۸ بهمن ۱۳۹۸، ۱۵:۲۷
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 83651787
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

قاچاقچیان سوخت ایران در پاکستان زیر تیغ قانون

۸ بهمن ۱۳۹۸، ۱۵:۲۷
کد خبر: 83651787
قاچاقچیان سوخت ایران در پاکستان زیر تیغ قانون

اسلام آباد - ایرنا - پدیده قاچاق سوخت از ایران به پاکستان به عاملی برای از دست رفتن منافع اقتصادی و افزایش تجارت غیرقانونی در مرزهای مشترک تبدیل شده است، به همین دلیل مسئولان پاکستانی در ماه های اخیر تلاش های تازه ای را برای جلوگیری از قاچاق و برخورد جدی با قاچاقچیان در این کشور آغاز کردند.

قاچاق فرآورده های نفتی در مناطق مرزی پاکستان در جنوب غرب این کشور علاوه بر از دست رفتن منابع اقتصادی، باعث افزایش تلفات جانی ناشی از حمل خطرناک محموله سوخت توسط سوداگران مرگ در مسیرهای جاده ای شده است.

براساس آنچه که توسط مسئولان انتظامی و امنیتی پاکستان به رسانه های این کشور گفته شده، به نظر می رسد فرآیند نظارت بر حمل و نقل جاده ای در ایالت بلوچستان که مسیر اصلی حمل محموله های سوخت قاچاق از منطقه مرزی پاکستان با ایران محسوب می شود، تشدید شده و طی روزهای اخیر عملیات برای توقیف سوخت قاچاق و بازداشت عناصر اینگونه اقدامات غیرقانونی افزایش یافته است.

کشف ۲۱۹ هزار لیتر سوخت قاچاق ایرانی

براساس این گزارش، ماموران حراست گارد ساحلی پاکستان با دریافت اطلاعات محرمانه مبنی بر بارگیری بشکه های حامل گازوئیل قاچاق از ایران توسط قایق داران در منطقه ساحلی ایالت بلوچستان، ۸۰ هزار لیتر سوخت توقیف و ۷ نفر از قاچاقچیان نیز بازداشت شدند.

در عملیاتی دیگر ماموران پاکستانی در منطقه «ناکا کری» چند کامیون سوخت را که از بلوچستان عازم کراچی بود،  متوقف کرده و موفق به کشف ۵۶ هزار و ۳۶۰ لیتر گازوئیل قاچاق ایرانی شدند. کامیون ها حامل سوخت نیز توقیف شده و رانندگان آن نیز بازداشت شدند.

روز گذشته (دوشنبه) ماموران دایره مبارزه با قاچاق در ایالت بلوچستان پاکستان علاوه بر کشگ ۲۵ هزار لیتر گازوئیل ایرانی و ۳ و ۶۶۴ جعبه انواع میوه جات ایرانی شامل سیب، انار و کیوی نیز از قاچاقچیان کشف و ضبط شد.

سخنگوی ماموران مبارزه با قاچاق در گارد ساحلی پاکستان اعلام کرد که طی روزهای اخیر کالاهای قاچاق ایرانی به ارزش ۱۲۴.۸ میلیون روپیه توقیف شد و تحقیقات گسترده ای برای شناسایی عوامل اصلی این اقدامات نیز آغاز شده است.

قاچاقچیان سوخت در کراچی زیر تیغ قانون

شهر کراچی مرکز ایالت سِند در جنوب پاکستان یکی از چند نقطه اصلی ارسال و پخش سوخت قاچاق ایرانی به سایر مناطق این کشور به شمار می رود، جایی که به گفته رسانه های محلی، انبارهای متعدد اما مخفی برای دریافت سوخت قاچاق ایرانی و فروش غیرقانونی آن با قیمت ارزان تر وجود دارد.

به گزارش روزنامه دنیا پاکستان؛ پلیس کراچی در عملیاتی علیه شبکه قاچاقچیان سوخت موفق به شناسایی ۷ دستگاه کامیون شد که در نتیجه آن ۷ هزار و ۷۰۰ لیتر گازوئیل کشف و ضبط شد. ۷ متهم نیز در این خصوص بازداشت و تحویل مسئولان قضایی شهر کراچی شدند.

رشد پدیده قاچاق سوخت در مرزهای جنوب غربی پاکستان به ویژه حمل خطرناک آن توسط سوداگران مرگ با خودروهای سواری و عمومی که اکثر آنان به کراچی می روند، باعث افزایش آمار تصادفات جاده ای در ایالت بلوچستان پاکستان نیز شده است.

عدم نظارت دقیق بر فعالیت های تجاری غیرقانونی در مناطق مرزی پاکستان، زیرساخت های ضعیف جاده ای، وسایل نقلیه غیراستاندارد و زد و بند قاچاقچیان با مسئولان و نهادهای قانونی که بارها از سوی رسانه های پاکستان به آن اشاره شده است، باعث شده تا حوادث مرگبار جاده ای در این ایالت تکرار شود.

به گفته مسئولان در پاکستان، قاچاق سوخت در ایالت بلوچستان علاوه بر خسارت به خزانه ملی زمینه ساز بسیاری از حوادث جبران ناپذیر رانندگی، ناامن کردن جاده ها و مرزها شده است.

برخورد با همدستان قاچاقچیان در دستگاه های دولتی

ماه گذشته پلیس پاکستان با هدف تشدید مقابله با پدیده قاچاق به ویژه جلوگیری از ورود غیرقانونی سوخت و کالا در مرزهای این کشور در ایالت بلوچستان، ۱۲ افسر پلیس را به اتهام همدستی با قاچاقچیان شناسایی و آنان را از خدمت تعلیق کرد.

روزنامه پاکستانی «جنگ» در این خصوص گزارش داد: ۱۲ افسر پلیس در شهرهای همجواره ایالات بلوچستان و پنجاب، به اتهام زد و بند با قاچاقچیان سوخت ایرانی شناسایی و دستور تعلیق فعالیت آنان صادر شده است.

در این گزارش آمده است: افسران پلیس شناسایی شده در مراکز پلیس در مناطق همجوار دو ایالت خدمت می کردند که مسیر اصلی تردد قاچاق سوخت ایرانی است.

شناسایی افسران همدست قاچاقچیان در پاکستان در حالی انجام می شود که ماه های اخیر گزارش هایی مبنی بر تبانی مسئولان و پلیس در ایالت بلوچستان پاکستان با عاملان اصلی پدیده قاچاق منتشر شده بود.

اواسط تیرماه امسال دولت پاکستان اعلام کرد: این کشور در نظر دارد با شدت بخشیدن بر مبارزه با قاچاق اقتصاد این کشور را از آثار سوء تجارت غیر قانونی و خسارت به خزانه ملی نجات دهد.

براساس این گزارش دولت پاکستان تصمیم گرفته است تا با هدف غلبه پر پدیده قاچاق کالا کنترل و نظارت بر گذرگاه های مرزی مشترک با ایران را افزایش دهد.

قاچاق سوخت و کالا از ایران به پاکستان همواره از سوی رسانه های این کشور مطرح بوده و این سوال مطرح است که چرا مسئولان و نهادهای مربوط برای جلوگیری از این معضل اقدام موثر و جدی انجام نمی دهند.

روزنامه جنگ پاکستان فروردین ماه امسال مدعی شد: قاچاق سوخت از ایران در نوار مشترک مرزی کاملا با آگاهی ماموران گمرک و دیگر نهادهای مجری قانون انجام می شود و پس از آن که بشکه های بزرگ حامل سوخت قاچاق از ایران با استفاده از کامیون و اتوبوس های مسافربری به شهرهای مختلف منتقل شده و با قیمت ارزان به فروش می رسد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha