خراسان جنوبی بیشترین ترانزیت کالا به آسیای میانه را دارد

بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: بیشترین ترانزیت کالا از بندرعباس و بندر چابهار به سمت کشورهای آسیای میانه از مرز ماهیرود استان انجام می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جواد قناعت روز شنبه در دیدار سینان جم باش سرکنسول ترکیه در مشهد که در دفتر استاندار انجام شد، افزود: ترانزیت کالا از خلیج فارس به آسیای میانه به دلیل اینکه فاصله مورد نظر کاهش می‌یابد، بیشتر از این طریق انجام می‌شود که به نفع تولید کننده و تجار است.

وی گفت: صادرات خراسان جنوبی به کشور ترکیه در سال گذشته ۴۲۰ هزار دلار بوده که با توجه به ظرفیت‌های اقتصادی خراسان جنوبی همچنین مزیت‌های ترکیه و عزم و اراده ۲ کشور، فرصت خوبی برای توسعه روابط اقتصادی، فرهنگی و سیاسی دو طرف است.

استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: بدون تردید این میزان مبادلات تجاری بین ایران و ترکیه در سطح ملی و استانی قابل افزایش است.

وی افزود: سهم صادرات استان خراسان جنوبی از بازار ترکیه ۱.۵ درصد و واردات از این کشور سه درصد است که حتما با تبادل بین دو طرف این رقم قابل افزایش است.

قناعت با اشاره به ظرفیت‌های بخش‌های مختلف اقتصادی استان اظهار کرد: ۲۰ سال از تقسیم خراسان واحد و تاسیس خراسان جنوبی می‌گذرد و این استان از نظر وسعت سومین استان پهناور کشور است که ظرفیت‌های فراوانی در حوزه معادن، گردشگری و محصولات راهبردی بخش کشاورزی دارد.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی با چهار گذرگاه مرزی و ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک بیشترین مرز را با کشور افغانستان دارد، یادآور شد: یکی از گذرگاه‌های رسمی ایران به افغانستان مرز ماهیرود است که ۳۵ تا ۴۰ درصد صادرات جمهوری اسلامی ایران به افغانستان از این مرز انجام می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی گفت: این استان دارای رتبه اول زغال سنگ، منیزیت و خاک‌های صنعتی در کشور است و ۸۵ درصد بنتونیت خاورمیانه در خراسان جنوبی قرار دارد.

وی افزود: ۷۱۴ معدن فلزی و غیر فلزی در خراسان جنوبی وجود دارد و هفت میلیارد تن ذخیره معدنی با ۵۵ نوع ماده معدنی شناسایی شده است.

قناعت بیان کرد: اولویت اصلی دولت سیزدهم توجه خاص به کشورهای همسایه است که در این راستا همکاری‌های خوبی را شاهد هستیم و خراسان جنوبی نیز آمادگی کامل را برای گسترش روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای همسایه و پیرامونی به ویژه ترکیه دارد.

وی گفت: با توجه به اشتراکات دینی و مذهبی بین ایران و ترکیه همچنین وجود مزیت‌ها و ظرفیت‌های اقتصادی که در خراسان جنوبی و ترکیه وجود دارد، فرصت بسیار خوبی برای توسعه روابط اداری، فرهنگی، اقتصادی و تجاری بین دو طرف است.

استاندار خراسان جنوبی افزود: یکی از موضوعاتی که در دولت سیزدهم به آن می‌پردازیم، خام فروشی محصولات است‌ و جهت حرکت ما در زمینه معادن و کشاورزی به سمت ایجاد کارخانه‌های فرآوری است.

وی فعالیت ۲ فرودگاه بین‌المللی بیرجند و فرودگاه طبس، منطقه ویژه اقتصادی بیرجند و قطعه منفصله آن در مرز ماهیرود را از دیگر ظرفیت‌های استان برشمرد و اظهار کرد: بیشترین تمرکز ما در زمینه کشاورزی و بخش معادن ایجاد واحدهای فرآوری از جمله شهرک تخصصی زرشک و ایجاد صنایع معدنی است.

قناعت عنوان کرد: این استان علاوه بر ظرفیت معدنی و کشاورزی ظرفیت بالایی در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری دارد که ثبت بیش از هزار و ۵۵ اثر ثبت ملی و ۹ اثر ثبت جهانی از جمله آنهاست و خراسان جنوبی به دلیل غنای تاریخی قابیلت فراوانی برای پژوهش‌های باستان شناسی دارد.

وی با اشاره به ۴۰ رشته صنایع دستی در خراسان حنوبی به خصوص تولید و صادرات فرش دستباف گفت: وجود تپه‌های ماسه‌ای جهان با ارتفاع هفت هزار و ۵۰۰ متر، تاریک‌ترین نقطه زمین، گرم‌ترین نقطه زمین در کویر لوت از دیگر ظرفیت‌های گردشگری خراسان جنوبی است.

استاندار خراسان جنوبی افزود: امیدواریم این سفر فصل جدیدی برای افزایش مبادلات در بخش‌های مختلف باشد و بتوانیم زمینه ارتباطات بخش خصوصی ۲ کشور را به نحو احسن ایجاد کنیم.

ایران و ترکیه، توسعه تجارت و ترانزیت را دنبال می‌کنند و از طریق چهار پایانه مرزی سرو، بازرگان، رازی و کوزه رش، تبادلات تجاری دارند که با توجه به موقعیت ۲ کشور برای ایجاد دسترسی متقابل به بازارهای اروپا و آب‌های آزاد، چشم انداز تجارت ۳۰ میلیارد دلاری قابل دستیابی است.

خراسان جنوبی نیز چهار بازارچه مرزی دارد که فعال‌ترین مرز استان در سال‌های اخیر مرز ماهیرود شهرستان سربیشه بوده و سومین معبر رسمی ایران با افغانستان در کنار مرز دوغارون خراسان رضوی و مرز میلک سیستان و بلوچستان است.

بنابر آمار رسمی، ترانزیت کالا از خراسان جنوبی به کشور همسایه در سال گذشته از نظر تعداد کامیون نسبت به سال قبل از آن ۲۹۱ درصد افزایش یافت.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha