گازگرفتگی در نیشابور ۴۰ درصد کاهش یافت

مشهد- ایرنا- سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: میزان مسمومیت ناشی از گاز منوکسیدکربن در مناطق زیر پوشش این دانشگاه از ابتدای اسفند امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از ۴۰ درصد کاهش یافته است.

سیدحمید حسینی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به افزایش اطلاع رسانی و آگاهی بخش مردم پیرامون مقابله با گازگرفتگی افزود: از ابتدای اسفندماه امسال تاکنون ۹ نفر بر اثر مسمومیت با گاز منواکسید کربن دچار گازگرفتگی شدند که این میزان در مدت مشابه پارسال ۱۵ نفر بوده است.

وی بیان کرد: در اسفندماه امسال یک نفر بر اثر گازگرفتگی در نیشابور جان باخت، در حالیکه در مدت مشابه سال گذشته هیچ فوتی نداشته ایم.

سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: در بازه زمانی سال گذشته هشت ماموریت امدادرسانی مربوط به حوادث مسمومیت با گاز منواکسید کربن در مناطق زیر پوشش این دانشگاه انجام شده است و امسال این تعداد به پنج ماموریت کاهش یافته است که همه مسمومان به بیمارستان ۲۲ بهمن منتقل شدند.

حسینی اظهار کرد: همه ساله و با فرا رسیدن فصل سرما تعداد زیادی از شهروندان بر اثر رعایت نکردن اصول ایمنی تجهیزات گرمایشی دچار مسمومیت و فوت با گاز منوکسید کربن می‌شوند، لذا از شهروندان تقاضا می‌شود به طور جدی از اصول ایمنی تجهیزات گرمایشی، اطمینان از باز بودن لوله‌های بخاری و استفاده از تجهیزات استاندارد اطلاع حاصل نموده و نسبت به رعایت دقیق آن‌ها اهتمام ورزند.

به گزارش ایرنا، منواکسیدکربن که با عنوان "قاتل خاموش" نیز از آن یاد می‌شود، ناشی از احتراق ناقص سوختهای فسیلی از جمله گاز طبیعی است. این گاز "بی‌رنگ، بی بو و بدون مزه" و به شدت سمی و کشنده، با حواس طبیعی انسان قابل تشخیص نیست.

یکی از عوامل ایجاد منوغکسیدکربن در منزل، احتراق ناقص وسایل گرمایشی همچون بخاری است. "نرسیدن اکسیژن کافی به شعله بخاری، فقدان تهویه کافی در فضای محل نصب آن، وجود موانع در مسیر لوله خروج دود و گاز ناشی از احتراق و یا استفاده از دودکشهای غیراستاندارد" عوامل اصلی احتراق ناقص در وسایل گرمایشی و ایجاد گازمنوکسیدکربن هستند.

پخش شدن گاز منوکسیدکربن به میزان کم در محیط باعث خواب‌آلودگی، خستگی، سردرد، سرگیجه، تاری دید، ضعف و بی حالی، تهوع و گاهی استفراغ می‌شود. غلظت بالای این گاز در محیط تنفسی خفگی و مرگ را در پی دارد ،بطوریکه استنشاق گاز منواکسیدکربن باعث کوری، اختلالات عصبی، صدمات مغزی، از کار افتادن و فلج شدن اندامها می‌شود.

مرکز شهرستان ۴۰۰ هزار نفری نیشابور در جغرافیای مرکزی خراسان رضوی و در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

مرکز اورژانس پیش‌ بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با ۳۳ پایگاه عملیاتی شامل ۱۱ پایگاه شهری، ۱۸ پایگاه جاده‌ای و یک پایگاه امداد هوایی، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس، چهار پایگاه موتورلانس با تحت پوشش داشتن چهار شهرستان نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه به صورت شبانه‌روزی و رایگان به جمعیت تحت پوشش خدمات ارائه می‌دهد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha