گل‌ محمدی چهارمحال و بختیاری صنایع تبدیلی می‌خواهد

شهرکرد - ایرنا - مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به ظرفیت استان برای تولید محصولات باغی و زراعی گفت: تکمیل نبودن صنایع تبدیلی و زنجیره فرآوری حلقه مفقوده گل محمدی در این استان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ابراهیم شیرانی روز پنجشنبه به مناسبت ۲۰ اردیبهشت روز ملی گل محمدی و گلاب اعلام کرد: در زمان حاضر متقاضیانی برای تولید گیاه دارویی گل محمدی در استان وجود دارد اما به دلیل فعال و کامل نبودن زنجیره، کارگاه‌ها و واحدهای فرآوری آن بحث‌های درآمد اقتصادی که کشت این گیاه می‌تواند برای بهره بردار داشته باشد ندارد.

وی اظهار داشت: ضعف در زیرساخت‌های زنجیره فرآوری موجب شده تا گل محمدی تولیدی در استان به طور تقریبی به صورت تره‌بار به حساب می‌آید.

مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به اینکه بسیاری از زمین‌های کشاورزی با مرغوبیت پایین قابلیت کشت گل محمدی را دارند به خصوص خرده مالکانی که در روستاها وجود دارد و حضور بیشتر جمعیت فعال در بخش کشاورزی در روستاها توسعه کشت این گیاه دارویی می‌تواند اشتغال‌زایی خوبی به دنبال داشته باشد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه گل محمدی به صورت مکانیزه قابل برداشت نیست یکی از نقاط ضعف موجود در چهارمحال و بختیاری نبود کارگر در زمان برداشت است.

شیرانی با بیان اینکه بیشتر گل محمدی تولیدی در چهارمحال و بختیاری به استان‌های اصفهان و یزد ارسال می‌شود، یادآور شد: در زمان حاضر بیش از ۱۰ واحد کارگاه نیمه صنعتی و خانگی برای تولید محصولات مختلف از گیاه گل محمدی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد.

وی افزود: گل محمدی به عنوان یکی از گیاهان دارویی دارای مزیت در سند توسعه این گیاهان در چهارمحال و بختیاری است.

مدیرباغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری کشت گل محمدی در زمین‌های درجه ۲ و سه ، نیاز آبی کم، قابل توسعه در زمین‌های شیب‌دار، کشت به صورت دیم وآبی، بهره‌وری بالا نسبت به آب و قابلیت بهره‌برداری به مدت هفت تا ۱۰ سال را از قابلیت‌های گل محمدی عنوان کرد.

وی با بیان اینکه گیاه گل محمدی قابلیت استفاده در صنعت دارویی، آرایشی و درمانی دارد و از همه بخش‌های آن استفاده می‌شود، افزود: از این گیاه در مربا، گلاب ، کانکریت و در صورت وجود دستگاه برای استخراج آن امکان استفاده از آن در تولید روغن مطلق وجود دارد.

شیرانی گفت: طی چند سال گذشته کارهای تحقیقاتی مناسبی در چهارمحال و بختیاری از سوی مرکز تحقیقات بخش کشاورزی و منابع طبیعی استان در خصوص بررسی ژئوتیپ‌ها، شناسایی پایه‌های مختلف و مقاوم برای سازگاری در شرایط دیم انجام شده است.

مدیرباغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری سطح زیرکشت گل محمدی را ۳۵۰ هکتار عنوان کرد و افزود: بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی با ۹۰ هکتار در شهرستان شهرکرد است

وی اظهار داشت: سال گذشته شرایط اقلیمی حاکم بر استان موجب شد تا بیش از ۸۰ درصد گلستان‌های گل محمدی دچار آسیب سرمازدگی و خسارت شوند اما در سال زراعی جاری به دلیل شرایط جوی مناسب خسارت‌ها در این بخش به کمتر ازپنج درصد رسید.

شیرانی افزود: با توجه به شرایط مناسب جوی پیش‌بینی می‌شود با میانگین عملکرد تولید گیاه گل محمدی بالای سه تن در هکتار تولید به یک هزار و ۵۰ تن برسد.

به گزارش ایرنا، سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، زراعی، باغی و شیلات و آبزیان در چهارمحال و بختیاری تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha