آماده‌سازی ۱۵۵۰ تیم عملیاتی هلال‌احمر برای گذر از زمستان کرونایی

تهران - ایرنا - رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر از آماده‌سازی ۱۵۵۰ تیم عملیاتی برای سرعت بخشی در امدادرسانی به سوانح ترافیکی و غیرترافیکی، ارتقای ضریب پاسخگویی به حوادث و سوانح غیرمترقبه در شرایط جوی ناپایدار و بحرانی در فصل زمستان و ارتقاء سطح آرامش روانی هموطنان خبر داد.

مهدی ولی پور روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا اظهار داشت: بر خلاف دو طرح ملی امداد و نجات نوروزی و تابستانی هلال احمر که اولویت نخست سازمان امداد و نجات بر رسیدگی فوری به مصدومان حوادث جاده ای و ترافیکی به دلیل افزایش مسافرت ها و تعطیلی ها بیشتر به امدادرسانی به حادثه دیدگان تصادفات، حریق خودرو ها، واژگونی خودروها و انحراف خودروها از جاده و نظایر آن متمرکز بود امسال این موضوع بخاطر شیوع ویروس کرونا کاهش پیدا کرد.

وی توضیح داد: در فصل زمستان امسال رویکرد و اولویت سازمان امداد و نجات فقط حوادث و سوانح جاده ای نیست و رویکرد ما به دلیل تغییر فصل بحث بارش ها و نزولات آسمانی است که در قالب برف و کولاک و سیل و آبگرفتگی معممولا رخ می دهد و مسافران زمستانی در این گونه حوادث جوی دچار آسیب می شوند.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر اضافه کرد: تجربیات حاصله از طرح ملی امداد و نجات زمستانه هلال احمر در سال های گذشته نشان داده است که ما در این فصل با حوادثی مثل سیل و زلزله نیز روبرو خواهیم شد که خود این حوادث طبیعی با توجه به شرایط جوی باعث مضاعف شدن سختی ها در امدادرسانی به آسیب دیدگان این گونه حوادث در فصل زمستان می شود و خانواده های که در زمستان بخاطر شرایط برف و کولاک و سیل و آبگرفتگی دچار زلزله و بی خانمانی می شوند دچار آسیب های مضاعف و چند برابر می شوند.

ولی پور ادامه داد: در زمستان امسال ما باید به این مشکلات بحث شیوع ویروس کرونا را هم اضافه کنیم که  امسال باید یک رویکردی جدیدی را برای بحث بهداشتی و حفظ سلامتی افراد چه آنهایی که آسیب دیده اند و چه نیروهای امدادگر و نجاتگر داشته باشیم که این مهم آمادگی چند برابری را نسبت به سال های قبل و استفاده از تجهیزات و امکانات زیادتری را می طلبد.

وی اظهار داشت: با برنامه ریزی های عملیاتی و اقتضایی که در دستور کار این سازمان قرار دارد جمعیت هلال احمر امسال یک رویکرد جدیدی را در ارائه خدمات امداد و نجات زمستانی به حادثه دیدگان احتمالی و متاثرین از انواع حوادث طبیعی و جوی خواهد داشت و اکنون در حال آماده سازی و سازماندهی تیم های عملیاتی هستیم که امیدواریم با آموزش های مناسب، تجهیزات مناسب بتوانیم این زمستان سخت کرونایی را پشت سر بگذاریم.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده بیش از ۶ هزار تیم عملیاتی جمعیت هلال احمر تحت عنوان تیم های جاده ای، کوهستان، ساحلی، حوادث و سوانح شهری، برف و کولاک و سیلاب همه در حال آماده سازی و سازماندهی عملیاتی هستند که بتوانند در طرح ملی امداد و نجات زمستانی هلال احمر به ارائه خدمات امداد و نجات، تغذیه و اسکان اضطراری به در راه ماندگان و افراد گرفتار در شرایط جوی و سایر حوادث این فصل بپردازند.  

این مقام مسئول در سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر توضیح داد: طبق برنامه ریزی های انجام شده قرار است طرح ملی امداد زمستانی سال ۹۹ از روز ۲۵ آذر به صورت رسمی در سراسر کشور آغاز و تا روز تا ۲۵ اسفند ۹۹ ادامه داشته باشد.

وی از مردم به ویژه مسافران زمستانی خواست تا در صورت قرار گرفتن در وضعیت های اضطراری و پیچیده انواع حوادث و سوانح با شماره ۱۱۲ مرکز پاسخگویی فوری به انواع حوادث در سراسر کشور تماس بگیرند.

آمادگی ۱۱ هزار نیروی امدادی هلال‌احمر در طرح امداد زمستانی

همچنین معاون عملیات سازمان امداد و نجات از آمادگی ۱۱ هزار امدادگر و نجات‌گر عملیاتی هلال‌احمر برای اجرا و برگزاری طرح ملی امداد زمستانی در سراسر کشور خبر داد. 

محمدباقر محمدی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اعلام این مطلب افزود: این تعداد نیروی امدادی با توجه به ویژگی های منحصر به فرد زمستان امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا در آستانه آخرین زمستان قرن در کنار سایر حوادث و سوانح فصلی، ارائه خدمات امدادی از جمله کمک به در راه ماندگان و افراد گرفتار در شرایط جوی برف و یخبندان و ارائه کمک های اولیه، اسکان و تغذیه اضطراری به آسیب دیدگان احتمالی انواع حوادث و سوانح ترافیکی و غیر ترافیکی و سوانح غیر مترقبه در شرایط نا پایدار و بحرانی در فصل زمستان را بر عهده خواهند داشت.

وی ادامه داد: همه تیم های تخصصی جمعیت هلال احمر برای حضور در طرح ملی امداد و نجات زمستانه در رسته های جاده ای، کوهستان، ساحلی، واکنش سریع، اسکان و تغذیه اضطراری، لجستیک، جستجو و نجات شهری، مراکز آموزش و نگهداری سگ های تجسس و تیم های ارزیابی ساماندهی شده اند و برای ارائه خدمات امدادی در زمستان امسال آماده می باشند.

معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر اضافه کرد: با توجه به سیاست های جمعیت هلال احمر، تعداد ۹۹ تیم واکنش سریع در مراکز استانها و ستاد سازمان امداد و نجات به صورت شیفت های پنج نفره در مراکز استانها و ستاد سازمان همراه با تمام تیم های عملیاتی ارائه خدمت خواهند کرد.

محمدی در پاسخ به این سوال که تیم های عملیاتی و واکنش سریع هلال احمر که در سطح کشور فعال هستند در ۶ ماهه نخست سال جاری در چندین عملیات امدادرسانی شرکت کرده اند،  گفت: این تیم ها در ۶ ماهه اول سال ۹۹ با شرکت در بیش از ۵۰۰ عملیات امداد و نجات موفق شدند به ۸۴۰ حادثه دیده امدادرسانی کنند که سهم عملیات های جاده ای و کوهستان در مجموع با قریب به ۶۰ درصد از مجموع کل این عملیات از همه بیشتر بوده است.

این مقام مسئول در سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر توضیح داد: طبق برنامه ریزی های انجام شده قرار است طرح ملی امداد زمستانی سال ۹۹ از روز ۲۵ آذر به صورت رسمی در سراسر کشور آغاز و تا روز تا ۲۵ اسفند ۹۹ ادامه داشته باشد.

سرخط اخبار جامعه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha