دیپلمات اسبق انگلیس: از رابطه تنگاتنگ با ترامپ پشیمان هستیم

لندن – ایرنا – سفیر پیشین انگلیس در واشنگتن، دونالد ترامپ را مقصر بروز نا آرامی‌های روز گذشته (چهارشنبه) در کنگره و صدمه به اعتبار جهانی آمریکا توصیف و تصریح کرد که سیاستمداران انگلیسی از روابط تنگاتنگ با رئیس جمهوری آمریکا پشیمان هستند.

به گزارش ایرنا، کیم داروک که دو سال پیش به لطف درز مکاتبات محرمانه‌اش علیه دونالد ترامپ مجبور به استعفا شد، روز پنجشنبه در گفت‌وگو با شبکه خبری اسکای گفت که رویداد دیشب نتیجه عدم رعایت پرتوکل‌های مرسوم توسط رئیس جمهوری آمریکاست؛ اما ترامپ همچنان تلاش می‌کند تا از وقایع دیشب فاصله گرفته و محکوم نشود.

وی تصریح کرد: «ترامپ با تحریک هوادارانش برای تجمع مقابل کنگره چه انتظاری داشت؟ اینکه آرام باشند و بعد از دقایقی روانه خانه شوند؟ بی تردید این یک اقدام تحریک آمیز و رویدادی هولناک بود که به اعتبار آمریکا در سراسر جهان صدمه زد.»

این دیپلمات کهنه‌کار انگلیسی خاطر نشانن کرد که حمله اغتشاش‌گران به یک نهاد سیاسی در آمریکا بی سابقه است و ترمیم آن‌ سال‌ها زمان خواهد برد.

او با بیان اینکه سیاستمداران انگلیسی پس از چهار سال رابطه تنگاتنگ با ترامپ اینک پشیمان هستند افزود اما بر خلاف سایر رهبران اروپایی صرفا به محکوم کردن تحولات روز گذشته اکتفا کرده و نامی از شخص ترامپ نبرده‌اند.

او گفت؛ به عنوان کسی که سال‌ها در مقام سخنگویی دولت فعالیت داشته، ملاحظات مسئولین انگلیسی را درک می‌کند.

پیشتر بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس بدون اشاره به اظهارات تحریک آمیز ترامپ، حمله هواداران او به کنگره آمریکا را شرم‌آور خواند و با انتشار پیامی در توئیتر نوشت که انتقال قدرت در آمریکا با آرامش و منظم صورت گیرد.

وزیر امور خارجه انگلیس هم به تاسی از پیام نخست وزیر عنوان کرد که اراده دمکراتیک مردم آمریکا را نمی‌توان با اقدامات خشن عده اندکی تغییر داد. دومینیک راب در توئیتی تصریح کرد: انگلیس خشونت‌های دیروز را بی قید و شرط محکوم می‌کند.

البته برخی سیاستمداران انگلیسی که در دولت مسئولیتی ندارند واکنش‌های تند تری را نشان دادند. «تام توگندهات» رئیس کمیته پارلمانی روابط خارجی انگلیس دیشب با انتشار پیامی در حساب توئیتری خود نوشت: امروز بسیاری با وحشت نظاره گر این واقعیت هستند که قدرت حاکمان عوام فریب که ادعا می‌کنند مدافع جریان ناتوان هستند قانون را نقض که طرف قوی را مهار و ضعیف را حفاظت می‌کنند. وی تصریح کرد: اقدامات دونالد ترامپ همه ما را تهدید می‌کند.

همچنین نیکلا استرجن سر وزیر اسکاتلند تحولات کنگره را هولناک خواند و با آن‌هایی که طرف دمکراسی و انتقال مسالمت‌آمیز قدرت در آمریکا هستند اعلام همبستگی کرد. وی بدون نام بردن از ترامپ، اقدامات آن‌هایی که حمله علیه دمکراسی را سازمان‌دهی می‌کنند شرم آور خواند.

دیشب و تنها ساعتی پس از پایان سخنرانی «دونالد ترامپ»، نشست مشترک کنگره به ریاست «مایک پنس» آغاز شد، اما در همان دقایق اولیه هجوم حامیان ترامپ به ساختمان کنگره، نمایندگانی که در حال تایید آرای «الکترال کالج» برای انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا بودند را به وحشت انداخت.

نشست مشترک مجلس نمایندگان و سنای آمریکا برای شمارش آرای گزینشگران انتخابات ریاست جمهوری که با شورش و یورش هواداران ترامپ به داخل ساختمان کنگره همراه شد، متوقف شد. این اقدام طرفداران ترامپ واکنش‌های بین‌المللی را در پی داشت و بسیاری از سران و مقامات جهانی ضمن سرزنش اقدام ترامپ و هوادارانش در به راه انداختن شورش، نسبت به وقایع واشنگتن ابراز نگرانی کردند.

با هجوم طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره و تلاش برای ورود به ساختمانی که نمایندگان در حال شمارش آرای الکترال کالج بودند، تمام درهای کنگره قفل شد و نیروهای امنیتی در برابر شورشیان به صف کشیدند.

در تیراندازی پلیس و نیروهای ضد شورش بسوی شورشیان، دست کم چهار نفر کشته و دهها نفر دیگر زخمی شدند که تعدادی از آنها از نیروهای پلیس هستند. دست کم ۵۳ نفر هم در جریان شورش واشنگتن بازداشت شدند.

با ورود حامیان ترامپ به ساختمان کنگره و متوقف شدن نشست مشترک کنگره، «جو بایدن» رییس جمهوری منتخب آمریکا طی سخنانی با تاکید بر اینکه هجوم طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره، شورش است، نه اعتراض گفت که مردم دنیا و حتی فرزندان ما که این صحنه‌های دردناک و نمایش افتضاح را در پایتخت آمریکا می‌بینند، چه می‌گویند. وی خطاب به ترامپ گفت که دیگر بس است.

بایدن در نخستین نطق تلویزیونی خود پس از شورش طرفداران ترامپ و تسخیر ساختمان کنگره آمریکا که مشغول شمارش آرای گزینشگران و اعلام پیروزی او بودند، این شورش را یک افتضاح خواند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha