نام سید عبدالحسین لاری باید در کتب درسی قرار گیرد

لارستان- ایرنا- نماینده منتخب مردم لارستان، خنج، گراش، اوز و جویم گفت: آیت الله العظمی سید عبدالحسین لاری در کشور ما ناشناخته مانده و عظمت اقدامات ایشان به قدری است که پیشنهاد دادیم نام ایشان در کتب درسی وارد شود تا این شخصیت ارزشمند شناخته‌شده‌تر شوند و به طور جدی پیگیر این موضوع خواهیم بود.

به گزارش ایرنا، علاءالدین بروجردی روز سه شنبه در مراسم بزرگداشت صدمین سالروز ارتحال عالم مجاهد، سید عبدالحسین لاری که در محل دانشگاه آزاد اسلامی لارستان برگزار شد، افزود: شخصیت برجسته سید عبدالحسین لاری هم در داخل و هم در خارج از کشور خصوصا جبهه مقاومت باید بیشتر شناخته شود و حق این است که برای بزرگداشت شخصیت ایشان یک کنگره بین المللی برگزار شود.

بروجردی در این مراسم که با حضور جمعی از دانشجویان، مردم و مسئولان برپا شده بود، اضافه کرد: تنها عکسی که از ایشان برجای مانده در اتاق شخصی مقام معظم رهبری موجود است و ایشان این عالم بزرگ را یک «روحانی بی نظیر» تاریخ معاصر می دانند.

او همچین توضیح داد: سید عبدالحسین لاری زاده دزفول و علوم دینی را در نجف فرا گرفته اند، اما پسوند «لاری» پس از حضورشان در این منطقه برای ایشان ماند و ماندگار شد.

وی در پایان با اشاره به ایام سالروز سفر مقام معظم رهبری به لارستان یادآور شد: رهبری در سفرهایشان به استان ها، معمولا در شهرستان حضور پیدا نمی کنند؛ اما در سفرشان به فارس، علاوه بر شیراز در لارستان نیز حضور پیدا کردند و با مرحوم آیت الله سید عبدالعلی آیت اللهی امام جمعه وقت و نوه آن عالم مجاهد دیدار کردند.

نام سید عبدالحسین لاری باید در کتب درسی قرار گیرد

رئیس کتابخانه تخصصی و مرکز پژوهش های اسلامی آستان مقدس شاهچراغ(ع) در بخش دیگری از این مراسم گفت: مقام معظم رهبری بی جهت از کسی تمجید نمی کنند و ایشان درباره سید عبدالحسین لاری تعبیر «آیت الله العظمی» را به کار برده اند و ۱۶ بار اسم ایشان را به مناسبت های مختلف آورده اند که نشان از بزرگی این شخصیت برجسته دارد.

علیرضا بیابان نورد این عالم مجاهد را دارای مکتب دانست و توضیح داد: در طول تاریخ معاصر چند روحانی را می توانید مثال بزنید که توانسته باشد مبانی معرفتی دینی را به عرصه عمل بیاورد؟ یکی از آنها امام خمینی بود، اما قطعا معدود و انگشت شمار هستند و به این خاطر است که آیت الله سید عبدالحسین لاری که معارف دینی را در عمل پیاده کردند جزو افراد دارای مکتب هستند.

وی اندیشه ایشان را دارای سه ریشه مهم دانست و تشریح کرد: اولا ایشان یک سیاستمدار کامل بود و تمام افکار و عملشان مبتنی بر اصول علمی سیاست بوده و ثانیا یکی از روحانیون واقع گرا بودند که با در نظر داشتن آرمان های شیعی، واقعیت ها را نیز می دیدند.
بیابان نورد در پایان گفت: ویژگی سوم به کار بستن سیاست های تبلیغی وسیع بود و ایشان با تاسیس حوزه علمیه به تحکیم مبانی فکری، کادرسازی و تربیت نیرو پرداختند و جبهه مردمی گسترده ای را تحت تاثیر خودشان قرار دادند.

نام سید عبدالحسین لاری باید در کتب درسی قرار گیرد

حکومت اسلامی در لارستان؛ از بوشهر تا کرمان کنونی

امام جمعه لارستان در بخش دیگری از این مراسم پس از معرفی اجمالی مشخصات فردی آیت الله العظمی سید عبدالحسین لاری و تشریح شرایط زمانه این عالم گرانقدر، به اقدامات مبارزاتی ایشان اشاره کرد و گفت: این مجاهد بزرگ از ابتدای ورودشان به لار در سال ۱۲۷۱ شمسی و در مدت اقامت ۲۵ ساله خود در این منطقه که از بوشهر تا کرمان کنونی را شامل می شده، اقدامات بسیار ارزنده ای انجام دادند.

حجت الاسلام و المسلمین سید مختار موسوی خرم افزود: از جمله اقدامات مبارزاتی ایشان می توان به تشکیل اولین حوزه علمیه در جنوب کشور برای جهاد تربیتی، احیا و اجرای احکام اسلامی از جمله فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر، توجه ویژه به نماز جمعه و برپایی آن و نصب ائمه جمعه در سراسر منطقه تحت حکومت خود و اجرای حکم اسلام یعنی نفی بلد یا تبعید درباره یهودیانی که پس از مدتی خود را از ذمه حکومت اسلامی خارج کردند و حاضر به پذیرش شرایط آن نشدند، اشاره کرد.

موسوی خرم اضافه کرد: البته ایستادن در برابر مبلغان مسیحی و مبارزه با فرقه شیخیه و نیز مقابله با استبداد خوانین محلی که تجاوز به مال و ناموس مردم را برای خود جایز می دانستند از دیگر اقدامات سید عبدالحسین لاری در این منطقه بود.

نام سید عبدالحسین لاری باید در کتب درسی قرار گیرد

وی در پایان به نامه میرزای شیرازی به این عالم مجاهد اشاره و تصریح کرد: این نامه نشان می دهد که اقدامات آیت الله لاری در برپایی حکومت اسلامی موفق بوده که توانسته تحسین میرزای شیرازی را بر انگیزد.

شهرستان لارستان به مرکزیت شهر لار در فاصله ۳۴۰ کیلومتری شیراز در جنوب استان فارس قرار دارد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha