به گزارش ایرنا ، حجتالاسلام عیسی راستگو روز سه شنبه در آستانه ۳۱ مرداد "روز جهانی مسجد " در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: قدیمیترین مسجد استان بوشهر مسجد بردستان در شهرستان دیر مربوط به سده اول هجری قمری است .
وی یادآور شد: در منطقه تاریخی سیراف در جنوب استان بوشهر مسجدی مربوط به سده دوم هجری یافت شده که تنها ستون از آن باقی مانده و در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
راستگو افزود: مسجد جمعه بوشهر با قدمت چهار قرن و ۹ مسجد دیگر مربوط به دوره صفوی و قاجار در دیگر شهرستانهای استان بوشهر جزو آثار ثبت ملی شده هستند.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان بوشهر تصریح کرد: ۶۵ درصد مساجد این استان در روستاها مستقر و همه مساجد غیر از مساجد دستگاههای اجرایی و دانشگاهها، توسط مردم و افراد خیر و نیکاندیش ساخته شده است.
وی با اشاره به اقامه نماز در ۹۵ درصد مساجد استان بوشهر ادامه داد: در ۴۰ درصد مساجد یادشده نماز جماعت به امامت روحانیون برگزار میشود.
راستگو گفت: ۵۰۰ کانون فرهنگی هنری در مساجد استان بوشهر فعال است.
وی با اشاره به تدوین قانون مساجد افزود: بر اساس این قانون اعضای هیات امنای مساجد باید زیر ۶۵ سال سن داشته باشند.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان بوشهر اضافه کرد: در چنین روزی مسجدالاقصی نخستین قبله و نماد مقدسات مسلمانان بیش از نیم قرن پیش توسط رژیم جنایتکار صهیونیستی به آتش کشیده شد.
وی تصریح کرد: نماز جمعه باید در مساجد برگزار شود تا رونق این مراکز مهم بیش از پیش تقویت شود.
راستگو گفت: مسجد در زمان صدر اسلام محل تلاوت قرآن، مشاوره ازدواج جوانان و جلسات مختلف سیاسی و اجتماعی و مذهبی بوده است.
وی با اشاره به تدوین نقشه آمایش مساجد استان بوشهر افزود: در آینده نزدیک سامانه ثبت مساجد در این استان فعال میشود و در این راستا محل مساجد از طریق سامانه نرمافزاری برای همگان مشخص میشود.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان بوشهر با اشاره به تقویت پایگاههای مقاومت بسیج در مساجد و اجرا برنامههای مختلف فرهنگی گفت: تجهیز مساجد به برنامهها و طرحهای فرهنگی و ورزشی در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: اکنون بعضی از مساجد استان بوشهر دارای مشکلات سرمایشی هستند و بدلیل اینکه مساجد توسط مردم مدیریت میشود نیاز به توجه ویژه مسئولان دولتی در حل مشکلات زیرساختی در بخشهای مختلف است.
نظر شما