به گزارش روز سه شنبه ایرنا، خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: وزارت دفاع لهستان به نقل از ولادیسلاو کوسینیاک افزود ورشو به حمایت از کی یف ادامه می دهد زیرا «سرمایه گذاری در پیروزی اوکراین، به معنای سرمایه گذاری در امنیت لهستان است».
اوکراین سپتامبر (۲۰۲۲) تقاضای عضویت در ناتو را ارائه داد. ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو بارها گفته که این ائتلاف نظامی از این تقاضای کی یف حمایت می کند اما اکنون آماده تایید تقاضای این کشور نیست.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین گفته که مسکو از نزدیک اوضاع را تحت نظر دارد. از زمان آغاز این عملیات در فوریه ۲۰۲۲کشورهای غربی از جمله اعضای ناتو کمک های مالی و نظامی را در اختیار کی یف قرار داده اند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز گفته است که گسترش ناتو از جمله با عضویت اوکراین می تواند به طور مستقیم امنیت ملی روسیه را تهدید کند.
به گزارش ایرنا، پس از حمله روسیه به اوکراین، سوئد و فنلاند برای عضویت در ناتو درخواست دادند. فنلاند در آوریل (فروردین/اردیبهشت) گذشته به عضویت این پیمان نظامی درآمد.
قانونگذاران مجارستان در ۲۶ فوریه (هفتم اسفند) به عضویت سوئد در ناتو رای مثبت دادند و لازلو کوور رئیس پارلمان این کشور تصویب الحاق سوئد به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی را امضا و این قانون را برای ابلاغ به دفتر ریاست جمهوری این کشور ارسال کرد.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا پس از دریافت اسناد الحاق سوئد به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که بصورت رسمی سی و دومین عضو این معاهده شد، پیوستن این کشور را «شکست استراتژیک» برای روسیه خواند و مدعی شد که «اتحاد ناتو اکنون قویتر و بزرگتر از همیشه است»
مجارستان آخرین عضو ائتلاف نظامی آتلانتیک شمالی بود که در برابر درخواست سوئد برای پیوستن به آن مقاومت میکرد؛ روندی که نیاز به حمایت همه اعضای این ائتلاف دارد.
این درحالی است که پارلمان ترکیه در ژانویه امسال با پیوستن سوئد به ناتو پس از مدتها تاخیر و اختلاف، موافقت کرد.
نظر شما