۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۸:۱۱
کد خبرنگار: 3153
کد خبر: 85469384
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تعاونی‌های گیلان ۲۵.۵ میلیون دلار صادرات کردند

رشت – ایرنا – مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان گفت : تعاونی های گیلان طی پارسال ۲۵.۵ میلیون دلار به کشورهای عراق، ارمنستان، آذربایجان، عراق، ترکیه، افغانستان، هلند، بلژیک، هنگ کنگ، امارات، مالزی، روسیه، کانادا و برخی کشورهای اروپایی و آسیای شمالی کالا صادر کردند.

سیاووش آقاجانی عصر سه‌شنبه در جلسه شورای توسعه تعاون استان عنوان کرد: این صادرات نسبت به سال قبل از آن رشد ۱۲ درصدی داشته است.

وی عنوان کرد : در راستای تقویت و تشکیل تعاونی ها پارسال ۵۰ شرکت تعاونی جدید با عضویت سه هزار و ۱۲۵ نفر و ایجاد یک هزار و ۵۲۸ فرصت شغلی شکل گرفت ضمن آنکه سومین تعاونی روستایی سهامی عام استان با رویکرد سرمایه گذاری در استان تشکیل و ثبت شد.

وی عنوان کرد: طی این سال برای بررسی و نظارت کیفی بر عملکردها در حوزه تعاونی ها یک هزار و ۱۲ مورد نظارت عمومی بر شرکتهای تعاونی انجام شد که نسبت به سال قبل از آن رشد ۱۳۳درصدی داشت.

وی گفت : در این مدت ۳۹ هزار و ۳۸۸ ساعت آموزش برای این بخش برگزار شده است.

 آقاجانی همچنین با اشاره به فعالیت ۱۷ تعاونی مرزنشینان با ۵۰۰ هزار نفر جمعیت تحت پوشش اظهار کرد: از میان آنها فقط یک مورد که تعاونی بخش مرکزی آستارا است در حوزه صادرات فعال می باشد.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با بیات اینکه شرکت های تعاونی مرزنشینان با هدف تأمین نیازهای مصرف کنندگان مناطق مرزی، خدمت رسانی به مرزنشینان و ایجاد زمینه مبادله آن ها با ساکنین آن سوی مرزها شکل گرفته و فعالیت می کنند، گفت: در حال حاضر از شرکت‌ تعاونیهای مرزی فعال استان ۱۲ مورد دارای ورزشگاه و یا زمین بوده و سه تعاونی هم دارای فروشگاه فعال می باشند.

وی عنوان کرد: از میان ۵۰۰ هزار نفری که در این شرکت های تعاونی دارای کارت مبادله مرزی هستند برای ۲۰ هزار نفر کارت هوشمند صادر شده است.

به گفته وی، تعاونی های مرزنشینان ضمن حمایت از ساکنان مناطق مرزی با توجه به تسهیلاتی که برای ورود و خروج کالا و رفع مشکلات آنها می تواند اعمال کنند، به واردات و صادرات (مراحل صادرات) غیر مجاز نظم بخشیده و در بسیاری از نقاط مرزی کشور امکان ایجاد ارزش افزوده از محل فعالیت های اقتصادی سالم را فراهم می کنند و در گیلان هم با توجه به ظرفیت های بالا باید تقویت شود.

وی تصریح کرد: این امر به نوبه خود در ارتقا موقعیت درآمدی مرزنشینان، ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت نیز موثر است که با اعطای تسهیلات ویژه برای استقرار بخش های تولیدی در مناطق مرزی با مشارکت سالم و فعال بخش خصوصی و نیز کمک های حمایتی بخش دولتی به مرور زمینه های صادراتی در این مناطق بیشتر می شود.

 آقاجانی از جمله مشکلات کنونی این تعاونی ها را علی رغم ظرفیت ها، عدم تسلط به امر تجارت، مسائل ناشی از الکترونیکی شدن کار مبادله مرزی و زمان بر بودن صدور کارت، حذف برخی از کالاهای سودآور مثل برنج و غیره و عدم قائل شدن تفاوت در این امر بین استان های قطب کشاورزی مثل گیلان و سایر استان ها عنوان کرد.

 وی، نداشتن سرمایه کافی برای تسهیل و انجام مبادلات مرزی را از دیگر مسائل این حوزه دانست که باید در این زمینه و رفع این چالش ها و تسهیل زمینه فعالیت و رونق این تعاونی ها تلاش شود.

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha