۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۷:۰۹
کد خبر: 83285983
T T
۰ نفر

مهدویت و عدالت اجتماعی

۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۷:۰۹
کد خبر: 83285983
مهدویت و عدالت اجتماعی

خرم آباد - ایرنا - نیمه شعبان سالروز ولادت با سعادت حضرت مهدی(عج) نقطه عطفی برای جهان اسلام و به ویژه شیعیان است، زیرا كه از همین روز سنگ بنای عصر ظهور و انتظار شكل گرفت.

اگر چه ابعاد نظام حكومتی عصر ظهور تمام وكمال است اما یكی از زیباترین شاخص های ظهور، عدالت اجتماعی جهانی است كه به وسیله آن حضرت اقامه می شود؛ همان عدالتی كه اولین پیشوای شیعیان جهان در محراب با شهادت خود خط مشی آنرا ترسیم كرد.
امام مهدی (عج) امامی عادل است؛ یعنی از گناه به دور است؛ انسانی كامل است؛ در كسب فضائل و دفع رذایل در درون خویش به تعادل رسیده و حتی از لحاظ جسمی و ظاهری متعادل و زیبا است.
بنا بر گفته كارشناسان مذهبی ؛ تمام خصوصیات جسمی و روحی او كه به ما رسیده همه حاكی از یك اعتدال و جذابیت است به اینصورت كه بینش او مبتنی بر توحید و عدل ، اراده او اعمال عدالت و قانونی كه در اختیار دارد قانونی عادلانه كه برگرفته از همان قانون محمدی علوی است.
مردمی كه در زمان او هستند عدالت خواه و پشتیبان عدالت و آماده جهاد و فداكاری برای تحقق آن هستند در همین راستا موانع راه عدالت به دست قدرت او برچیده می شود.
اگر چه در جامعه مدرن امروزی بسیاری از ارزش های انسانی فراموش شده است اما بزرگ ترین آسیب اجتماع جهان كنونی نبودن عدالت در تمام ابعاد، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، امنیتی ، فرهنگی كه همان قسط است و عدالت اجتماعی (به معنای اعم) است.
بنا به اعتقادات و روایات متعددی كه توسط بزرگان دین بیان شده حكومت جهانی حضرت در عصر ظهور اولین برنامه اش عدالت اجتماعی به معنای عام كلمه و برای همه انسان ها است و این همان شعار مقدس و پیام مهدویت است كه باید در مناسك دینی و توسط علمای دین و نخبگان جهانی شود.
در همین خصوص حجت الاسلام والمسلمین هیبت الله هاشمی مدیر بنیاد مهدویت استان لرستان در گفت و گو با ایرنا به بررسی ابعاد معنوی عدالت اجتماعی در عصر ظهور پرداخت.
وی با اشاره به تعریف عدل و عدالت در معانی عرف می گوید: رعایت حقوق دیگران در برابر ظلم وتعدی ،اعطای حق به صاحب حق ،هر چیز را سر جای خود قرار دادن و انجام شایسته امور بهترین شاخص های عدالت هستند.
حجت الاسلام هاشمی با اشاره به اهمیت عدالت اجتماعی در همه جوامع به ویژه جامعه اسلامی به حدیثی از امیر مومنان حضرت علی(ع) اشاره كرد مبنی بر اینكه؛عدالت نگهدارنده مردم است وجامعه و مردمان را چیزی جز عدالت اصلاح نمی كند.
مدیر بنیاد مهدویت در لرستان با تاكید به ویژگی های منحصر به فرد دوران حكومت امام مهدی(عج) كه در احادیث و روایات معصومین(علیهم السلام) فراوان ذكر شده افزود: استقرار عدالت اجتماعی در تمام زوایای زندگی جامعه بشری از جمله تقسیم بیت المال، توزیع ثروت های ملی، اصلاح نابسامانی های سیاسی، رفع ظلم اجتماعی و رفع تبعیض از خصوصیات بارز حكومت مهدوی است.
مسئول فرهنگی دانشگاه فرهنگیان لرستان به بعد نظارتی حكومت مهدوی در اجرای عدالت اشاره كرد و گفت: نظارت دقیق به سیستم اقتصادی و اجرایی حكومت برای رفاه و آسایش همگانی برای ساكنان آسمان و زمین فراهم خواهد شد.
وی با تشریح ابعاد مرتبط با عدالت در عصر ظهور اظهار داشت: با حاكمیت نظام عدالت گستر، معضل فقر و محرومیت كه حاصل بی عدالیتی و عامل ناهنجاری اجتماعی است برچیده و با ایجاد رفاه و آسایش موعود پدیده های دزدی، تجاوز، بی عفتی، رشوه و اختلاس از بین رفته ،ترس و نگرانی، اظطراب و نا امنی جایش را به محیط صلح، صفا، صمیمیت و امنیت خواهد داد.
اگر چه نیمه شعبان عید بزرگ مسلمین و جهانیان است و یكی از مناسك دینی شیعیان برگزاری جشن و سرور است اما تفكر جهانی مهدویت توام با عقلانیت و مهربانی و عدالت ترسیم شده است.
امید كه منتظران به پیروی از نائب عدل آن حضرت زمینه ساز ظهور او شوند تا با نهادینه كردن عدالت بتوان زمان ظهور آن عدل گستر را نزدیك كرد.
1920/6060

سرخط اخبار فرهنگ