سفر رئیسی به پاکستان تحول در روابط فی‌مابین است/بی صبرانه منتظر ساخت فیلم اقبال هستیم

اسلام‌آباد - ایرنا - وزیر سابق فرهنگ پاکستان سفر اخیر آیت‌الله رئیسی را نوید تحول جدید در روابط دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران دانست و با اشاره به اهمیت پیوندهای مردمی و فرهنگی دو همسایه، گفت: ما بی صبرانه منتظر آغاز پروژه ساخت فیلم مشترک اقبال لاهوری هستیم.

سید جمال شاه که در دولت قبلی پاکستان مسوولیت وزارت فرهنگ و میراث ملی را برعهده داشت در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا در اسلام‌آباد با ابراز خرسندی از سفر اخیر آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران به پاکستان گفت: هر دو کشور در معادلات منطقه‌ای و بین المللی تأثیرگذار هستند و این ارتباط برای کمک به حل مشکلات مردم فلسطین و مقابله با اسرائیل بسیار حائز اهمیت تلقی می‌شود.

وی با اشاره به حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در هیات بلندپایه ایرانی طی سفر به پاکستان گفت که طی دیداری که با آقا اسماعیلی در اوایل مهرماه سال گذشته در حاشیه اجلاس وزرای فرهنگ کشورهای اسلامی در دوحه داشتم توافق کردیم که پروژه مشترک تولید فیلم اقبال لاهوری را آغاز کنیم.

جمال شاه افزود که تا جایی که در جریان هستم کارگردان این فیلم مشترک مشخص شده و برخی از مسوولان مربوطه در پاکستان از جمله آکادمی اقبال با طرف‌های ایرانی در تماس هستند و ما بی صبرانه منتظر آغاز تولید فیلم اقبال لاهوری هستیم.

این چهره‌ سرشناس فیلم و هنر در پاکستان با تمجید از نگاه ایران به مسائل جهان اسلام به ویژه حمایت از ملت فلسطین، تاکید کرد: پاسخ نظامی ایران به رژیم صهیونیستی، نبرد رزمندگان فلسطین مانند حماس و همچنین نیروهای یمنی شکست ناپذیر بودن اسرائیل را از بین برد.

وی خواستار تقویت جبهه دفاع از فلسطین و تکاپوی جهان اسلام برای دفاع از مردم غزه شد و تاکید کرد: در صورت یکپارچگی ملت مسلمان دیگر عمری از اسرائیل باقی نمی ماند.

وزیر سابق فرهنگ پاکستان خواستار تقویت بیش از پیش روابط با جمهوری اسلامی ایران شد و افزود: گذشته و حال دو کشور به هم گره خورده‌ و آینده و سرنوشت مشترک نیز متعلق به ایران و پاکستان است.

جمال شاه بر لزوم وحدت میان کشورهای منطقه برای مقابله با اسرائیل تاکید کرد و اظهار داشت که ایران و پاکستان در کنار یکدیگر ظرفیت بالایی برای کمک به حل چالش‌های پیش روی مسلمانان دارند.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رییس جمهور اسلامی ایران صبح روز دوشنبه (سوم اردیبهشت ماه) به وقت محلی در راس یک هیات عالی رتبه سیاسی - اقتصادی و برای سفری دوروزه وارد پایتخت پاکستان شد. دیدار و گفت‌وگو با آصف علی زرداری، رییس جمهور پاکستان، نشست خبری با محمدشهباز شریف نخست وزیر این کشور، سفر به کراچی به عنوان قلب اقتصادی پاکستان و شهر لاهور قلب فرهنگی این کشور و سخنرانی در دانشگاه جی سی این شهر از جمله برنامه های رییس جمهور بود.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ و تشکیل حکومت جمهوری اسلامی، پاکستان اولین کشوری بود که آن را به رسمیت شناخت. ایران هم اولین کشوری بود که بعد از استقلال پاکستان در سال ۱۹۴۷ میلادی، این همسایه خود را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخت. این موضوع مهم، به عنوان یک پیشینه و پشتیبان بزرگ برای روابط سیاسی دوستانه تهران - اسلام‌آباد به شمار می‌رود.

از زمان استقلال این کشور، ایران و پاکستان از روابط دیپلماتیک برخوردارند و به‌رغم برخی فراز و فرودها، همواره روابط خوب و نزدیکی داشته‌اند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha