بهره شما از برکات ماه رمضان چیست؟

تهران- ایرنا- کامل شدن بهره بندگان از برکت‌های ماه رمضان یکی از خواسته‌هایی است که در دعای روز نوزدهم مطرح شده است.

پیامبر اکرم (ص) در نوزدهمین روز از ماه مبارک رمضان اینگونه دعا کردند: اَللّهُمَّ وَفِّرْ فِیهِ حَظِّی مِنْ بَرَکاتِهِ وَ سَهِّلْ سَبِیلِی إِلَی خَیرَاتِهِ وَ لاتَحْرِمْنِی قَبُولَ حَسَنَاتِهِ یا هَادِیا إِلَی الْحَقِّ الْمُبِینِ. خدایا در این ماه بهره‌ام را از برکت‌هایش کامل گردان و راهم را به سوی نیکی‌هایش هموار نما و از پذیرفتن خوبی‌هایش محرومم مساز، ای هدایت کننده به سوی حقیقت آشکار.

اگر بخواهیم برکت های ماه مبارک رمضان را بشناسیم، شاید خطبه شعبانیه بهترین سند و راهنما باشد که رسول خدا(ص) در استقبال از ماه رمضان و در آخرین جمعه ماه شعبان ایراد فرمود. بخشی از جملات پیامبر را مرور می کنیم تا بیشتر با برکات این ماه آشنا شویم:

هر کس اخلاق خود را در این ماه نیکو سازد، از صراط عبور خواهد کرد؛ در روزی که قدم ها بر آن می‌لغزد.

کسی که در این ماه بر زیردستانش آسان بگیرد، خدا در قیامت حساب او را آسان سازد.

هر کس در این ماه شرّ خود را از مردم باز دارد، خدا خشم خود را از او در روز قیامت باز دارد.

کسی که یتیمی را در این ماه گرامی بدارد، خدا او را در روز قیامت گرامی دارد.

کسی که در این ماه با خویشاوند خود ارتباط برقرار کند، خدا او را در قیامت به رحمت خود وصل کند و کسی که در این ماه قطع رحم کند، خدا در روز قیامت رحمت خود را از او قطع فرماید.

هر کس در این ماه نماز مستحبّی به جای آورد، برای او برائت از آتش نوشته می‌شود.

کسی که نماز واجب به جای آورد، مثل کسی است که در ماه‌های دیگر ۷۰ نماز واجب به جا آورد.

کسی که در این ماه بسیار بر من صلوات بفرستد، خدا در روزی که میزان ها سبک باشد، ترازوی عمل او را سنگین می‌فرماید.

هر کس در این ماه تلاوت آیه ای از قرآن کند، ثواب ختم قرآن در ماه‌های دیگر را دارد.

‌درهای بهشت در این ماه گشوده است؛ از خدا بخواهید که (این درها را) به روی شما نبندد.

به همین دلیل است که پیامبر اعظم (ص) در روایتی فرمود: اگر مردم قدر ماه مبارک رمضان را می دانستند، می گفتند ای کاش همه سال رمضان بود.

بهره شما از برکات ماه رمضان چیست؟

برخی معتقدند برکت های این ماه از درک انسان خارج است و باید از خدا بخواهیم تا هر آنچه از برکات این ماه را روزی ما بگرداند؛ چه برکاتی که می دانیم و چه برکاتی که نمی دانیم.

حجت الاسلام علی‌رضا شاه فضل قمصری به خبرنگار معارف ایرنا گفت: در دعای روز نوزدهم از خدا می خواهیم بهره ما را از برکات این ماه افزون کند. برکت به معنای این است که یک چیزی بیش از آنچه تصور می شود، منشا خیر و فزونی باشد.

وی افزود: ماه مبارک رمضان برکات زیادی دارد، به گونه ای که علاوه بر روزه و نماز، در این ماه در خواب و در نفس کشیدن نیز آثار خیر وجود دارد. تلاوت قرآن و صدقه در این ماه بیش از ماه های دیگر مورد توجه خدا قرار می گیرد و سالکان راه خدا در این ماه سرعت سیر متفاوتی دارند.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: برکاتی در این ماه وجود دارد که از درک ما بالاتر است و ما نمی توانیم بسیاری از آنها را بدانیم و بفهمیم. درخواست ما از خدا این است که هر آنچه از برکات این ماه، که می دانیم و نمی دانیم را روزی ما بگرداند.

وی افزود: ما از خدا می خواهیم برای قبول کردن عمل ما به کیفیت عمل نگاه نکند بلکه از روی کرم خودش طاعات ما را قبول نماید. خداوندی که هدایت گر انسان به سوی حق است، این شایستگی را دارد که عمل ناقص ما را بپذیرد و با کرم خود نقص های رفتاری ما را ببخشد. ماه مبارک رمضان که انسان مهمان خداست این ویژگی را دارد که موجب می شود عمل های ناقص ما مورد قبول و رحمت خدا قرار گیرد. به امید اینکه خداوند ما را در مسیر حق مستدام بگرداند.

بهره شما از برکات ماه رمضان چیست؟

این حافظ قرآن ادامه داد: ما از خدا می خواهیم برکات خود را بر ما نازل کند. هر چیز که برکت پیدا کند، ثمردهی مضاعف می یابد و آثار خیرش فزونی پیدا می کند. مال پر برکت، فرزند با برکت، عمر مبارک و سایر نعمت های الهی که همراه با برکت الهی باشد، می تواند زندگی انسان را متحول کند. برکت در زندگی باعث خواهد شد عمر انسان و سرمایه های او در مسیر آبادانی دنیا و آخرت مصروف شود و از آسیب ها و گزند ها دور باشد.

وی اضافه‌کرد: شیطان از زندگی پربرکت دور می ماند و اعمال خیر انسان با برکت از دستبرد شیطان دور خواهد بود. ماه رمضان ماه مبارکی است و شب قدر که در این ماه است پربرکت ترین شب‌ سال است. کسانی که در ماه رمضان با اعمال عبادی این ماه همراه می شوند، بیشترین موفقیت را در جلب برکات الهی برای خود فراهم می آورند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha