۴ فروردین ۱۴۰۳، ۳:۳۰
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 85424858
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

کاخ سفید: هرگونه حمله زمینی به رفح یک فاجعه و اشتباه است

نیویورک – ایرنا- هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در پی تهدیدات رژیم اسرائیل برای حمله به شهر رفح در نوار غزه به دلیل ناکامی در دستیابی به توافق آتش بس با حماس و آزادی اسرای خود اعلام کرد هرگونه حمله زمینی به رفح «یک اشتباه و فاجعه» است.

به گزارش ایرنا، جان کربی سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا روز جمعه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن گفت: «ما نسبت به حمله زمینی به رفح بسیار نگرانیم. ما معتقدیم هر حمله زمینی یک اشتباه و فاجعه است.»

هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در عین حال گفت: ما می خواهیم به آنها (اسرائیل) برخی گزینه های جایگزین و قابل اجرا را ارائه کنیم.

کربی در عین حال ادعا کرد: «اسرائیل یک کشور مستقل است و باید تصمیمات خود را بگیرد. به عنوان یک دوست و متحد، ما می خواهیم در مورد جنگ شهری از تجربیات خود در افغانستان و عراق درس هایی به اشتراک بگذاریم.»

هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در عین حال گفت که مذاکرات برای برقراری آتش بس به منظور تبادل اسرا در حال پیشرفت است.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن که روز جمعه در سرزمین های اشغالی فلسطین به سر می برد، گفت: «یک عملیات زمینی نظامی بزرگ امکان‌ پذیر نیست. این حمله خطر کشته شدن بسیاری از غیرنظامیان را در پی دارد. »

وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد: «ما مشتاقانه منتظر دیدن مقامات اسرائیلی در واشنگتن در هفته آینده هستیم تا جزئیات و بهترین راه را در این زمینه بررسی کنیم. ما مصمم هستیم که اسرائیل در دفاع از خود موفق شود و با امنیت خود در منطقه ادغام شود.»

او گفت: ما به کار بر روی آینده ای با امنیت و صلح، نه تنها برای اسرائیلی ها، بلکه برای فلسطینی ها و دیگر دوستانمان در منطقه ادامه خواهیم داد.

وزیر خارجه آمریکا در فرودگاه تل‌آویو گفت: ما معتقدیم راهی برای انجام این کار وجود دارد.

بلینکن گفت که نمی تواند جزئیاتی درباره مذاکرات جاری آتش بس که در دوحه برگزار شد ارائه کند، اما افزود: «ما به همراه قطری ها، مصری ها و اسرائیل به شدت درگیر این مذاکرات هستیم. ما آن را به تعداد کمی اختلاف کاهش داده ایم، اما هر چه به خط پایان نزدیک می شویم، مسافت باقی مانده سخت تر می شود. بنابراین برخی از مسائل سخت وجود دارد که باید آنها را حل کرد.»

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

مذاکرات برای برقراری آتش بس دوباره در غزه و آزادی اسرا با میانجیگری قطر و مصر و مشارکت آمریکا تاکنون به نتیجه نرسیده است. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پیش بینی کرده بود که تا قبل از ماه مبارک رمضان، حماس و اسرائیل برای دور جدید آتش بس به توافق دست یابند اما این پیش بینی به واقعیت نپیوست.

اکنون با توجه به وضعیت فاجعه بار غزه و هشدارهای پی در پی سازمان ملل درباره این منطقه از یک سو و تهدید رژیم اسرائیل برای حمله به رفح از سوی دیگر که می تواند بحران در غزه را به فاجعه ای غیرقابل توصیف تبدیل کند، تلاش ها برای جلوگیری از این فاجعه همچنان ادامه دارد .

وزارت بهداشت غزه در تازه‌ترین آمار خود و در ۱۶۸امین روز جنگ غزه؛ تعداد قربانیان جنگ غزه را ۳۲ هزار و ۷۰ شهید و ۷۴ هزار و ۲۹۸ مجروح اعلام کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha