سفیر فرانسه: خواستار آتش بس فوری و پایدار در غزه هستیم

نیویورک – ایرنا- «نیکلاس دی ریوایر» سفیر و نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل اعلام کرد فرانسه خواستار «آتش بس فوری و پایدار» در غزه است.

به گزارش ایرنا، سفیر و نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی اعلام کرد: «خواستار آتش‌بس فوری و پایدار در غزه است. شورای امنیت باید اکنون که اوضاع انسانی در غزه هر روز وخیم‌تر می‌شود، اقدام کند.»

سفیر فرانسه در سازمان ملل تصریح کرد: فرانسه طرحی را به شورای امنیت سازمان ملل پیشنهاد خواهد داد.

پیش از این، امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در پی عدم تصویب قطعنامه آمریکا درباره غزه در شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد که پاریس بر روی قطعنامه آتش بس کار می‌کند.

مکرون در پایان نشست سران کشورهای اتحادیه اروپا در بروکسل اظهار داشت: به دنبال وتو چند دقیقه پیش روسیه و چین، ما کار را بر مبنای پیش نویس قطعنامه فرانسه در شورای امنیت از سر خواهیم گرفت و با شرکای عرب، اروپایی و آمریکایی جهت رسیدن به توافق کار خواهیم کرد.

وزارت خارجه فرانسه روز پنجشنبه اعلام کرد که این وزارتخانه تنظیم پیش نویس قطعنامه با دیپلمات‌ها را آغاز کرده و اینکه اگر قطعنامه پیشنهادی آمریکا تصویب نشد، آنها یک پیش نویس را به جریان می‌اندازند.

به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، قطعنامه پیشنهادی آمریکا درباره غزه در نشست روز جمعه شورای امنیت سازمان ملل مطرح شد و کشورهای روسیه، چین و الجزایر به آن رای منفی دادند. از آنجا که یک قطعنامه برای تصویب به ۹ رای از ۱۵ رای اعضای شورای امنیت بدون وتوی اعضای دائم نیاز دارد، قطعنامه آمریکا نتوانست به تصویب برسد و با رای منفی چین و روسیه از اعضای دائم شورای امنیت وتو شد.

به قطعنامه پیشنهادی آمریکا ۱۱ کشور از ۱۵ کشور عضو شورای امنیت رای مثبت، سه کشور رای منفی و یک کشور رای ممتنع دادند.

سه کشوری که رای مخالف دادند شامل دو عضو دائم شورای امنیت یعنی روسیه و چین و یک عضو غیر دائم شورای امنیت یعنی کشور الجزایر بود. کشور گویان نیز از اعضای غیر دائم شورای امنیت به این قطعنامه رای ممتنع داد.

روسیه و چین معتقدند قطعنامه آمریکا به وضوح خواستار آتش‌بس  و توقف تجاوز اسرائیل به غزه نبود. آمریکا  در این قطعنامه  "ضرورت آتش بس فوری" را اعلام کرده بود اما به طور خاص و صریح خواستار آتش بس نبود اما اکثر اعضای شورای امنیت خواستار  چنین آتش بسی هستند.

 این دومین بار است که روسیه و چین از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲)  از حق وتوی خود استفاده می کنند. اولین بار  دو کشور در  ۲۵ اکتبر  قطعنامه ای را که خواستار "وقفه بشردوستانه" بود،  وتو کردند.

چین و روسیه می گویند درخواست برای آتش بس فوری تنها راه حل اخلاقی برای پایان رنج فلسطینی ها در غزه است.

آمریکا ۲۰ فوریه ۲۰۲۴ (اول اسفندماه ۱۴۰۲) شورای امنیت سازمان ملل، پیش نویس قطعنامه پیشنهادی الجزایر را وتو کرد که خواستار آتش بس فوری بشردوستانه در غزه بود که باید توسط همه طرف ها رعایت می شد. این قطعنامه ۱۳ رای مثبت شورای ۱۵ عضوی امنیت را کسب کرد اما آمریکا با مخالفت با آن، موجب تصویب نشدن آن یا همان وتوی قطعنامه شد. انگلیس دیگر عضو شورای امنیت نیز به آن رای ممتنع داد.

این سومین باری بود که قطعنامه پیشنهادی برای برقراری آتش بس در غزه از سوی آمریکا وتو می شود. یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیاز به ۹ رای بدون مخالفت یا همان وتوی پنج عضو دائم این شورا (آمریکا، انگلیس، روسیه، چین و فرانسه) دارد.

منابع دیپلماتیک اعلام کردند در پی وتوی قطعنامه آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل، این شورا عصر امروز جمعه به وقت محلی، قطعنامه دیگری را درباره آتش بس در غزه به رای می گذارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، قطعنامه پیشنهادی جدید را اعضای غیردائم شورای امنیت برای برقراری آتش بس فوری در غزه ارائه کرده اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha