۵ خرداد ۱۳۹۹، ۱۰:۰۱
کد خبرنگار: 1429
کد خبر: 83798678
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

سفر پا به پای کرونا

۵ خرداد ۱۳۹۹، ۱۰:۰۱
کد خبر: 83798678
سفر پا به پای کرونا

ایلام - ایرنا - عید فطر و تعطیلی چند روزه پس از یک ماه روزه داری و کلی قرنطینه در نوروز هر کسی را وسوسه می کند که بار سفر ببندد و راهی مسافرت شود اما با وجود خطرات بیماری کرونا آیا می شود آسوده خاطر به سفر رفت.

این روزها بخصوص در این هفته به واسطه تعطیلی عید فطر بسیاری بار سفر بسته تا به مسافرت بروند اما غافل از خطرات کرونا و امکان ابتلا به آن هستند زیرا این بیماری همچنان در شهرها و مناطق مختلف جولان می دهد و راهی برای درمان آن نیست.

در حالی که بسیاری از مردم خطر ابتلا به کرونا را جدی نگرفته و بی توجه به پروتکل های بهداشتی در جامعه حضور می یابند، این روزها شاهد افزایش نگران کننده ابتلا به کرونا در ایلام هستیم که خطر بیماری را همچنان قابل توجه می کند.

شماری از افراد بدون نگرانی از ابتلا به ویروس کرونا و رعایت فاصله اجتماعی در اماکن پرتردد و شلوغ حضور می یابند و همین بی توجهی ها در روند افزایش آمار ابتلا بی تاثیر نبوده است.

تحرکات و جابجایی های پیش بینی نشده، می تواند بیماری را از حالت کنترل خارج کند و این یک زنگ خطر جدی است.

یکی از نگرانی ها در این روزها افزایش مسافرت ها به مقصد روستاهای این استان است زیرا این جابجایی و سفرها در صورت رعایت نکردن الزام های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی، ممکن است موجب شیوع بیماری در روستاهایی شود که تاکنون موردی از ابتلا به کرونا نداشتند.

شرایط هنوز به حالت عادی بازنگشته و به هیچ عنوان نباید مردم موضوع کرونا را فراموش و فاصله گذاری‌های اجتماعی و دستورالعمل‌های بهداشتی را نادیده بگیرند.

مسوولان بهداشتی تاکید می کنند افراد به سفرهای غیرضروری نروند اما در صورت سفر حتما باید رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند و شستن مکرر دست ها، روبوسی نکردن و دست ندادن و رعایت فاصله یک تا ۱.۵ متری افراد از یکدیگر را از راهکارهای پیشگیرانه برای جلوگیری از این بیماری عنوان می کنند.

در حالی که بسیاری از مردم از این همه ماندن در قرنطینه خسته شده و هوس سفر کرده اند اما برخی نیز هستند که خطر ابتلا به کرونا را جدی گرفته و امسال برنامه سفر و مسافرت و دید و بازدید را به کل حذف کرده اند تا با پیدا شدن راهی برای درمان بیماری کرونا با خیال آسوده و به دور از هرگونه نگرانی به سفر بروند.

یکی از شهروندان ایلامی گفت: تحمل سختی ندیدن عزیزان بسیار سخت است و نرفتن به تفریح و سفر که موجب فرسایش روح می شود هم سخت تر اما مبتلا شدن به کرونا و از دست دادن عزیزان وحشتناکتر است.

ناصر علیرضایی اظهار داشت: مردم باید شرایط و وضعیت سلامت جامعه و وجود این بیماری ناشناخته در جامعه و جهان را درک کنند و نسبت به توصیه های بهداشتی توجه کنند.

وی اضافه کرد: درک واقعیت ها در خصوص بیماری کرونا سخت است اما باید همه به فکر سلامتی همدیگر باشیم.

علیرضایی گفت: بدون شک رفتن به مسافرت، استفاده از اماکن عمومی، سوپرمارکت ها و اماکن اقامتی و تفریحی در مسافرت خطر ابتلا به کرونا را جدی تر می کند.

یکی دیگر از شهروندان ایلامی گفت: متاسفانه برخی از افراد نسبت به توصیه های پزشکی کاملا بی توجه هستند و بیماری کرونا را جدی نمی گیرند.

 یلدا پارسا اظهار داشت: این بیماری هنوز در جامعه وجود دارد و باید مردم نسبت به آن توجه داشته باشند.

وی اضافه کرد: بدون شک چشم پوشی از سفر و تفریح در این شرایط به حفظ سلامت افراد کمک می کند.

یکی دیگر از شهروندان ایلامی گفت: به خاطر بچه ها مجبوریم به مسافرت برویم، چون ایام عید نرفته ایم و این تعطیلات فرصت خوبی برای سفر است.

احمد شایانفر اظهار داشت:  بیماری کرونا وجود دارد اما ما سعی می کنیم که با رعایت موارد بهداشتی به این سفر برویم.

وی افزود:  نمی شود که زندگی و تفریح و گشت و گذار را به خاطر یک بیماری تعطیل کرد.

روند ابتلا به کرونا در ایلام افزایشی و نگران‌کننده است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: اگرچه میزان فوتی‌ها و بستری‌های ناشی از بیماری کرونا در این استان کاهش چشم‌گیری داشته، اما همچنان روند ابتلا به نوعی افزایشی و نگران‌کننده است.

 دکتر جمیل صادقی فر با اشاره به اینکه تاکنون ابعاد مختلفی از رفتار این ویروس همچنان ناشناخته بوده و شناسایی نشده است، اظهار داشت: چنانچه به دستورالعمل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی توجه نشود در آینده کرونا حالت سخت تر و پیچیده ای به خود خواهد گرفت.

وی یادآور شد: در طول هفته گذشته بیش از ۹۰۰ نمونه از افراد مشکوک به کرونا در نقاط مختلف استان گرفته شده است که میانگین آن بیش از ۱۳۰ تست در هر روز را شامل می‌شود.

وی تاکید کرد: در این مدت پس از تست گیری از مجموع ۹۰۰ نمونه، ۱۵۰ مورد تست مثبت اعلام شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام افزایش تست ها و نمونه گیری ها و همچنین تسریع در شناسایی افراد مبتلا در استان را مهمترین اصل مقابله با کرونا دانست و افزود: زمانی که افراد در مرحله اول شناسایی می‌شوند ابتدا از بدتر شدن آن جلوگیری شده و در مرحله دوم اطرافیان وی کمتر صدمه می بینند.

صادقی فر از مردم استان خواست: ضمن رعایت پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی همچنان به فاصله گذاری اجتماعی به عنوان یک اصل مهم در مقابله با کرونا توجه جدی داشته باشند تا بتوانیم با این اقدامات و عملیات مانع از گسترش ویروس کرونا در استان باشیم.

استاندار ایلام: رعایت‌ نکردن فاصله‌گذاری اجتماعی موجب شیوع مجدد کرونا می‌ شود

استاندار ایلام گفت: اگر مردم فاصله‌گذاری اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند شاهد شیوع مجدد و افزایش آمار کرونا خواهیم بود.

قاسم سلیمانی دشتکی با اشاره به افزایش آمار مبتلایان در استان اظهار داشت: این آمار به علت افزایش سرعت در بیماریابی و عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی در استان بوده است.

وی افزود: اگر عامل صرفا به خاطر تسریع در روند بیماریابی باشد این می تواند یک روند خوب باشد اما اگر علت افزایش آمار به خاطر عدم رعایت پروتکل های بهداشتی باشد قطعا این یک هشدار است و بایست آن را جدی گرفت.

استاندار ایلام با هشدار خطر جدی گرفتن کرونا، یادآور شد: مردم فکر نکنند که همه چیز تمام شده است و نسبت به پروتکل های بهداشتی بی توجه شوند چراکه غفلت از تهدید کرونا نتیجه ای پشیمان کننده به دنبال خواهد داشت.

سلیمانی دشتکی در ادامه به شاخص های بررسی اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی و هوشمند در استان اشاره کرد و گفت: متاسفانه ایلام در این شاخص ها وضعیت خوبی ندارد و بایست نسبت به این مهم اهتمام جدی داشت.

ویروس کرونا موسوم به « کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی‌ماه ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

کرونا مانند سایر ویروس‌های تنفسی است که در افراد دارای نقص ایمنی مانند بیماران دیابتی، دیالیزی و دارای بیماری‌های خود ایمنی می‌تواند خطرناک باشد و مرگ‌ و میر آن تاکنون حدود سه درصد گزارش شده است.

این ویروس که از شهر ووهان چین شیوع یافته یک ویروس ناشناخته است و تنها راه مقابله با آن رعایت بهداشت فردی و حاضر نشدن در اجتماعات و محافل عمومی است.

سازمان جهانی بهداشت می گوید حدود ۸۰ درصد از افرادی که به این ویروس مبتلا می شوند علائم خفیفی دارند در حالیکه حدود ۶ درصد آنها دچار علائم جدی نظیر التهابی که در سراسر ریه گسترش می یابد، می شوند.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: تاکنون ۱۳۵ هزار و ۷۰۱ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۵۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، جان باختگان کرونا در کشور به ۷۴۱۷ نفر رسید.

کیانوش جهانپور روز یکشنبه درباره آخرین آمار قطعی مبتلایان به کرونا در کشور بیان کرد: از دیروز تا امروز ۴ خرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی دو هزار و ۱۸۰ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha