۶ خرداد ۱۴۰۳، ۸:۲۶
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 85488209
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

ایستگاه تحقیقات کشاورزی خراسان شمالی ۳۷ رقم بذر غلات معرفی کرد

بجنورد-ایرنا- رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی منابع طبیعی خراسان شمالی گفت: ۳۷ رقم بذر غلات، حبوبات و علوفه دامی در سه دهه از فعالیت ایستگاه تحقیقات دیم شمال‌شرق کشور در شهرستان شیروان به کشاورزان معرفی شد.

جلیل علوی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در این مدت؛ ۴۵۰ طرح تحقیقاتی در سطح این ایستگاه توسط کارشناسان، پژوهشگران و محققان انجام و به پایان رسید که مهمترین آن معرفی ارقام غلات دیم شامل گندم و جو است.

وی افزود: تمامی طرح‌های تحقیقاتی این ایستگاه که بیشتر نیز بومی است با هدف زراعی کردن زمین های دیم انجام می شود که نتایج آن منجر به افزایش و پایداری تولید خواهد شد.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی منابع طبیعی خراسان شمالی تصریح کرد: فعالیت های تحقیقاتی این ایستگاه منجر به آزاد سازی و معرفی ۱۵ رقم گندم دیم که در مقابل تنش ها، خشکی ها و بیماری ها مقاوم است به دیمکاران سطح کشور معرفی شده است.

وی افزود: علاوه بر پژوهش در زمینه غلات؛ محققان این مرکز در زمینه دانه‌های روغنی از جمله گلرنگ، کاملینا، کلزا و انواع علوفه های دامی نیز طرح های تحقیقاتی و پژوهشی داشته اند که منجر به نتایج مثبتی نیز شده است.

علوی گفت: علاوه بر آزدسازی غلات این ایستگاه ۶ رقم نخود، چهار رقم عدس، ۲ رقم ماشک علوفه ای و ۲ رقم گلرنگ نیز به دیمکاران معرفی کرده است.

وی گفت: سهم بخش کشاورزی خراسان شمالی ۱.۱ درصد از تولید ناخالص بخش کشاورزی کشور است که مهمترین بخش تولیدی استان را شامل می شود و تحقیقات و پژوهش در این امر بسیار تاثیرگذار است .

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی منابع طبیعی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: سال های گذشته میزان بذر خود مصرفی کشاورزان استان ۹۲ درصد و بذر اصلاح شده تا هشت درصد بود که اکنون میزان استفاده از بذرهای اصلاح شده افزایش یافته و به بیش از ۵۰ درصد رسیده است.

وی با اشاره به اینکه استفاده از بذور اصلاح شده تا مقدار قابل توجهی میزان تولید غلات را افزایش می دهد، افزود: اگر کشاورز بذور خودمصرفی خود را کنار گذارد و از بذور اصلاح شده استفاده کند تا ۳۵ درصد میزان عملکرد افزایش می یابد که کمک بسیار زیادی به امنیت غذایی خواهد کرد.

وی با بیان اینکه بذر در تولید و امنیت غذایی حرف اول را می زند، گفت:‌ اکنون شیوع بیماری زنگ زرد گندم در مزارع استان تبدیل به یک دغدغه برای مسوولان و کشاورزان شده است که در حقیقت باید عملیات پیشگیری را انجام داد تا به درمان پرداخت.

علوی اظهار کرد: این استان ۲ هزار و ۸۴۳ هکتار وسعت دارد که ۱۶ درصد از این گستره قابل کشت است.

به گزارش ایرنا، سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.

۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha