۱۴ فروردین ۱۴۰۳، ۳:۲۳
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 85432418
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

آمریکا: اسرائیل به برنامه بلندمدت پایدار نیاز دارد؛ هنوز طرحی ندیده‌ایم

نیویورک- ایرنا- سخنگوی  وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، گزارش‌های رسانه‌ای از پیامدهای عملیات اسرائیل در داخل بیمارستان الشفا در غزه، «نیاز اسرائیل به داشتن یک استراتژی بلندمدت پایدار» برای پیامدهای جنگ را نشان می‌دهد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن گفت: «اگر اسرائیل واقعاً می‌خواهد آینده اسرائیل را در برابر تهدید تروریستی که تا به امروز از غزه سرچشمه گرفته است، تضمین کند، باید یک استراتژی پایدار بلندمدت امنیتی و سیاسی داشته باشد. »

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال تاکید کرد که ‌واشنگتن هنوز چنین طرحی را از اسرائیل ندیده است.

شاهدان و مقامات فلسطینی می گویند که عملیات اسرائیل ساختمان های این بیمارستان را تا حد زیادی ویران کرد و تلفات زیادی در سراسر آن به جا گذاشت.

نیروهای نظامی اسرائیل (IDF) روز دوشنبه از این بیمارستان عقب نشینی کردند و مدعی شدند که نیروهایش، نظامیان حماس را کشته و تسلیحات و اسناد اطلاعاتی را ضبط کرده اند.

میلر همچنین ادعا کرد که در حالی که واشنگتن "به طور کلی" نمی خواهد اسرائیل در بیمارستان های داخل غزه عملیات انجام دهد، "این نگران کننده است که پس از اینکه اسرائیل یک بار برای پاکسازی الشفا عملیاتی را انجام داد، ظاهراً حماس دوباره به الشفا نفوذ کرده است."

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادعا کرد: «اگر حماس از پنهان شدن در پشت غیرنظامیان دست بردارد و در زیرساخت‌های غیرنظامی پنهان بماند، بسیار بهتر است.»

کاخ سفید عصر دوشنبه به وقت محلی پس از این نشست مجازی در بیانیه ای با عنوان «بیانیه مشترک در مورد نشست گروه مشورتی استراتژیک آمریکا و اسرائیل» اعلام کرد: جیک سالیوان، دستیار رئیس جمهور و مشاور امنیت ملی آمریکا به همراه آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امروز از طریق ویدئو کنفرانس امن، نشست گروه مشورتی استراتژیک (SCG) را با همتایان اسرائیلی تشکیل دادند.

کاخ سفید تصریح کرد: دو طرف در طول دو ساعت، مذاکرات سازنده ای در مورد رفح داشتند. آنها توافق کردند که هدفشان شکست حماس در رفح باشد. طرف آمریکایی نگرانی های خود را از اقدامات مختلف در رفح ابراز کرد.

به گفته کاخ سفید، طرف اسرائیلی موافقت کرد که این نگرانی ها را در نظر بگیرد و بحث های بعدی میان کارشناسان انجام شود که شامل جلسه حضوری در اوایل هفته آینده میلادی می شود.

« کارین ژان پی یر» سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه به وقت محلی به خبرنگاران در واشنگتن گفت: «ما در مورد نگرانی‌های خود در مورد عملیات نظامی در رفح کاملاً صریح بوده‌ایم. اگر آنها قصد دارند با یک عملیات نظامی به رفح پیشروی کنند، باید این گفتگو را انجام دهیم. ما باید بدانیم که آنها چه طرحی دارند.»

سخنگوی کاخ سفید تصریح کرد که مقامات آمریکا و اسرائیل همچنین در مورد "راه های جایگزین برای تعقیب حماس" گفتگو خواهند کرد. ژان پی یر گفت: «مهم است که این گفتگو به سرعت برگزار شود، حتی اگر مجازی باشد.»

دولت بایدن مدعی تلاش برای منصرف کردن اسرائیل از تهاجم نظامی بزرگ به شهر پرجمعیت رفح غزه است اما با حمایت همه جانبه از اسرائیل مانع اجرای قطعنامه برقراری آتش بس فوری در نوار غزه شده است.

پس از نزدیک به ۶ ماه از جنگ اسرائیل در غزه، اعضای شورای امنیت سازمان ملل ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۵ مارس ۲۰۲۴ با ۱۴ رای مثبت این شورا و نیز رای ممتنع آمریکا و عدم وتوی این کشور، با قطعنامه‌ ۲۷۲۸ را برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه موافقت کردند تا در ۱۵ روز باقیمانده در ماه مبارک رمضان (از زمان تصویب قطعنامه) آتش بس میان اسرائیل و حماس برقرار شود.

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد که به تازگی به مصر سفر کرده و از گذرگاه رفح نیز بازدید کرده است، بلافاصله پس از تصویب این قطعنامه اعلام کرد که شورای امنیت قطعنامه ای در مورد غزه که مدت ها انتظار آن می رفت به تصویب رساند که خواستار آتش بس فوری و آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان ها است. «این قطعنامه باید اجرا شود. عدم اجرای آن نابخشودنی خواهد بود.»

قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل از نظر قانونی الزام آور هستند. مکانیسم های اجرایی سازمان ملل اگرچه محدود هستند، اما شورای امنیت می تواند به پشتوانه قطعنامه حقوقی صادر شده، اقدامات تنبیهی بیشتری علیه اسرائیل صادر کند.

متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پی تصویب قطعنامه شورای امنیت برای برقراری آتش بس در غزه گفت: قطعنامه امروز شورای امنیت سازمان ملل الزام آور نیست و اجرای آن از طریق مذاکرات انجام خواهد شد. ما به آن رای ندادیم زیرا حملات هفتم اکتبر را محکوم نمی کرد. اما زبان این قطعنامه با مواضع آمریکا همسو بود.

با وجود تصویب قطعنامه برقراری آتش بس در غزه از سوی شورای امنیت سازمان ملل، جنگ اسرائیل در نوار غزه نه تنها همچنان ادامه دارد بلکه این رژیم در تدارک حمله به شهر رفح در این منطقه و نزدیکی مصر است جایی که بیش از یک میلیون غزه به آن پناه برده اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha