به گزارش ایرنا، این نشست در آستانه روز جهانی قدس با حضور کاظم جلالی سفیر ایران در مسکو، نفیعالله عشیرف رئیس اداره دینی بخش آسیایی روسیه، حجت الاسلام و المسلمین موصلی نماینده آیتالله سیستانی مرجع عالی شیعیان عراق، مفتی انار رمضانوف رئیس اداره مفتیات مرکزی و همچنین معاونین اول مفتی آلبر کرگانوف رئیس مجمع دینی مسلمانان روسیه، مفتی سیدو فوزی رئیس اداره دینی مسلمانان اورال و برخی دیگر از روسای جمعیتها و اندیشمندان شیعه و سنی مسکو برگزار شد.
شرکتکنندگان در این نشست به تصویب قطعنامه شورای امنیت برای توقف کشتار مردم فلسطین اشاره کردند و از اینکه این قطعنامه الزام آور نیست، به عنوان مصداق تناقض و بیعدالتی در نظام بینالملل یاد کردند.
شرکت کنندگان در این نشست همچنین بر اهمیت برداشته شدن گامهای عملی در راستای تحقق آرمان رهایی قدس شریف و تحقق عدالت در فلسطین اشغالی تأکید کردند.
سازمانی که برای قدس تشکیل شد اما ...
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در این نشست گفت: اساس و بنیان سازمان همکاری اسلامی (سازمان کنفرانس اسلامی سابق) در سال ۱۹۶۷ برای حمایت از مردم فلسطین و در پی آتشسوزی در مسجد الاقصی تشکیل شد اما جای تعجب دارد که چرا امروز که مردم فلسطین را به آتش میکشند، خبری از آن نیست.
کاظم جلالی افزود: شاید اگر وقایع اخیر غزه نبود، به این صورت آشکار نمیشد که برخی حکومتها در کشورهای اسلامی، مطابق با اصول و ارزشهای اسلامی گام برنمیدارند و نسبت به آنها بیتفاوت هستند، همچنانکه پیامبر اسلام (ص) و امام علی (ع) بر اهمیت یاری، فریادرسی و دستگیری مسلمانان تأکید کردند اما در موضوع غزه، شاهد بیعملی برخی از کشورهای اسلامی هستیم.
وی ادامه داد: اینکه رهبران برخی کشورهای اسلامی در قبال وضعیت فاجعه آمیز غزه و دیگر مناطق فلسطین اشغالی به صدور بیانیه اکتفا میکنند، آن هم بیانیههای تکراری محکومیت، این بیانیهها تکلیف بزرگی که بر دوش این کشورها است را از آنها ساقط نمیکند.
سخن از حقوق بشر آری، سخن از حقوق مردم فلسطین خیر؟!
سفیر ایران در روسیه در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: دومین تعجب امروز ما از سایر کشورهای جهان است که از ضرورت حقوق بشر و حقوق حیوانات به درستی سخن میگویند، موضوعی که در دین اسلام نیز بر آن تأکید شده است؛ اما در موضوع فلسطین، نه تنها هیچ اقدامی برای توقف فوری جنایات رژیم صهیونیستی انجام نمیدهند، بلکه حامی این رژیم نیز هستند که این درد بزرگی برای بشریت امروز است.
قطعنامه ای که الزام آور نیست!
سفیر ایران در روسیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره فلسطین به عنوان قطعنامه "نیم بند" یاد کرد و با انتقاد از معیارهای دوگانه عرصه بین الملل گفت: این قطعنامه با دشواری و تلاش کشورهایی همچون ایران و روسیه تصویب شد اما آمریکاییها میگویند که این قطعنامه الزام آور نیست، در حالی که اگر قطعنامهای علیه کشورهای ما تصویب میشد، آنها آن را لازم الاجرا می دانستند.
اعمال سانسور جریان رسانهای صهیونیستی درباره جنایات در غزه
جلالی در ادامه با اشاره به آمار بالای شهدا، مجروحان و مفقودان در اثر حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه و دیگر مناطق فلسطین اشغالی گفت: تاکنون بیش از ۱۰ هزار نفر در اثر این حملات مفقود شدهاند؛ علاوه بر شهادت کودکان و زنان بیگناه در این حملات، جمعیت زیادی از کودکان فلسطینی هم در این حملات هم پدر و هم مادر خود را از دست دادهاند اما در این میان، جریان رسانهای صهیونیستها اجازه نمیدهد عمق فاجعه کنونی انسانی در فلسطین در رسانهها برجسته شود.
نقش علمای روسیه در زنده نگه داشته شدن دین
سفیر ایران در روسیه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نقش علمای دین در زنده نگه داشتن دین خیلی مهم است، گفت: بر همین اساس است که احترام علمای دین لازم و واجب است خصوصا در روسیه نقش این علما، بسیار مهم بوده و هست. چون آنها به مدت هفتاد سال، دین را در زیر شلاق کمونیسم حفظ کردند و این کار کوچکی نیست.
جلالی افزود: در روسیه امروز مدیریت حکیمانهای وجود دارد همچنانکه نوع تعامل این کشور با ادیان الهی، تعامل ویژهای است. اینکه کمی آن طرف تر در برخی کشورهای اروپایی قرآن کریم را به آتش میکشند و به پیامبر ما توهین میکنند اما در روسیه، آقای پوتین در سفر به داغستان، قرآن کریم را در آغوش میکشد، این رفتار حکیمانه برای ما ارزشمند است.
وی یادآور شد: در زمان کمونیستم، اساس کار بر نفی ادیان الهی بود، حکومت وقت، بسیاری از مساجد را به محل کسب و کار تبدیل و برخی دیگر را تخریب کرد؛ اما علمای دین در داخل روسیه مقاومت و دین را سینه به سینه منتقل کردند. در منازل، دین خود را حفظ کردند، ۷۰ سال کار سختی است. لذا مسلمان بودن در روسیه دارای ارزش بزرگی است و کسانی که اسلام را حفظ کردند، بسیار ارزشمند هستند.
وی خطاب به علمای اسلامی گفت: ما شما را از این منظر، نگاه میکنیم . مقدس می شماریم و نزدیک به خدا میشماریم. شما چهره عبودیت و بندگی خدا را در داخل روسیه حفظ کردید. از دوران بسیار سختی عبور دادید، لذا وجود شما، بسیار ارزشمند است و ما افتخار می کنیم که در کنار شما باشیم.
موضوع حکیمانه روسیه در حادثه کروکوس
سفیر ایران در مسکو در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حمله گروه تروریستی داعش به سالن کنسرت تالار کروکوس در نزدیکی مسکو، نوع واکنش رهبری روسیه به این موضوع را حکیمانه خواند.
جلالی گفت: یکی از اهداف دشمنان روسیه در این حادثه تروریستی، ایجاد تفرقه بین مردم این کشور بود اما زمانی که آقای پوتین گفت که تروریسم ملیت نمیشناسد، توطئه دشمنان مسکو خنثی شد.
وی ادامه داد: اینکه در جامعه روسیه و رهبری این کشور،مسلمانان را در پی حادثه کروکوس متهم نکردند، نشانه بلوغ زیادی در رهبری روسیه است.
جلالی تصریح کرد: آنها هدفشان این بود که مسلمانان و مردم تاجیکستان را در روسیه، هدف قرار دهند اما در روسیه با بلوغ و خردمندی با این موضوع برخورد شد و دشمنان ناکام ماندند.
مسلمانان واقعی در وقایع اخیر غزه شناخته شدند
نفیعالله عشیرف رئیس اداره دینی مسلمانان بخش آسیایی روسیه نیز در سخنانی با اشاره به وقایع غزه گفت: تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، موجب اندوه بزرگ برای هر انسان آزادهای است.
وی اظهار داشت:مردم غزه که نه نظامی هستند، نه موجب تهدید و نه میخواهند به کسی آسیب بزنند را در بیش از ۱۷ سال گذشته محاصره کرده اند و امروز در حال قتل عام آنها هستند.
رئیس اداره دینی مسلمانان بخش آسیایی روسیه در ادامه با انتقاد از بیعملی برخی کشورهای اسلامی در موضوع جنایات صهیونیستها گفت: وقایع اخیر غزه، چهره برخی حکام و کشورهای اسلامی و همچنین ناکارآمدی مجامع بین المللی همچون سازمان ملل متحد را آشکار کرد.
وی ادامه داد: برخی بر این باور بودند که سازمان ملل کارآمد است و یا اینکه به اتحاد مسلمانان و کشورهای اسلامی امیدار بودند اما وقایع اخیر غزه،نقاب از رخ این سازمانها و رهبران کشورها برداشت.
حجت الاسلام و المسلمین موصلی نماینده آیتالله سیستانی مرجع عالی شیعیان عراق در روسیه نیز در این نشست بر اهمیت اقدامات فوری برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین تأکید کرد.
موصلی همچنین با اشاره به شهادت برخی فرماندهان نظامی و شهروندان جمهوری اسلامی ایران در حمله موشکی اسرائیل به کنسولگری سفارت ایران در دمشق، به دولت و ملت ایران به خاطر این واقعه تسلیت گفت.
مفتی انار رمضانوف رئیس اداره مفتیات مرکزی روسیه نیز در این نشست بر اهمیت حرکت جمعی کشورهای مخالف جریان شر در جهان برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی تأکید کرد و گفت: بدون شک، رژیم صهیونیستی که بر پایه ظلم و بی عدالتی بنا نهاده شده است، فرو میپاشد.
معاون اول مفتی آلبر کرگانوف رئیس مجمع دینی مسلمانان روسیه نیز در سخنانی در این نشست حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق را محکوم کرد و شهادت برخی فرماندهان ایرانی در این حادثه را تسلیت گفت.
مفتی دنیس دانیلوویچ افزود: اقدام موشکی اسرائیل علیه یک مرکز دیپلماتیک در هیچ باوری نمیگنجد و این اقدام بر خلاف همه قوانین و عرف بینالملل بود.
وی در ادامه، جنایات اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین را غیرانسانی و بیرحمانه توصیف کرد و از مجامع بینالمللی و رهبران کشورها خواست که در نخستین فرصت ممکن، کشتار مردم غزه را متوقف کنند.
قرار است مسجد جامع شهر مسکو پایتخت روسیه جمعه ۱۷ فروردین ۱۴۰۳ همزمان با آخرین جمعه ماه مبارک رمضان میزبان آیین روز جهانی قدس باشد. این آیین در حالی برگزار خواهد شد که کشتار مردم فلسطین از سوی نیروهای رژیم اشغالگر قدس ادامه دارد.
پیش از این، آیینهای جداگانهای با شعار "افطار در قدس- مردم غزه را دریابید" از سوی سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو برگزار شده است که معاون وزیر امور خارجه روسیه، رئیس شورای مفتیان و رئیس اداره مفتیات مرکزی این کشور و جمعی از سفیران کشورهای اسلامی درباره راهکارهای توقف خونریزی و کشتار اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین گفت و گو کردند.
علاوه بر این، جمعی از سفرای کشورهای اسلامی، شخصیتهای سیاسی، اعضای جنبشها و سازمانهای مردمنهاد حامی آرمان رهایی قدس شریف از چنگال غاصبان صهیونیست عصر چهارشنبه در آستانه روز جهانی قدس مقابل سفارت فلسطین در مسکو تجمع برپا کردند.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است. مذاکرات برای برقراری آتش بس دوباره در غزه و آزادی اسرا با میانجیگری قطر و مصر و مشارکت آمریکا تاکنون به نتیجه نرسیده است. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پیش بینی کرده بود که تا قبل از ماه مبارک رمضان، حماس و اسرائیل برای دور جدید آتش بس به توافق دست یابند اما این پیش بینی به واقعیت نپیوست.
اکنون با توجه به وضعیت فاجعه بار غزه و هشدارهای پی در پی سازمان ملل درباره این منطقه از یک سو و تهدید رژیم اسرائیل برای حمله به رفح از سوی دیگر که می تواند بحران در غزه را به فاجعه ای غیرقابل توصیف تبدیل کند، تلاش ها برای جلوگیری از این فاجعه همچنان ادامه دارد.
قطعنامه آتشبس فوری در غزه، سرانجام پس از نزدیک به ۶ ماه جنگ در غزه روز دوشنبه به وقت محلی ، ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۵ مارس ۲۰۲۴ در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسید که خواستار آتش بس فوری در غزه در ماه رمضان شده است با این رویکرد که زمینه آتشبس پایدار را فراهم کند.
نظر شما