به گزارش ایرنا، شبکه خبری «القاهره» در این باره به نقل از یک منبع بلندپایه مصری اعلام کرد: هیاتهای مصر آمریکا و اسرائیل به نشست سه جانبهشان در قاهره پایان دادند.
این منبع مصری گفت: مصر بر لزوم عقب نشینی اسرائیل از سمت فلسطینی گذرگاه رفح برای ازسرگیری فعالیت آن متعهد است. اسرائیل در قبال عدم ورود مواد امدادی و کمکهای بشردوستانه به نوار غزه مسوول است.
وی افزود: مصر بر ضرورت اقدام فوری برای وارد کردن روزانه دستکم ۳۵۰ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه به نوار غزه تاکید کرد.
یک منبع مصری دیگر نیز در این باره به روزنامه «العربی الجدید» اعلام کرد: قاهره همچنان به موضعی پایبند است که فعالیت گذرگاه رفح تا زمانی که کنترل اسرائیل بر طرف فلسطینی آن ادامه دارد را رد میکند.
وی اعلام کرد: پیشنهادهایی از سوی آمریکا برای بازگشت به توافقنامه مدیریت گذرگاه رفح به روشی سه جانبه وجود دارد.
این منبع همچنین از ادامه هماهنگی و رایزنی میان مقامات مصر و جنبش حماس درباره وضعیت انسانی در نوار غزه خبر داد و اصافه کرد: حماس با ایده مدیریت گذرگاه رفح توسط تشکیلات خودگردان فلسطین مخالف نیست. دیدگاه حماس با دیدگاه قاهره مطابقت دارد و تاکید میکند که این گذرگاه فلسطینی-مصری است و اسرائیل نباید هیچ نقشی در مدیریت آن داشته باشد.
به گزارش ایرنا، بر اساس معاهده سازش مصر و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۷۹، محور فیلادلفیا یا صلاح الدین به عنوان یک منطقه حائل در داخل نوار غزه و به موازات مرز با مصر به طول ۱۴ کیلومتر از گذرگاه کرم ابوسالم تا ساحل غزه در دریای مدیترانه ایجاد شد.
رژیم صهیونیستی تا سال ۲۰۰۵ کنترل محور فیلادلفیا را به عنوان بخشی از حوزه قضایی تحت اختیار خود در دست داشت؛ اما با عقبنشینی از این منطقه کنترل آن را به تشکیلات خودگردان واگذار کرد. نیروهای تشکیلات خودگردان تا سال ۲۰۰۷ کنترل این منطقه را بر عهده داشتند.
در همان سال پس از مذاکراتی هجده ماهه توافق امنیتی جدید میان قاهره- تلآویو به امضا رسید که براساس آن ۷۵۰ نفر از گارد مرزی مصر اجازه خواهند داشت مجهز به سلاحهای سبک در این منطقه حضور پیدا کنند. براساس این توافق قرار بود تا نیروهای امنیتی مصر از نفوذ و انتقال غیرقانونی کالا یا تجهیزات نظامی به غزه جلوگیری کنند.
پس از عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر، مقامات امنیتی رژیم اشغالگر ادعا کردند که یکی از مسیرهای انتقال سلاح به غزه، تونلهای زیر زمینی محور فیلادلفیا در جنوب غربی غزه است. برهمین اساس تلآویو با اعزام هیاتی امنیتی به قاهره خواستار استقرار نیروهای خود در این منطقه و نصب دوربینها و حسگرهای نظارتی شده است. با وجود تاکید کابینه راستگرای نتانیاهو بر تحقق این خواسته اما به نظر نمیرسد دولت مصر به دلیل ملاحظات سیاسی- امنیتی تمایلی به اجرای این خواسته داشته باشد.
نظر شما