرگ آنها نیز ثبت نشده است.

نویسنده این مطلب ونکوور سان تصریح کرد: این مسئله برای کشور کانادا شرم‌آور است که این کودکان پس از آن جان خود را از دست داده اند که از خانواده هایشان جدا شده و برای بیش از ۸۸ سال تحت نظارت دولت فدرال و حفاظت کلیسای کاتولیک بودند.

یک مسئله مهم در مورد مدارس سابق بومیان این بوده است که کودکان به دلیل صحبت کردن زبان مادری‌شان مورد ضرب و شتم قرار می گرفتند. رخ دادن چنین حوادثی برای این کودکان بومی نشان از کم کاری و بی‌اعتنایی دولتهای فدرال وقت و مقامات کلیسا بوده است.

افشای "دوران تاریکی" از تاریخ حقوق بشر کانادا

با گذشت سالها، کشف چنین گورهای جمعی اثبات عینی از اتفاقات دردناک دهه‌های گذشته بوده است. خشونت و بی‌رحمی‌ها در این مدارس بومیان کانادا روایت و ادعا نبوده بلکه حقیقت داشته است و چه بسا با بررسی های بیشتر حقایق غم انگیز و ناراحت کننده تری در مورد سرنوشت این کوئکان بومی کشف شود. افشا شدن چنین حوادثی بخشی از تاریخ کانادا محسوب می شود.

تارنمای سی بی سی کانادا نیز طی مطلبی درباره این مسئله تصریح کرد: رهبران بومی‌ کانادا در حالی خواستار مشخص شدن حقایق مربوط به سرنوشت کودکان در مدارس سابق بومیان این کشور شده اند که بسیاری در کانادا معتقدند که کشف این گور جمعی باز شدن زخمی دردناک در تاریخ این کشور است که لازم است دولت کنونی اقدامات بیشتر و جدی‌تری را برای کشف حقایق انجام دهد.

اینکه این کودکان از صحبت کردن به زبان مادری‌شان، پوشیدن لباس‌های دلخواه خود و ارتباط با والدین‌شان در این مدارس منع شده بودند، برای کودکان امری سخت و دشوار بوده است.

در این میان "مری هانابرگ" معاون رئیس زنان بومی استان کبک خواستار این شد که سازمان ملل تحقیقاتی را در مورد اتفاقات رخ داده در این مدارس بومی‌ها در کانادا به ویژه مرگ کودکان و نادیدن شدن شماری از آنها انجام دهد.

وی تصریح کرد: بومی ها دیگر به دنبال شنیدن عذرخواهی نیستند و ما خواهان کشف حقایق کامل هستیم. امیدواریم مقامات فدرال و استانی اقدامات گسترده ای برای مشخص شدن اینکه آیا امکان کشف گورهای دسته بیشتری در این راستا وجود دارد، انجام دهند.

" جان مارتین" رئیس یک گروه بومی در کانادا نیز در این رابطه گفت: این حوادث غم انگیز در تاریخ کانادا رخ داده و فراموش شده اند. ما خواهان پاسخ از سوی مقامات کانادایی هستیم.

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha